gangar írta:
A hellyel kapcsolatban csak annyit, hogy voltam olyan tenyésztőnél ahol ekkora helyen voltak nagy testű papagájok
és mind költött, ( pl.: rozik,sziklák,hegyik,nagysanyik stb...)Ezért nem értem ezt a "hely" kérdést
Érthető, hogy nem érted, hiszen sok kezdő madártartó egy általa látott helyen/módon tartja a madarakat. Az, hogy annál az ominózus tenyésztőnél ekkora helyen voltak és szaporodtak a madarak, egy dolog... Kisállatkereskedésben is látunk horrorisztikus körülményeket, mégsem ezek szerint tartjuk a madarakat (legalábbis remélem). Ahogy Warhawk is írta, nincs olyan hiba, hogy túl nagy lenne a hely, de van olyan, hogy túl kicsi - ezért is reagálnak a madarak agresszíven egymásra, hiszen nincs saját helyük, nem tudnak ilyen kicsi helyen visszavonulni. Ahogy mondtam, ezek a madarak roppant mozgásigényes állatok.
A vitaminokra nagyon kiváncsi vagyok én is, de attól tartok, hogy nem fog sokat változni küllemileg a dolog, nekem rettenetesen vírusgyanús - polyoma ("franciavedlés"), ami igaz elsősorban a hullámosokra jellemző, de ma már semmin sem lepődöm meg. A madárnak annyira jellegzetesen hiányoznak a farok és evezőtollai, hogy már-már ordít utána. A baj, hogy ez a betegség nagyon fertőző, és valószínű, hogy a másik is már elkapta, csak még nem mutat tüneteket. Ki kell várni, mi lesz, és addig sem szabad tenyészteni velük. Ha biztosra akarsz menni, vidd el egy egzotás állatorvoshoz, aki biztosra megmondja, mi a helyzet, és mi a teendő.
Egy polyomás hullámos: