Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2011 jún. 5, 11:47 
Szia Árpi a madár amit bemutattál az egy achát madár dupla faktorú mégpedig vörös és sárga színt hordoz ,tehát kevert színű madár. A fekete madaraknál van vörös fekete és van bronz fekete , ez két különböző szín , tehát helytelenül mondta a Feri , az övé vörös Fekete nem pedig bronz .Az achát madárnak nem kell feketének lenni a csőrnek és a körömnek . tisztelettel kari

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2011 máj. 7, 1:23 
columba írta:
Szia! Igen az enyém. Pont azért választottam ki, mert különbözött a zöldektől és a szép piros bronzoktól is. A világos újjait csak itthon vettem észre. Tapasztalat szerzésre jó lesz.
Az bronz példány a képeden igen csak sötét. Ilyennek képzelném az onix, bronzot.
Üdv:

Hát pedig ez lenne az ami normális,csak mivel M.o ilyen nem nagyon van vagy keveset látni ezért amilyen a tiéd a tünik "normálisnak".
Az is lehet,hogy egy bronz X zöld párosításból van vagyis fekete piros x fekete sárga párosítás és amelyikbe benne van a sárga színfaktor azok lesznek ilyen hasonló színűek mint a tiéd és színezni sem lehetne ilyenre.
Ahogy írod tapasztalat szerzésre lehet jó,csak nem mindegy milyen tapasztalatra.
Mivel fekete sorozatú madár a melanin a lényeg,vagyis sötét,szarurészek,rajzolat,stb
Az onix-nak egészen más.

Hozzászólás 2011 máj. 4, 6:08 
Szia! Igen az enyém. Pont azért választottam ki, mert különbözött a zöldektől és a szép piros bronzoktól is. A világos újjait csak itthon vettem észre. Tapasztalat szerzésre jó lesz.
Az bronz példány a képeden igen csak sötét. Ilyennek képzelném az onix, bronzot.
Üdv:

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 9:44 
columba írta:
Köszönöm!
Üdv:

Ez a te madarad?
Vagy csak érdeklődtél,hogy ez milyen szín?
Ha jól lenne színezve ehez hasonló színe lenne,de nem biztos :drunken:

Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 6:16 
Köszönöm!
Üdv:

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 23:46 
columba írta:
Ez milyen színezet kategória ?

Kép

Ez egy melanin madár,pontosabban fekete piros(bronz),ami nem igazán van színezve és a láb újai meg a körmei ki vannak világosodva ami nem jó.

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 23:25 
Ez milyen színezet kategória ?

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 21:46 
Tutajos írta:
A kérdésem az lenne mit csináljunk vagy hogy cselekedjünk most hogy ne üljenek feleslegesen a tojásokon, de érje őket trauma vagy mi a teendő és hogyan?

Nem vagyok kanáris, de: Abból nincs baj, hogy ha végigülik az inkubációs időt. A legjobb az lenne számukra ha szereznél hímet nekik (akár úgy, hogy 2 hím, akár úgy, hogy az egyiket elcseréled hímre). De javítsatok ki ha tévednék.. ;)

Valódi név: xy

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 21:14 
Sziasztok!

Egyszer már próbáltam segítséget kérni tőletek akkor nem válaszolt senki, most megpróbálom mégegyszer.
Nem vagyok tenyésztő ajándékba kaptam 2 kanárit, elméletileg egyik hím másik tojó lett volna. Amelyiket hímnek hittünk vagyis annak lett elhozva az fészket rakott és már 3-szor tojt le. Úgy voltunk vele akkor biztosan a másik a hím. Amikor a tojó le tojt akkor a hímnek vélt madár mindig piszkálta a fészket, így a harmadik tojásrakás után át lett téve egy másik kalitkába. A kíváncsiság csak motoszkált bennünk, hogy nem-e ez is tojó, így tettünk be ennek is egy fészket. És meglepetésünkre ez is letojt. Így most van kettő tojónk két fészekkel két rakat tojással. Szegénykék szorgalmasan űlnek a tojásokon de hát kis kanári nem lesz mert nics hím.
A kérdésem az lenne mit csináljunk vagy hogy cselekedjünk most hogy ne üljenek feleslegesen a tojásokon, de érje őket trauma vagy mi a teendő és hogyan?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel : János

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2011 ápr. 24, 20:11 
Köszönjük! Viszont kívánom mindenkinek!
:albino:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2011 ápr. 24, 9:44 
Kellemes húsvéti ünnepeket!!! :83:

Hozzászólás 2011 ápr. 23, 9:22 
Sziasztok!

