Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 szept. 2, 13:10 
Sasi1 írta:
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni.Tervben van egy 170x130x60-as szekrény kalit készítése kisebbik fiamnak.Zebrapinty mellé milyen madarat ajánlanátok még ?(Ő vagy 30 félét szeretne főleg paradicsomvidát :) ) Mivel szobában lesz mindenképp üveget szeretnék az elejére.Szerintetek elég az alsó harmadára üveg?Zebrábol érdemes többet venni hogy párt válasszanak,vagy esélyes egy párnál is hogy jók lesznek?

Köszönöm előre is a válaszotok Sasvári Tamás

Veszel egy párt és kész!
Elvileg össze kell szokniuk, csak arra figyelj, hogy ne testvérek legyenek.
Zebrapinty, sirálykapinty, rizspinty nekem van együtt közös röpdében de az valamivel magasabb és mélyebb a tieteknél.
Gond nélkül elvannak! Néha megy egy kis veszekedés de nem vészes.
Mondjuk a rizs pintyet nem ajánlanám mert elég kötekedős lélek! :D
Nekem odavág a hullámosnak is! :)
MAjd nemsokára jönnek a nagy pintyesek és jobban kioktatnak. :)

Hozzászólás 2009 szept. 2, 12:45 
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni.Tervben van egy 170x130x60-as szekrény kalit készítése kisebbik fiamnak.Zebrapinty mellé milyen madarat ajánlanátok még ?(Ő vagy 30 félét szeretne főleg paradicsomvidát :) ) Mivel szobában lesz mindenképp üveget szeretnék az elejére.Szerintetek elég az alsó harmadára üveg?Zebrábol érdemes többet venni hogy párt válasszanak,vagy esélyes egy párnál is hogy jók lesznek?

Köszönöm előre is a válaszotok Sasvári Tamás

Hozzászólás 2009 szept. 2, 11:41 
Nyuzilla írta:
Szia SuetiMueti!

Nem tudom, írtad-e már, hogy milyen idősek a madaraid. Nálam tipikusan a nem tenyészérett madarak viselkedtek így. Ha nincsenek még 8-9 hónaposak, akkor inkább várj az új fészekkel!

Igen! Ez is jó kérdés! :)

Hozzászólás 2009 szept. 2, 11:38 
Szia SuetiMueti!

Nem tudom, írtad-e már, hogy milyen idősek a madaraid. Nálam tipikusan a nem tenyészérett madarak viselkedtek így. Ha nincsenek még 8-9 hónaposak, akkor inkább várj az új fészekkel!

Hozzászólás 2009 szept. 2, 11:28 
Ne legyél szomorú! :)
Én is nagyon sokszor voltam kiakadva ezek miatt! Nem érdemes! A madártartás ezzel jár.
Takarítsd ki a fészket. Készítsd be a fészekanyagot, adj nekik reszelt főtt tojást egy hétig, miután meglett az első tojás, az után csak mag és víz.
Első kicsi kelése elött 1 nappal készíts be lágyeleséget, hogy tudjanak etetni a szülők! :)

Hozzászólás 2009 szept. 2, 10:53 
Jocc55 írta:
Süti Müti!

Én is igy jártam az első 2 költésnél ne aggódj! Azóta egy fészekaljat felneveltek és most a másodikat ülik! :)
Fiataloknál előfordul! :)

Nem aggódom, szomorú vagyok:(((

Van valami egészségügyi teendőm? Nagytakarítás, új fészek?

Hozzászólás 2009 szept. 2, 10:43 
SuetiMueti írta:
KRicsi írta:
Szia!

Hogy hová tűnhetett azt én sem tudom, ha a másik picinek nagy a hasa lehet befalta, ááá de nem … :wink:

A mama általában már az első kölök kikelése után etet, de legkésőbb másnaptól, ha nem akkor vagy túl korán kezdtek el szaporodni, (fiatal madarak esetében fordul elő) vagy alkalmatlan az anyaságra a tojó.

Így kell felfogni maradt még egy, jó kis nevet találj ám neki! :lol:

Nem kell szétválasztani őket…

Napfény az tökéletes, de legyen egy kis menedék árnyék is azért.

