Igény az volt, csak kiszolgálni nem tudtuk.

Viccet félretéve egyik barátommal vágtunk bele ebbe a színbe, csak, hogy ne legyek egyedül, rábeszéltem. Szerencsére vele nem jártam úgy, mint Gáborral és a rollerekkel, hogy az első félresikerült szezon után a maradékot összecsomagolta és áthozta... Nem volt valami kitartó.
Az idén inkább csereberéltem, meg vettem az enyémekhez, aztán ősszel majd lesz miből válogatni.
A roller tojókkal vagyok most meglőve, mert a 33 fiatalomból 7 hím lett, még mindig van 7 kiadó tojóm. De sebaj, majd megjön a jó idő, kiviszem őket a győri börzére és elviszik az osztrákok.
Tudod nálunk a határ közelében elég sok az osztrák, meg a szlovák a börzén, kéthetente van, ha jó az idő, ott több esély van eladni bármit is, mint pl. a kiállításon. Úgyhogy amit nem jegyeztek elő, március-áprilisig sem akad gazdája, azt kiviszem majd a börzére. Monornál sokkal kulturáltabb, igaz kisebb is, de ráérek reggel 8-ra odamenni a nyitásra, nem stresszelem annyira se a madrakat, se én nem vagyok hulla fáradt másnap a munkahelyemen.
Egyébként a divatszínt illetően vitatkoznék veled, felénk nagyon sokan azért nem költetnek tiszta párokat, mert a tarkát jobban el tudják adni. Volt olyan tenyésztő, akinek boltja is van, azért vett tőlem roller tojót, hogy párba tegye lipo színkanárival, mert a vevők először a vicces tarkát viszik el a boltból. De a börzén is hallottam többektől, hogy azért raknak melanin madarat, lipöval párba, mert a tarkát könnyebb eladni hobbimadárnak, a tiszta színű meg nem kellett senkinek.
Egyébként nem divatból lettek a sárga-feketék, egyszerűen tetszettek és ezért vettem őket.
Hát tudod változnak az igények ezek szerint csak kíváncsi lennék a tarkákat mennyiért lehet eladni,az tuti könnyeben szaporodik pont a tarkaság miatt.
Nem tudom mennyi lehet egy tarka kanári ára,de hát tuti nem annyi mint azok a zöldek amiről én irok mert 100-200 eurot kérnek darabonként.
Azért szerintem sok tarkát lehet venni.