Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 jan. 15, 19:03 
Üdv mindenkinek!
Boldog új évet a madarász társaknak.
Segítségeteket kérném egy színkanári azonosítására, milyen kategóriába sorolható a madár?
Származása(családfa) ismeretes, csak egy kicsit érthetetlen számomra.
A szülők neves tenyésztőktől származnak, erre majd még kitérek később.Sajnos nem tudtam profi képet csinálni. Ha valaki tudna segíteni örülnék neki.
Köszönettel:Bujdosó Tamás.

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 jan. 15, 9:23 
feketemarcsi írta:
nelly_12 írta:
kedves Marcsi szó szerint megőrülök a képen látott madártól,mert én is egy ilyen tojóra pályázom már elég régen,és még mindig nem sikerült beszereznem,a himecském meg itt dúdolászik,amikor már lassan kezdeném a fészkeltetést.Nem tudnál véletlenül segiteni,vagy tel számot adni hogy kinél lenne esélyem egy tojócskát beszerezni.addig is köszi.Sajnos elég nagy a távolság köztünk,de ez talán megoldható valahogy,mert én ceglédbercelen lakom, a monori börzétől 20 km-re

Győri vagyok, de akivel beszéltem, vasárnap a győri börzére ígérte, hogy hoz még ki achát tojókat, én is szeretnék ennek a hímnek egyet, meg ha szerencsém van, még valaki ígérte, hogy utána néz, hátha akad neki valami.

Ha gondolod, elküldöm pü-ben a számát, de Sopron mellett lakik a srác.

Szia Marcsi!

A képen lévő achát madár valószínűleg achát topáz sárga intenzív, ha élesebb lenne a kép és rajzolatok közelebbiek akkor ezt 100%ban meg lehetne mondani, de amennyiben így van akkor figyelj oda, hogy ne rakj össze két topáz madarat mert nagyon kifakul a melanin, ehhez inkább egy achát sárga topáz hordozó tojó kellene.

achát topáz sárga intenzív:
Kép
Kép

achát sárga intenzív:
Kép
Kép

Hozzászólás 2011 jan. 14, 22:06 
Kedves Fórumozók!
Ma léptem be először. Madárhang mániás vagyok :drunken:
Nelly_12-nek pedig üzenem, hogy van egy ilyen tojó madaram, talán egy
kicsit aranysárgásabb a színe, ajándékba is odaadom, mert nekem tojó nem kell
egyenlőre.
zsomborsz@gmail.com

Valódi név: Gutléber Ferenc

Hozzászólás 2011 jan. 14, 21:33 
kedves Marcsi szó szerint megőrülök a képen látott madártól,mert én is egy ilyen tojóra pályázom már elég régen,és még mindig nem sikerült beszereznem,a himecském meg itt dúdolászik,amikor már lassan kezdeném a fészkeltetést.Nem tudnál véletlenül segiteni,vagy tel számot adni hogy kinél lenne esélyem egy tojócskát beszerezni.addig is köszi.Sajnos elég nagy a távolság köztünk,de ez talán megoldható valahogy,mert én ceglédbercelen lakom, a monori börzétől 20 km-re

Hozzászólás 2011 jan. 14, 19:22 
feketemarcsi írta:
Ő milyen színű hivatalosan, mert két variációt is mondtak már rá és milyen tojót lehet mellé tenni?
Ugyanis hamarosan érkezik hozzám. :D

Kép

achát sárga

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2011 jan. 12, 0:17 
Tamás08 írta:
Oké akkor várok türelmesen.Vegyem el tőlük a lágykaját vagy ritkábban adjam,ne kétnaponta nehogy elhízzanak?

Igen a madarat mindig kondicíó függően kell etetni és akkor nem bír elhízni meg lefogyna csak ha beteg.
Ma beszéltem egyik cimborámmal és nála se akarnak tojók beindulni,pedig ő a hidegről vitte be melegre és állandó 18 fok van plusz mínusz 1-2 fok,egyik részről zavarja másikról meg nem mert van idő.

Hozzászólás 2011 jan. 11, 17:30 
Tamás08 írta:
Oké akkor várok türelmesen.Vegyem el tőlük a lágykaját vagy ritkábban adjam,ne kétnaponta nehogy elhízzanak?

Add nekik nyugodtan,de ne sokat,éna felkészítés akatt fejenként max egy negyed teáskanálnyit adok nekik.

Valódi név: Molnár Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 11, 16:53 

Hozzászólás 2011 jan. 11, 15:46 
Tamás08 írta:
Hát nem nagyon.csak garázs és kiszökik a meleg azt meg villanyal (hősugárzóval) nem győzném. :(

Szia Tamás!
A 10 fokkal nem hiszem,hogy baj lenne,idén három párat egy másik helysébbe kellett tennem,ahol max.10 fok van,mert nem volt szívem eladni,a háromból két párnál 10 fióka született eddig.Biztos vagyok benne,hogy a felkészítésen és a türelmen sokminden múlik és persze a szerencsén is.Ja,viszont ezeket a hímeket én sem hallottam énekelni.

