Sziasztok!
Akkor pár soros észrevétel a mai(2012. 10. 28.) Nyitra-i börzéről, képekkel + a képsorozat végén 3 őszi tájkép grátiszba

!
Az egész börze legjobb része, az volt, mikor hazaérkeztem és betoltam az arcomba egy nagy tál paprikás csirkét nokellivá

! Na az jó volt, de a börzére már nem mondhatnám.
A meglátásom szerint rengeteg madár, nagy tömeg, alacsony eladási árak(pofátlanul alacsony felvásárlói árak), nehézkes eladás.
A magam részéről egy pár ausztrál kontyost és egy pár virginiai fogasfürjet árultam, sikertelenül, pedig az ausztrál párért 60euro-t kértem, 70eurokat kértek máshol párjáért.
Egy otthon maradt barátom 5 éves nagysándor párját(220euro), butterkoft örökítő kissanyi hím(45euro), 3db idei rubinó és 1db rubinfahéj rozelláját árultam. A börze elején, hajnalban a felvásárló adott volna 20 euro-t a rozellák darabjáért, de úgy szerette volna a barátom, hogy próbáljam többért eladni, aztán, ha nem megy, akkor később adjam le a felvásárlóknak, hát én, ha magam madarai lettek volna, akkor leadtam volna az elején 20euroért, de a vége az lett a sztorinak, hogy 8 óra körül vittem a felvásárlóhoz és akkkor meg 15euro-t mondott, hát annyiért nem adtam. Nemsokkal később egy házaspár megvette a rubinfahéjat és az egyik rubinót 40euroért. Megbízott a barátom egy pasztell sárga vagy pasztelll kék verébpapesz hím vásárlásával max 25euróért. Egy német manusnál volt 2db pasztell kék hím veréb, de 50euro/db-os áron ÁÁÁ. Itthon olyan 6000ft-ért vettek ismerőseim.
A mellettem áruló magyar tenyésztőtársaim és barátaim kissándormutációkat árultak, idei fiatalokat, de ők se adtak el belőle, a felvásárló meg olyan nevetségesen alacson árakat mondott, hogy inkább kiteleltetik azt a néhány madarat és majd jövő tavasszal eladják.
A rubinó rozellák áraira visszatérve, volt aki 35euro-t akart érte kapni a börze elején, de volt olyan is, aki 10euroért is odaadta.
Nagy általánosságban elmondható, hogy akinek sok eladó madara volt, az inkább olcsóbban odadta, minthogy végigetesse a télen őket.
Az is általános érvényű, hogy az apró madár pörgött, azoknál vagy így vagy úgy, de ürültek a kalitok.
Néhány árat még a végére megemlítenék, mindamellett, hogy a fényképeken jól láthatók még árak.
A felvásárlók a hullámost 3euroért, a zebrapintyet 1,5 és a végén 1!!!euróért, nimfát 6euroért szedték, dugig voltak a felvásárlók szállítói madárral. A börzéről hazafelemenet a parkolóban is volt egy sor egy autónál, ott is még utoljára leadta sok szlovák madarát, én is bepróbálkoztam a megmaradt 2 rubino rozival, de 18euro-t adtak volna dbjáért, nem adtam utólag bántam már, hogy nem adtam le őket.
A börzéről árak: két helyen kérdeztem az orange énekes mutációjának árát, az egyik helyen 80-at a másiknál 130-at mondtak dbjára, szerintem lehetett volna csalni lefele még belőle, de minek és kinek?
A kanárikat 10-20 euroért adták általánosan.
Nagysanyi fiatal 80euro/db.
A kínai törpefürjeke: 2-4euro/db nemtől és színtől függően.
A kecskét nem kérdeztem, de az egyik helyen szép fahéjtarkák voltak, mind el is fogyott.
ÉRdekesség volt az egyik helyen egy fantáziaelnevezésű új kanárifaj az ORPHEUS CANARY(két kép látható is róluk a felirattal és az árral). Kérdezem a gazdáját: EZ mi? valami olyasmit válaszolt, hogy "valahogy el kell nevezni a gyereket!", hát ez az új faj valójában egy roller kanári tojó x lizard kanári hím utódai voltak, amúgy kimondottan szépnek és feltünőnek találtam őket.
Nagyjából ennyi jutott eszembe, nem szimpatizáltam a mai börzével, de amúgy jól éreztem magam. 6db kínai törpefürjet vettem, de minek? Igazság szerint a takarítómadárnak.
Ezen kívül 1kg Witte Molen lágyeleséget. 3,30euro és fél kg perilla: 1,95euro(kipróbálom majd tavasszal a gyémántok tüzesítésénél, hogy mit mutat, inkábbcsak kedvezni akarok a tenyészmadaraimnak az indulásnál)
Ja és amiit, benéztem nyelvi hiányosságok és és félreérthető kiírás miatt, az az volt, hogy egy pirokokkal teli szállítón volt egy szlovák szöveg(képen látható): HYL MEXCKY ANDULKY CHOCHOLATE 10e. Hát basszátok a MEXCKY, mondom magamba, hogy az bisztos a mexicói pirók, bár még nem tartottam, de ismerem a fajt és a mutációit is, de az, hogy CHOCHOLATE, arra meg azt gondoltam józan paraszti ésszel vagy asszociálva, hogy csokoládé. Kérdezem is az embert, hogy főnők, melyik itten a mexicói pirók csokoldé szinmutációja?aztán nevettve mondta, tudott magyarul is, hogy a CHOCHOLATE az ANDULKY-ra vonatkozik, ami kontyos hullámostjelent, értitek CHOCHOLATE=KONTYOS és 10euro-ért, hát még azt is mondta, hogy meg kéne tanulni szlovákul, én meg azt mondtam neki, hogy 10euró-ért akármilyen hullámost is árul úgysem fogja eladni. mert az kajának nagyon drága, a románok meg annak viszi-veszik az olaszoknak, franciáknak, ciprusiaknak. Ez volt a nap vicce, jót mosolyogtam az egészen, kattintottam egyet a géppel és mentem tovább. Ja és az elhelyezett szőveg miért nem a hullámosokra volt téve, ai a pirókos kalit mellett volt? Énbocsánat

!