Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 ápr. 21, 22:04 
Szia! Köszönöm a tanácsot, nagyon kiváncsi vagyok a csodára, bár arra még fél évet minimum várni kell. Minden képen ugyanaz a madár szerepel, csak a fényviszonyok eltérőek. A mellette lévő tojó az anyja, és semmiképpen nem tenném mellé. Egyébként az apja vadszínű. Barna tojóm még nincs, de bőven van időm beszerezni, hisz gyerek még. Illetve van egy facér tojóm igaz nem barna, de elgondolkodtam, hogy mi lenne ha?

Kép

Kép

Szerinted? Vagy inkább a második képen lévő hímmel állítsam párba?
Köszönöm a segítséget!
Üdv. methian

Hozzászólás 2009 ápr. 21, 21:41 
Szia!!!Az alsó képen egy márvány himet látok de ha ilyen világos tojót teszel mellé akkor még világosabb utódokat kapsz!!Ki fogod világosítani a már egyébként is világos madarat!Tegyél mellé barna tojót :59: és majd csodát látsz......

Hozzászólás 2009 ápr. 21, 18:32 
Sziasztok!

Audivhat! Készítettem pár újabb képet.
Kép
Ez az anyja. Vele nem szeretném párba állítani!! :45:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 ápr. 21, 12:44 
Szia methian!!!Tudnál esetleg más szögböl is fotót feltenni??????

Hozzászólás 2009 ápr. 20, 18:17 
Sziasztok!

Meg tudná mondani valaki hogy milyen mutáció ez?

Kép

Fiatal madár, 3 hónapos. Milyen tojót tegyek majd mellé, hogy hozza ezt a színt?

Köszönöm.

Hozzászólás 2009 ápr. 20, 17:12 
puszi átadva :lol: kommentár: jaj, ezek a sarmos magyarok...ott kellene élni... :lol: de nagyon szereti a madarakat, mindig morog és fúj (toll mindenhol, homok mindenhol...), de aztán mindig mindent :wink:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 ápr. 20, 16:04 
A homok tökéletes, a titkárnőt meg pusszantom. :D

Hozzászólás 2009 ápr. 20, 14:15 
most jött a Felix, mondtam neki a magadét :) . Azt válaszolja, hogy ad olyan homokot a kalitkába, hogy kagyló is van benne, még valamilyen tengeri őrlemény, ezt is esznek a pintyek. De mondtam neki ezt a gritet, utána néz :D Köszi a tanácsot. A mai tojáshéj 40 percig főzte a titkárnéni (örült neki naaaagyon) :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2009 ápr. 20, 12:50 
Szia raina,

természetesen található a magokban is ásványi anyag, de az nem minden esetben elegendő. A tojáshéj sem elég egyedül!
Lehet kapni kimondottan madaraknak kevert ásványi premixet (grit), amit ajánlatos mindig a madár előtt tartani egy külön kis tálkában. Majd ők esznek belőle amikor kell. Van aki zeolitott, van aki kétszer rostált sódert (mikrózva) ad helyette... Az ásványi anyagok pótlásán kívül azonban fontos szerepe van még őrlőkőként is!

A tojáshéjat nem szükséges összetörni. A családi konyhából én is mindig lenyúlom a kidobandó héjakat, és még frissiben lehúzom a belső hártyát, így szinte minden rátapadt fehérjétől megszabadítom. Jól felfőzve vagy mikrózva fertőtleníthető, majd mehet egy kis tálkába a madaraknak az is...

Hozzászólás 2009 ápr. 20, 11:19 
ckuzmos írta:
Neked is ajánlanám amit Csabának nemrég:
http://www.idre.hu/taeniopygia/zebrapinty.html

Ott megtalálható egy alap magkeverék, de szerintem ilyen szinten nem sok értelme van a saját kevergetésnek.
Menj be egy kisállatboltba és vegyél zebrapinyt vagy egzota magkeveréket! Amiben repce (apró fekete kerek magok) vagy napraforgót látsz, már eleve ne vedd meg. A papír dobozosoktól szintén eltanácsolnálak, általában igen könnyen megromlik a nem szakszerű tárolási körülmények miatt és nem tudni mennyi ideig állt a polcon. Majd csak hazaérve, vagy még ott sem, veszed észre hogy nem kóser. Nagyon jó és általában mindenhol fellelhető márka a Versale-Laga cég prestige keverékei.

Azt te döntsd el, hogy visszaviszed e kicserélni hímre, de ha igen, akkor kérj a nénitől egy pohárral a magkeverékéből is. Ha pedig úgy döntesz hogy megtartod, inkább egy probiotikum kúrát kéne indítani (laktiferm 4-5 napon át) vitamin cseppek helyet.

