Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Koczeth László

Hozzászólás 2011 jan. 7, 22:01 
Kép
Kép
Kép

A fiókák 3-5 naposak, négyes fészekaljból sajnos egy tojás terméketlen.lett
Hárman maradtak egy gigasztárral.
Most lett összerakva a pár, kifogástalanul együttműködnek.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2011 jan. 7, 16:19 
Atesz71 írta:
Üdvözlet!
Én csak annyit szólnék a pároztatáshoz,hogy:Nálam a tojó és a hím dupla kalitban van,amely kettéválasztható.Pároztatás alkalmával reggel összeengedem őket egy-másfél órára,majd szétválasztom őket.Este szintén összeengedem őket egy kicsit,elvégzik amit kell,majd éjszakára megint különválasztom őket.Ez így megy amíg a tojó le nem tojik.
Más:
Most kezdtem el foglalkozni kobalt kanárival.Megtudná nekem valaki mondani,hogy ennek a típusnak hogy törénik a szaporítása?Én olyat hallottam,hogy két kobalt madarat ne szabad összetenni,mert nem lesznek életképesek a kicsik.Csak egy kobalt és egy kobalt hordozót lehet párosítani.Megtudná valaki mondani,hogy ez így van-e vagy sem?Előre is köszi a segítséget.

Na...látom egyre többen kezdenek tartani kobaltokat,ami jó mert szerintem egy szép madár és mivel mutáció igen a legjobb párosítás a kobalt-kobalthordozóval.
Az nem teljesen igaz,hogy ha két kobaltot párosítas,hogy mindig életképtelenek az utódok,hanem a baj amik lehetnek nagyjából leírom,mik lehetségesek.
Lehet olyan utód az ilyen párosításból kobalt-kobalt amiknek semmi bajuk,de:

Van amikor a tojásból ki sem kelnek,vagy ha mégis az első 10 napban elhulnak.
ha mégsem így alakul,akkor az első vedlésnél a tollképződés nem tökéletes de ez a tünet van amikor a 10-12 hónapban t.
A másik hátulütője ha esetleg ezek se következnek be akkor majd amikor tenyészteni szeretnénk akkor buknak ki a bajok,mert sok az üres tojás stb vagyis kezdődnek elölről az előbb említett dolgok vagyis azért oda kell ám figyelni mert nagyon sok génselejt madarat lehet termelni.
Ami kimaradt egy alap dolog,az A-B párosítás itt is él,mert a tollazatuk elég érzékeny dolog.
De az is köztudott egy mutációs madár párosítása mindig körülményesebb mint egy normál madáré,sárga,piros,fekete piros,stb

Valódi név: Batalka Attila

Hozzászólás 2011 jan. 7, 15:01 
Üdvözlet!
Én csak annyit szólnék a pároztatáshoz,hogy:Nálam a tojó és a hím dupla kalitban van,amely kettéválasztható.Pároztatás alkalmával reggel összeengedem őket egy-másfél órára,majd szétválasztom őket.Este szintén összeengedem őket egy kicsit,elvégzik amit kell,majd éjszakára megint különválasztom őket.Ez így megy amíg a tojó le nem tojik.
Más:
Most kezdtem el foglalkozni kobalt kanárival.Megtudná nekem valaki mondani,hogy ennek a típusnak hogy törénik a szaporítása?Én olyat hallottam,hogy két kobalt madarat ne szabad összetenni,mert nem lesznek életképesek a kicsik.Csak egy kobalt és egy kobalt hordozót lehet párosítani.Megtudná valaki mondani,hogy ez így van-e vagy sem?Előre is köszi a segítséget.

Hozzászólás 2011 jan. 6, 21:22 
geza28 írta:
Üdvözlök mindenkit!
Lenne egy kérdésem!
Az egyik sárga kanári tojóm ki forogta a fészket és be tettem a hímet hozzá.
Egy éjszakát voltak együtt de más nap már balhéztak.
Késő du raktam be a hímet és láttam hogy pároztak elég ennyi idő hogy együtt legyenek vagy hagyjam még?
Át raktam egy nagyobb helyre őket de most is kergetik egymást.
Szét vegyem őket vagy hagyjam még őket egy pár napig?

Még csak annyival egészíteném ki a Marcsi hozzászólását ez az egyik legtutibb párosítási módszer,általába ilyenkor a tojások tuti fiasak ha a hím fel volt készítve rendesen.

Hozzászólás 2011 jan. 6, 13:10 
Üdvözlök mindenkit!
Lenne egy kérdésem!
Az egyik sárga kanári tojóm ki forogta a fészket és be tettem a hímet hozzá.
Egy éjszakát voltak együtt de más nap már balhéztak.
Késő du raktam be a hímet és láttam hogy pároztak elég ennyi idő hogy együtt legyenek vagy hagyjam még?
Át raktam egy nagyobb helyre őket de most is kergetik egymást.
Szét vegyem őket vagy hagyjam még őket egy pár napig?