Ha etetik, a nyak mindkét oldalán szabad szemmel szinte lehet látni még a lágykaját, úgy megfogják rakni a begyét.

Az üres tojásban vagy nincs senki vagy belefulladt a kicsi, ha az utolsó kölök kelése után eltelt már 2-3 nap.
:?

Jajajajajajaj :( :( :( :( :(
Agyon nyomták a kicsikét, meglett a másik is, azt is agyon nyomták, és az utolsó tojás egyáltalán nem kellt ki:(
Szóval kivettük a fészket.
Lehet h nem jó szülők? Tanulnak ebből? Lehet jobb? A következő tojglik megmaradhatnak?

El vagyok keseredve, nagyon megszerettem a kis fiókát:(

Süti Müti!

Én is igy jártam az első 2 költésnél ne aggódj! Azóta egy fészekaljat felneveltek és most a másodikat ülik! :)
Fiataloknál előfordul! :)

Hozzászólás 2009 szept. 2, 10:32 
KRicsi írta:
Szia!

Hogy hová tűnhetett azt én sem tudom, ha a másik picinek nagy a hasa lehet befalta, ááá de nem … :wink:

A mama általában már az első kölök kikelése után etet, de legkésőbb másnaptól, ha nem akkor vagy túl korán kezdtek el szaporodni, (fiatal madarak esetében fordul elő) vagy alkalmatlan az anyaságra a tojó.

Ha etetik, a nyak mindkét oldalán szabad szemmel szinte lehet látni még a lágykaját, úgy megfogják rakni a begyét.

Az üres tojásban vagy nincs senki vagy belefulladt a kicsi, ha az utolsó kölök kelése után eltelt már 2-3 nap.

Jajajajajajaj :( :( :( :( :(
Agyon nyomták a kicsikét, meglett a másik is, azt is agyon nyomták, és az utolsó tojás egyáltalán nem kellt ki:(
Szóval kivettük a fészket.
Lehet h nem jó szülők? Tanulnak ebből? Lehet jobb? A következő tojglik megmaradhatnak?

El vagyok keseredve, nagyon megszerettem a kis fiókát:(

Hozzászólás 2009 szept. 1, 16:52 
Szia!

Hozzászólás 2009 aug. 31, 9:02 
Viktor82 írta:
Jó Reggelt SütiMüti!

Lehet, hogy aznap, mikor kikelnek még nem etetnek a szülők, akkor is van elég szikanyag még, de második naptól már etetnek az tuti! Olyan nincs, hogy ha csak az összes kikelt! Hogy hova tűnt az egyik kicsid nem tudom, de azért nagy a másik pocakja, mert jól van lakva!

Szia Viktor!

Ez szuper hír, mert ezekszerint tutira etetik:) Képzeld! ma reggel már hallottam a hangját is!!! TÜNEMÉNY!

Viszont van egy tojás ami még mindig nem kellt ki... azzal mi legyen?

Hozzászólás 2009 aug. 31, 8:58 
Jó Reggelt SütiMüti!

Lehet, hogy aznap, mikor kikelnek még nem etetnek a szülők, akkor is van elég szikanyag még, de második naptól már etetnek az tuti! Olyan nincs, hogy ha csak az összes kikelt! Hogy hova tűnt az egyik kicsid nem tudom, de azért nagy a másik pocakja, mert jól van lakva!

Lax!

Kérdésedre válaszolva, kicsit valóban nehéz a madarakat kifogni belőle, ált két emberes, egy alul vájra, hogy hova repül a madár, egy meg felül. De igazából pár perc az egész... egy embernek kicsit nehezebb...
De hát a panelbe erre futotta :)

Hozzászólás 2009 aug. 31, 8:43 
lax20 írta:
Más madarakkal együtt???? TILOS. Max ha csak tartod, de sztem azt nem bírja ki az ember ha már elül szegény madár és kiszedni a tojást. Nekem már volt oan pintyem ami emiatt pusztult el tojáselakadsában. :cry: . A kisgyémántgalambot a pintyek megölték nálam. Én nem ajánlom, de dönts Te. Ha tuti nem akarsz több kicsit akkor csinálhatod így.

