Sziasztok!
Lassan egy hónapja nem jelentkeztem, ez idő alatt megfogadtam a tanácsokat, kicsit átalakítottam a kalitkát az instrukciók alapján, és vártam a fejleményeket:)
eddig ugye a kalitkának csak a hátlapja volt "zárt" mert a fal mellett volt, most a tetővel együtt 3 oldala lett "ledeszkázva", kicsit összetákoltnak néz ki, de a madarak sokkal nyugodtabbak benne.
a fészekkel viszont megszenvedtem.... 2 odút is felraktam nekik úgy h plafonközelségbe legyen. de az istennek se akartak belemenni egyikbe se. a kalitka egyik sarkába akarták építeni a fészket már hónapok óta... pedig direkt az egyik odú oda lett nekik rakva, de semmi nem történt, hetek teltek el, és oda se bagóztak rá, folyamatosan a sarokba rakták a fészket.
egy este gondoltam h van egy tenyérméretű fonott kosaram( hasonló mint amit a kanáriknál szoktak használni, csak ugye az egzótáknak zárt fészket javasolnak) azt beraktam oda egy kis fészekanyaggal.
Másnap ahogy hazaértem délután már mindkettő madár benne volt és hordták a szalmaszálakat bele, benne is alszanak. Hát idáig jutottunk per pillanat, majd ha lesznek tojások közvetítek:)
esetleg valaki el tudná magyarázni h mi lehetett a probléma a fészekládákkal? esetleg nem abba keltek?
Még azt szeretném tudni h adódhat emiatt valami probléma, hogy nem zárt fészekbe költenek?
Köszönöm az eddigi és a további tanácsokat:)