Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: lengyel róbert

Hozzászólás 2010 aug. 2, 22:38 
Bocsi nem havonta használom hanem három havonta .

Hozzászólás 2010 aug. 2, 22:36 
Szia!
Az invermectint és a piretmixet is havonta használom.Ezek szerint marad a stressz?!
Nagyobb helyet egyenlőre nem tudok neki biztositani.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 2, 22:24 
gangar írta:
Ma maegnéztem alaposan a kihullott tollakat,és azt tapasztaltam, hogy mintha meg lennének rágva a végei.

Bár azt nem tudom mi az az elektrolitos, de úgy egészében véve jókat adsz nekik. Ha viszont meg vannak rágva a tollak, akkor ez lehetséges, hogy idegi alapon (stressz) vagy unalomból történik. A külső élősködők ellen jó az Ivermectin, de mennyire gyakorta alkalmazod? Túl sűrűn adagolva átmeneti terméketlenséget figyeltek meg, de tényleg csak átmenetit... szerintem próbálkozz inkább a kalit, a tárgyak és a madarak PiretMIX-es permetezésével. Az nem terheli annyira a szervezetet.

Hozzászólás 2010 aug. 2, 21:53 
Sziasztok!
A madaraim egyformán kapnak 1-1 hétig Laktifermet, elektrolitost, aminosav+vitamin cseppeket,almaecetes vizet,calcium-columbát.Van előttük mindig szépia,zöldség,gyümölcs, zeolit.
Minden madaramat időnként kezelem INVERMECTIN cseppel.

Ma maegnéztem alaposan a kihullott tollakat,és azt tapasztaltam, hogy mintha meg lennének rágva a végei.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 aug. 2, 20:46 
gangar írta:
A hellyel kapcsolatban csak annyit, hogy voltam olyan tenyésztőnél ahol ekkora helyen voltak nagy testű papagájok
és mind költött, ( pl.: rozik,sziklák,hegyik,nagysanyik stb...)Ezért nem értem ezt a "hely" kérdést

Érthető, hogy nem érted, hiszen sok kezdő madártartó egy általa látott helyen/módon tartja a madarakat. Az, hogy annál az ominózus tenyésztőnél ekkora helyen voltak és szaporodtak a madarak, egy dolog... Kisállatkereskedésben is látunk horrorisztikus körülményeket, mégsem ezek szerint tartjuk a madarakat (legalábbis remélem). Ahogy Warhawk is írta, nincs olyan hiba, hogy túl nagy lenne a hely, de van olyan, hogy túl kicsi - ezért is reagálnak a madarak agresszíven egymásra, hiszen nincs saját helyük, nem tudnak ilyen kicsi helyen visszavonulni. Ahogy mondtam, ezek a madarak roppant mozgásigényes állatok.

A vitaminokra nagyon kiváncsi vagyok én is, de attól tartok, hogy nem fog sokat változni küllemileg a dolog, nekem rettenetesen vírusgyanús - polyoma ("franciavedlés"), ami igaz elsősorban a hullámosokra jellemző, de ma már semmin sem lepődöm meg. A madárnak annyira jellegzetesen hiányoznak a farok és evezőtollai, hogy már-már ordít utána. A baj, hogy ez a betegség nagyon fertőző, és valószínű, hogy a másik is már elkapta, csak még nem mutat tüneteket. Ki kell várni, mi lesz, és addig sem szabad tenyészteni velük. Ha biztosra akarsz menni, vidd el egy egzotás állatorvoshoz, aki biztosra megmondja, mi a helyzet, és mi a teendő.

Egy polyomás hullámos:

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 2, 17:36 
gangar írta:
A hellyel kapcsolatban csak annyit, hogy voltam olyan tenyésztőnél ahol ekkora helyen voltak nagy testű papagájok
és mind költött, ( pl.: rozik,sziklák,hegyik,nagysanyik stb...)Ezért nem értem ezt a "hely" kérdést.

Az ideális méret és a még elvannak méret nem ugyanaz. Azt szokták mondani, hogy olyan hiba nincs, hogy túl nagy helyen lennének :)

A madárra visszatérve... milyen vitaminokat/ásványi anyagokat adsz most neki?