Hozzászólás 2011 jan. 11, 14:41 
Tamás,egy dolog nagyon fontos a madarászatba az hogy türelem.
Ha nem indultak el a tojók az azért van mert érzik,hogy nincs ott az idő,ha a hímek fütyölnek amikor nem vagy bent és mikor bemész elhallgatnak az is természetes.
Nekem is 16-18 fok van nagyjából de mikor voltak ezek a hidegek akkor néha 10-12 volt éjszaka,csak az én madaraim beindultak előtte amikor jobb időjárás volt.
Egy másik kérdés az,hogy milyen idősek?Vagyis vajon melyik madár mikor kelt ha 2010 madáról beszélünk,de ha vannak öreg tojók és azok se indulnak akkor sajnos a hideg a gond,vagy ha nincs bennük valami baci.
Ha beviszed őket tuti 7-14 nap és mint elindulnak ha van bent 20 fok meleg és ha addig bent vannak mire lejár a tenyésztés addigra simán kitavaszodik.
Nekem voltak kint kanáriim a röbdépe egész télen egy szál folia volt rajta és volt -20 fok is és semmi bajuk nem lett sőt a hímek tomboltok mint állat,a vízet naponta cseréltem 2-3 alakalommal és egy kicsit zsírosabb kaját kaptak,napraforgó,kendermagot adagoltam és semmi bajuk nem volt sőt,tavasszal minden tojó teli fészket hozott.
Sajnos sokszor a nagy kényeztetéssel csesződnek meg a madarak,mert a sok tutyúlgatás se jó mert ezért kell a madarat is kondicióba tartani,mert sajnos ezektől a dolgoktól sok madár elhizik és nem bír párzani.

Hozzászólás 2011 jan. 11, 13:39 
Hát nem nagyon.csak garázs és kiszökik a meleg azt meg villanyal (hősugárzóval) nem győzném. :(

Hozzászólás 2011 jan. 11, 13:04 
Csak attol tartok ha behozom a hímeket utána kiviszem hidegre (hűvösebre)végük.

Hozzászólás 2011 jan. 11, 12:47 
Sziasztok én még mindig világítok nekik 5:30-20:00ig kapják a magokat 2naponta lágykaját van a garázsba 10Fok átlag néha 15-16fok de semmi tombolás,ha nem vagyok ben hallom fütyölgetnek de ha bemegyek vége.Mi a gond vagy költöztesem be őket a házba?Vagy várjak még mindig?Vagy hiányzik valami turbó lötty?
:( :( :( :( :( :( :( :( :(

Hozzászólás 2011 jan. 11, 2:52 
Én csak azt írtam le,amit nekem is mondtak,de nekem így madár nem kell hiába világbajnok a csákó,hogy ő majd ad amit akar és ráadásul nem aprópénzér.
Igaz a 2008 achát piros mozaik európa bajnok 1 helyet előttem fizették ki 1500 euróért és ami meglepett az a bíró vette meg aki bírálta.
Lestem is azt a madarat mert ott maradt kiállítva,hátha látok valamit annyira különleges dolgot rajta,de nem volt semmi vagy én nem láttam,az tuti gyönyörű egy állat volt.

Hozzászólás 2011 jan. 9, 21:04 
feketemarcsi írta:
Felénk az állatkereskedésben és a börzén is ugyanabban az árban vannak, mint a hibátlan színkanárik. Itt a célréteg a hobbitartó, aki szeretnivaló, vicces kis házikedvencet akar. De egyébként 5000 Ft-ért láttam tegnap a kereskedésben kanárikat, volt bronz, sárga, piros, fehér és tarka.

Hát azért túlzás,hogy hibátlan sajnos a legtöbb színkanárinak sok hibája van,nem hogy amit a kereskedésbe árulnak.
A másik a kereskedő ha 5000 ft adja akkor max 2000-2500 ft veszi be,te is ennyibe adod be neki a madaraidat?
A másik aki nem bírja eladni otthonról vagy kíállitásokon,börzéken hát ... az is mindent elmond.

Azért én a pannónián a németh csákóval beszéltem mert aki a bronzokkal világbajnok az jó cimborája,1 db fekete piros(bronzot) 400-500 eu/db és nem azt amit választól hanem amit ő éppen ad,ez nagyon nagy külömbség.
Ezt probálom kiemelni Marcsi:
A sátoroscigányoknak is van lova de az nem egy angol telivér,de mindkettő "LÓ"

Hozzászólás 2011 jan. 9, 20:02 
feketemarcsi írta:
Igény az volt, csak kiszolgálni nem tudtuk. :wink: Viccet félretéve egyik barátommal vágtunk bele ebbe a színbe, csak, hogy ne legyek egyedül, rábeszéltem. Szerencsére vele nem jártam úgy, mint Gáborral és a rollerekkel, hogy az első félresikerült szezon után a maradékot összecsomagolta és áthozta... Nem volt valami kitartó. :?

