Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2013 jan. 2, 18:13 
Fekete Csaba írta:
Rózi!
A madaraid túl vannak pörögve. A tojó már az újabb fészekaljat védi a mostani kicsiktől ezért tépi őket. (És fészekanyagnak sem utolsó az így nyert toll.)
Három fészekaljnál többet úgysem szabad költetni őket egy évben, úgyhogy mindenképpen vedd el az odút és csökkentsd a lágyeleség adagot. Ha a tojó továbbra is tépi a kicsiket, akkor vedd külön a tojót, a hím szépen etetni fogja a kicsiket.
A kicsiknek ki fog nőni a tolluk, ha abbamarad a tépés.

ÉS a kisfiúnak visszanő? Ha mondjuk különveszem a kicsiket, kikel a mostani adag, felnevelődnek és kiveszem a fészket, a kisfiúmnak is visszanőhet a tolla? Vagy felnőtt madaraknál már nem nő vissza?

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2013 jan. 2, 17:39 
Rózi!
A madaraid túl vannak pörögve. A tojó már az újabb fészekaljat védi a mostani kicsiktől ezért tépi őket. (És fészekanyagnak sem utolsó az így nyert toll.)
Három fészekaljnál többet úgysem szabad költetni őket egy évben, úgyhogy mindenképpen vedd el az odút és csökkentsd a lágyeleség adagot. Ha a tojó továbbra is tépi a kicsiket, akkor vedd külön a tojót, a hím szépen etetni fogja a kicsiket.
A kicsiknek ki fog nőni a tolluk, ha abbamarad a tépés.

Hozzászólás 2013 jan. 2, 14:13 
Sziasztok

Van két zebrapintyem, akiknek van két kis fiókájuk, akik már a fészken kívül vannak, illetve rengeteg még ki nem kelt tojásuk. Ez már a harmadik illetve negyedik adag kicsi. Az anyuka az elmúlt héten kezdett bele egy nagyon csúnya szokásba, elkezdtem kitépkedni a fiókák és a kisfiú tollát. Szegényeknek már szinte alig van toll a tarkójukon. Olvastam, hogy esetleg valamilyen ásványi anyag hiány lehet az oka, de nem találtam meg, hogy micsoda.
A kérdésem tehát az lenne, hogy mi okozhatja, és hogy visszanő-e még valaha a tolluk?
Valamit az is megkérdezném, hogy normális-e az, hogy most speciel 10 tojás van? (a legutóbb is nyolc volt...)

Előre is köszi a választ: Rózi

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2013 jan. 2, 13:47 

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 30, 13:45 
És a kolóniások:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 dec. 30, 13:43 
Sziasztok!
Pár videó a jelenlegi madaraimról:

Valódi név: Péter

Hozzászólás 2012 dec. 16, 10:43 
Sziasztok!

a kicsik nálam már önállóak lettek, nem hinném h fogok a közeljövőben tenyésztéssel foglalkozni, csak szerettem volna kipróbálni, hogy milyen:) 4en vannak, és már kezdenek színesedni, a nemüket még nem tudom pontosan meghatározni, én mind a 4et hímnek tippelnél, 3nak van pofafoltja( tudom, hogy ez még nem jelent semmit), és ami a legérdekesebb hogy amelyiknek nincs annak kezdett el először csíkosodni a melle, és az próbál fütyülni,

Kép

Kép

az első kép bal oldalán található kicsi valószínűleg márvány lesz (2. kép jobb szélén is ő van), az anyja is ilyen piszkos fehér volt amikor fiatalon megvettem.

és íme a szülők:

Kép

Állatkereskedésbe nem szeretném őket beadni, nem attól a pár száz forinttól leszek gazdag, szívesen odaajándékoznám valakinek inkább őket aki fantáziát lát bennük, és esetleg házikedvencként tartaná őket:)

Hozzászólás 2012 dec. 11, 18:36 
Köszönöm a választ ,tényleg kíváncsi voltam rá ,hogy miért kellene diót adni a zebráknak.Ismerem a dió beltartalmi értékét,szeretem is.Nem tartozom a tapasztalt tenyésztői körökbe,bár évekig tartottam pintyeket.Úgy gondoltam,hogy a kellően összeállított magkeverék,ami az alapmagokon kívül,megfelelő arányban tartalmaz repce,len,mák,hántolt zab és fű magokat,elég.Természetesen mást is kell,hogy kapjanak,de most csak a magokra gondoltam.

