Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával


Hozzászólás a témához  [ 39 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 okt. 7, 9:10 
Zottan írta:

Lajos bátyám, mi örömmel vennénk és igyekszünk alkalmazni a rendszert! ;)Oké viszek.

Ha van külön lapon, küldj egy egyesületi logot emailben..

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 aug. 7, 13:39
Hozzászólások: 2369
Tartózkodási hely: Győr
Valódi név: Herczeg Zoltán
   
Hozzászólás 2010 okt. 6, 22:26 
Kedves kanárisok!

Végre volt időm végigolvasni ezt a topikot és örülök neki, hogy van igény az igényességre. :)
Érdemben nem nagyon tudok hozzászólni, de lelkesítő volt olvasni! (Bár a lelkesedésem kb. szombatig tart majd... :roll: )

Á propos, szombat!

eszterolajos írta:
A küldöttgyűlésre minden egyesületnek viszek fel egy mintát, hátha legyártják és alkalmazzák a kiállításaikon.


Lajos bátyám, mi örömmel vennénk és igyekszünk alkalmazni a rendszert! ;)

_________________
Herczeg Zoltán
http://zottanmadar.hu/
H26 011


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 okt. 1, 11:23 
gutiz írta:Lajos!

A szerzővel már felvettem a kapcsolatot, ha már én elkezdtem akkor ne őröljünk két malomban. Amint megkapom a választ tőle a lehetőségekről, akkor mindenképpen tájékoztatlak benneteket.Oké, köszönjük és várom a jelzésedet.

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2009 aug. 12, 8:42
Hozzászólások: 269
Tartózkodási hely: Miskolc
   
Hozzászólás 2010 okt. 1, 9:21 
Gutiznak !

Szervusz Zoli.

Ha az általad bemutatott bírálati segédanyagot néhány hétre átadod a részünkre, mi lefordítattjuk és megszerezzük hozzá (ha megadják) a publikálási, sokszorosítási engedélyt. Kapcsolatfelvételhez esetleg nevet és címet tudsz - e adni ?[/quote]


Lajos!

A szerzővel már felvettem a kapcsolatot, ha már én elkezdtem akkor ne őröljünk két malomban. Amint megkapom a választ tőle a lehetőségekről, akkor mindenképpen tájékoztatlak benneteket.


 
Offline
Csatlakozott: 2008 jún. 19, 17:01
Hozzászólások: 249
   
Hozzászólás 2010 szept. 29, 11:06 
Még néhány gondolat a hozzászólóknak
1. Senki mellett nem foglaltam állást kiállítási ügyben, csupán jeleztem rosszallásomat. Nem hiszem, hogy az ötlet Varga Sándortól származott. A marakodás a vezetés értelmezhetetlen érdeke, a madarászoké az összefogással rendezett minőségi kiállításon való részvétel, legyen azon kiállító vagy csupán csak néző. Közeleg az új MDOSZ gyűlés, ez az ötlet is a teljes szétszakadást vetíti előre. Mellesleg a jó vezető néha képes saját sérelmét is félretenni, nem pedig, csak azért is megmutatomot választani. Még mielőtt ezt is félreértenétek, ez mind a két félre vonatkozik. Nektek nem hiányzik a jelöltek listája?
2. Eszteró Lajos írta, hogy senkitől nem kapott névsort a korábbi vizsgázott bírókról. Lajos a mostani körülmények között csak magadra számíthatsz! AKI NÁLATOK VIZSGÁZIK AZ BIRÓ. Péter Géza, Pákozdi Károly, Sárvári József, Porga Béla és jó magam több hazai bíróképzésen vizsgáztatott. Tudtommal Tóth Sándor és az MGKSZ is szervezett bíróképzést. Ez talán ma már csak alapfok, de az is valami, ha ebből a 40-50 főből lehetne építkezni. Lajos ezek az emberek írni-olvasni tudnak, mégsem akarnak jelentkezni. Vajon miért? Nem az a gond, hogy a barátom-ellenségem hazai közegben nem akarnak haragosokat? Hasonló okokból nem bírálok én sem, és nem is megyek sehova. Ki az új bírói testület várható vezetője, ki az új elnökjelölt? Nektek ez ismert, vagy valakik, valakik ellen, a helyszínen fognak rögtönözni?
3. Nem akarok COM helyett magyar szabványt. Magyarország tagja a COM-nak. Azok, akik készülnek a világversenyre, azok minden bizonnyal tudják hova sorolják madarukat. Az itthoni madarászok vannak többen, és az Ő figyelmükbe ajánlottam, hogy nem kell szaladni az ismeretlenbe. Magyarországon biztosan mestertenyésztő lesz az, aki csak néhány kiemelt színt tenyészt mesterfokon, és nem akar csak színkanáriban 323 kategóriát megismerni. A genetika egy félelmetes dolog. A MUTAGÉNEK okozta következmény zömében káros, nem egyszer halálos. Ezért kellene eldönteni a szakma szempontjából fontos színek védelmét! Feldobtam néhány egyszerű kérdést, de az írástudók válasz nélkül hagyták. Megismétlem a D3 mitől receszív, a D29 D31 D33 összekeverésének, vagy a többi hasonló keveréseknek mi lehet az eredménye? Nos Vlad EZEKRŐL KELLENE VITATKOZNI! Ki a színkanárik várható szekció felelőse, aki segít majd eligazodni benneteket? Nem ez lenne a követendő feladat? Nos Vlad, ha ezekre a kérdésekre nincs vevő, akkor ne csodálkozz, hogy nem folytatom! Üdv Lakó Antal


