Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: H.Péter

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 18:50 
Sziasztok!
Már 2 napja repdes az első nálam született kis zebra.... az 1-es számú páromnál 4 tojásból 2 kelt ki, viszont sajnos az egyik elhullott :cry:(első fészekrakásuk volt) , de a másik annál erősebb. :) (túl nagy volt a korkülömbség a kicsiknél, legközelebb majd műtojásozok)

Nálatok mennyi idő után szoktak a kicsik repülni? mert nálam a fészek elhagyása után kb 1 hét után repült csak a fióka, addig csak sétálgatott!

Íme a szülők és a hozományuk :D :
Kép Kép Kép Szerintem a kicsi hím lesz mert már van egy kis körvonal a fején ami anyucin nincsen. Nem?

A 2. számú párnál közben már 3 fióka van!
Kép (a kép sajnos nem a legjobb de hát ilyen egy HP termék :oops: ) Kép

És a szülők:
Kép A két szélső! Kép Külön a papa

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 14:03 
jucusss írta:
sziasztok milyen szín az a masken? zebráéknál....
Szia Jucusss!

Hivatalosan ez a Masken szinű madár

Kép

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 9:30 
Én a feketearcúra gondolok, de biztosra nem tudom. Én is ma találkoztam vele először.

Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2010 ápr. 23, 9:25 
sziasztok milyen szín az a masken? zebráéknál....

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 13:16 
Én a harmadik tojás után már nem szoktam lágyeleséget adni. Társas röpdében nehéz kivédeni az ilyesmit, mert nem egyszerre tojnak le.
Majd meglátjuk, a vak is azt mondta! :-D

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 11:41 
Nyuzilla írta:
Ha nincs hová áttenni pár tojást, akkor a 6.-7. fióka kikelése után én a ki nem kelteket kivenném.

Viszont az is fontos, hogy miért lett ennyi tojás! Túlpörgetted őket? Mit kaptak az elmúlt néhány hétben?

Szia!
Nem tudom miért lett ennyi tojás ennél a párnál.Amint láthattad a röpde vegyes,zebrák,kanárik,és sirálykák vannak.
Ennivaló : fehér köles,vörös köles,fénymag,fürtös köles. Zöld eledel: kígyó uborka,(reszelt répa ,darált keksz,egy kevés Vitacraft lágyeleség por,főtt tojás) saláta levél,tyúkhúr.
Plusz külön kaja a kanáriknak. Szerintem ebben nincs semmi szokatlan,és a másik párnál nincs ilyen gond, a sirálykák 3 tojáson ülnek,gondoltam átteszek hozzájuk a sok zebra tojásból, a másik zebra párnál már kikeltek a fiókák 6 db.
Hát ennyi......Szerinted?

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 11:24 
Ha nincs hová áttenni pár tojást, akkor a 6.-7. fióka kikelése után én a ki nem kelteket kivenném.

Viszont az is fontos, hogy miért lett ennyi tojás! Túlpörgetted őket? Mit kaptak az elmúlt néhány hétben?

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 10:51 
kasia197 írta:
Nyuzilla írta:
Hali!
Én megpróbálnám mielőbb átvilágítani, és az üreseket kiszedni, mert 13 tojást nem fog tudni rendesen betakarni...

Szia!
Na, ma reggel megtörtént az átvilágítás..................hát mit mondjak 13-ból 2 tojás volt üres. :D
A többi szép sötét színű,és látszik bennük az embrió.Amikor visszatettem a ,,fészket" a helyére,rögtön ugrottak is befele a tojásokra.
Azt kell mondanom,hogy így sem vagyok ki a vízből,majd meglátjuk mi lesz, én már többet nem tehetek értük.Kicserélni a dobozt nem szabad,a nagyobb odú nem tetszett nekik,pedig volt bent bőven,de többet nem teszek be tejesdobozt ez tuti.
Rakok fel egy képet,amit ma reggel készítettem.Nem valami jól sikerült,de hát a doboz bejárata nagyon kicsi,viszont kivehető a tojások mennyisége nagyjából
Várom a véleményeiteket :lol:
Kép

Ugyan ilyen pproblémám volt,kiszelektáltam a Kb. egyforma állapotban lévőket.Visszatettem 6 db-t,1 nap külömbséggel kikelt 6 ból 5.Én nem hagynák alatta 7-nél többet

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 10:35 
Nyuzilla írta:
Hali!
Én megpróbálnám mielőbb átvilágítani, és az üreseket kiszedni, mert 13 tojást nem fog tudni rendesen betakarni...

