Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 ápr. 29, 8:54 
G2 írta:
Halihó!

Hát semmi nem lehetetlen. Általában a madarak a reggeli órákban tojnak (mármint a tojók). Ha holnap reggel egyel több tojás lesz a fészekben akkor még tojásrakási fázisban van a madarad. Az is egy általános dolog, hogy a harmadik tojás után elkezdik ülni a tojást, persze itt is mint mindenhol vannak kivételek, amik erősítik a szabályt.

Üdv:
Görbe Gábor

Na a második páromnál( ahol kotlik a tojó) ott is megvan a harmadik tojás!
Az első párnál is hármat láttam de rá sem bagóznak gondoltam inkább nem bántom hátha azzal csak rosszabbat teszek :roll:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 20:56 
Gondolj bele, hogy ha van vagy 4-5 fióka, akkor azt mind a tojónak kellene etetnie tovább. Igaz a fiókák hamar elkezdik csipegetni a csumizt és csíráztatott magot, de akkor is előnyösebb ha a hím is eteti őket tovább a kirepülés után.
Van aki egy ráccsal választja el őket, így ha nagyon szeretne, akkor tud is etetni a hím, de azért ez sem mindenhol kivitelezhető.

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 20:26 
Szia!

Eddig nem drasztikus a helyzet, csak néhány pehelytolltól fosztotta meg szegényt. Én talán jobban aggódom, de sajnálom szegény kicsit.
Bőrcsípésről és vérzésről -egyenlőre- szó sincs, remélem nem is lesz.
Majd figyelem őket, egész nap itthon vagyok.

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 20:18 
Szia!
Azt csak Te látod, hogy mennyire súlyos a helyzet. Nálam kispinty tolltépésbe még nem halt bele, a 3-4 hónapos kori vedlésnél szépen, egyenletesen kitollasodott mind.
Baj akkor van, ha a tollal együtt a kis bőrét is kiszakítja, mert akkor a véres sebet piszkálja a kicsi is, meg a szülők is!!!
Csak akkor hagyd együtt őket, ha napközben gyakran rájuk tudsz nézni!

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 20:10 
Szia!

A madzagos módszert megpróbálom, kiváncsi vagyok elterelődik-e a figyelme.
A két hím tényleg nem ugyan úgy problémás. A kergetőset értem, hisz a kicsi hím, ez valahol érthető.
A másik ténylegesen nem bántotta, csak tépkedi. Ha az elválasztás nem a legjobb módszer, akkor mit csináljak? Ha együtt hagyom őket, akkor kitépi az összes tollát! NA ezt nem szeretném!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

IDRE tag

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 20:02 
Szia Timba,

a madzagos trükk beválik általában, próbáld ki majd. A lényege hogy hajlékony legyen, és lehetőleg fehér.

A két hím viselkedése közt lényeges különbség van, ezért másképp is lehet orvosolni. Az elkülönítés egy biztos módszer, de nem mindig a legjobb...

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 18:34 
Szia Nyuzilla!

Gondolom, hogy fészekanyagnak gyüjtögeti, de miért ilyen hamar? Hova ez a nagy sietség? :D
Amíg a kicsik az odúban vannak azért nem rakok be fészakanyagnak valót, mert a múltkor is letojtak, a picik meg még javában bent laktak az odúban.
Na ezt nem szeretném megint.
Különvettem a hímet, de már fogytán a helyem és még vannak párok, ahol ugyan ez a probléma lehet, na őket már nem nagyon tudom külön rakni.
Azt hallottam, hogy madzagot kell felkötni a kalitra, azzal " eljátszik" egy darabig és nem a kicsit fogja tépkedni. Ez tényleg beválhat?
Amúgy igazad van, tényleg szépek és ők a macerásak! :lol:
Az odút le szoktam venni, ha az összes kicsi kijött már, de ez se vált be a másik párnál, mert odú nélkül is üldözte a picit! :cry:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 18:16 
Timba írta:
Sziasztok!

Ez mindenkinél ilyen körülményes ha kijönnek a kicsik, vagy csak az én hímjeim ilyen zanzák!?

:?: :?: :?:

Szia, Timba!

Mindenki így kezdi, aztán lassan megtanuljuk, hogy mi az, amire tényleg oda kell figyelni, és mi az, ami elhanyagolható.
A hím azért tépkedi a kicsit, mert a következő fészekaljhoz szedi belőle a fészekanyagot. Nálam főleg a fehéreket tépték meg. Ha van még helyed, tedd külön a hímet, a mama eletetget egyedül is, vagy előbb megpróbálhatod nagy mennyiségű fészekanyaggal elvonni a hím figyelmét a piciről.
Ha mind kirepült, akkor nappalra zárd el az odú bejáratát, csak villanyoltás előtt negyed órával engedd be őket. Nálam ez bevált.

(Csak csendben jegyzem meg, hogy érdemes a nagyon problémás egyedeket kivonni a tenyésztésből, és azokat meghagyni, akik gond nélkül nevelnek 5-6 babát. Ez a fajta szelekció nagyban megkönnyíti az ember dolgát a későbbiekben...Persze mindig a legszebbek a legmacerásabbak! :-) )

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 17:44 
Sziasztok!

Megint problémám van. :cry:
A másik párnál is kiröppent az odúból az egyik kismadárka. Figyeltem őket és látom, hogy a hím nem kergetve ugyan, de tépkedni kezdte a tollát. Nem úgy üldözte mint a másik hím, hanem szép csendben becserkészte, majd kicsípett belőle egy tollat, majd mégegyet... :(
Ez mindenkinél ilyen körülményes ha kijönnek a kicsik, vagy csak az én hímjeim ilyen zanzák!?

