Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 aug. 8, 17:44 
Szia, Zottan!

Persze, hogy létezik, piros szemű lipochrom kanári minden alapszínben van. Fehér alapszínnél albino, piros alapszínnél rubino, sárga alapszínnél lutinó. A Standard szerint van:
lutinó-intenzív
lutinó-nem intenzív
lutinó-mozaik
lutinó-ivoár intenzív
lutino-ivoár nem intenzív
lutinó-ivoár mozaik

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 aug. 8, 17:14 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e "lutinó" kanári, azaz lipokróm sárga piros szemmel?

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 aug. 3, 21:33 
margareta írta:
Sziasztok Fiúk!

Végrehajtottam a feladatot,.. délben megvolt a pedikűr, szépen sikerült, aránylag nyugodtan tűrték, majd bekenegettem körömvirágkenőccsel is a lábukat...azt a valamit most nem láttam a Pirkó talpán, viszont mintha el lenne kicsit deformálódva, lapos és kicsit piros volt a talpán egyik ujjánál, valószínű az ücsörgéstől...jól átmasszírozgattam, ha nem jó a keringése, biztos jót tett neki :wink:
Aztán most nemrég sikerült elkapni a Csiri lábát, amikor olyan forró volt és piros, ahogy az ujjamra jön, akkor érzem is ezt... Szerencsére a fiam pont hazaért, és lefotóztattam vele...ez az amiről mindig beszélek, ha láttok valamit... utána megint világos és hűvösebb lesz a lába :cry:
Ez biztos, hogy keringési betegség náluk....sajnos. Remélem nem lesz rosszabb és megint megy tovább az élet velük....csak sajnálom őket, hogy nem tudok segíteni rajt.
Köszönöm az eddig próbálkozásaitokat, hogy raboltam az időtöket vele.
Majd közben beszámolok, ha lesz valami változás, ha jó, ha rosszabb....
Nektek pedig további sikeres madarászkodást!
Kép

Igen látom ezen a képen is,hogy a lábán a szarurészek meg vannak vastagodva vagyis pikkelyes a lába már a madárnak,ezt se ártana krémezni,mert akkor az elhalt szaruréteg lepereg és megújul,ez általánba mindig az öreg madaraknál előjön.
Úgyhogy kenegesd neki is és meglátod megvékonyodik a szaruréteg rajta.
Az látom,hogy a lábúja kicsit görbe nem tudom ez így volt régebb is vagy csak az idő múlásával van ez,azzal nem lehet mit tenni már szerintem de szerintem ezzel még boldogan éldegél és dalolgat nektek.

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 3, 16:46 
Sziasztok Fiúk!

Végrehajtottam a feladatot,.. délben megvolt a pedikűr, szépen sikerült, aránylag nyugodtan tűrték, majd bekenegettem körömvirágkenőccsel is a lábukat...azt a valamit most nem láttam a Pirkó talpán, viszont mintha el lenne kicsit deformálódva, lapos és kicsit piros volt a talpán egyik ujjánál, valószínű az ücsörgéstől...jól átmasszírozgattam, ha nem jó a keringése, biztos jót tett neki :wink:
Aztán most nemrég sikerült elkapni a Csiri lábát, amikor olyan forró volt és piros, ahogy az ujjamra jön, akkor érzem is ezt... Szerencsére a fiam pont hazaért, és lefotóztattam vele...ez az amiről mindig beszélek, ha láttok valamit... utána megint világos és hűvösebb lesz a lába :cry:
Ez biztos, hogy keringési betegség náluk....sajnos. Remélem nem lesz rosszabb és megint megy tovább az élet velük....csak sajnálom őket, hogy nem tudok segíteni rajt.
Köszönöm az eddig próbálkozásaitokat, hogy raboltam az időtöket vele.
Majd közben beszámolok, ha lesz valami változás, ha jó, ha rosszabb....
Nektek pedig további sikeres madarászkodást!
Kép

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 1, 21:14 
pappcsa írta:
Szia, Margó!

Tudjuk, hogy tisztán tartod a madaraidat, Feri sem azt akarta mondani, hogy koszosak, csak próbálta megfejteni, hogy mi okozza a gyulladást a madár lábán. Lehet, hogy nem az, amit ő Írt. Kezeld le a madár lábát az említett kenőcsökkel és utána írd meg az eredményt.

Szeva Pappcsa,
én nem is mondtam,hogy koszban tartsa,de lehet emiatt ennyire érzékeny mert a Margo elkényezteti és lehet emiatt túl érzékenyek :mrgreen:
Én ezt a jelenséget a röbdém-be tapasztaltam,de ahogy lekalitkáztam és kenegettem el is múlt a lentebb leírt kenőcsökkel.
Ami szomorúbb volt a sötét lábú madaraknak kissé kivilágosodott a lába.