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 szept. 28, 9:34 
kuvik írta:
:lol: A kis szorgalmas!!!


Na ná... "Ha már lúd az legyen kövér "

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
Hozzászólás 2010 szept. 28, 8:44 
:lol: A kis szorgalmas!!!

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 szept. 28, 8:42 
kuvik írta:
Helló!!


(((Lajos,(!!!) 4 fő az a 3!!!!)))Szia Sanyi !

Igen 4 fő bírált, de közülük 3 főnek volt COM bírói végzettsége.

Leellenőriztem a Szerb szövetség által 2oo9-ben kiadott címjegyzékében.
(SRPSKA ORNITOLOSKA FEDERACIJA Adresar 2oo9. Popis sudija i pripravnika za sudije 16. - 17. oldal)

Ez a kiadvány 83 olodalon át ad a saját szövetségéről hiteles információkat, mi meg még mindig azon rágódunk, hogy kell-e az MDOSZ- ben regisztrálni és milyen adatokat kérhet be a szövetség.....kell- e bírói testület, vagy esetleg központi képzés, ha keresünk egy rendezvényre hazai bírót, kit kérhetünk fel, kaptak - e továbbképzést stb. ?

hól állunk mi még hozzájuk képest....

elgondolkodtató, hogy a Szerb szövetségnek jelenleg 24 fő bírója van, ebből 12 fő COM 12 szövetségi bíró, és még bírójelőltjük is van 3 fő, nálunk meg egy rendes bírói névsor sincs a köztudatban.
A napokban kaptam meg Puskás Lacitól egy korábbi (1984.-évi) bíróképzésen végzettek névsorát, kértem másoktól is, de névsor helyett csak ígéreteket kaptam, az az érzésem, hogy ezeket a dolgokat csak kerülgetjük, de keveset teszünk a változások érdekében, aki meg esetleg tesz annak meg baráti álarcot őltve többen keresztbe tesznek, azt hiszem Küzmös Csaba is erre utalt a legutolsó hozzászólásában....igaz ez nem bírálat, meg bíróképzés volt, de szövetségi rendezvénysorozat lehetett volna, így meg csak álom marad ez is...

_________________
üdvözlettel : -el-


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 szept. 28, 9:33-kor.

 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
Hozzászólás 2010 szept. 28, 1:40 
Kedves Anti,

enged meg hogy néhány gondolatommal csatlakozzak a pontjaidhoz. Hogy melyekkel értek egyet, illetve melyekkel nem, nézőpont kérdése, ki ki döntse el saját maga.