:?: :?: :?:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 16:56 
Halihó!

Hát semmi nem lehetetlen. Általában a madarak a reggeli órákban tojnak (mármint a tojók). Ha holnap reggel egyel több tojás lesz a fészekben akkor még tojásrakási fázisban van a madarad. Az is egy általános dolog, hogy a harmadik tojás után elkezdik ülni a tojást, persze itt is mint mindenhol vannak kivételek, amik erősítik a szabályt.

Üdv:
Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 11:24 
Szia! A tojások nagyjából egyidősek a kotló az már tegnap is bent volt kicsit többet mint máskor és nem hagyom senkinek hogy nézegesse mert a másik pár szerintem azért nem akar kotlani. a hím még most is hord be anyagot a fészekbe csak egy pár szálat hagytam hogy ne takarják be a tojásokat. Lehet az hogy még fog tojni és azért nem akar ülni? :oops:

IDRE tag
Valódi név: Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 11:05 
Hellóka!

rencsi0808 írta:
Sziasztok! Lenne egy kérdésem az egyik pár pintyem alatt van 2 tojás úgy nézem elkezdett kotlani, de a másik pár letojt hármat és nem akarja megülni. Nem tudom hogy mikor kellene ráülni hanyadik napon?
És ha alátenném a kotló párom alá a másik három tojást is akkor lehet kikeltené? :roll:

Hát nagy a valószínűsége, hogy kikölti, bár nagyon sok mindentől függ. Az első, hogy a költő pár hogyan viseli a zaklatást, mert ha nem akkor esetleg abbahagyják a kotlást.
A másik, a tojásoknak nagyjából egy idősnek kell lenniük, mert ha sok az időkülönbség közöttük, akkor halottnak a csók. Gondolj bele, az egyik tojásból kikelt a fióka, a másiknak még van öt-hat nap, akkor már nem olyan intenzitással ülnek a szülők, és ha a kicsik elkezdenek tokosodni, előfordul, hogy már nem is melegítik őket.

De nem akarom elvenni a kedved tőlük, próba-szerencse!!!!!!!!!!!!!!!!!

Üdv:
Görbe Gábor

Hozzászólás 2009 ápr. 28, 10:40 
Sziasztok! Lenne egy kérdésem az egyik pár pintyem alatt van 2 tojás úgy nézem elkezdett kotlani, de a másik pár letojt hármat és nem akarja megülni. Nem tudom hogy mikor kellene ráülni hanyadik napon?
És ha alátenném a kotló párom alá a másik három tojást is akkor lehet kikeltené? :roll:

IDRE tag

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 21:07 
Szia Rencsi,

no ez azért már másképp néz ki és remélhetőleg nem lesz velük gondod.
Teljen bennük minél nagyobb örömöd, figyeld a viselkedésüket és tanulj belőlük minél többet.

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 11:42 
ckuzmos írta:
Megerősíteném Bálint válaszát, ez egy tojó!
Ráadásúl szegényke nincs is valami jó bőrben!
Igen púposan tartja magát, ami álltalában emésztési problémákra utal..
Nem tapasztaltál semmit nála? Honnét veted?

Megmutatnád ha megkérhetlek még azt is, hogy milyen magkeveréket adsz nekik? Innen eléggé furának tűnik!

Szia! Kicseréltem egy hímre a tojót visszavittem a néninek Megkérdeztem tőle mit ad a madaraknak a válasz: Sárgakölest!! :shock: és ennyi! Szóval a hím szerintem egész jó bőrben van már feltuningoltam egzóta keverékkel és kapnak lágyeleséget is és nagyon jól érzik egymást! :lol: Együtt alszanak az odúban is! Nem igazán látott szegény ilyen változatos eledeleket a fürtöst is csak nézegette egy darabig majd mikor látta hogy a tojó eszi ö is ette. És így volt a fürdéssel is, de most már nagyon belejött! láttam őket párzani most fészket építenek. Azt hiszem jól jártam hogy kicserélem. Szerinted?
Kép
Kép
Kép
Kép
Nagyon nehéz volt képet készíteni úgy pörög mint a motor!! :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 7:14 
Szia Spirit, igazad van, a pontos méret 12x12x12 :wink:
De gondolj bele, hogy ha ez a mérettet kicsinek tartod, akkor mit mondanál azokra az apró fonott kosarakra, amit rendszerint a kereskedéseben adják a kezdőknek, zebrapintyhez.

Raina valahogy úgy mint a kanárikat, csak más kajával :)

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 6:23 
Köszi Spirit! Köszönjük a képvarázslatot :shock: ! Az odút az éjszakai fiúk készítették, most van mínusz egy cd-tartónk :wink: . A Felix úgy döntött, hogyha mi naponta életet mentünk, nem lehet esetleges madárkákat falhoz verni, hagyunk őket, szórakozzanak az öregek :roll: . Akkor most úgy kell őket etetni mint a kotló kanárikat?

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 5:12 
ckuzmos írta:
Egy 10x10x10-es félig nyitott zebrapintyodú alap eszköz a kereskedésben.

Szia ckuzmos! Lenne egy kérdésem; elcsodálkoztam egy pillanatra ezen a 10x10x10-es méreten. Elég ez a méret? Mi nagyobbat használunk, és már mondjuk 5 fióka esetén, az is rendre kicsinek bizonyul.

Hozzászólás 2009 ápr. 26, 5:09 
így:

Kép

Hozzászólás 2009 ápr. 25, 22:59 
Kép

íme a boldog pár :? na hogy lesz most ebből kép? :twisted:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 205  Következő