Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 dec. 6, 10:40 
Szia Barka15!

Én sem javaslom a 20 mm-es hálót, mert az én egyik szállítókalitomon olyan van és a standard zebrák erőlködés nélkül dugják ki rajta a fejüket és a vállukat. Ki nem férnek ugyan, de egy normál zebra vagy más hasonló méretű egzóta simán olajra lépne.
Üdv. methian

Valódi név: Barabás Dávid

Hozzászólás 2008 dec. 6, 10:23 
Csak azért kérdeztem mert az én röpdémra 2cm es lyuku ponthegesztett rácsot raktunk Szerinted ez megfelelő méretű egzóták számára? ha ezen kibujnának akkor kissebbet rakok rá majd.
:? :D :P

Hozzászólás 2008 dec. 6, 10:19 
Szia!

Csatlakozom Kuvik hozzászólásához.Bár a csomagolásra nem emlékszem, most mértem 12.2 mm.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 6, 10:05 
Helló!

Biztos lehetsz benne, hogy 12.7 mm.-es lyukméretű!!! Valójában ez szerepel a csomagolásán, de én megmértem, és kissebb a lyukméret.
A 20mm.-es sok problémát okothat az egzótáknak- vagy nem mert "szélnek" mennek rajta. Az szerintem papagáj méret.

Hozzászólás 2008 dec. 6, 9:09 
Tényleg ezek zebrák!

Hozzászólás 2008 dec. 6, 9:08 
hello methian!
A ponthegesztett rácsnak (a sirálykák mögött) mekkora a lyukmérete?

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 dec. 6, 0:03 
methian írta:
Sziasztok!

Végre egyszer világosban értem haza és tudtam egy "családi" képet készíteni a "B" standard páromról, és a fiókákról.
Íme:
Kép
A szülők megorrolhattak valamiért, mert a hátsójukat mutatják. :D

Szevasz!
Nagyon szépek!!!

Hozzászólás 2008 dec. 6, 0:01 
Sziasztok!

Végre egyszer világosban értem haza és tudtam egy "családi" képet készíteni a "B" standard páromról, és a fiókákról.
Íme:
Kép
A szülők megorrolhattak valamiért, mert a hátsójukat mutatják. :D

Hozzászólás 2008 dec. 5, 19:24 
Szia!
A Skype-olást nem merem bevállalni, mert valami nincs rendben az asztali gépem videókártyájával és folyton leállítja a monitort és a hangeszközöket... :? :? :?
A notebook pedig nem szereti az itthoni internetet...
De egy emailt talán el tudok olvasni, amíg javul a dolog... :wink:

Hozzászólás 2008 dec. 5, 19:10 
Sziasztok!

Fotókat nem készítettem, mert erre nem számoltam.

Ha van skype-od, akkor szivesen elmondom, mert egyenlőre szeretné "titokban tartani", de én nem fogom hagyni neki, hogy sokáíg "bujócskázzon".
Én remélem, hogy a 2009. évi kiállításunkon nagyot fog "szólni" a dolog.
Nevet hiába írnék, mert szerintem nem mondana semmit, mert Ő eddig "egy sötétben bújkáló" volt, de majd én megpróbálom kivinni a világosra, mert ezt azoknak is látni kell, akiknek nem adatik meg, hogy világversenyeken megvegyék maguknak a győztes madarakat.(Vagy agyáltalán eljussanak ilyen kiállításokra.) És ha még azt is elpofázom, hogy 20 tenyészpár indúl, akkor már egy kicsit szemét is vagyok.
Azt hiszem, hogy ezek a madarak méltóak a st. név viselésére.

(Ha bevagyok kapcsolva hívhatsz.)

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 dec. 5, 18:47 
Kuvik,
képeket miért nem hoztál róluk :?: :( Nagyon kíváncsi lennék :!:
Évcsi

Hozzászólás 2008 dec. 5, 18:47 
kuvik írta:
Sziasztok!!