1: Nem tudom kivel kellet volna egyeztetni, azokkal talán akik faképnél hagyták a küldötteket a múlt gyűlésen? Jelenleg egyetlen személy van aki MDOSz szinten illetékes, az az ügyvivő elnök... Én személy szerint nagyra tartom azokat az egyesületeket akik a jelenlegi helyzetben egyáltalán felvállalják akár még csak szekciók szintjén is azt, hogy megrendezik a Magyar Bajnokságot.
Október a versenyszezon ideje! Ez ellen nem lehet mit tenni... Tudomásom szerint csak Októberben 6 kiállítás lesz megszervezve, nem hiszem hogy igazából ez lenne az a táptalaj amire te gondolsz, de baromi jó ürügy lehet. Az elmúlt napokban voltam részese egy egyesületek közötti összefogás eredményének, igen tanulságos volt! Na ez az volt ami igazán megalapozza a táptalajt...

2:
De a tanonc legyen is felkészült és bizonyos szinekről ne akkor ott, a gyakorlaton szerezzen tudomást...

5:
nézőpont kérdése hogy mi a Gitt egylet és mi nem, bárcsak az MDOSz is olyan gitt egylet lenne mint a COM. Alapvetően viszont szerintem magával a COM-al, mint fogalommal, szervezettel vannak a félreértések, ugyanis a COM nem más mint nemzeti szervezetek szövetsége. Ezeknek a szervezeteknek megvan a saját maguk céljaik, tenyésztési ideáljuk. Ezeknek az összessége alkotja azt, amit idehaza COM standardnak hívunk, (tehát egy összemosott egyveleg) melyet megpróbál mindig az erősebb náció (fajonként, szekciókként változó) magafelé hajlítani. Természetes hogy ezért megjelenik valamennyi befolyásosabb náció "akarata" valamilyen szinten, mint ahogy te is írtad a színkanári szekciókkal kapcsolatban. De ugyanakkor ha összehasonlítjuk a nációk saját standardjait egymással, vagy csak a besorolásokat, már lényegi különbségeket fogunk tapasztalni. Ezért nem célszerű egy külföldi nemzet standardját egyszerűen lefordítva átvenni. Megfelelő szakmai szinten értelmezni kell és magyarosítani a hazai viszonyoknak megfelelően...

6:
addig amíg a magyar madarász társadalomnak nincs meg az öntudata, szervezeti szinten és tudás szintjén nem ért el egy bizonyos fokot, nem látok más irányt csak azt amit a fejlettebbek mutatnak. De természetesen ha van olyan érték vagy ideál amire alapozni lehet, azt meg kell próbálni megtartani, megmenteni. Az öntudattal együtt majd megjön az ország saját iránya, elképzelése és értékei, amikre büszkék lehetünk.