Na akkor erre rácsesztem majd megkapják a kerti madarak :wink:
Szóval most felhívom a nénit aztán egy kicsit faggatóra vonom hogy mit ad a madaraknak. Elég csoffadt kis kanárijai voltak szerintem azok sem tökéletesek. Aztán majd kiderül megyek délután és veszek magkeveréket nekik! :roll:
Köszönöm a tanácsot sokat segítettél!! :D

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 22:06 
akkor most a reggeli tojás kötelező, hogy legyen héj... ezt kávédarálóban ledarálva a magok közé?

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 21:31 
Fontos az ásvány.....a szépia önmagában kevés!!!!Üdv

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 21:03 
namármost..nálunk, ill. Felix nevű kollégámnál ugrik két vidám pinty ifjonc. Olvastunk a kijelölt linket, lefordítottam és felkiáltott a Felix, mivel ott a spenót és a saláta. Mindkettőt az állatdokink indexre tett, mivel azt mondta, hogy magas a nitrát (oxálsav) tartalom. Nálunk csak almát és petrezselymet kapnak :? Meg azt kérdez Felixünk, hogy a kész magkeverékben nincs benne mind, ami kell nekik? Kell külön ásványt adni? Szépia van, magkeverék és alma, petrezselyem, nyáron meg pitypang és ami a rét kínál.
Ritka a zöld, még 326 cm hó van, a völgyben is még 42 cm :( .

IDRE tag

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 19:01 
Neked is ajánlanám amit Csabának nemrég:
http://www.idre.hu/taeniopygia/zebrapinty.html

Ott megtalálható egy alap magkeverék, de szerintem ilyen szinten nem sok értelme van a saját kevergetésnek.
Menj be egy kisállatboltba és vegyél zebrapinyt vagy egzota magkeveréket! Amiben repce (apró fekete kerek magok) vagy napraforgót látsz, már eleve ne vedd meg. A papír dobozosoktól szintén eltanácsolnálak, általában igen könnyen megromlik a nem szakszerű tárolási körülmények miatt és nem tudni mennyi ideig állt a polcon. Majd csak hazaérve, vagy még ott sem, veszed észre hogy nem kóser. Nagyon jó és általában mindenhol fellelhető márka a Versale-Laga cég prestige keverékei.

Azt te döntsd el, hogy visszaviszed e kicserélni hímre, de ha igen, akkor kérj a nénitől egy pohárral a magkeverékéből is. Ha pedig úgy döntesz hogy megtartod, inkább egy probiotikum kúrát kéne indítani (laktiferm 4-5 napon át) vitamin cseppek helyet.

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 18:44 
Én is észrevettem hogy valami nem kóser nála. Vettem a börzén egy nagy zacskó keveréket ám igazán papagájnak van szerintem. Szoktam beletenni fénymagot, vöröskölest, négermagot és fürtöst. Ebben van még napraforgó meg zab is amit ugye otthagynak. Szóval lehet ajánlani hogy ha ez nem jó akkor hogyan keverjem szerintetek? Amúgy kapnak vitamincseppeket meg ilyen aqva drinkes jódozott vizet és persze homokot. Egy nénitől vettem nem igazán voltak neki jól tartva szerintem a madarai. Nem láttam se szépiát a kalitba se homokot se gyümi se semmi. Azt mondta visszavihetem ha nem hím és ad egy másikat. Nem tudom mit tegyek! :(

IDRE tag

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 18:07 
Megerősíteném Bálint válaszát, ez egy tojó!
Ráadásúl szegényke nincs is valami jó bőrben!
Igen púposan tartja magát, ami álltalában emésztési problémákra utal..
Nem tapasztaltál semmit nála? Honnét veted?

Megmutatnád ha megkérhetlek még azt is, hogy milyen magkeveréket adsz nekik? Innen eléggé furának tűnik!

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 17:59 
Szia,nagyon úgy néz ki,hogy tojó.
A hímeknek nagyon sötét piros színű a csőrük.
Egy tojot beteszel egy hímhez,vagy fordítva,a hím álltalában
mindjárt elkezd énekelni neki.

Remélem tudtam segíteni.

Hozzászólás 2009 ápr. 19, 16:53 
Sziasztok! Egy kis segítség kellene vettem a zebra tojóm mellé egy párt. Ez a madárka fehér és nagyon gyanítom hogy szintén tojó. A kalitban verekednek szóval gondolom nem sikerült a választás! Azért mellékelek egy képet is hátha valaki jobban látja. Szóval szerintetek jó a sejtésem ez is tojó lehet???
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 ápr. 18, 22:07 
Szia Timba!A fotóid alapján amennyire meg lehet itélni....alulról felfelé haladva én egy fakóhátú hímet látok egy ezüst tojóval...alulról az ötödiken egy izabella himet!!A fiatal madarat nehéz képröl megitélni!!!!Üdv neked

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára audivhat 2009 ápr. 19, 21:27-kor.

Hozzászólás 2009 ápr. 18, 15:41 
Köszönöm.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 205  Következő