Hozzászólás 2010 aug. 1, 21:11 
margareta írta:
Köszi Fric....egyébként minden nap takarítom, ők az elsők, az aljukra papírt rakok és arra homokot, meg ánizsos madárhomokot szórok, áttörlöm vizes ruhával is a rudakat, és a rácsokat is, persze ami már rászáradt nem mindig jön le egyből, de akkor egy más alkalomkor alaposabban is áttakarítom, olyankor lekaparom azt is, ami még rajt maradt, főleg amit a csőrükkel odakenegetnek a sárgarépa és egyéb zöldből....aztán ritkábban forró zuhannyal átmosom alaposan a kalitkájukat...a tisztaság biztos nem probléma nálam, mert inkább mániákus takarító vagyok az egész lakásban...:lol:
Én is mostanában vettem csak észre a talpán azt a kis pontot, lehet, hogy a melegekben, ahogy többet ücsörgött, attól alakúlt ki...a körmeit pedig levágom közben, csak mint írtam nem szívesen zargatom túl sűrűn a megfogdosással, mert olyan kis ideges és félek nehogy több baja legyen amiatt is, esetleg egy infarktus....általában úgyis olyankor fogom meg, amikor a másik kint van, hogy ne tapossák egymást félelmükben...
Sokat vannak kint az erkélyen is, amikor csak az idő engedi, imádnak fürdeni is....
Köszi mégegyszer, további szép napot mára is....

Oké,rendbe de kenegesd be a lábát de ahhoz meg kell fogni,a körmét szerintem levághatod mert még a képen is látom ott van benne az a kis piros ér,attól vághatod 3 mm kb,mert ahogy néztem már nagy szerintem.
Sokkal könnyeben tud fogni ha rövid mert így lehet azért ül többet mert nehézkésebb a fogása. :24:

Hozzászólás 2010 aug. 1, 16:17 
Szia, Margó!

Tudjuk, hogy tisztán tartod a madaraidat, Feri sem azt akarta mondani, hogy koszosak, csak próbálta megfejteni, hogy mi okozza a gyulladást a madár lábán. Lehet, hogy nem az, amit ő Írt. Kezeld le a madár lábát az említett kenőcsökkel és utána írd meg az eredményt.

Hozzászólás 2010 aug. 1, 10:36 
Köszi Fric....egyébként minden nap takarítom, ők az elsők, az aljukra papírt rakok és arra homokot, meg ánizsos madárhomokot szórok, áttörlöm vizes ruhával is a rudakat, és a rácsokat is, persze ami már rászáradt nem mindig jön le egyből, de akkor egy más alkalomkor alaposabban is áttakarítom, olyankor lekaparom azt is, ami még rajt maradt, főleg amit a csőrükkel odakenegetnek a sárgarépa és egyéb zöldből....aztán ritkábban forró zuhannyal átmosom alaposan a kalitkájukat...a tisztaság biztos nem probléma nálam, mert inkább mániákus takarító vagyok az egész lakásban...:lol:
Én is mostanában vettem csak észre a talpán azt a kis pontot, lehet, hogy a melegekben, ahogy többet ücsörgött, attól alakúlt ki...a körmeit pedig levágom közben, csak mint írtam nem szívesen zargatom túl sűrűn a megfogdosással, mert olyan kis ideges és félek nehogy több baja legyen amiatt is, esetleg egy infarktus....általában úgyis olyankor fogom meg, amikor a másik kint van, hogy ne tapossák egymást félelmükben...
Sokat vannak kint az erkélyen is, amikor csak az idő engedi, imádnak fürdeni is....
Köszi mégegyszer, további szép napot mára is....

Hozzászólás 2010 júl. 31, 20:12 
margareta írta:
Sziasztok, ennyi telt tőlem, sokat nem látni szerintem.... Pirkónak a talpa kicsit érdekesebb, de nem csak az a lába fáj....nehéz elkapni azt a pillanatot, meg megfogni is, ő olyan kis félénk és utána annyira fél tőlem, bemenni sem akart tegnap este, miután megfogtam :cry:
A másik a Pircsi és a sárga a Csiri, azé nem mai felvétel....őt tudom fotózni, mert megáll az ujjamon....

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Na látom sikerült képet csinálnod,ami elsőre a szemen szúrt ,hogy elég nagy a madár körme,ez a seb ha jól látom a madár talpán van,ami az jelenti,hogy ahol jár ülőrúdon vagy bármi lehet madárkakis?
Mennyire gyakran takarítod az üllőfát vagy ahová kijárnak nem madárkakis?
Egy kis Betadine-l,kend le és ha megszáradt akkor Körömvirág kenőcsel vagy Bepanthen kenőcs szerintem egy probálkozást megér.

