Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 ápr. 23, 18:38 
Warhawk írta:
zsuzsanna írta:
Sziasztok! Szeretném megkérdezni tőletek, vagy inkább Tamástól, mi van akkor ha kézzel nevelek madarat, kapja a tápot és a madár meghal a kezembe. Gondolom én akkor a táppal valami nincs rendbe. De ha láthatóan a másik is már szédeleg akkor mit lehet hirtelen csinálni. Mindez akár éjszaka éjfél után amikor nincs orvos. Mi az amit lehet adni vagy tenni ilyenkor?

Ha a táp a romlott (??? el nem tudom képzelni, hogy romolhatna meg) akkor meg lehet vizsgáltatni, ha bármi baja van azt kimutatják. A másik lehetőség a félrenyelés ami pillanatok alatt képes elvinni (vagy ha nem, akkor lassan, a kialakuló tüdőgyulladás miatt).

Mit lehet tenni? Ilyen esetekben szerintem nem már túl sokat :(

Jó, akkor ugy kérdezem: ha mind a két vagy három madár teljesen mindegy hány mérgezést kap, akkor mi az amivel lehet esetleg segiteni. Szerintem Brimston találkozott már mérgezésse, kiváncsi lennék arra, hogy mivel próbál meg segiteni . Lehet akár rossz mag bármi.Ha bevisznek madarat orvosi rendelőbe mivel segitenek a madáron?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 23, 18:09 
zsuzsanna írta:
Sziasztok! Szeretném megkérdezni tőletek, vagy inkább Tamástól, mi van akkor ha kézzel nevelek madarat, kapja a tápot és a madár meghal a kezembe. Gondolom én akkor a táppal valami nincs rendbe. De ha láthatóan a másik is már szédeleg akkor mit lehet hirtelen csinálni. Mindez akár éjszaka éjfél után amikor nincs orvos. Mi az amit lehet adni vagy tenni ilyenkor?

Ha a táp a romlott (???) akkor meg lehet vizsgáltatni, ha bármi baja van azt kimutatják. A másik lehetőség a félrenyelés ami pillanatok alatt képes elvinni (vagy ha nem, akkor lassan, a kialakuló tüdőgyulladás miatt).

Mit lehet tenni? Ilyen esetekben szerintem nem már túl sokat :(

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 ápr. 23, 12:21 
emys írta:
tokfejke írta:
a papagáj tolla több helyen bepirosodik

Szia!

Van olyan betegség, aminél a tollazat színe foltokban megváltozik, de ilyen parazitáról nem tudok...

tokfejke írta:
másik kérdésem az lenne, hogy széklet alapján az orvosok tudnak teljes-körű vizsgálatot csinálni?

A teljes körű vizsgálat általában fizikális vizsgálatból (kézbe vesszük, megtapogatjuk meghallgatjuk stb), röntgen vizsgálatból, vérvizsgálatból, bélsárvizsgálatból és endoszkópos vizsgálatból áll. Az utóbbi négy kiegészítő vizsgálat, ami azt jelenti, hogy önmagában egyik sem alkalmas megmondani, mi a baja az állatnak.

Bélsárból kimutathatók féregpeték (pl. orsóféreg), egysejtűek (pl. kokcidium), gombák (pl. Macrorhabdus), baktériumok (pl. Salmonella) esetleg egyes vírusok (pl PDD vírusa).
(Csak az mutatható ki, ami benne van, tehát ha az orsóféreg éppen nem petézik, akkor nem mutatható ki.)

(Sok mintát küldünk mi is külföldre, elsősorban Németországba, de azt azért tudni kell, hogy az ottani laborárak az ottani fizetőképességhez igazodnak)

emys

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 16:45 
tokfejke írta:
a papagáj tolla több helyen bepirosodik

Szia!

Van olyan betegség, aminél a tollazat színe foltokban megváltozik, de ilyen parazitáról nem tudok...

tokfejke írta:
másik kérdésem az lenne, hogy széklet alapján az orvosok tudnak teljes-körű vizsgálatot csinálni?

