Sziasztok!
2 év kihagyás után,múlt vasárnap ismét szerencsém volt kilátogatni a Straubingi börzére.
Kinti barátomtól azt az infót kaptam,hogy reggel 6 kor nyit,de már 5-kor lehet bepakolni.
Negyed ötre értünk a csarnok elé,a 2.szekcióban volt szabad parkoló és kb.50-en álltak már a bejárat előtt...Szerencsére nem csatlakoztunk hozzájuk,inkább a kocsiban aludtunk még egy keveset.
A madárral érkezőket csigatempóban 6-kor kezdték beléptetni,a vásárlókat viszont csak negyed nyolc után!
A tömeg döbbenetes volt!Szerintem a válság előtti börzéken voltak utoljára ennyien!
A börzés előírások elfogadhatóan szigorúak voltak,a szervezés,beléptetés erősen határeset,az "ellenőrök,rendészek" viselkedése kritikán aluli.
Ottani madarászbarátaink szerint -"nem megy" a madár,úgyhogy sokra ne számítsunk-kijelentések ellenére hatalmas kínálat és kereslet,valamint magas árak(az euro árfolyama még rátett az érzésre egy lapáttal) jellemezték a vásárt.
Itt nem volt esély a "még megyek egy kört,addig meggondolom" vásárlásokra.Én is eltaktikáztam több "boltot",valamint a korábban beengedett árusok is sok madarat elboltolhattak már nyitásig...

A kínálat változatos volt,láttam Peals amandinát,Timor rizspintyet,számos kisebb testű galambfajt,kardinálisokat(törpét is),egy tenyésztőnél seregélyek sok faját(királyseregély:700€/pár

),szalakótákat,eu fajokat,pasztell(sárgaarcú)nimfákat(170€),egy duplabóbitást is,olív kecskéket(300-tól),tarka szenegált,lutino stanleyt(650)verebekből kobalt és szürke mutációt is,"kék" Bourkokat több helyen(50-140),vörösre szelektált opalin ékeseket(45-80),gyenge minőségű fényeket,aymarákat,citromokat.Rengeteg Pyrrhura volt,néhány kakadú,nemes,törpeara,amazon(tucuman is),lórikból is akadt 6-7 faj,450-ért pedig már birtokosai is lehettünk volna egy pár sárgafarú papagájnak(Gelbsteiss),vagy hím agancsosnak.Az alakkanárik térnyerése szembetűnő volt!
A felsorolás természetesen nem teljes.
A madarak nagyon fogytak,9-re csak töredékük maradt a polcokon.Ami szemre abszolút nem volt kapós:pennant,énekes,rozella,pyrrhura,veréb mind számos mutációval érintetlen maradt...illetve sárga és narancs kanárikat is monori ár alatt vesztegettek...
Képek sajna nem készültek

Több hazánkfiával találkoztunk az árusok között!
Kíváncsian várom a kijutottak közül mások milyennek látták a börzét!