Hozzászólás 2011 jan. 5, 13:37 
Egy pár idei fióka:

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 jan. 5, 13:25 
feketemarcsi írta:
Hát, amit a nagyokról találtam, abból ennyi sem...

A telefonnak túl gyors madarak. De eladom a kis rollerekből a kiadókat és veszek egy olcsóbb fényképező gépet, úgyhogy egy-két hónap kérdése és lesz rendes kép (remélem...) :wink:

Elnézve ezt a fiókát,ha belegondolunk,hogy egy fekete sárga(zöld) madár ezen hol látszik a sárga szín?

Hozzászólás 2011 jan. 5, 13:11 
feketemarcsi írta:
Hát most hirtelenjében találtam egy babafotót, de hogy melyikek voltak, azt nem tudom:

Kép

Köszi,de sajnos ebből a fotóból nem sok látszik,de fő az akarat.

Hozzászólás 2011 jan. 5, 0:54 
feketemarcsi írta:
Nem kaptam karácsonyra fényképezőgépet... :03:

A telefonomat ugyan kicserélték és elvileg jobb rajta a kamera, mint a régin, csak éppen a képen nem látszik... Vagy a madár túl gyors és azért lesz paca belőle... De lehet, hogy inkább a fényviszonyok nem ideálisak, mert mire hazaérek, csak villany fény van...

Amúgy meg nem azok a nem tudom milyen tökéletesek, 87-89 pontot kaptak az ideiek, egy volt 91, de azt elkunyizta a Karcsi bácsi és egy helyes kis tojóra becserélte, mert tojó hiányunk volt, a tavalyiak 89-90 pontosak voltak, pontozólapot ugynan nem láttam, de állítólag az egyik helyezett volt a Pannónián tavaly, szerintem legalább is 2-3 nagyon szép van közöttük, az első hímem, szép tartású, fekete lábbal, csőrrel, egy intenzív madár, a másik pedig őszi szerzemény, Tóth Sanyitól egy intenzív tojó, olasz szülőktől. A kis csere tojónak is jó színe van, az is intenzív.

Kimegy a fűtési szezon, tervben van egy olcsóbb fotómasina, kéretik addig türelemmel lenni. :wink:

Hát ha nincs akkor nincs pont e miatt kértem képet lássam miként néznek ki,tudom te olyan képet nem bírsz csinálni mint a deschinkel ha jól írom,de azért látni csak látszik,hogy nagyjából szemre való.
Igen a pontok se mindegy hol adják melyik kíállításon,mert sajnos minél kevesebb madár van,néha hajlamosak a bírok több pontot adni,hogy ne egy 87 pontos legyen az első mert az is ciki,de ezt szerintem a szervezők kérésére teszik.
Az idén is hallottam már panaszt ebben az ügyben,hogy egy másik kíállításon a madarak szépen szerepeltek azt hiszem az Ocskó Tibié és a Pannónián labdába se rúgtak.
Vagyis azért elgondolkodtató,hogy bírok között is ekkora eltérések vannak a hazai és egy C.o.m bíró között.

Hozzászólás 2011 jan. 4, 22:53 
Marcsika nem csinálsz egy pár képet a zöldekről,kíváncsi lennék hogy néznek ki,előre is köszi.[/quote]

Erre én is kíváncsi lennék!

Üdv.Attila

Hozzászólás 2011 jan. 4, 22:01 
feketemarcsi írta:
Nem is igaaaaaz! A legtöbb nálam kelt, és cseréltem belőlük, meg vettem nekik párt. :lol:

Marcsika nem csinálsz egy pár képet a zöldekről,kíváncsi lennék hogy néznek ki,előre is köszi.

Hozzászólás 2011 jan. 4, 8:46 
Kedves madarászok!
Nehezen szántam rá magam, hogy ismételten megszólaljak, mert korábbi hozzászólásaimnak az eredménye kb annyi, mint a falra hányt bórsó. A sárga-fekete madárról többen írnak, és keresik. Ez valóban a melanin madarak között mindig keresett, itthon és külföldön egyaránt, még sincs. Pedig van! Ott van a szemetek elött, de az erdőtől nem látjátok a fát. A hazai kanári állomány nem rosszabb sem a némettől, sem az olasztól, sem az angoltól, mégis ezektől vártok-vásároltok olyan madarakat, amilyeneket itthon is egy kis figyelemmel kiszelektálhattok. SzÁNDÉKOSAN nem írtam a tenyésztés kifejezést. A sárga-fekete madár megfelelő szándék esetén nem több mint egy év, és tömegesen jelen lehetne a monori börzén is. Ebből pedig már minőségre is válogathatnátok! Itt csak csendben megjegyzem, a vad kanári is 4-5 év alatt rekonstruálható, és akkor a környezetvédelem hivatalnokai is vakarhatnák a fejüket, hogy mi a védett Magyarországon.
Befejezésként javasolnám a kanári szakértőknek, hogy a külhoni kifejezéseket mellözzék! Mindenre adott egy-egy szép magyar szó, amit Jancsi bácsitól Mariska néniig egyformán megért. Üdv. Lakó Antal

Hozzászólás 2011 jan. 3, 20:08 
VladTepes írta:
gutiz írta:
[...A legtöbb probléma a recesszív fehérek tenyésztésénél a hosszú motringos tollszerkezetű madár, melyek sok esetben tollcisztához is vezethetnek. ...