Nem bírtam ki, hogy ne írjam le ide: Ma végre láttam M.o.-n olyan zebrákat, melyek valóban "nem macskaeledelek." Valami olyan gyönyörűségesek voltak, hogy az valami csoda. Végre kis hazánkban is lehet látni olyan minőségben, hogy azok biztos, hogy bármilyen szinten megfogják állni a helyüket. Én remélem, hogy a Zolinak köszönhetően néhány éven belül látványos fejlődésen fog átmenni ezeknek a madaraknak az elterjedése.
Olyan letisztult szinek, olyan elegáns és gyönyörű méretek, hogy az valami káprázatos. A blackface pasztell előtt majdnem "térdre estem".
Remélem, hogy egy-két éven belül sok csodálója lesz ezeknek a gyönyörű zebráknak, mert igazán élményszámba mennek. Szerintem ma M.o.-n ez a legjobb, legösszeszedetteb st. zebra állomány. (A vásárlási ár nem is nagyon publikus, -szerintem.)
Ne haragudjatok, hogy ide toltam az orrom, de ezt le kellett írnom, hogy M.o.-n az elmúlt évtizedekben ilyen minőségnek még írmagját sem láttam. Remélem, hogy addig "ütöm-vágom" a kollégát, hogy mindenkinek lesz módja megismerni ezeket a madarakat, és aki komolyan gondolja, biztos hozzá tud jutni ezekhez a "remekművekhez".
Nem akarok h...teni senkit, de ez igazán élmény volt. (Ha egyszer más fajjal ilyen szintre jutok biztos, hogy madarat lehet velem fogatni.
(Mégegyszer bocs, hogy ide is "írkáltam.")

Szia Kuvik!
Köszönjük, hogy ezt megosztottad velünk, én örülök az örömödnek! Egyáltalán nem vesszük hülyítésnek meg betolakodásnak, hogy ide írtál, sőt. :) De ne csigázz, mondd el kinél voltak ezek a gyönyörűségek???? :?: :?: :?: :o :roll: :twisted:

Hozzászólás 2008 dec. 5, 18:32 
Sziasztok!!

Nem bírtam ki, hogy ne írjam le ide: Ma végre láttam M.o.-n olyan zebrákat, melyek valóban "nem macskaeledelek." Valami olyan gyönyörűségesek voltak, hogy az valami csoda. Végre kis hazánkban is lehet látni olyan minőségben, hogy azok biztos, hogy bármilyen szinten megfogják állni a helyüket. Én remélem, hogy a Zolinak köszönhetően néhány éven belül látványos fejlődésen fog átmenni ezeknek a madaraknak az elterjedése.
Olyan letisztult szinek, olyan elegáns és gyönyörű méretek, hogy az valami káprázatos. A blackface pasztell előtt majdnem "térdre estem".
Remélem, hogy egy-két éven belül sok csodálója lesz ezeknek a gyönyörű zebráknak, mert igazán élményszámba mennek. Szerintem ma M.o.-n ez a legjobb, legösszeszedetteb st. zebra állomány. (A vásárlási ár nem is nagyon publikus, -szerintem.)
Ne haragudjatok, hogy ide toltam az orrom, de ezt le kellett írnom, hogy M.o.-n az elmúlt évtizedekben ilyen minőségnek még írmagját sem láttam. Remélem, hogy addig "ütöm-vágom" a kollégát, hogy mindenkinek lesz módja megismerni ezeket a madarakat, és aki komolyan gondolja, biztos hozzá tud jutni ezekhez a "remekművekhez".
Nem akarok h...teni senkit, de ez igazán élmény volt. (Ha egyszer más fajjal ilyen szintre jutok biztos, hogy madarat lehet velem fogatni.
(Mégegyszer bocs, hogy ide is "írkáltam.")

Hozzászólás 2008 dec. 5, 16:31 
Flokesz írta:
Sziasztok!
Köszi mindenkinek:)
Nem két kopasz volt a fészekben hanem négy. Egy hete kirepültek
azóta nem hallom a saját hangom tőlük. Egyébként ettek mindent
még a főtt rizst is, sőt imádták, a főtt tojás darával kevereve a szülők
kedvence volt, de ha nem főztem keményre akkor sokkal jobban szerették.
1 kérdés még, ha valaki olvassa mikor színesednek (vedlenek) a kirepülés után és mikor kell elválasztani őket a szülőktől?
+1Kell-e a tojópárt pihentetni most a keltés/nevelés után és hogyan
Köszi:)