Nem úgy gondoltam, hogy más madarakkal, hanem úgy, hogy a nagycsaládot tarthatom -e együtt ha már a kicsi megnőtt. Nagyobb kalitban, amiről linkeltem képet. Csak akkor már kiszedném a fészket. Azt szeretném megtudni hogy feltétlen szükséges-e a szétválasztás, akkor is ha egy nagyobb röpdében élnének?
Közvetlen napfény jó nekik? Van egy télikertünk ahova tehetnénk a röpdét.

Hozzászólás 2009 aug. 31, 8:38 
Sziasztok!

Egy napig voltunk távol és fenekestül felfordult a világ...
Eltünt egy pici és a félig megrepedt tojgli. Maradt egy pici és egy ép tojgli. Sehol nem találtam a másik picit, se a ketrecen belül se kívül se a földön, se az asztalkájukon... nem értem :(
Viszont úgy láttam mintha nagyobb lenne a megmaradt pici pocakja... olvastam valahol h a mama akkor etet csak ha mind kikeltek, ez igaz? Mert akkor lassan már egy hete nem enne a csöppség? :shock:

Hát akármi is történt, örülünk annak az egynek is :roll: :wink:

viszont most kereshetünk nevet neki:)

Hozzászólás 2009 aug. 30, 21:03 
harmadik és utolsó képen látható két szín a kedvencem. Sztem így a legszebbek a zebrák :D

Amúgy mind szép, de ezek a kedvencek színben. :wink:

Hányan vannak amúgy?

Hozzászólás 2009 aug. 30, 13:24 
Hoztam párat a madárkáimból,nekem nagyon tetszenek! :lol: -remélem nem csak nekem....
Zebrákkal most kezdek először foglalkozni,de azt hiszem sikerült szépeket beszereznem. Igaz,életben még szebbek,a fotót készíteni nem egyszerű róluk.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép ő egy hím

Kép ez pedig tojó,a párja....szerintetek hagyjam párban őket?

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 aug. 30, 11:31 
Viktor82 írta:
Szia Tamás!

Megnéztem az oldalad és nagyon tetszett! Szépek a madaraid is!!

V.

Köszönöm! :D

Hozzászólás 2009 aug. 29, 22:29 
SuetiMueti!

Küldtem pü-t!

Hozzászólás 2009 aug. 29, 22:25 
Sziasztok!

Most jutottam netközelbe.
A képen egy vad színű zebrapinty fióka van. Neme még ismeretlen most repültek ki.

A madarak kivétele: Kiveszed az összes ülőrudat. Ha az odúban vannak megpróbálhatod befogni a nyílást és úgy kivenni, aztán az odút ne rakd vissza. Addig kell próbálkozni míg meg nem fogtad mindet. Mondjuk elsőre elég nehéz. ZÁRT helyiségben csináld! De ha csak be akarod engedni őket az újba nyisd ki a két ajtót és rakd szembe őket, szépen átrepülnek.

Félérett fürtöskölest imádják :D nem is nehéz én is vetettem a kertbe. Ritkítva nem volt. Sűrűbben kellett volna locsolni, de már ezt is tudom. :wink:

Más madarakkal együtt???? TILOS. Max ha csak tartod, de sztem azt nem bírja ki az ember ha már elül szegény madár és kiszedni a tojást. Nekem már volt oan pintyem ami emiatt pusztult el tojáselakadsában. :cry: . A kisgyémántgalambot a pintyek megölték nálam. Én nem ajánlom, de dönts Te. Ha tuti nem akarsz több kicsit akkor csinálhatod így.

Viktor!
Ebből a kalitból h lehet kifgoni egy madarat? :shock: Nem nehéz?

Röviden ennyi. Ha valamire nem válaszoltam szóljatok!

Hozzászólás 2009 aug. 29, 19:11 
Szia Tamás!

Megnéztem az oldalad és nagyon tetszett! Szépek a madaraid is!!

V.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 aug. 29, 12:58 
SuetiMueti írta:
Tényleg, kölest tudok nevelni én is? a fürtös kölesért majd megvesznek...

Szia SuetiMueti!

A honlapomon találsz infókat a fürtös köles termesztéséről www.tamasmadarai.5mp.eu ! Ha van helyed, kedved akkor magadnak is megtudod termelni azt ami elég egy évre.
A fiókák kb 3-4 hónapos korukra vedlenek ki!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 205  Következő