A teljes körű vizsgálat általában fizikális vizsgálatból (kézbe vesszük, megtapogatjuk meghallgatjuk stb), röntgen vizsgálatból, vérvizsgálatból, bélsárvizsgálatból és endoszkópos vizsgálatból áll. Az utóbbi négy kiegészítő vizsgálat, ami azt jelenti, hogy önmagában egyik sem alkalmas megmondani, mi a baja az állatnak.

Bélsárból kimutathatók féregpeték (pl. orsóféreg), egysejtűek (pl. kokcidium), gombák (pl. Macrorhabdus), baktériumok (pl. Salmonella) esetleg egyes vírusok (pl PDD vírusa).
(Csak az mutatható ki, ami benne van, tehát ha az orsóféreg éppen nem petézik, akkor nem mutatható ki.)

(Sok mintát küldünk mi is külföldre, elsősorban Németországba, de azt azért tudni kell, hogy az ottani laborárak az ottani fizetőképességhez igazodnak)

emys

http://www.exopet.hu/

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 9:33 
tokfejke írta:
Olvastam valahol, hogy ha van valami bogárka bennük, és vakaróznak, akkor bepirosulnak.

:shock: Ezt nem túl valószínű...

tokfejke írta:
A másik kérdésem az lenne, hogy széklet alapján az orvosok tudnak teljes-körű vizsgálatot csinálni?

Teljes körű vizsgálatot biztosan nem lehet székletből elvégezni.

Valódi név: Antal Andrea

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 8:44 
Sziasztok!

Láttatok már olyat, hogy a papagáj tolla több helyen bepirosodik?
A hegyi papagájaimnak a mell részük foltokban piros, és a feneküknél is.
Olvastam valahol, hogy ha van valami bogárka bennük, és vakaróznak,
akkor bepirosulnak.

A másik kérdésem az lenne, hogy széklet alapján az orvosok tudnak teljes-körű vizsgálatot csinálni?
A Dr. Romhányi féle könyvben olvastam, hogy külföldön van ilyen eljárás,
hogy a madarakat ne kelljen elvinni orvoshoz.

Köszönöm szépen a hozzászólásokat előre is.

Andi

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 20, 13:25 
Bár nem közeli, de a legjobb ahova viheted (szerintem) az a Kisállatklinika, Belgyógyászati Tanszék - Egzotikus osztály.

1078 Budapest, István u. 2. "A" épület <- klikk ide a térképért.

Hozzászólás 2011 ápr. 20, 12:50 
Pesten lakok, konkrétabban Észak-Pesten.

Köszönöm!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 20, 12:11 
Aqvarell írta:
Igen, most már azon vagyok, hogy egy madár állatorvost keressek, nemcsak egy orvost.

Merrefelé laksz? Hátha tud valaki egy dokit a közeledben....

Hozzászólás 2011 ápr. 20, 11:32 
Igen, most már azon vagyok, hogy egy madár állatorvost keressek, nemcsak egy orvost.
Bár ez sem egy könnyű feladat.

Köszönöm!

Hozzászólás 2011 ápr. 20, 9:44 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

Van egy nimfapapagájom, aminél az elmúlt napokban észrevettem, hogy a szemével nincs minden rendben. Aztán ez a valami a másik szemét is megtámadta. Úgy néz ki, hogy állandóan becsukja a szemét, és a csőréhez közeli részen, a szeme sarkában pirosas rész látszódik. Ezenkívül beteg madárhoz illően, sokat pihen és alszik. Inkább sötétebb részeket keres pihenéshez.
Elvittem állatorvoshoz, először azt mondta semmi baja a szemének, aztán nagy nehezen adott szemcseppet, Floxalt. Azzal csepegtetek, de nem látok rajta javulást.
Ebben kérném a segítséget, hogy vajon mi baja lehet szegénykémnek.

Köszönettel
Erzsébet

Valódi név: Niki

Hozzászólás 2011 márc. 30, 15:41 
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!
Nemrég vásároltam 5 db hullámos papagájt, úgy látom van köztük egy pár.
A tojó pár napja elkezdte kitépkedni a "seggéről" a tollat és az ürülék is rászárad, a tollait felborzolja!
Óvatosan megfogtuk és megtapogattuk, szerintem tojás van benne.