Szia!
Na, ma reggel megtörtént az átvilágítás..................hát mit mondjak 13-ból 2 tojás volt üres. :D
A többi szép sötét színű,és látszik bennük az embrió.Amikor visszatettem a ,,fészket" a helyére,rögtön ugrottak is befele a tojásokra.
Azt kell mondanom,hogy így sem vagyok ki a vízből,majd meglátjuk mi lesz, én már többet nem tehetek értük.Kicserélni a dobozt nem szabad,a nagyobb odú nem tetszett nekik,pedig volt bent bőven,de többet nem teszek be tejesdobozt ez tuti.
Rakok fel egy képet,amit ma reggel készítettem.Nem valami jól sikerült,de hát a doboz bejárata nagyon kicsi,viszont kivehető a tojások mennyisége nagyjából
Várom a véleményeiteket :lol:
Kép

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 20:25 
Hali!

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 18:47 
Sziasztok!

Már 3 fióka van. :shock:

A tojásokat legjobb egy hét elteltével átvilágítani, mert akkor látni az érhálózatot benne. Még egy laikus szemnek is feltűnne, hogy van benne valami, úgyhogy biztosan menni fog.

A másik, hogy a fias tojás szép fényes, fehér színű és két hét múlva a tompábbik végében van egy nagy buborék a másik végében, pedig egy sötét rész, ami maga a fióka. Amelyik nem fias az sárgás-zöldes árnyalatú.

13 tojás az szép kis mennyiség. a zebráknak elég sok, de ki tudja...

A kis kék cinegék is tíznél több fiókát nevelnek, hiába olyan kicsik és ne soroljam még a többi madarat.
De az is igaz, hogy ők rovarevők és könnyebben tudnak állati fehérjével nevelni, mint a magevők növényi fehérjével.

De ezért kell adni nekik a főtt tojást. :)

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 18:22 
Ez így igaz masni! Meg kéne nézni, hogy melyik fias és melyik nem.

Nekem pedig a másik zebrapáromnál, kikelt a 4 tojásból már 2 kis fióka. (sajnos viszont pár napja a 2 zebra pár egymásnak esett és agyba-főbe verte egymást.... a domináns hím verte a másik hímet míg a domináns nőstény(ami a nem domináns hím tojója) verte a domináns hímet. A nem domináns tojó pedig ült és nézte ahogyan körbe verik egymást! :) :cry: ebből az okból kivettem az egyik párat egy kisebb kalitba, hogy nyugalom legyen, és ha ez a költési időszak eltelt és a kicsiket már elpasszoltam akkor kiveszem a fészkeket és akkor talán béke lesz...remélem) (vagy megválok valamelyiktől)

szerk: ha a tojásokat átvilágyítod és egy kis sárga karikát látsz feketés folttal akkor az a tojás termékeny
(nálam akkor szokott így kinézni ha már 1 napja ültek rajta)

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 18:18 
Masni írta:
Szia kasia!

Bocs, hogy így belekotty a nagyok előtt. De szerintem 13 tojás mindenképpen sok egy ilyen kicsi madárnak, akár zebra, akár sirályka. Az eredeti 6 tojásnak nem kellene kelnie? Nem tudod megnézni, hogy azok fiasak e? Mert ha nem, akkor azokat kéne szelektálni.

Ha oltári baromságot mondtam, akkor bocsi mindenkitől.
De 13 tuti sok, főleg ha mind kikelne... :drunken:

Szia!
Nem mondtál baromságot......Szerintem is sok.Ez úgy történt,hogy én szentírásnak vettem a ,,maximális tojásszámot a zebrapintynél", így aztán 6 tojás után nem zavartam őket, így leraktak további 5 tojást. A másik párnál nincs gond. Gondoltam hogy megnézem őket van e már fióka,akkor látom a tojás rengeteget.Ez van. Gondoltam én is az átvilágításra,de még sosem csináltam ilyet,nem tudom,hogy mit is nézzek pontosan.....Most rakok fel pár képet a röpdéről,ahogy már régen ígértem a többieknek,és a madarakról is,bár a sztár egy kanári legény,de az egyik képen látszik egy halvány barna zebra tojó,ő a nagycsaládos anyuka :lol: .
Egyébként az én madaraim 0 fokon teleltek át,már március vége óta kint vannak a röpdében,nagyon szépek,és vidámak,ők mind a szabadban születtek,talán ezért is erős az immunrendszerük,és bírják az időjárás viszontagságait...A röpdében látható egy védőházikó OSB lapból,ami le van szigetelve 8 cm-es NIKECELL-el.