Hozzászólás 2010 aug. 2, 16:22 
Szia!
A helyzet változatlan a madár azóta külön van egy kalitkában, vitaminokat kap.
Köldök friss képet róla.
és mind költött, ( pl.: rozik,sziklák,hegyik,nagysanyik stb...)Ezért nem értem ezt a "hely" kérdést.
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 júl. 31, 11:17 
Szia!
Mi most a helyzet? Azóta eltelt már egy kis idő! A tollak nőnek?
A hely, amit írtál - röptetés hiányában nagyon kicsi. Ha kertben vannak, jóval nagyobb hely kell nekik védőházikóval, ha zárt helyen vannak, tudod röptetni őket!
A kép alapján eléggé elmosottnak néz ki a madár, tehát valószínű, hogy tojó. Az, hogy kergeti, csipkedi, a kicsi hely miatt van.

Hozzászólás 2010 jún. 26, 13:03 
Sziasztok!

Egy kis infó az eddigiekhez.
A madarak egy 130x85x85-ös helyen vannak, sajnos korlátozottak a lehetőségek.
Nyáron kint, télen zárt helyen tartom őket.
2008. nyarán vettem a "tojót", ősszel a himet.
2009. tavaszán többször láttam,hogy a him eteti a másikat. Azóta nem.Viszont több alkalommal láttam,hogy a him
kergeti,csipkedi,zavargatja,üti a "tojót".
Lehet,hogy him a másik is?
A nemében mostmár Én sem vagyok biztos.Ti megtudnátok mondani, hogy akkor most tojó vagy nem?
Nem a legjobb kép,de hátha kiderül.Később megpróbálok jobb képet késziteni.
Minden esetre külön választom Őket,aztán ha egy pár hét mulva sem változik semmi, akkor viszem dokihoz.

Ha valakinek van eladó ivarérett tojója, kérem jelezze!!

Kép

Hozzászólás 2010 jún. 25, 17:44 
Mondjuk alap dolog lenne ilyen esetben egy karanténozás jó hosszú időre, mindaddig, amíg nem javul a madár állapota, ellenkező esetben mehet a dokihoz.
Én is csodálkoztam, hogy egy rozella tépős, hisz ez inkább a nagypapagájok jellemzője, ha elhanyagolják (stb, stb), és csak azért írtam, hogy az evezőit is kitéphetni, mert ha elég elszánt, akkor nem fogja érdekelni, hogy ez neki mennyire fáj szerintem, legyen bármilyen madárról is szó.
Az viszont érdekes, hogy amint visszanő ki is hullik. Ha a másik tépné ennyire, akkor az már rég véres szárnnyal és farokkal ülne a kalitban. Nem szoktak ennyire "kímélőek" lenni a madarak, ha agresszivitásról van szó.
Ez már ténylegesen betegségre utal és érdemes minél előbb elkezdeni a kezelést.

Hozzászólás 2010 jún. 25, 16:36 
Norbi0131 írta:
Lacrimosa írta:
A stresszet én inkább kizárnám, hiszen magától nem esik, valamint nem tépi ki, mivel ezek erősebb tollak, tehát sokkal fájdalmasabb a kitépésük. Ha tolltépésről volt szó, akkor inkább a pehelytollaira bukna rá!

Ezt megcáfolom, mert a most nálam lévő Jákó is kitépte az összes faroktollát, és az evezői 80%-át.

Igen, van egy-két ilyen eset, de azt azért nem szabad elfelejteni, hogy egy Stanley nem jákó. A jákók 70-80%-a magánszemélyeknél tolltépő, ott már több "változatosság" van, de egy kisebb madárnál? Előfordulhat, de ha megnézed a madarat a képen alaposan, akkor ott nem okés valami. Persze, hogy kell vitamin, nélkülözhetetlen, de ennyivel nem szabad letudni, hanem el kell küldeni állatorvoshoz, mielőtt ne adj isten más madarakhoz is kerül vagy tenyésztésbe fogják.
Ezért is volna jó többet megtudni a madárról, tartási körülményeiről stb.

Hozzászólás 2010 jún. 25, 9:42 
Lacrimosa írta:
A stresszet én inkább kizárnám, hiszen magától nem esik, valamint nem tépi ki, mivel ezek erősebb tollak, tehát sokkal fájdalmasabb a kitépésük. Ha tolltépésről volt szó, akkor inkább a pehelytollaira bukna rá!