Az idén inkább csereberéltem, meg vettem az enyémekhez, aztán ősszel majd lesz miből válogatni. :D

A roller tojókkal vagyok most meglőve, mert a 33 fiatalomból 7 hím lett, még mindig van 7 kiadó tojóm. De sebaj, majd megjön a jó idő, kiviszem őket a győri börzére és elviszik az osztrákok.

Tudod nálunk a határ közelében elég sok az osztrák, meg a szlovák a börzén, kéthetente van, ha jó az idő, ott több esély van eladni bármit is, mint pl. a kiállításon. Úgyhogy amit nem jegyeztek elő, március-áprilisig sem akad gazdája, azt kiviszem majd a börzére. Monornál sokkal kulturáltabb, igaz kisebb is, de ráérek reggel 8-ra odamenni a nyitásra, nem stresszelem annyira se a madrakat, se én nem vagyok hulla fáradt másnap a munkahelyemen.

Egyébként a divatszínt illetően vitatkoznék veled, felénk nagyon sokan azért nem költetnek tiszta párokat, mert a tarkát jobban el tudják adni. Volt olyan tenyésztő, akinek boltja is van, azért vett tőlem roller tojót, hogy párba tegye lipo színkanárival, mert a vevők először a vicces tarkát viszik el a boltból. De a börzén is hallottam többektől, hogy azért raknak melanin madarat, lipöval párba, mert a tarkát könnyebb eladni hobbimadárnak, a tiszta színű meg nem kellett senkinek.

Egyébként nem divatból lettek a sárga-feketék, egyszerűen tetszettek és ezért vettem őket.

Hát tudod változnak az igények ezek szerint csak kíváncsi lennék a tarkákat mennyiért lehet eladni,az tuti könnyeben szaporodik pont a tarkaság miatt.
Nem tudom mennyi lehet egy tarka kanári ára,de hát tuti nem annyi mint azok a zöldek amiről én irok mert 100-200 eurot kérnek darabonként.
Azért szerintem sok tarkát lehet venni.

Hozzászólás 2011 jan. 9, 18:52 
feketemarcsi írta:
Azért ennél vannak sötétebbek is, meg jobb rajzolatúak is, meg főleg gyorsabbak, de a 21-ből csak ezen a 3 képen látszik valami, így képról meg sem ismerem, melyik madaram. De a szebbeknél fából van az ugráló, a képeken legtöbbször madár nélkül látható, mert mire a telefon kattant, a madár már nem volt sehol...

Ha vannak,jobbak az nem baj sőt és legyen minél több jó,mert akkor lesz rá igény is.

Hozzászólás 2011 jan. 9, 17:08 
Köszi Marcsi a képeket nem a legjobb a minőségük,de amit akartam az láttam,mert ezen is látszik a rajzolat,meg a melanin hogy azért van mit javítani rajta.
Sajnos a baj,hogy fekete sárgát nagyon nehéz kapni és hogy amelyiknek nagyon jó a rajzolata meg a melaninja szerintem meg lehet számolni az ember egy kezén és azok ritkán vagy soha nem eladók.
A tavaly kivételével minden évben voltam az osztrák országos bajnokságon ott van egy nő aki tart fekete sárgákat(zöldeket) de sajnos soha nem add el,mert mire az országos van addig már elő vannak jegyeztetve, nála láttam szép zöldeket minden évben,fekete csőr láb,erős sárga szín és szép vastag fekete rajzolat.
Meg az Eb voltak zöldek de ott is mind el voltak adva amik jók voltak.
A másik érdekesség a hogy ha meg sok lenne belőle akkor meg azért nem kellene,mert ha figyelemmel kíséred mindig vannak divatszínek,ami ez alól kivétel a piros mert azt mindig el lehet adni,a laikus madárkedvelők azt szereti legjobban.

Valódi név: Koczeth László

Hozzászólás 2011 jan. 8, 15:36 
Köszönöm kedves fric32 a dicsérő szavakat.
Utánanézek a pontos adatoknak, amit a volt tulajdonos volt kedves leírni.
Magam készítem a lágyeleséget - mint régen - tojásos, sárgarépás, porrá tört tojáshéj, reszelt sajt, alma.

Hozzászólás 2011 jan. 8, 15:23 
Grat Tövismadár,ha 4-ből 3 kel az nem egy rossz arány,ennél rosszabbat soha és akkor okés a dolog.
Látom az egyik madár műanyag gyűrűs 2009 a másik meg 2010 ha jól nézem az a tojó.
Mi a gyürűszámúk?.
Látom a kicsik szépen vannak etetve.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 134  Következő