Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 márc. 2, 17:09 
Tényleg elég homályos a kép, de könnyen elképzelhető, hogy atkásodás.

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 márc. 2, 13:45 
Kép
Sziasztok elég homályos kép lett,(ideje lenen egy normális fényképezőt beszerezzek)
Én mintha atkásnak látnám a csőrét, de az alsó csőr alatt részen kezd kihullani a toll, Onnan vettem észre hogy valami nincs rendben, mi lehet ez? Mivel kellene kezelni? Viselkedésén semmi nem látszik, most elkülönítettem a többitöl.

Valódi név: Fekete Dávid

Hozzászólás 2012 márc. 2, 1:05 
Sziasztok!
Hullámos papagájom (tenyésztőtől vettem) 2 hete van meg kb. Amikor elhoztuk és betettük a kalitkába már jelen volt minden tünet. A srác nem látott rajta problémát mikor odaadta, úgyhogy elhoztuk.. Élénk, szépen eszik, de légzése óránként néhányszor pár percre sípolóvá válik olyan nyüszögés-szerű, és a farkát is billegeti. Ez megfázás? Csak mert akkor állítólag hasmenése is kéne legyen és gubbasztania kéne, nem,? Pedig ezek nem jelentkeznek. Együtt tarthatom így az új kecskepapival? (kiengedve kergetőznek meg játszanak) Fertőző lehet?

Valódi név: Fábri Attila

Hozzászólás 2012 feb. 1, 16:27 
Csak nem azt akarod ezzel mondani,hogy soha nem kaptak madárhomokot? Akkor meg van a betegség forrása.Ami a mag eleségbe bele van keverve az igen csak kevés mennyiség egy madár számára.Sürgösen adjál nekik madárhomokot,méghozzá a 0,5-1mm-es szemcsenagyságuból.Az én madaraim a gritt(kagyló örlemény)-es homokot ugy eszik mint a cukrot.Lehet,hogy a hullámosaid már le is szoktak a homokról.
Én a helyedben most együtt kinálnám fel a mageleséggel(fele mag-fele homok) és naponta cseréld.A kalit vagy röpde aljára egyébként én sem rakok homokot,gazdaságosság miatt,ha nem külön kis tálkékban adom nekik és ha van rá módom akkor mást is keverek hozzá.pl.faszenet,porrátört tojáshéjat,zeolitot stb.

Hozzászólás 2012 jan. 31, 21:57 
Tükör nincs, nem is volt soha. Viszont homok (kavics+kagylótörmelék) sem volt soha a kalitka aljában. Igaz, hogy a Vitakraft magkeverék tartalmaz valamiféle fehér kavicsot, azonban én sose láttam hogy ette volna.

Hozzászólás 2012 jan. 28, 14:47 
Igen ezt, már én is emlittettem az elöző hozzászólásomban rendellenes viselkedés címen. Konkrétan ez abban az esetben van így, mikor a párját akarja állandóan etetni. A tükör ugyanezt hozza elő. Ez most hülye hasonlat, de olyan, mint emlösöknél az álívarzás.

Hozzászólás 2012 jan. 28, 12:53 
A begymasszást azt ki hagyhatod,én csak fel ídéztem,hogy mit írnak a gyógykezelésről.
Szerintem egy ilyen kis madáron elég nehéz alkalmazni csak az vállalkozon rá aki rendelkezik bizonyos anatomiai ismeretekkel.

Én csak azon csodálkozom hogy még mindik él szegényke! lehet hogy mégse súlyos betegsége van?
Bár gyerekkoromban voltak hullámosaim és szerintem a legszívosabb madarak egyike.
A széklet állagával most mi a helyzet? Esetleg látod-e hogy vannak-e benne gázbuborékok?

Szerintem folytasd a teáztatást,oliva olaj a csőrbe stb.
Mennyire eszik vagy nem eszik ez itt a kérdés? Valamint ha nem táplálkozik rendesen,hogyan veszi fel az emésztéséhez szükséges kavicsot?(lehet hogy már kavicshiány betegsége is van?)

Hozzászólás 2012 jan. 26, 20:54 
A madár kb. 2 éves hím. Már beteg volt, amikor megvettem a társát. Ő közel 1 éves, ugyancsak hím.
A vitamin készítmény kifelyezetten egzotikus madarak számára készült.
http://promedivet.ro/hu-p-supl-pic-v-p-p-e.html
Per pillanat nincs szőlőcukor, de van jóminőségű hárs méz.