aziránt érdeklődnék hogy olyankor mi a teendő ha egy nőstény kanárinak láthatóan eszébe se jut fészket rakni és úgy énekel mintha identitás zavara lenne,van esély rá hogy ez változzon? tavaly mint az őrült úgy készült és tojásokat is rakott.
idén egyedül volt tartva-most a tavaszi szezonban gondoltam összetalálkoztatom egy hímmel-de kifejezetten utálják egymást.
Szóval van olyan hogy egy páros nem illik össze? vagy simán a lány kanárival van a gond?
köszi a válaszokat

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 11:46 
Bird írta:
fric32 írta:
Szia,Tibi!!!

Nagyon klassz lett a kinti röbdéd,jó a tető mert van fény bőven,arra viszont vigyázz ha jön a nyári nagy meleg ha lehet meg ne süljenek a madarak.
Valamit kiagyaltál már ez ellen?
Vagyis ha kell tudod őket árnyékolni?

Szia Feri!
A röpde jobb belső oldalán van egy ajtó,ahol betudnak menni egy 3 méteres hosszú röpdébe,ha nagyon tűz a nap.Itt kapják a kaját is.

Kép

Aha,most látom akkor így okés,mert így akinek melege van berepül a hűvösre.
Nem vettem észre ezt az ablakot,mert a madaraid lestem.

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 6:35 
fric32 írta:
Szia,Tibi!!!

Nagyon klassz lett a kinti röbdéd,jó a tető mert van fény bőven,arra viszont vigyázz ha jön a nyári nagy meleg ha lehet meg ne süljenek a madarak.

Szia Feri!
A röpde jobb belső oldalán van egy ajtó,ahol betudnak menni egy 3 méteres hosszú röpdébe,ha nagyon tűz a nap.Itt kapják a kaját is.

Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 23:47 
Szia,Tibi!!!

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 23:42 
nelly_12 írta:
Szervusz druszám,kössz hogy időt szántál a kérdésemre,de lenne itt még valami. Állitólag szatiné-szatiné párositás is csak akkor megy a minőség kárára,ha ezt több generácion keresztül csináljuk.Ha idegen madarakat párositunk, az még állitólag nem veszélyes.Erről mi a véleményed?Előre is kössz.Még Csabának is tartozom egy nagy köszönettel, hogy nem tulmagyarázva levezette a dolgokat.Köszönöm tisztelettel Ferenc.

Szia,druszám.

Igen állítólag nem megy a minőség rovására a szatiné x szatiné párosítás,de ha van rá lehetőséged csinálj egy próbát az én kedvemért,melyik fészekben kapsz majd szebb fiókákat.
Szerintem a hordozókból(achát x szatiné) jobb rajzolatos fiókák esnek és nem utolsó sorban sokkal jobb vitalitással és tollazattal.

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 23:12 
gutiz írta:
Bird írta:
Sziasztok!
Végre elkészült a kerti röpdém:
Kép

Kép

Gratulálok hozzá ez nagyon szuper!
Mennyibe volt, ha nem indiszkrét a kérdésem?

Köszi Zoli!Nem volt olcsó... :?

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 23:05 
nelly_12 írta:
Bird barátunk klassz a röpdéd,de áruld el légyszi hogy milyen anyag a teteje, és milyen árban lehet hozzájutni? Köszi , Ferenc.

Szia Feri!

A röpde teteje uv védett polikarbonátból készült.Négyzetmétere 3500 netto körül van.

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 20:43 
Sziasztok, 13.000 Ft lett a vége, amit nem én alkudtam ki a 18.000 Ft-ból(én annyit is adtam volna értük vagy többet is), a tenyésztő mondta, hogy ennyi, le a kalappal van még ilyen... Amúgy köszönöm neki még egyszer és csodaszép Júlia és Rómeó, a kislányom (4 éves) nevezte el őket. :wink: Amúgy már 18.000 Ft-ért sem adnám őket, darabját sem! :lol: :mrgreen:

Fagyasztott lágyeleséget meddig lehet fagyasztani, hány napig és utána felhasználni?

Bird tuti a házikó, nekem is megírnád mennyibe kerül egy ilyen, jövőre én is több párral számolok és elkéne nekem is egy ilyen a kertembe…

köszi: kakas

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 20:10 
Bird írta:
Sziasztok!
Végre elkészült a kerti röpdém:
Kép

Kép

Gratulálok hozzá ez nagyon szuper!
Mennyibe volt, ha nem indiszkrét a kérdésem?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 134  Következő