Hozzászólás 2010 júl. 31, 11:34 
Sziasztok, ennyi telt tőlem, sokat nem látni szerintem.... Pirkónak a talpa kicsit érdekesebb, de nem csak az a lába fáj....nehéz elkapni azt a pillanatot, meg megfogni is, ő olyan kis félénk és utána annyira fél tőlem, bemenni sem akart tegnap este, miután megfogtam :cry:
A másik a Pircsi és a sárga a Csiri, azé nem mai felvétel....őt tudom fotózni, mert megáll az ujjamon....

További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 júl. 31, 8:47 
Hello, Tepes!

Nem csinálsz semmit rosszul ez a probléma nagyon nehezen kezelhető. Eléjük rakhatsz mindent, akkor is folytatják tovább.
Én úgy nevezem, hogy "unatkoznak" és elkezdik egymást tépkedni. Minden madarat nem rakhatsz külön és innen kezdve nehéz a megoldás. Biztos láttad már külföldi internetes oldalakon, hogy a röpdékben pár centisek az ülőrudak. Na ez azért van, hogy egy rúdon csak egy madár férjen el. Így próbálják kivédeni az általad leírtakat.

margareta írta:
Ha esetleg Tibi te tudsz valami tippet, szívesen veszem ám, csak mivel többet látom itt Fricet, azért neki írtam, P. Csaba is rég járt erre....

Szia, Margó!

Kellene egy fotó a madár lábáról, mert így csak tippelgetünk, lehet, hogy úgyis. :D

Hozzászólás 2010 júl. 31, 5:53 
nagy0118 írta:
Ugyan arról a madárról készült. Ha nem látszik jól még próbálok csinálni.

Oké,ha tudsz a hátáról is nyomjál egy képet meg kíváncsi vagyok a rajzolatokra,köszi.

IDRE tag
Valódi név: Nagy Andrea

Hozzászólás 2010 júl. 30, 8:36 
Ugyan arról a madárról készült. Ha nem látszik jól még próbálok csinálni.

Hozzászólás 2010 júl. 30, 2:22 
nagy0118 írta:
Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki mondani ez milyen madár? Milyen pár kéne mellé?

Kép

Kép

Én ahogy látom ez egy fekete-piros-fekete piros mozaik-tól származó madár,én egy intenzív bronz hímet raknék,hozzá.

A 2 kép egy madárról készült?

Hozzászólás 2010 júl. 30, 2:19 
margareta írta:
Hát Fric az a problémám, hogy nem nagyon fogom tudni lefotózni a lábukat, mert, ahogy közelebb megyek a géppel, ugrálnak, mint az őrültek...máskor is csak pihenéskor tudom őket lekapni, amikor szépen ücsörögnek..., nem nagyon szeretik a fotózást:(
A másik meg az, hogy ez nem olyan látványos, csak abban a percben, amikor jön a hullám, mint a nőknél a változókori hőullám:((...de persze ezt is hiába mondom nektek:))
Ma egyébként még nem láttam, hogy felhúzták volna a lábukat, bár térülne el, ahogy az idő kicsit hűvösösik...Azért gondolom, hogy keringési nyavalya, mivel direk a lábuk belső felén húzódó ér vastagszik és pirosodik meg olyankor, utána teljesen tiszta világos, semmi nem látszik rajt...de amikor olyan, akkor le is ül szegény, vagy féllábon ül, de váltakozó, hol egyik, hol másik lába, tehát nem mindig ugyanaz...és most már mindegyik csinálja... Csiri ugye két éve megvakúlt, azért nem szeretném, ha ezek is úgy járnának. Azóta viszont ő egészségesebb, mint akkoriban volt, csak ő is ezt a lábfájást produkálja azóta is...A vakságot nem a másik madár okozta, ahogy akkoriban D. bemagyarázta, tudom, hogy senki nem bántotta, ez valami agyi érkatasztrófa miatt lehetett nála is, anyárvégi vedlés után vettük észre, hogy valami nem stimmel, nem mert átugrani egyik rudról a másikra. Akkor külön raktam és azóta ő szépen elvan egy külön kis kalitkában, körbe raktam a rudakat, azokon sétálgat, kaját mindent megtalál, az ujjamra jön, ahogy kiveszem és kicsit még röpül is, mint egy kolibri, minden nap többször kiharcolja, hogy vegyem ki...a megszokott helyén már tudja, mi merre van...nagyon okos, értelmes kis madár, ő a kedvencünk még így is.
Elnézést, hogy hosszan ecseteltem a dolgokat, de akkoriban eltávoztam és azóta nem nagyon írtam ide, csak mostanában ahogy kitisztúlt a levegő....:)

Ha esetleg Tibi te tudsz valami tippet, szívesen veszem ám, csak mivel többet látom itt Fricet, azért neki írtam, P. Csaba is rég járt erre....
Köszönöm, hogy meghallgattok....

