Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 aug. 21, 21:02 
Nekem annyiban könnyebb volt a dolgom, hogy a Jákó, mivel amúgy is kíváncsi természetű, először is odaraktam neki a fecskendőt. Ő simán megfogta a csőrével, hogy megnézze és megízlelje, hogy mi az.
Na másodszorra már az Ivermectin Spot-on volt benne. :D
A fecskendő kibiztosítva, benyújtom a madárnak, ő meg gyanútlanul simán megint a csőrébe vette és meg "gyorsan meghúztam a ravaszt". :D
Sikerült is a dolog. Egyből elkezdte nyalogatni a csőrét. Kicsit rázta a fejét, majd pár perc múlva megnyugodott és mintha semmi nem történt volna tett-vett tovább.

Nem is mászkálnak rajta a tetvek és az atkák. De én még Insecticide-vel is befújtam. Előtte pár héttel, pedig a Piretmix-et használtam.
Ezeket Warhawk ajánlotta nekem. És be is jött, ezért utólag ismét köszönöm neki, hogy segített!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 21, 20:32 
pneandi73 írta:
kezdenek megbarátkozni és nem akarom elrémiszteni egyiket sem!Hogyan cseppentsek a csőrükbe

1. Határozott mozdulattal megfogod, és mire észbekapnának már bele is cseppentettél a csőrükbe egy cseppet. Nem fognak utána egy ideig rajongani érted, de (viszonylag) hamar elfelejtik.

2. Átvered őket. EZ a nehezebb, macerásabb és hosszabb. Mézes vizet csepegtetsz egy hasonló csepegtetőből mint az a műanyag amiben adják. Ha már maguktól lenyalják a mézes vizet akkor csere és mire rájönnek, hogy átverték őket már késő. Csak utána továbbra is itasd a mézes vizet (cseppenként), mert különben a legközelebbi alkalommal ez már nem fog működni.

Valódi név: Andi

Hozzászólás 2010 aug. 21, 19:58 
Sziasztok
Köszönöm a válaszokat!
Nem igazán akarom őket még háborgatni, hogy a csőrükbe cseppentsek, még azt sem tudom hogy kezdjek hozzá. De ettől az atkától meg nagyon félek.kezdenek megbarátkozni és nem akarom elrémiszteni egyiket sem!Hogyan cseppentsek a csőrükbe?

Andi

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 20, 12:33 
emys írta:
A Neguvon (triklórfon) évek óta betiltott szer Európában. (2005. 06. 13.: a Bizottság 1048/2005/EK rendelete, illetve 2006. 12. 14.: a Bizottság 1849/2006/EK rendelete)

Hmmm. Biztos okkal lett betiltva, nem kéne erőltetni akkor a használatát.

Mint szakértőt kérdezlek, ismered a Moxidectin nevű szert? Állítólag kiválóan alkalmas a légzsákatka kezelésére...

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 aug. 20, 12:23 
pneandi73 írta:
nem kaptam azt a neguvont

Szia!

A Neguvon (triklórfon) évek óta betiltott szer Európában. (2005. 06. 13.: a Bizottság 1048/2005/EK rendelete, illetve 2006. 12. 14.: a Bizottság 1849/2006/EK rendelete)

Nem kétlem, hogy elfekvő készletek és illegális források vannak, de forgalmazni nem szabadna...

emys

http://www.exopet.hu/

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 20, 9:31 
pneandi73 írta:
Sziasztok
Vettem a madárkáimnak Ivermectint,ezt nem lehet ivóvízbe tenni?I

Nem, ez "spot on", nem keverhető vízbe vagy ételbe (sajnos, mert úgy sokkal egyszerűbb lenne).