A begymasszázst ti hogy csináljátok? Nagyon nem szereti ha megfogom, erősen vergődik. Max arra tudom rávenni, hogy az ujjamra álljon.
(újra nagyon kínozza magát, próbál hányni, (ami sikerült is egyszer, csomó magot szórt szanaszét) nyújtogatja a nyakát)

Hozzászólás 2012 jan. 26, 16:40 
Szabi!

Szerintem a kamilla teába most ne rakjál semmit,csak szőlőcukrot,de ha nincs esetleg hárs mézet(de ne hamisitott méz legyen,mert abba csak szinte izocukor van)

Nem tudom hogy a beteg,gyulladt begynek használ vagy árt az almaecet,ezért inkább én nem adnám.

vitaminnal meg csak az a baj,hogy hamar romlik,büdösödik,de ha naponta 2-3 x tudod cserélni akkor semmi gond adhatod neki,de vígyázz nehogy túl adagolás legyen a vége.

Az sem mellékes,hogy milyen vitamin készitményt használsz.(én most a minőségre és vtamin fajtákra gondolok)Hány fajta és milyen koncentrációban tartalmazza a vit.csoportokat.

Egy beteg madárnak a legfontosabb vitaminok a B1,B6,B12,és esetünkben még az Avitamin.Természetesen a többi is fontos lehet,ezér most célszerű multi-vitamin készitményt adnunk.Nem beszélve a többi fontos összetevökről(ásványi anyagok,nyomelemek stb.)

Az elöbb emlitett klór és só kapcsolatot nem értem? A másik dolog pedig az,hogy te nem állott vízet használsz a felitatás elött? A víz forralását most értem,mert jelen esetünkben fertötleniteni kell az ívóvízet valahogy.

Még egy dolog ami még az eszembe jutott a betegség meghatározás terén.Mennyi idősek a madaraid és milyen nemüek? Csak azért kérdem,mert rendellenes vselkedéstől is lehet kapni begygyulladést.Ezt arra az esetre értem,hogy amikor a párját akarja etetni állandóan az egyik madár.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 26, 15:50 
Szabi_o írta:
Begygyulladás okozhat ilyen hosszantartó hasmenést, aminek ráadásul a színe is eltér a normálistól, és bűzös-csípős szaga van?

Igazából ilyen hosszan tartó beggyulladást nehezen tudok elképzelni, de persze semmi sem kizárt.

Hozzászólás 2012 jan. 26, 15:40 
A madárka két napja valamivel jobban van, de sajnos ez végig ilyen hullámzó volt, tehát pár napig jobban van, aztán újra nagyon lebetegedik.
Amúgy én felfőtt csapvízből csinálok menta, és pár napja kammillatea keveréket, amibe szoktam tenni egy csepp almaecetet, és néhány csepp vitamint. Ezt csak azért írtam, hogy ugye a csapvíz tartalmaz klórt, ami lehet hogy a sós ételek adását feleslegessé teszi?
Kb. egy héten belül újra küldök mintát laborba, és nagyon remélem, hogy nem keverik megint össze.
Begygyulladás okozhat ilyen hosszantartó hasmenést, aminek ráadásul a színe is eltér a normálistól, és bűzös-csípős szaga van?

Hozzászólás 2012 jan. 25, 19:25 
Szia szabi!

Kívételesen most volt egy kis ídőm és utána néztem egy-két dolognak.

A tünetek alapján a három legvalószínübb betegség,ami a madaradnak lehet:

1.Coccidiosis
2.PDD.
3.Begygyuladás

Mind a három betegség elléggé súlyos,de talán a begygyuladás a leg kezelhetőbb.A PDD-ről azt olvastam,hogy gyógyithatatlan és 100% csak begybiopsziával mutatható ki.Így hát mivel mást nem tudsz csinálni ,kezeld a papagájodat ugy mint ha begygyuladása lenne.

Kezelés: Antibiutikum kúra(most probálj meg más szert adni mint az előzőekben)

Ét vagy oliva olaj adása a csőrbe. Napi:3x1-2csepp

Víz helyett,szőlőcukros kamilla tea adása(természetesen felforralt vízből)

Begy masszás: Naponta:3x1-2perc

A cikk ahonnét olvastam még szolfonamid kezelést is ír és begy kimosását szondával,de én az utobbira nem vállalkoznék.