 
Offline
Csatlakozott: 2008 jún. 19, 17:01
Hozzászólások: 249
   
Hozzászólás 2010 szept. 27, 17:27 
Kedves kanárisok!
Tudjátok én mindig a saját fejem után megyek, ezért most megfogalmazok néhány eretnek gondolatot. A hozzászólók zömével egyetértek. Értem Vlad türelmetlenségét is, én is hasonlóan gondolkodom. Sajnos nálam már a csömör jelei egyre jobban megmutatkoznak, ezért értem meg Brimstont is. Ezt a csömört a hazai madarásztársadalom váltotta ki. Brimston írja: „még most is beleesek abba a hibába, hogy lelkesedni kezdek valamiért, azután hamar lelohasztanak”. Ne hagyd magad! Néha én is belelkesedem. Engem nem az lohaszt le, hogy amit 101 szer elmondtam, azt 102-szer is elmondjam, hanem az, hogy nem látom azokat, akik vevők az általam meggyőződésből leírtakra. Lehetnek a GONDOLATAIM jók is, követésre alkalmatlanok is, de nem érzem az igazi kiváncsiságtól vezérelt vitaszellemet, SZAKMAI IGÉNYESSÉGET. Erre a szakmai igénytelenségre utalt Vlad, Kuvik, Gutiz, Fric, és szinte minden megszólaló, aki azt kérdezi KINEK, MERRE VEGYEM AZ IRÁNYT, MI A CÉL, NAGY DUMA TÉNYEK O, stb. Itt JÖNNE BE AZ MDOSZ nélkülözhetetlen szerepe. Sajnos ott is lényeg lett a nagy duma, tények O. Most pedig kezdem az eretnekségekkel.
1. Kiknek mi a célja avval, hogy októberben előzetes egyeztetés nélkül, országos egzóta és kanári bajnokságot hirdetnek. Gondolom tudták, hogy szintén októberben lesz a Pannónia kiállítás is. Ez megint a széthúzásnak, az erők elforgácsolásának a táptalaja. Egy hónap, három kiállítás. Hól lesznek a legjobb tenyésztők? Miért kell nekik dönteni arról, hogy hova menjenek, és milyen verseny az, ahol a társaság egyik fele távolmarad. Nesze neked színvonal, nesze neked oktatás.
2. A COM D Szekció képekről nem tanítható. A színek, beazonosítását segítheti az írott szöveg, de a tollazat lényegi megítéléséhez az élő kapcsolat elengedhetetlen.
3. Minden kanárisnak alapvetően ismernie kell az intenzív-nem intenzív, domináns-receszív fogalmakat. COM ide-vagy oda, de már a D3-nál gondok vannak. Mitől is receszív ez a lipochrom fehér, ha már nem receszív?
4. Kezdőknek és haladóknak a figyelmébe ajánlom, hogy ne menjenek a hangzatos elnevezések irányába. Ízlések és a pofonok különbözők, de csak azokat a színeket keressék, amelyeket pontosan képesek meghatározni, és a szaporulat értékesíthető.
5. Nem kell a COM-ot sem eszetlenűl követni. Sajnos ez is egy GITT EGYLET. Ha végigolvassátok a kanárik osztályba sorolásait, könnyű rájönni, hogy a tenyésztői cél elveszett! EZ a sok osztály mindenkinek a kedvében kíván járni, így minden olyan madár, amit korábban nem kívánatosnak tekintettünk, az most külön osztályt kapott.
6. Nagyon remélem, hogy az MDOSZ lesz még olyan erős, hogy a hazai tenyésztőiknek képes lesz olyan irányt szabni, ahol kiemelten kezeli azokat a színeket melyek megőrzése fontos, és hátérbe szorítja mindazokat, melyek a teljes kanári állomány leépüléséhez vezet!
Az eretnek gondolataimat folytatva, ha rajtam állna a színek több mint a felét, nem kívánatosnak minősíteném. Konkrétabban fogalmazva, a genetika nem játék, és minden mutáció a sérülékenységet fokozza. Ezért kell az ősibb, stabilabb színeket foggal, körömmel megvédeni. A kezdő az alapokat sem ismeri, de megvesz egy fehérszárnyú, szürkeszárnyú egyedet, majd mivel fogalma sincs az örökléstanról, összeteszi egy piros intenzív, vagy a másikat mondjuk egy fekete-sárga nem intenzívvel. Az eredményt majd a börzéken megtaláljátok. Csak figyelmeztetésként még egy példa. A valaha talán legszebb kanári, a LONDONI kipusztult. Ehhez közel áll a LIZÁRD, mert elkezdték keresztezni más színekkel. Nagyon sokan a glosztert szeretnék tovább csökkenteni más fajtákkal, de az alak és
színkanárik keresztezése is gyakori. Ezekről a mesterek is regélhetnének!
Remélem sikerült bedobni néhány követ, és a vitát folytatjátok. Üdv. Lakó Antal.


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2010 szept. 27, 14:47 
Igaz -igaz. Emlékeztem rá, hogy volt valami Karcaggal is, pont akkor lett kidolgozva teljesen a lista, így gyorsan átértek erre a módozatra.

Karcag számomra amúgy is olyan mint egy éltanuló :lol: :lol: :lol: (elsőként lép, ad le adatokat, igyekszik, szorgoskodik :drunken: :drunken: :drunken:

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2006 dec. 24, 6:00
Hozzászólások: 605
Tartózkodási hely: Karcag
   
Hozzászólás 2010 szept. 27, 14:21 
Helló!!

