knorbert írta:
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, bronz kanárim tarkója fel van kopaszodva.Gondoltam a vedlés folyamán újra ki fog nőni de idáig sajna nem nőt ki.Szerintetek mi lehet a probléma?Minden nap kapnak valami zöldet,lágy kaját illetve orlux kanári dobozos eleséget kapnak.Van még 2 db másik kanárim is egy izabel és egy zöld színű.Tavaszi madarak mind a hárman az izabel már fütyülget rövideket de a többi semmi .Bronzot is hímnek vettem de meg sem szólal. Szerintetek ez hím lehet még?
Segítségeteket előre is köszönöm.
knorbert
Nem volt esetleg sérülés a tarkóján a madárnak?
Hogy milyen lehet a neme a madárnak azt ebből senki nem fogja neked megmondani talán tojó lesz talán hím... Ha hímnek vetted akkor reménykedj benne, hogy az is, de fiatal korban még 100%-ban senki nem mondja meg ezt.
Én többek között ezért sem szoktam eladni adott évben kelt madarat szeptember előtt, másrészt pedig azért, mert csak a vedlés után lehet látni, hogy a madarakból mi lesz... Ezért nem tudom hova rakni amikor már a tavaszi első monori börzén ott a sok fiatal kanári, mert ezzel a tenyésztő is becsapja magát, azaz nem tudja milyen minőségű madarat ad el, illetve a vásárló is mert a madarak neme kétséges még és ki tudja mi lesz belőlük vedlés után....
Madarat csakis ősszel szabad vásárolni a fő vedlés után, kivéve az előző éves vagy idősebb madarakat!