Kedves Margaretta!!!

Sajnálom,de így nem bírok rájönni mi a fene is lehet a lábukkal,lehet nekem nem is volt ilyen és nem bírok tanácsot adni,de azért kértem a képet mert akkor ha látjuk,lehet egyből okosabbak leszünk.
Az én madaraimnak is volt,hogy lábproblémája,lehet atkás,ilyenkor a láb pikkelyesedik meg van hogy csipkedi a madár és bevérzik,van egy másik pl amikor a madár talpa fáj és emiatt sokszor féllábon áll a madár meg stb.
Fogd meg a madarat hidd el semmi baja ha megfogod egy fénykép erejére hátha ha látjuk okosabbat tudunk írni.

Hozzászólás 2010 júl. 29, 16:39 
Bird írta:

"Próbáld úgy lefotózni,hogy kiveszed a kalitkából és valaki lefotózza,amíg úgy tartod a lábát,hogy a duzzanat látható legyen..."

Köszönöm Tibi, majd kísérletezem még, hátha sikerül valahogy lefotóznom amikor pont olyan a lábuk... Lehet, hogy megpróbálom a körömvirág kenőcsöt is, ártani biztos nem árt....csak ne kellene miatta megfogdosni, ami elég körülményes, mert Pirkóék nagyon kis fürge-ürgék.. a Csirivel most könnyen elbánok, őt meg tudom fogni szegénykémet..:)

Hozzászólás 2010 júl. 29, 12:04 
margareta írta:
Hát Fric az a problémám, hogy nem nagyon fogom tudni lefotózni a lábukat, mert, ahogy közelebb megyek a géppel, ugrálnak, mint az őrültek...máskor is csak pihenéskor tudom őket lekapni, amikor szépen ücsörögnek..., nem nagyon szeretik a fotózást:(
A másik meg az, hogy ez nem olyan látványos, csak abban a percben, amikor jön a hullám, mint a nőknél a változókori hőullám:((...de persze ezt is hiába mondom nektek:))
Ma egyébként még nem láttam, hogy felhúzták volna a lábukat, bár térülne el, ahogy az idő kicsit hűvösösik...Azért gondolom, hogy keringési nyavalya, mivel direk a lábuk belső felén húzódó ér vastagszik és pirosodik meg olyankor, utána teljesen tiszta világos, semmi nem látszik rajt...de amikor olyan, akkor le is ül szegény, vagy féllábon ül, de váltakozó, hol egyik, hol másik lába, tehát nem mindig ugyanaz...és most már mindegyik csinálja... Csiri ugye két éve megvakúlt, azért nem szeretném, ha ezek is úgy járnának. Azóta viszont ő egészségesebb, mint akkoriban volt, csak ő is ezt a lábfájást produkálja azóta is...A vakságot nem a másik madár okozta, ahogy akkoriban D. bemagyarázta, tudom, hogy senki nem bántotta, ez valami agyi érkatasztrófa miatt lehetett nála is, anyárvégi vedlés után vettük észre, hogy valami nem stimmel, nem mert átugrani egyik rudról a másikra. Akkor külön raktam és azóta ő szépen elvan egy külön kis kalitkában, körbe raktam a rudakat, azokon sétálgat, kaját mindent megtalál, az ujjamra jön, ahogy kiveszem és kicsit még röpül is, mint egy kolibri, minden nap többször kiharcolja, hogy vegyem ki...a megszokott helyén már tudja, mi merre van...nagyon okos, értelmes kis madár, ő a kedvencünk még így is.
Elnézést, hogy hosszan ecseteltem a dolgokat, de akkoriban eltávoztam és azóta nem nagyon írtam ide, csak mostanában ahogy kitisztúlt a levegő....:)

Kedves Margaréta!

Próbáld úgy lefotózni,hogy kiveszed a kalitkából és valaki lefotózza,amíg úgy tartod a lábát,hogy a duzzanat látható legyen.
Előfordult már nálam is,hogy a csüd bedagadt,nem szúnyogtól,hanem valami mástól,akkor én körömvirágkrémmel kezeltem,amit emberi gyógyászatban használnak és gyógyszertárban is kapható.

Hozzászólás 2010 júl. 29, 10:56 

IDRE tag
Valódi név: Nagy Andrea

Hozzászólás 2010 júl. 28, 17:58 
Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki mondani ez milyen madár? Milyen pár kéne mellé?

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 júl. 28, 17:54 
fric32 írta:
Sajnos mivel nem vagyok fotóművész csak ilyen képeket sikerült csinálnom.

meg egy pár kép a lazacokról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szia Feri!
Látom nálad is szép idei állomány kezd kibontakozni.,gratulálok!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 134  Következő