Normális, ha kitépi a tollait a "fenekéről"? Vagy mit tegyek vele?

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 19, 16:14 
végülis lehet de szerencsére ha betegség is volt megállt náluk szerintem én is át fogok állni saját készítésű lágykajára:)

Hozzászólás 2010 nov. 19, 16:05 
amikor költési szezon volt akkor nyomattam nekik minden nap többször is egy fél hónap alatt 1 vödör lágyeleséget beburkoltak a vitte molent adom nekik de most már csak nagyon minimálisat kapnak! de az az érdekes hogy csak a fiatalok pusztultak el 12 db volt mind a 12 elpusztult persze nem egyszerre de a szülőknek semmi bajuk sem lett

Hozzászólás 2010 nov. 19, 15:47 
FIGYELEM!

vigyázzatok a lágy eleség adásával a madaraknál mert nem jó nekik a a túl sok lágy eleség gondoltam itt a készen vásároltra mert nekem nagyon sok madaram lett sajnos oda most hogy nem adok nekik csak havonta kétszer semmi bajuk sincs tehát óvatosan ha tudjátok:)

Hozzászólás 2010 szept. 2, 8:17 
ok köszi! felhívtam állatorvosokat többet is azt mondták hogy székletmintát kéne küldeni kivizsgálásra csak akkor tudják megmondani hogy mi okozza. Mondjuk lehet hogy én bántam el velük szegényekkel kicsit sokra sikerült a vitamin és elképzelhető hogy vitamintúladagolás okozza mert ugyan ezeket a tüneteket olvastam!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 szept. 1, 11:16 
Vikemi írta:
immortal írta:
sziasztok! segítséget szeretnék kérni tőletek a rózsás törpéim egymás után pusztulnak el már négy nap alatt négy papagáj

A madaraknál asszem a fehér rész a vizelet, és ha hiányzik a sötét rész, akkor talán a tápanyag "elveszett".

A fehér a húgysav, de a leírtak alapján (ahogy tanácsolod) sürgősen meg kellene nézni az orvosnak a még élőket vagy az elhullt madarakat kellene boncolásra küldeni.

Valódi név: Noémi

Hozzászólás 2010 szept. 1, 10:43 
immortal írta:
sziasztok! segítséget szeretnék kérni tőletek a rózsás törpéim egymás után pusztulnak el már négy nap alatt négy papagáj

tünetek:hófehér rizs alakú széklet egyhelyben gubbasztás és csontvázzá lefogyás de enni inni fogyasztanak bőségel az lehet hogy túl sok lágyeleséget adtam nekik ? és attól már egy regiment gyógyszert is kipróbáltam de nem segített ha valakinek volt már ilyen a madaraival vagy ismerős a betegség segitsen legyen szíves köszönöm!

Szia!
Sajnálom :cry: , és elsődlegesen mindenképp orvost ajánlok!!!!
Én ugyan nem értek hozzá, és szerencsére nem is találkoztam ilyennel, de az embernél hasonló tüneteket a féreg (bélféreg?) produkál, nem? Nem akarok hülyeséget beszélni, csak ez jutott eszembe. A madaraknál asszem a fehér rész a vizelet, és ha hiányzik a sötét rész, akkor talán a tápanyag "elveszett". Ezért gondoltam rá, hisz írtad, hogy esznek rendesen.
De tényleg inkább orvost kérdezz, ez csak egy tipp!
Jobbulást!!!!! :D

Hozzászólás 2010 szept. 1, 8:57 

tünetek:hófehér rizs alakú széklet egyhelyben gubbasztás és csontvázzá lefogyás de enni inni fogyasztanak bőségel az lehet hogy túl sok lágyeleséget adtam nekik ? és attól már egy regiment gyógyszert is kipróbáltam de nem segített ha valakinek volt már ilyen a madaraival vagy ismerős a betegség segitsen legyen szíves köszönöm!

Valódi név: Andi

Hozzászólás 2010 aug. 22, 15:42 
köszönöm a jó tanácsokat!
Andi

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 25  Következő