Hozzászólás 2010 aug. 20, 8:49 
Sziasztok
Vettem a madárkáimnak Ivermectint,ezt nem lehet ivóvízbe tenni?Itt kecskeméten nem kaptam azt a neguvont.
üdv Andi

Hozzászólás 2010 aug. 5, 18:03 
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Andi

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 5, 15:56 
Lacrimosa írta:
Csőrbe? Higítatlanul? Hát nem is tudom... A tarkóra nyomva néhány cseppet sokkal biztonságosabb, és ugyanúgy hat a belső- és külső élősködőkre, nem kell ahhoz a csőrbe cseppenteni!

Direkte csőrbe cseppentve mondta az orvos. Idézem a termékről írtakat:

"Ivermectin tartalmú készítmény. Csőrbe cseppentve a bélférgek közül az orsó- és hajszálférgek, ezen kívül a légcsőférgek és a légzsákatkák ellen hatásos. Bőrre cseppentve elsősorban a külső élősködőkre hat."

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 aug. 5, 15:20 
Warhawk írta:
Nagy Tamás írta:
Akkor részben jól emlékeztem..... :D

Viszont van egy másik is:

"A szakértők a folyamat mikéntjét még ma sem tudják igazán megmagyarázni, a betegség előfordulásának okaként egyesek (Schofield, Taylor) a tollgerincben elégtelen keratin-lerakódást, a pulpában vérzéseket, illetve a csontvelőben túlműködést tapasztaltak, ugyanakkor a szervezetben keringő vérben következményes vérszegénységgel párosuló csökkent életképességű, gyengén fejlett vörösvértesteket voltak képesek kimutatni. A megbetegedett madarakban újabban Polyoma vírus fertőzést mutattak ki. Azt állítják, hogy ha teljes gyógyulást nem is, de javulást minden bizonnyal előidézhet az E és a K vitamin adagolása, a bőséges zöldeleség, illetve a megfelelő konzisztenciájú lágyeleség adása, melyet párosítani célszerű az állat vagy állatok tágasabb volierbe történő áthelyezésével."

Szerintem ez nem a "Francia" vedlés lesz, hanem valami más vedlési rendellenesség. Viszont gondolom Lacrimosa erre célzott és nem az "igazi" Francia vedlésre gondolt.

Na hoppá... Ez nekem újdonság! Német oldalakon ugyanis pont az áll, hogy a franciavedlést a Polyoma vírus okozza és roppant fertőző! Németül tudóknak be is másolom:

"Verursacher der Französischen Mauser sind die sogenannten Polyoma-Viren. Bisher ist noch nicht gänzlich geklärt, wie es zu einer Ansteckung mit diesen Viren kommt. Es wird vermutet, dass die Infektion bereits im Ei erfolgt. Dies lässt nur einen Schluss zu: Altvögel, die selbst nicht zwangsläufig Symptome zeigen müssen, können die Viren in sich tragen und die Krankheitserreger bereits im Nest auf ihre Nachkommen übertragen. Demnach ist es grob fahrlässig, wissentlich mit an der Französischen Mauser erkrankten Wellensittichen zu züchten! Die geschlechtsreifen Renner würden die Krankheit auf ihre Nachkommen übertragen und man würde mit an Sicherheit grenzender Wahrscheinlichkeit eine weitere Rennergeneration von ihnen großziehen lassen."

Forrás: http://www.birds-online.de/gesundheit/gesgefieder/franzmauser.htm

Warhawk írta:
pneandi73 írta:
sziasztok!
Egy hónapja írtam, amikor olyan hirtelen elpusztult az én kis nimfám(Csuri).Akkor azt a választ kaptam, hogy valószínű légcsőatkája volt!Tegnap a sógórnőm meglepett és kaptam tőle másikat.Nem is 1-et, 2-őt!!
Az lenne a kérdésem, hogy megelőzésképpen is lehet-e, vagy kell-e a vizükbe tenni abból az oldatból?Neguvon?azt hiszem az volt a neve.
köszönöm

Szerintem próbáld meg az Ivermectin-t a csőrbe cseppentve. Mindkét madárnak 1-1 cseppet kell a csőrébe csepegtetni és ezt a kezelést megismételni néhány nap múlva (4-7 nap). Ez minden olyan élősködőt ami a madarak testnedvéből táplálkozik elpusztít (azért kell megismételni, mert a petéket nem, csak a kifejlett élősködőket öli meg, így az új generáció kifejlődését követően is szükség van a kezelésre). A nimfa elég nagy madár, így ne a LIGHT-es Ivermectint használd. Ha nem kerti volierben tartod a madarakat, akkor remélhetőleg soha többet nem lesz szükség ilyen a kezelésre.