Nagyon nem szeretnék beleszólni a "nagyok dolgába", de meg lehet nézni, ha hasonló jellegű dolgokról van szó, hány ember mozdúl rá. NA ez a BAJ!!! Olyan kevesen akarnak itt érdemi dolgokkal foglalkozni, hogy tényleg el kell gondolkozni rajta. (NEM azt mondom, hogy semmit nem kell csinálni!!!) Ha van egy kiállítás, rögtön azt szokták kérdezni, hogy lehetne-e ott madarat árulni.(!!!) (Mert kiállítani nem akar csak "árulni", meg esetleg "lefikázni", hogy neki otthon sokkal szebb van, mint ami itt ki van állítva.) :11:
Vagy nézzük meg, hogy mennyit kell "könyörögni" a MADARÁSZOKNAK, hogy egy kiállításra nevezzenek már. Hiszen itt lehetne felmérni, hogy milyen szinten állok a madaraimmal, vagy "merre vegyem az irányt". Vagy nézzük meg, hogy a kiállításokon milyen létszámban vesznek részt a kiállítók, vagy nézzük meg mennyien vannak Monoron. Hol van ez a sok "mestertenyésztő"??? Tudom, hogy nem kell elfogadni mércének a béka fenekét, de sajnos nálunk egyenlőre ez a mértékadó szint. (Vagy szint ez egyálltalán???)
Ha rossz helyen írtam, bocs, mert nem biztos, hogy itt kellett volna.(???)
A színkanárisoknál, pedig most lenne nagyon fontos, hogy "tanúljanak",mert azt hiszem náluk igazán nagy "káosz" van a COM szinek besorolásánál. (Tudom, hogy vannak akik értik, de ők sajnos nagyon kevesen vannak.)
Csak megemlítem (!!!), hogy a most meghírdetett "egzóta bajnokság" besorolása köszönő viszonyba sincs a COM besorolással. Én már egyszer "beszoptam", hogy közel 1000 madár COM besorolását végig seggeltem a gép előtt, de többet ilyen őrűlt én sem lennék.(Kanári, egzóta, papagáj.) Ezt a legnagyobb ellenségemnek sem kívánom. De legalább sokat tanultam belőle.
Így marad az, -estleg(!!!)- hogy az a pár "elveteműlt madarász" kidolgozza a lelkét ha akar valamit.
U.i.: Ne gondoljátok, hogy olyan sokan megnyílvánulnak ebben a dologban, mert miért lenne másként mint szokott.
(((Lajos,(!!!) 4 fő az a 3!!!!)))

_________________
Üdv: Vajó Sándor


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 szept. 27, 14:12 
brimston írta:

Eddig csupán egyetlen kiállításon alkalmazták, ez a szentesi, lett is óriási balhé később belőle az átsoroltak miatt. Meg talán mintha Karcag is annak idején alakalmazott volna belőle (a nevezési lapjuk most is ilyen)


Csak a rend kedvéért :

a COM szerinti besorolásokat és kiállítás rendezést Karcagon kezdtük meg az MDOSZ Kiállítás és Rendezvényszervező Bizottságának és a H-1o - H 27 egyesület szervezésében 2oo8. szeptemberében a Regionális Minősítő Kiállítás alkalmával, amin 3 fő COM bíró is szemlézte a madarakat, csak ezután jött a Szentesi OB. ami e tekintetben már nem az egyetlen és nem is az első volt. Viszont a balhét szerencsére nem láttam és nem tapasztaltam meg, bár hallottam róla. Azóta Karcag még két esetben rendezett hasonló elven kiállítást, bár a COM bírálat költsége már nem fér bele a rendezvény kiadásaiba.

_________________
üdvözlettel : -el-


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2010 szept. 27, 14:23-kor.

 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2010 szept. 27, 12:22 
brimston írta:
Na meg hogy igény van e rá? Ez itten a nagy kérdés. 20 embernek nem biztos hogy megéri így csinálni.

Gyorsan leszögezem, hogy nem vagyok kanáris :) de szerintem el kell kezdeni, mert különben sosem lesz meg... talán később egyre többen csatlakoznak a dologhoz... mert hát végül is jó lenne mindenkinek ...

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2010 szept. 27, 11:57 
Még most is gyakran beleesek abba a hibába, hogy lelkesedni kezdek valamiért (hála az égnek egyre kevesebszer mostanában), aztán hamar lelohasztanak. Nagyon jó lenne legalább elkezdeni alkalmazni ezt a rendszert, még ha sok minden nincs is melette (standard-ek, bírók stb). Eddig csupán egyetlen kiállításon alkalmazták, ez a szentesi, lett is óriási balhé később belőle az átsoroltak miatt. Meg talán mintha Karcag is annak idején alakalmazott volna belőle (a nevezési lapjuk most is ilyen) Ellenben egy-két bajnokság nevezési lapja kritikán aluli, ott van a baj, amikor a legnagyobb rendezvénynek hívatja magát, és évek óta ki nem javított hibák és amatörizmus mutatkozik a nevezési lapokon.
Egy szó mint száz, nem egyszerű a COM szerint nevezni, sőt kiállítást rendezni, hiszen feltételez egy-két valóban hozzáértő embert minden rendezőségben, aki a vitás kérdéseket profin tudja rendezni. Na meg hogy igény van e rá? Ez itten a nagy kérdés. 20 embernek nem biztos hogy megéri így csinálni.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
Hozzászólás 2010 szept. 27, 11:00 
brimston írta:
Helló Csaba

