Hát Fric az a problémám, hogy nem nagyon fogom tudni lefotózni a lábukat, mert, ahogy közelebb megyek a géppel, ugrálnak, mint az őrültek...máskor is csak pihenéskor tudom őket lekapni, amikor szépen ücsörögnek..., nem nagyon szeretik a fotózást:(
A másik meg az, hogy ez nem olyan látványos, csak abban a percben, amikor jön a hullám, mint a nőknél a változókori hőullám:((...de persze ezt is hiába mondom nektek:))
Ma egyébként még nem láttam, hogy felhúzták volna a lábukat, bár térülne el, ahogy az idő kicsit hűvösösik...Azért gondolom, hogy keringési nyavalya, mivel direk a lábuk belső felén húzódó ér vastagszik és pirosodik meg olyankor, utána teljesen tiszta világos, semmi nem látszik rajt...de amikor olyan, akkor le is ül szegény, vagy féllábon ül, de váltakozó, hol egyik, hol másik lába, tehát nem mindig ugyanaz...és most már mindegyik csinálja... Csiri ugye két éve megvakúlt, azért nem szeretném, ha ezek is úgy járnának. Azóta viszont ő egészségesebb, mint akkoriban volt, csak ő is ezt a lábfájást produkálja azóta is...A vakságot nem a másik madár okozta, ahogy akkoriban D. bemagyarázta, tudom, hogy senki nem bántotta, ez valami agyi érkatasztrófa miatt lehetett nála is, anyárvégi vedlés után vettük észre, hogy valami nem stimmel, nem mert átugrani egyik rudról a másikra. Akkor külön raktam és azóta ő szépen elvan egy külön kis kalitkában, körbe raktam a rudakat, azokon sétálgat, kaját mindent megtalál, az ujjamra jön, ahogy kiveszem és kicsit még röpül is, mint egy kolibri, minden nap többször kiharcolja, hogy vegyem ki...a megszokott helyén már tudja, mi merre van...nagyon okos, értelmes kis madár, ő a kedvencünk még így is.
Elnézést, hogy hosszan ecseteltem a dolgokat, de akkoriban eltávoztam és azóta nem nagyon írtam ide, csak mostanában ahogy kitisztúlt a levegő....

Ha esetleg Tibi te tudsz valami tippet, szívesen veszem ám, csak mivel többet látom itt Fricet, azért neki írtam, P. Csaba is rég járt erre....
Köszönöm, hogy meghallgattok....
Sajnálom,de így nem bírok rájönni mi a fene is lehet a lábukkal,lehet nekem nem is volt ilyen és nem bírok tanácsot adni,de azért kértem a képet mert akkor ha látjuk,lehet egyből okosabbak leszünk.
Az én madaraimnak is volt,hogy lábproblémája,lehet atkás,ilyenkor a láb pikkelyesedik meg van hogy csipkedi a madár és bevérzik,van egy másik pl amikor a madár talpa fáj és emiatt sokszor féllábon áll a madár meg stb.
Fogd meg a madarat hidd el semmi baja ha megfogod egy fénykép erejére hátha ha látjuk okosabbat tudunk írni.