Thx, ilyesmi infókra gondoltam.

Azt látom, hogy a nem intenzív rec fehérek sokkal "bolyhosabbak", mint egy hagyományos B-s madár. De ha a rec fehér X rec fehér párosításnál tudok párba tenni szép, szűk tollú A-st megfelelő B-ssel, akkor is előállhat ez a tollszerkezeti probléma?

Abban az esetben ha intenzív madarat párosítunk nem intenzívvel akkor a tollszerkezeti problémák elenyészők, de előfordulhatnak.

Hozzászólás 2011 jan. 3, 19:44 
(viszont, ha már itt tartunk, nekem hiányzott, hogy igen kevés volt a sárga-fekete madár, és alig volt pár izabella)[/quote]

Ezen nem kell csodálkozni, mivel magyarországon a legtöbb tenyésztő az eladható "trend" színeket tenyészti, ami azért időnként változik :wink: (néha a piros, volt egy piros mozaik időszak is....stb.). Ez megérthető valamilyen szinten mert Monorra nem szívesen tenyészt senki. Sajnos Magyarországon nem nagy igény van a madarakra. Azért nálunk még mindig a lipo madarakat tenyésztők vannak többségben, ahhoz már értünk valamennyire. A melanin madár kihívás mindenki számára, mivel nem sok információval tud szolgálni senki az országban az ideális standardokról, tenyésztési nüanszokról. Manapság a külföldi kiállításokon 70% melanin, 30% lipo madár van, azért ez is árulkodó.....
Nem beszélve a madarak minőségéről, a Pannónián abból a kevés fekete sárgából is elenyésző volt a jó madár.

ha ilyeneket láttam volna.....:

Kép

Kép

Kép

Azért itt vannak melanin jegyek... :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gutiz 2011 jan. 3, 20:10-kor.

Hozzászólás 2011 jan. 2, 18:32 
Akkor csak türelem és megszokják egymást.... :wink:

Hozzászólás 2011 jan. 2, 17:54 
gutiz írta:
A tojó veri a hímet vagy fordítva?
Fontos lenne tudni, hogy előtte milyen előkészítést végeztél mind a tojók és hímek esetében?
Az összeengedés előtt volt szokatás (egymás mellett volt a hím és a tojó egy ráccsal elválasztva) vagy csak összeengedted őket?
A tojó készített fészket az összeengedés előtt?

Szia Gutiz!

Minden megvolt a tojók felkészítésénél, hideg hely, bőséges eledel, tojáskeverék, fokozatos melegítés. A tojókat nem tettem közvetlen a hímek mellé, de látótávolságban voltak (1 m.) Amikor elkezdtem melegíteni őket hordtak a csőrükben mindent amit találtak. Aztán be a fiúkhoz. Tudom, hogy némely szakirodalom szerint a tojóhoz kell a hímet, de nekem eddig nem volt még gondom. Igaz mikor ezeket a sorokat írom, már nyugodtan csipegetnek egymás mellett. Csak az "öreg" hímem csap oda, néha a tojónak.

Üdv.: Krisz

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2011 jan. 2, 13:40 
kanary71 írta:
Kedves Dobronte2! Milyen kombinációkat nem értesz? Írd meg részletessen vagy ide vagy e-mailbe ,vagy pü-be .üdv.

A színkombinációkat, hogy milyen madarak párosításából milyen madár születhet, milyen örökítő lesz, milyen színező kell nekik, stb.
Ezzel nem konkrétan 2 színre gondolok, hanem az összes színváltozatra.
Ezentúl még többet olvasok, hogy legalább felismerjem a színváltozatokat.
Ha esetleg probléma merül fel, mindenképpen szólok.
Köszönöm, hogy felajánlottad a segítséged.

Hozzászólás 2011 jan. 2, 13:31 
Nem most volt hanem pontossan 2004 ben ,megnéztem a bírálati lapját.

Hozzászólás 2011 jan. 2, 13:25 
Kedves Dobronte2! Milyen kombinációkat nem értesz? Írd meg részletessen vagy ide vagy e-mailbe ,vagy pü-be .üdv.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kanary71 2011 jan. 2, 13:26-kor.

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2011 jan. 2, 13:13 
Köszönöm a válaszokat!
Már sokat olvastam, csak nem igazán értem ezeket a "kombinációkat". :oops:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 134  Következő