Szia Flokesz!
A kis zebrákat nagyjából két héttel a kirepülés után kell elválasztani, akik kicsit gyengébbek, azokat valamivel később. Amikor már a csőrük komolyabban színesedik, az a biztos jel (amikor mondjuk 60-70%-ben pirosas és a fekete visszaszorult). A teljes kiszínesedés olyan 2,5-3 hónapos korban fejeződik be.
A költőpárat megpróbálhatod pihentetni, de csak ha ők is akarják... Három egymás utáni fészekaljat gond nélkül felnevel egy egészséges zebra pár. A negyedik már rizikósabb, utána viszont mindenképp le kell állítani őket. Ha olyanok a madarak, hogy hajlandók két költés között egy kis szünetet tartani (nem sok ilyennel találkoztam), akkor a pihentetésekkel 4-5 fészekaljat is nevelnek egy szezonban.

Hozzászólás 2008 dec. 5, 16:18 
Sziasztok!
Köszi mindenkinek:)
Nem két kopasz volt a fészekben hanem négy. Egy hete kirepültek
azóta nem hallom a saját hangom tőlük. Egyébként ettek mindent
még a főtt rizst is, sőt imádták, a főtt tojás darával kevereve a szülők
kedvence volt, de ha nem főztem keményre akkor sokkal jobban szerették.
1 kérdés még, ha valaki olvassa mikor színesednek (vedlenek) a kirepülés után és mikor kell elválasztani őket a szülőktől?
+1Kell-e a tojópárt pihentetni most a keltés/nevelés után és hogyan
Köszi:)

Hozzászólás 2008 dec. 3, 14:09 
Üdvözlök mindenkit! Keresek narancsmellű és feketemellű zebrapintyeket. válaszukat előre is köszönöm!

Hozzászólás 2008 dec. 1, 18:43 
Szia Zoli!
Nem lettek tul jók a képek.Az utolsón a szülőkkel együt ahogy kérted.
Kép
Kép
Kép
Kép
üdv,: Péter

Hozzászólás 2008 nov. 30, 16:40 
Értem. Akkor mindenképp maradnak Gyuri tapasztalatai, reméljük idetéved.

Hozzászólás 2008 nov. 30, 16:31 
Zottan írta:
juhaszjani írta:
Hát most a hideg miatt be lett hozva a szobába mindkét kalitka és az egyik kalit a másik tetején van szóval alapesetben csak hallják egymást ami nem zavarja őket. De a sirálykák jogosultságot szereztek ahhoz, hogy néha "szabadon" repdessenek a szobámba (igaz ál szabadság de hát több a kalitnál) és néha odakíváncsiskodnak a zebrák kalitjára is

Értem. Egyébként a tartási körülmények megfelelőnek tűnnek, nem igazán világos a számomra, hogy hol lehet a baj...
Melyik kalitka van felül? :roll: Hátha...

Nem mindíg voltak így. Most lényegtelen melyik van felül amúgy a sirálykák szívnak magaslatit. A zebrák mindíg másik szobába voltak. Nem jó pár ez 100% ezért maradnék a kézzel nevelésnél. Csak ehhez kellenének instrukciók, hogyan és milyen körülmény közt meg mivel. Most kotlik 5 tojáson ami bármelyik nap kikelhet már (igaz egy amit megnéztem nem volt termékeny mert még csak embrió se volt benne egyet meg úgy láttam kilyukasztott a körmével valamelyik)

Hozzászólás 2008 nov. 30, 16:26 
juhaszjani írta:
Hát most a hideg miatt be lett hozva a szobába mindkét kalitka és az egyik kalit a másik tetején van szóval alapesetben csak hallják egymást ami nem zavarja őket. De a sirálykák jogosultságot szereztek ahhoz, hogy néha "szabadon" repdessenek a szobámba (igaz ál szabadság de hát több a kalitnál) és néha odakíváncsiskodnak a zebrák kalitjára is

Értem. Egyébként a tartási körülmények megfelelőnek tűnnek, nem igazán világos a számomra, hogy hol lehet a baj...
Melyik kalitka van felül? :roll: Hátha...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155 ... 205  Következő