Ha szerencséd van,akkor csak begygyuladása van a madaradnak és így van esélye a felgyógyulásra.

Üdv:zoldi67

Hozzászólás 2012 jan. 25, 17:14 
Szia Marcsi!

Szerintem a kekszes só utánpotlás,már mindjárt jobban hangzik. Az ekodiárt meg csak azért emlitettem,mert egyes tenyésztők állandóan adják a madaraknak,persze ilyenkor kisebb dózisban.Valamint ismerek olyan madarász állatorvost aki a vitamin adagolásával van így.Természetesen ha mást is kap mondjuk almaecetet,gyógyszert,akkor nem keveri bele az ívóvízbe az ekodiárt és a vitamint.Én a hozzászólásommal csak szeretném tudatni,hogy ez a betegség szerintem elég komoly lehet(talán már gyógyithatatlan is)de ne adjuk fel olyan könnyen.És talán ezért kéne a diétás és gyógynövényes kezelést(ekodiár,kamilla,stb)folytatni hátha történik valami javulás,de ez nem 1-2 hét lessz.

Szabi!

Most,hogy van a madarad?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 25, 8:58 
Az a legnagyobb baj, hogy nincs a közelben megbízható/hozzáértő orvos. Így csak találgatunk :(

Hozzászólás 2012 jan. 24, 21:20 
Én a sóval nem probálkoznék,mert könnyen mérgezést okozhat és honnan tudjátok mennyi az a mennyiség ami még nem káros az egészségre.Szegény madárnak,már így is elég baja van.Inkább tegyél az ívó vízébe ekodiárt vagy kamilla teát vagy esetleg felváltva alkalmazd.(reggel kamilla tea,délután ekodiár)Legalább 10 napig kapja ezeket.Hátha segit valamit az állapotán,de tuti biztosan nem árt.

Hozzászólás 2012 jan. 24, 11:31 
Azért főztem meg, mert volt hogy a nyers répát 10 percre rá mind kihányta. Gondoltam így könnyebben megemészti. Újra megpróbálom nyersen adni.
Idézet:
Lehet hogy el kéne mondanom mit csináltam?

Természetesen minden tanácsot, ötletet szívesen veszek.
Idézet:
mi lenne, ha megpróbálnál neki egy kis konyhasót adni

Ezt is kipróbálhatom. Valószínű beletelik majd egy kis időbe amíg hozzányúl, ugyanis nagyon konzervatív, ellentétben a társával. Azért kevéssel próbálkozom, tudtommal ártalmas az egészségükre.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 jan. 23, 20:28 
zsuzsanna írta:
dino írta:
A sárgarépát miért főzöd meg? Annak már semmi haszna!

Lehet, hogy egyszerübb lenne véget vetni a szenvedésének.Ami azt illeti nekem is volt olyan papagájom amiről az állatorvosok lemondtak, állitólag virus, ami azt illeti rendbehoztam. Igaz hogy egy évembe telt, de sikerült. Lehet hogy el kéne mondanom mit csináltam? Ők meg learatják a babérokat,.

A sárgarépát nincs értelme megfőzni. Nyersen kell adni a madárnak, szerintem. Remélem így már Zsuzsanna sem érti félre.

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2012 jan. 23, 15:15 
dino írta:

Lehet, hogy egyszerübb lenne véget vetni a szenvedésének.Ami azt illeti nekem is volt olyan papagájom amiről az állatorvosok lemondtak, állitólag virus, ami azt illeti rendbehoztam. Igaz hogy egy évembe telt, de sikerült. Lehet hogy el kéne mondanom mit csináltam? Ők meg learatják a babérokat,.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 jan. 23, 0:13 

Hozzászólás 2012 jan. 21, 19:05 
Beggyulladásra gyanakszom én is. Főleg, hogy még a legelején, amikor a tünetek kezdődtek, (néhány hónapja) a széklet napokig fekete volt, ami a felső emésztőrendszer vérzésére utalhat.
Orvosi faszenet kapja rendszeresen. (heti 2 alkalom) A társával ellentétben ő nemigen nyúl hozzá sajnos. (Magon kívűl főtt rizst, és főtt reszelt sárgarépát adok kevés kekszpor, zúzott tojáshéj és mák keverékkel vegyítve.)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 25  Következő