Szia!
A Quicko gyári lágyeleségpor én a monori börzén szereztem be, de egy kisállítkereskedés gyorsabb megoldás. Amúgy megvannak e-nélkül is, de sztem azért hazsnos mert tartalmazza a szükséges vitaminokat.
A Futor egy fehér por Ca-ot és P-t tart. Kell a csontok és tollak megfelelő fejlődéséhez.
A vitamin végülis mehet a vízbe, de ha í fenti cuccok mennek akkor erre külön nem kellene ügyelni, de azt hiszem nálad is kezdődik lassan a tollváltás. Ahhoz viszont a szülőknek is vitaminra van szüksége. Ekkor fogékonyabbak lehetnek ők is a betegségekre. A vitaminok adagolás ált. úgy van h 3-5 napig/hó, én ilyenkor 1-2nap/hét adagolásban adom. Az a,úgy sztem nem baj h nem HEMA-s. Én még sohasem adtam nekik olyat. Nem is tudom 2 v 3 éve jól megvannak másféle vitaminokkal is.
A kicsikkel egyenlőre annyit kell tenni, hogy vársz, aztán ha már nagyobbak (a legkisebb is legalább 5 napos, de inkább 1 hetes) adj nekik egy pici fészekanyagot (szülőknek add, a kalitka aljára, rásába) a lényeg h egyzserre csak 1 kicsit, mert vannak madarak melyek a gynege (napos) fiókákra képesek egy új fészket építeni
A leválasztás kirepülés után! Kirepüléskor adj nekik fürtöskölest, mert azt nagyon szeretik a pici madarak azon tanulnak meg enni általában. Aztán kirepülés után 1-2 héttel leválaszthatók. A kicsiket külön kalitba rakd. Meg fogod őket ismerni a "baba"-tollukról, meg a csőrük még fekete lesz.
Itt egy 2007-es galéria arról milyen gyorsan is nőnek:
http://tollas123.extra.hu/kepek/2007/ze ... index.html
Kirepült lassan leválasztható picik:
A kicsiket én eladtam/elajándékoztam. Sztem fognak még költeni máskor is. Elég szaporák. Nemsoká nem férnétek a kaitoktól (sztem)