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 18:05 
Szia kasia!

Bocs, hogy így belekotty a nagyok előtt. De szerintem 13 tojás mindenképpen sok egy ilyen kicsi madárnak, akár zebra, akár sirályka. Az eredeti 6 tojásnak nem kellene kelnie? Nem tudod megnézni, hogy azok fiasak e? Mert ha nem, akkor azokat kéne szelektálni.

Ha oltári baromságot mondtam, akkor bocsi mindenkitől.
De 13 tuti sok, főleg ha mind kikelne... :drunken:

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 17:04 
Sziasxztok!
Ide is leírom,hátha többen olvassátok,mint az előző hozzászólás szerkesztését. 2 pár zebrapintyről van szó,akik tejesdobozt választottak fészkelőhelyül.
Az előző költésnél az egyik párnál 4 tojás lett, a másik párnál 3 tojás, akkor rendes méretű odú volt nekik feltéve (12 cm x 12 cm) aminek a teteje felhajtható, most meg mindkét párnál 6-6 tojás és szűk odú.
Egyébként csak megemlítem,hogy több féle odú lehetőség van a röpdében.
Van lopótök 2 kifúrva,felakasztva, van 2 normál odú,mint az előző költésnél,és van még egy 6 lakásos odúsor is egyenként 12 cm x 12 cm odúkkal.
A drágáim mégis a 2 tejes dobozt nézték ki maguknak.
De amint kirepültek a fiókák,a tejes dobozokat likvidálom, ez a biztos.
Még egyszer köszönöm,sokat segítettél nekem.

Szerk: Ma benéztem az említett zebra párok fészkébe ( tejesdobozába) és az egyikben rendre kikelt 6 fióka, a másik párnál pedig 13 db -ra nőtt a tojások száma.......szerintetek mit csináljak,már 6 tojásnál is kérdéses volt hogy elférnek-e a kikelt fiókák,de most 13 tojásnál........fogalmam sincs.
Arra gondoltam, lehet hogy etikátlannak tűnik,de ne vegyek ki pár tojást alóluk és tegyem át a sirálykák fészkébe,náluk több a hely és 6 tojás van.de tartok attól,hogy így meg őket terhelem le.Egyáltalán hogy etetnének a szülők 13 fiókát?????
Segítsetek,légyszíííííííííííííííííííííí

Hozzászólás 2010 ápr. 21, 7:59 
Köszönöm a zebrák nevében is!

Csak belülről szép, kívülről már nem annyira. Saját gyártmány, de azért csinálok képeket. Csak nem szeretném nagyon zaklatni őket, mert már megvan az első fióka. :)

Szerk: Két fióka...

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 18:18 
Nagyon szép a fészek! Tudsz még felrakni képet? Megcsodálnám :56:

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 18:04 
Sziasztok!

Csodálkoztam, hogy hová tűnt a zöld, amit beraktam nekik. Asszem egy kicsit sok lett. :D

Kép

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 14:50 
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. A mai dolog jobban elszomorított, mint az a dolog, hogy nem tiszta vérűek, mert amikor hazaértem, átszökött a hím a röpde felső részébe. A képen láthatjátok, hogy ráccsal van elválasztva és valahogy átszökött. Ott még nincs semmi. Megpróbáltam elkapni...és kirepült :roll: :oops: :( :11:
Talán nagy az ajtó. Szóval minél hamarabb kéne egy hímet szereznem.

Hozzászólás 2010 ápr. 20, 11:14 
nita írta:
Sziasztok

Egyszerűen nem értem mi lehet a tojómmal a baj. A múltkor írtam, hogy megeszi a tojásait. Hát továbbra is ugyanez a helyzet megpróbáltam minden praktikát amiket adtatok és semmi. Esetleg nem lehet az a gond,hogy az első költésénél Fürjtojás volt a lágyeleségben és nem sima tyútojás? Mert elvileg ha jól tudom a fürjtojás nagyobb vitamintartalmú.

Várom segítségeteket.

Anita
Szia!

Ha szép a tojó akkor azt tanácsolnám,hogy rakd félre
egy teljesen számára idegen környezetbe pár meg udu
nélkül és ősszel próbáld meg egy másik
hímmel a tenyésztését!!Találkoztam már én is ilyen
jelenséggel de így a következő szezonra mególdodott!!
Ha nem szép akkor viszont ne kínlódj vele!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 205  Következő