Ezt megcáfolom, mert a most nálam lévő Jákó is kitépte az összes faroktollát, és az evezői 80%-át.

Hozzászólás 2010 jún. 25, 9:34 
Sanda gyanúm, hogy a madár az egyik tipikus vírusos tollbetegségekben szenved, mint pl.: Polyoma vagy PBFD. A polyomának a jellemzője, hogy az evező és faroktollak hullanak ki, de aztán kitudja. Csak egy alapos állatorvosi kivizsgálás adhat választ a kérdéseidre. Ez a két betegség - reméljük nem ebben szenved - nagyon fertőző, így valószínűleg a másik madár is elkapta már, csak nála nem jelentkezik....

Aztán ami az én kérdésem volna. Miért agresszív a hím? Nem lehet, hogy két hímről van szó? Mekkora helyen vannak? Mivel Platycercus nembe tartoznak, komoly problémák lehetnek, ha nem jársz utána.

Hozzászólás 2010 jún. 24, 11:48 
Orlux gyári lágykaját, szépiát valamint vitaminokat is kapnak.
Még sem változik semmi. Voltak már külön rakva is, igaz látták, halloták
egymást.
Na ilyenkor mit tegyek?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 23, 22:05 
gangar írta:
Főleg gyári rozella kaját,valamint csikos szotyit és zöldségféléket,gyümölcsöket.

Lágyeleséget és ásványi kiegészítőket szoktál adni mellé?

Hozzászólás 2010 jún. 23, 19:43 
Szia.
Főleg gyári rozella kaját,valamint csikos szotyit és zöldségféléket,gyümölcsöket.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 23, 19:37 
gangar írta:
Okozhatja-e a stressz, mivel a him eléggé agressziv sokat zavargatja?

Igen, okozhatja mindkettő. Mármint a stressz is és a hím is tépheti esetleg. Mit adsz enni nekik?

Hozzászólás 2010 jún. 23, 19:18 
Sziasztok!

Tudnátok-e segiteni, hogy mi lehet a baja a madaramnak.
Már több mint egy fél éve nem nő ki a fark és szárny tolla,illetve kihullik.
Okozhatja-e a stressz, mivel a him eléggé agressziv sokat zavargatja?

Válaszokat előre is köszönöm.
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 21, 15:31 
Az eper és cseresznye házi volt, az nem látott vegyszert, csak a sárgabarack és a dinnye származik piacról, de hát ki tudja... Egyébként tényleg a helyzet, hogy a madaraknak semmit nem lehetne már adni, de az ember saját magát is mérgezi... Nem véletlenül az a sok rákos beteg.... Az ilyen bio dolgok is kamuk (már bocsánat, akik hisznek benne, és meg vannak győzödve, hogy jobb, lehet), apámat idézve, a bolygó már annyira be van szennyezve, hogy már sehol semmi nem lehet bio.... Ha Te nem is permetezel a kertben, honnan tudod, hogy a szomszéd permetjét nem hordja el a szél, vagy a szúnyogírtáskor nem kerül a veteményesre egy nagy adag cucc? Németeknél nagyon bevett, hogy a papagájoknak is csak bio eleséget adnak, biomagkeverék stb., amit én erős túlzásnak vélek, de ki tudja, lehet, hogy ők csinálják jól?
Én mindenesetre örülök, hogy Kokó jobban van, csak tényleg nagyon sajnálom őt most így gyümölcsöktől távol tartani, mert megveszik értük... Egyszerűen imádja.
Salátát egy állatom sem kap már évek óta, akár házi, akár nem, mivel egyszerűen a nitrátot úgy felhalmozza, hogy az már nem okés... És azért azt is figyelembe kell venni, hogy néhány grammos madarat sokkal jobban kiűti még a legkisebb vegyszer is, mint egy 80 kilós embert... Az ember amúgyis igazi dögevő, mindent megehet, semmi baja nem lesz tőle, ami azért csodálatraméltó és szinte egyedülálló az állatvilágban.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 21, 10:55 
feketemarcsi írta:
Volt rá már példa, hogy valakinek egy kis salátától az összes kanárija pár óra alatt elment...

Spec pont a saláta a legproblémásabb ebből a szempontból (de mondjuk ez érthető is)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 490 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Következő