Csőrbe? Higítatlanul? Hát nem is tudom... A tarkóra nyomva néhány cseppet sokkal biztonságosabb, és ugyanúgy hat a belső- és külső élősködőkre, nem kell ahhoz a csőrbe cseppenteni!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 5, 10:07 
pneandi73 írta:
sziasztok!
Egy hónapja írtam, amikor olyan hirtelen elpusztult az én kis nimfám(Csuri).Akkor azt a választ kaptam, hogy valószínű légcsőatkája volt!Tegnap a sógórnőm meglepett és kaptam tőle másikat.Nem is 1-et, 2-őt!!
Az lenne a kérdésem, hogy megelőzésképpen is lehet-e, vagy kell-e a vizükbe tenni abból az oldatból?Neguvon?azt hiszem az volt a neve.
köszönöm

Szerintem próbáld meg az Ivermectin-t a csőrbe cseppentve. Mindkét madárnak 1-1 cseppet kell a csőrébe csepegtetni és ezt a kezelést megismételni néhány nap múlva (4-7 nap). Ez minden olyan élősködőt ami a madarak testnedvéből táplálkozik elpusztít (azért kell megismételni, mert a petéket nem, csak a kifejlett élősködőket öli meg, így az új generáció kifejlődését követően is szükség van a kezelésre). A nimfa elég nagy madár, így ne a LIGHT-es Ivermectint használd. Ha nem kerti volierben tartod a madarakat, akkor remélhetőleg soha többet nem lesz szükség ilyen a kezelésre.

Hozzászólás 2010 aug. 5, 6:19 
sziasztok!
köszönöm

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 4, 22:00 
Nagy Tamás írta:

Viszont van egy másik is:

"A szakértők a folyamat mikéntjét még ma sem tudják igazán megmagyarázni, a betegség előfordulásának okaként egyesek (Schofield, Taylor) a tollgerincben elégtelen keratin-lerakódást, a pulpában vérzéseket, illetve a csontvelőben túlműködést tapasztaltak, ugyanakkor a szervezetben keringő vérben következményes vérszegénységgel párosuló csökkent életképességű, gyengén fejlett vörösvértesteket voltak képesek kimutatni. A megbetegedett madarakban újabban Polyoma vírus fertőzést mutattak ki. Azt állítják, hogy ha teljes gyógyulást nem is, de javulást minden bizonnyal előidézhet az E és a K vitamin adagolása, a bőséges zöldeleség, illetve a megfelelő konzisztenciájú lágyeleség adása, melyet párosítani célszerű az állat vagy állatok tágasabb volierbe történő áthelyezésével."

Szerintem ez nem a "Francia" vedlés lesz, hanem valami más vedlési rendellenesség. Viszont gondolom Lacrimosa erre célzott és nem az "igazi" Francia vedlésre gondolt.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 4, 21:43 
Köszi Warhawk!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 4, 21:39 
"A francia vedlés onnan kapta a nevét, hogy először Franciaországban észlelték. Elsősorban hullámos papagájokon szokott előfordulni, de észlelték már más fajokon is. A fiókák a kirepülés előtt kihullajtják a nagy evező és kormánytollaik nagy részét, valamint a néha a kisebb tollaik egy részét is. Az így röpképtelenné vált fiókák a földön rohangálnak. A következő tollváltásnál a tollak többnyire kinőnek és semmi nem mutatja, hogy a madár francia vedlésen esett át. Úgy tűnik, hogy a hiba a szülőkben keresendő, mégpedig abban, amivel a szülők az első két hétben etetik a fiókákat. Ezt kísérlettel sikerült is igazolni: A francia vedlés a teljes fészekaljon szokott jelentkezni. A fészekaljból kiszedett, más szülők által felnevelt fiókákon nem mutatkozott a vedlés, míg az eredeti szülőknél maradt fiókák mind rendellenes tollazattal hagyták el a fészket.'