Valódi név: Nahaj Enikő

Hozzászólás 2012 dec. 10, 18:33 
Üdv. Mindenkinek, szép havasat.
Eljött a pihenés ideje, miután az éven 18 fiókát keltettek VIII. Henrikék. Örömmel írom, hogy egyetlen madár elhullásom sem volt. + 3 fióka másik pártól. Azt hiszem nekem is jól esik már a pihenés. :cyclops: És még most sem hagyták volna abba, ha nem teszem külön Henriket. Öreg madár nem vén madár :wink: Mindenkinek nyugis, pihenős ünnepeket kívánok. :)

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2012 dec. 8, 18:12 
Köszönöm :DDD

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 dec. 7, 22:52 
ckuzmos írta:
A természet humora, vagy a tenyésztő figyelmetlensége a ludas :)
Ivar meghatározásra marad a más fajoknál jól bevált módszer: ha énekel hím, ha tojsát tojik akkor meg tojó :D

Ez a természet már csak ilyen, mit értesz figyelmetlenség alatt?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 dec. 7, 10:33 
Ilona írta:
Siropiju írta:
Sziasztok!
Diót ehetnek a zebrák?
Köszönöm :))

Miért kellene a zebráknak diót adni?

Tapasztalt tenyésztői körökben több okból is adnak nekik :

1. Ridegtartásnál - a nagyob energia termelés miatt,

2. Roborálásnál - a többszörösen telitetlen zsirsavak és vitamin gazdagsága miatt,

3. Tenyésztés során a szaporodási és nevelési időszakban - a magas és gazdag általános beltartalma miatt.

Érdemes elolvasni a dió beltartalmára vonatkozó irodalmat. Az egyik legegészségesebb növényi eredetű táplálék, melynek használatát sok más takarmánnyal keverve kialakíthatjuk a madár életszakaszainak a legjobban megfelelő takarmányozást.
Természetesen vigyázni kell az olajos magvak adagolásnál a megfelelő arányokra :

Ridegtartásnál max 3o %,

Roborálásnál max. 2o %,

Tenyésztéskor a kikeléstől számított 2o napig 1o %. majd 2o napig 5 %, felnöttkori tollvedlésig 3 % legyen az olajos magvak mennyisége a bevitt takarmánynak, ebből a dió képezze az olajos magvak felét.

Jó tenyésztést !!!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 dec. 7, 9:27 
norbi18 írta:
Sziasztok, egy furcsa helyzetben találtam magam, az utolsó körből kirepülő fiókák közül egyikük a vedlést követően szép hím lett, oldal csikkal zebra mintával a torkon, nagy pofafolt. Most, megint át vedlett és el tünt róla minden, kivéve a szem alatti kis csíknál, szóval mint egy átlagos fekete pofafoltos tojó. Ebben a helyzetben mi történt, milyen nemü a zebrám?

A természet humora, vagy a tenyésztő figyelmetlensége a ludas :)
Ivar meghatározásra marad a más fajoknál jól bevált módszer: ha énekel hím, ha tojsát tojik akkor meg tojó :D

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 dec. 7, 9:24 
Adni ugyan lehet nekik, de óvatosan.
Ha sokat kap elhízik a sejhaja...

Hozzászólás 2012 dec. 6, 21:16 
Siropiju írta:
Sziasztok!
Diót ehetnek a zebrák?

Miért kellene a zebráknak diót adni?

Hozzászólás 2012 dec. 6, 21:12 
Nagyon szépek az új szerzeményeid,de nekem a vadszínű tetszik a legjobban.

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2012 dec. 6, 19:36 
Sziasztok!
Diót ehetnek a zebrák?

Hozzászólás 2012 dec. 2, 20:26 
Sziasztok!

Hoztam pár képet az új szerzeményeimről:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 nov. 24, 22:04 
Sziasztok, egy furcsa helyzetben találtam magam, az utolsó körből kirepülő fiókák közül egyikük a vedlést követően szép hím lett, oldal csikkal zebra mintával a torkon, nagy pofafolt. Most, megint át vedlett és el tünt róla minden, kivéve a szem alatti kis csíknál, szóval mint egy átlagos fekete pofafoltos tojó. Ebben a helyzetben mi történt, milyen nemü a zebrám?

Valódi név: Péter

Hozzászólás 2012 nov. 19, 22:16 
Szia!

azt kéne kiderítened (nem derül ki az írásodból, és ahogy mondtad már ültek annó tojáson), hogy a tojást a földre tojták-e és feltörték,vagy esetleg leesett, mert nálam olyan volt még az elején, hogy a tojó az ülőrúdról tojta le a tojást (a semmibe) és így rögtön széttört a talajon, utána természeten az "ingyen lágy kaját" ők is rögtön megették, ahogy kaptak fészket és oda tojtak nem is volt semmi probléma ilyen téren.

odúval kapcsolatba jobb a kívülről felszerelhető doboz, de nálam 2 hónapig nem mentek bele pedig 3 helyen raktam már fel nekik hogy magasság, védettség, minden passzoljon... aztán kaptak az egyik este végső elkeseredésembe egy nyitott kosárkát, és másnap ahogy hazaértem már meg is építették bele a fészket... fura, madara válogatja....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 205  Következő