Atesz71 írta:
Üdvözlet!
Én csak annyit szólnék a pároztatáshoz,hogy:Nálam a tojó és a hím dupla kalitban van,amely kettéválasztható.Pároztatás alkalmával reggel összeengedem őket egy-másfél órára,majd szétválasztom őket.Este szintén összeengedem őket egy kicsit,elvégzik amit kell,majd éjszakára megint különválasztom őket.Ez így megy amíg a tojó le nem tojik.
Más:
Most kezdtem el foglalkozni kobalt kanárival.Megtudná nekem valaki mondani,hogy ennek a típusnak hogy törénik a szaporítása?Én olyat hallottam,hogy két kobalt madarat ne szabad összetenni,mert nem lesznek életképesek a kicsik.Csak egy kobalt és egy kobalt hordozót lehet párosítani.Megtudná valaki mondani,hogy ez így van-e vagy sem?Előre is köszi a segítséget.
Na...látom egyre többen kezdenek tartani kobaltokat,ami jó mert szerintem egy szép madár és mivel mutáció igen a legjobb párosítás a kobalt-kobalthordozóval.
Az nem teljesen igaz,hogy ha két kobaltot párosítas,hogy mindig életképtelenek az utódok,hanem a baj amik lehetnek nagyjából leírom,mik lehetségesek.
Lehet olyan utód az ilyen párosításból kobalt-kobalt amiknek semmi bajuk,de:
Van amikor a tojásból ki sem kelnek,vagy ha mégis az első 10 napban elhulnak.
ha mégsem így alakul,akkor az első vedlésnél a tollképződés nem tökéletes de ez a tünet van amikor a 10-12 hónapban t.
A másik hátulütője ha esetleg ezek se következnek be akkor majd amikor tenyészteni szeretnénk akkor buknak ki a bajok,mert sok az üres tojás stb vagyis kezdődnek elölről az előbb említett dolgok vagyis azért oda kell ám figyelni mert nagyon sok génselejt madarat lehet termelni.
Ami kimaradt egy alap dolog,az A-B párosítás itt is él,mert a tollazatuk elég érzékeny dolog.
De az is köztudott egy mutációs madár párosítása mindig körülményesebb mint egy normál madáré,sárga,piros,fekete piros,stb