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 4, 21:16 
Helló!

A Francia vedlés fertőző? Ezt én nem így tudom! Emlékeim szerint a francia vedlést a fióka azért "kapja el", mert a szülők nem megfelelő "összetételű/minőségű" táplálékkal etetnek. Az ilyen párokat más madárral párba téve, az esetek nagy százalékában eltünik a francia vedlés...

(javítsatok i, ha nem jól tudom...)

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 aug. 3, 16:02 
Én is Ivermectinnel kezelem a madaraimat, de nem rendszeresen... Rendszerint ha jön egy új jövevény, azt lekezelem, két hét után megismétlem egyszer, aztán csá. Csak tünetek - erős vakarózás, nyugtalanság, tüsszögés, köhögés - esetén, ill. mivel nyáron a madarak most kinn vannak szabad földön, ahol felszedhetnek bármit, féregtelenítés gyanánt késő nyáron/ősszel alkalmaznám, mert tényleg nagyon erős szer. A PiretMix-szel tapasztalatom nincs, szóval arról nem tudok véleményt mondani.
Nekem viszont egyáltalán nem lerágásnak tűnik... Egy madárról sem hallottam volna, hogy épp evezőtollait rágta volna le, de aztán ki tudja. Mindenféle találgatások mellett/helyett én tényleg inkább elvinném egy hozzáértő orvoshoz és megmutatnám a madarat, valamint a kihullott tollakat is.
HA tudod, akkor mézd meg magad is a madár szárnyát, ahol hiányoznak az evezőtollak, hogy vannak-e benne csonkok a tollak helyén vagy nem.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 3, 13:02 
feketemarcsi írta:
Ezek nem gyógyszerek, élősködők irtására szolgáló szerek, az élősködők elszaporodását hivatottak meggátolni.

A PiretMIX az igen (természetes Piretrin és mesterséges Permetrin az alapanyaga ha jól tévedek). Az Ivermectin esetében azonban már kétségeim vannak. A szer a madár testnedvein élősködő "mindenfélét" öli meg oly módon, hogy a madár testnedveivel a méreget is felszedik ezek a csúnyaságok. Viszont sem a frissen kikelt lárvákat sem a petéket nem pusztítják el. Így a kezelést mindenképp meg kel néhány nap elteltével ismételni amikor is kikel és táplálkozni kezd az új nemzedék. Ha az új generáció nincs kipucolva, akkor olyan mintha nem is végeztük volna el a kezelést. Sajnos kialakulhat rezisztencia, ezért is érdemes csak akkor használni ha valóban indokolt. Ráadásul már írtam is átmeneti szaporodási zavart okozhat, így költő vagy szaporodási ciklusban lévő madaraknak nem is szabad adni.

Hozzászólás 2010 aug. 3, 11:08 
Miért kell a madarakat folyton gyógyszerkészítményekkel tömni?
Meglátásom szerint utána senki ne csodálkozzon, hogy ha beteg a madár semmire nem reagál már a szervezete.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 2, 23:15 
gangar írta:
Bocsi nem havonta használom hanem három havonta .

A PiretMIX-et akár havonta is lehet, de az Ivermectin még három havonta is elég sűrű ha amúgy nincs semmi bajuk. Igen, szerintem (de kíváncsi vagyok Lacrimosa véleményére is) a legvalószínűbb jelenleg a stressz. Most hogy külön van, ha a másik miatt volt stresszes, akkor lassan javulnia kellene az állapotának.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 25  Következő