Ezt a fordítást hamar összedobtátok. Ha már így belelendültünk, megcsinálhatnánk az összest, hátha máshol kevesebb a változás. Ha egy egy csoportot szétdobnánk, aktualizálhatjuk az egészet azoknak akik a közeljövőben kiállításaikon alalmazni akarják a COM rendszert (sok jelentkező nem lesz-már mint a kiállítások terén- de hátha mégis) A végén az összeset átnézzük, és aktualizáljuk minden honlapon.Hát Igen, néhányan gyorsak az IDRE-nél, ez nálunk lassan hagyomány lesz.
Szerintem sincs részünkről akadálya a folytatásnak, hiszen az egyesület fő profilja az "F1- és az F2" szekció. Itt nincs a "D" - hez hasonló nagy mozgás, de van több az "O - P" - hez értő tanyésztőnk is. Amire keresnünk kell segítséget az a többi szekció. Talán az "I" szekció elkészítésébe bekapcsolódik a Pannónia vezérkara is.
A lényeg az, hogy legyen egy egységes, legalább negyedévente frissitett rendszerünk, amihez igazodhatnak az egyesületek, tenyésztők.

A kalit cimkék már a kiegészített besorolás szerint készülnek. A küldöttgyűlésre minden egyesületnek viszek fel egy mintát, hátha legyártják és alkalmazzák a kiállításaikon. A H - o1 egyesület Országos Bajnokságára pedig az IDRE elkészíti a cimkéket, ezzel járulva hozzá a rendezvény sikeréhez.

Gutiznak !

Szervusz Zoli.

Ha az általad bemutatott bírálati segédanyagot néhány hétre átadod a részünkre, mi lefordítattjuk és megszerezzük hozzá (ha megadják) a publikálási, sokszorosítási engedélyt. Kapcsolatfelvételhez esetleg nevet és címet tudsz - e adni ?

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 nov. 6, 10:30
Hozzászólások: 872
Tartózkodási hely: Budapest-Marosvásárhely
Valódi név: Nyíri Ferenc
   
Hozzászólás 2010 szept. 26, 21:19 
gutiz írta:
Fekete Csaba írta:
VladTepes!
Én nem vagyok színkanáris, de talán jobban rálátok az IDRE működésre mint Te.
Tudnod kell, hogy az IDRE-ben is a munka zömét csak egy maroknyi ember végzi. Időnként szerencsére kapnak kisebb nagyobb segítséget másoktól is, de így is a munka zöme rájuk hárul. Ők a munkát szabadidejükben végzik családjuktól vagy éppen a madarászástól elvéve ezt az időt. Ezeknek az embereknek is van egy limitje, hogy mennyi stresszt képesek elviselni, mennyi munkát bírnak és mennyi a szabadidejük. Amit kívülről láttok, az csak a madarászatért tett munkájuk egy része. A háttérben sok egyéb munka zajlik szintén a madarászatért. Ezek egy részéből talán hosszú távon lesz valami, más részükből valószínű csak az elvégzett munka marad, mert esetleg valaki minden előzetes ígéret ellenére lehetetlenné teszi a törekvést vagy nem sikerül megkapni a pályázati pénzt a kivitelezéshez.
Sajnos ami elkészül azért sem csak köszönetet kapnak ezek az emberek. Nem egyszer fordult elő, hogy köszönet helyett támadások, bírósággal való fenyegetőzés volt a reakció.
Azt hiszem, hogy az IDRE vezetősége jelenleg valóban a munkabírása és stressztűrőképessége limitjén dolgozik a madarászatért. Ezt mindenképpen vedd figyelembe a felvetésedre kapott válaszok olvasásánál. Láthatod, hogy az IDRE lépésről lépésre halad előre, de sajnos nem megy egyszerre minden. Persze más lenne a helyzet, ha valaki azzal áll elő, hogy van ez és ez az ötletem, így és így lehetne megvalósítani és ennek megvalósításáért nem sajnálom az időt és energiát, esetleg tudnátok-e ebben segíteni.
Bocs ezért a nem kanáris hozzászólásért.


Köszönjük a hozzászólást, de szerintem senki nem bírálta itt az IDRE munkáját ezért nem is értem mi ennek a hozzászólásnak a célja.

A magyar színkanári tenyésztők többsége kénytelen mindenféle külföldi oldalról, különféle kapcsolatokon keresztül megkapni a kérdéseire a választ, mert nálunk sajnos nem vagy csak igen nehezen illetve nem mindig reálisan kapjuk azt meg. Nagyon sokan tenyésztünk madarakat, de mi a cél? Nincs magyarországon COM Standard!!! Még az egy dolog, hogy a madaraidat be tudod sorolni, de mi a tenyészcél???
Akkor nem beszéltem még a rengeteg külföldről behozott madárról!!!
Kíváncsi lennék, hogy hány mestertenyésztő tudna bemutatni egy jópár generációs vonalat a tenyészetében. Szerintem nem sokan, mert még a színeket is 2-3 évente váltogatják nagyon sokan. Ez nem tenyésztés ez madár tartás, így nehéz bárkinek is tanulni.

Színkanári Standardokat tartalmazó francia szakmai lap egy oldala:
képpel illusztrálva tartalmazza a színcsoportok standard leírását, illetve a bírálatokon kapható hibapontokat és plusz pontokat.

Kép


Tehát ez nem az IDRE-nek szól, ez nem az ő feladata.Igen Gutiz,ezzel totálisan egyetértek,mert ahogy mondod sok tenyésztőnek nincsen "vérvonala",mert sokan összetévesztik a szaporítást a tenyésztéssel pedig a 2 nem ugyanaz.
Igazából egy vérvonalat nem lehet kialakítani 1-2 év alatt,amit arra értek,hogy nem lehet a jótulajdonságokat rögzíteni,1 tenyészezon alatt.

_________________
Üdv:Nyíri Ferenc


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2010 szept. 26, 18:52 
Helló Csaba

Ezt a fordítást hamar összedobtátok. Ha már így belelendültünk, megcsinálhatnánk az összest, hátha máshol kevesebb a változás. Ha egy egy csoportot szétdobnánk, aktualizálhatjuk az egészet azoknak akik a közeljövőben kiállításaikon alalmazni akarják a COM rendszert (sok jelentkező nem lesz-már mint a kiállítások terén- de hátha mégis) A végén az összeset átnézzük, és aktualizáljuk minden honlapon.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2008 nov. 19, 22:14
Hozzászólások: 364
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
Valódi név: Takács Chris
   
Hozzászólás 2010 szept. 26, 18:32 
Sziasztok.

Tényleg nagyon jó lenne, ha a vitatkozás helyett a nagy, tapasztalt tenyésztők össze fognának és kidolgoznának egy fényképekkel illusztrált, kezdő amatőrök által is érthető, megtanulható COM kulcs leírást. :wink:
Kezdőként, amatőrként én a Tóth Sándor: A színkanári Tartása és tenyésztése könyvében elolvasva nem igazán értem a színek meghatározását és ez által a kódolását, COM besorolását. Akinek tiszták a színek, azok könnyedén meg határozzák, de egy teljesen kezdő, amatőr nem.

Fogjunk össze és nőjjünk fel a fejlett nyugati Kanáris társadalmakhoz :!: :!: :!: :!:

_________________
Üdvözlettel, Chris


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
Hozzászólás 2010 szept. 26, 17:34 
Akkor visszakanyarodva egy kicsit:

a COM 2011 Januári világkiállítás D szekciója:
http://www.idre.hu/dok/COM_D_szekcio_2011.pdf

Valamint Gutiz által felrakott táblázat comosítva és magyarosítva:
http://www.idre.hu/dok/COM_D_szekcio_tablazat_2011.pdf
Kedves szakik, akkor lehetne bejelölni rajta melyik kombinációnak mi a szleng neve...


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 39 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  KövetkezőKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  
cron

Pontos idő: 2020 júl. 7, 14:39
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO