Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 3, 13:54 
Sziasztok!

A leválasztással nekem is volt gondom... :?

Mégpedig a korai tojásrakással, vagy a leállítással kapcsolatban.
Én most egyszerre két megoldást választottam sikerrel úgy, hogy a madarakat mégis etetik a szülők legalább 2 hétig!

1.,

10 nappal a kirepülés után kivettem a tojót és átraktam a többi tojóhoz pihentetés céljából. Az apamadár a mai napig etet szépen. Mondjuk, ez a hímem az első naptól kezdve etet, rendkívül értékes tenyészmadár ezért a számomra. :)

2.,

A másik kalitnál gond volt, mert nem tudtam elhelyezni sem a hímet, sem a tojót. Nem volt hová.
így a következő megoldást választottam szintén sikerrel: levettem az odút. Az esti alváshoz azonban visszakapják, örülnek is neki nagyon! Reggel azonban nincs mese, eltávolítom újra az odút. Nem is lett új tojás, mint eddig (kirepülés után 1 héttel már 2-3 tojás szokott lenni)

Jó kísérletezést. Üdv,

Balance :)

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 nov. 2, 18:09 
Kari,
köszönöm neked is :!:
:75:
Évcsi

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 nov. 2, 13:54 
évcsi a kis zebráknál az én tapasztalatom szerint amikor a csőr elkezd pirosodni akkor kell leválasztani a madarakat üdv kari

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 nov. 1, 20:13 
Évcsi írta:
:07:
:65:
Ok, értem, elfogadom, te vagy a tapasztaltabb, Zottan :!:

Nos igen, sajnos van rossz tapasztalatom ezzel kapcsolatban, de boldog lennék ha másnak nem lenne.

Hozzászólás 2008 nov. 1, 20:10 
:07:
:65:
Ok, értem, elfogadom, te vagy a tapasztaltabb, Zottan :!:

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:50 
Évcsi írta:
Spirit,
nekem az a tapasztalatom, hogy kirepülés után 1 héttel már le lehet őket választani, hiába kunyerálnak, ez csak kényelmi szempont nekik szerintem. Elválasztottam a nyár végieket, még pár napig kalitkában voltak, hogy lássam, tényleg esznek-e meg minden, utána beeresztettem őket a röpdébe a többiekhez, és még azoktól is kunyerálták a kaját, pedig nem is ismerték őket és már napok óta el voltak választva és ettek is.
Üdv.: Évcsi

Évcsi!
Valóban kb. egy héttel a kirepülés után már önállóak a fiatalok, de akadnak fejletlenebb egyedek, ezen kívül az önálló táplálkozás mellett szükségük van a szülők etetésére is, nem csak hobbiból csinálják! Az 1 éves unokaöcsém hiába tud egyedül zsemlét enni, azért a nővérem nem mondja neki, hogy menj fiam csinálj magadnak vacsorát. :)
(Bocsánat a kisarkításért.)
Szóval azt mondom, még ha esznek is egy hetesen a fiatalok, azért két hétnél hamarabb csak nagyon indokolt esetben szabad elválasztani őket!

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:41 
Spirit,
nekem az a tapasztalatom, hogy kirepülés után 1 héttel már le lehet őket választani, hiába kunyerálnak, ez csak kényelmi szempont nekik szerintem. Elválasztottam a nyár végieket, még pár napig kalitkában voltak, hogy lássam, tényleg esznek-e meg minden, utána beeresztettem őket a röpdébe a többiekhez, és még azoktól is kunyerálták a kaját, pedig nem is ismerték őket és már napok óta el voltak választva és ettek is.
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2008 okt. 31, 16:56 
Skrachlaci megtudtam sajnos éntölem származnak a vörös mellüek Bonc lászló állitota ki a madarakat tavaszal kapott tőlem kétpár tenyész párt aSzombathelyi kiállitásonlesz megint kiadó belőlük a kiállitás november 8 és9 dikén lessz a Zrinyi általános iskolában a tornatermében mindenkit szeretettel várunk

Hozzászólás 2008 okt. 31, 14:32 
Hááát... most az elmúlt két napban azért néha láttam a tojót a fészekből kiröppenni... (és ki tudja, hogy amíg én dolgozom, mit csinálnak...)

Zottan írta:
Spirit írta:
De ha kiveszem a hímet, mikor kell visszarakni? Ha kikeltek?

Hát, ha eddig nem ülték rendesen a tojásokat, akkor lehet hogy már mindegy, de legkésőbb a fiókák kikelésekor. Az is lehet, hogy a tojó végleg otthagyja egyedül a tojásokat...
Szerintem tegyetek egy próbát, aztán ha valami gond van, csináljátok vissza.

Hozzászólás 2008 okt. 31, 14:05 
Spirit! nézd meg légyszíves a zebrásokat,ki állította ki a vörös mellű feókat.köszi kari

Hozzászólás 2008 okt. 31, 13:45 
Spirit írta:

Hát, ha eddig nem ülték rendesen a tojásokat, akkor lehet hogy már mindegy, de legkésőbb a fiókák kikelésekor. Az is lehet, hogy a tojó végleg otthagyja egyedül a tojásokat...
Szerintem tegyetek egy próbát, aztán ha valami gond van, csináljátok vissza.

Hozzászólás 2008 okt. 31, 13:38 
Eléggé aktív! Azt mondom, hogy szerintm kb. 60-40%-os arányban ülik a tojásokat... a végén meg együtt. Tény, hogy többet látom kint a hímet, de azért elég aktívan kiveszi a részét.
Azt hogy összeeérjenek, azért nem tudom megoldani, egyrészt mert Kinefner féle, csak elöl nyitott kalitban vannak, másrészt mert felfúrt polcon vannak a falon, és a polcon nem fér el még egy kalit...

Zottan írta:
Szia!
Köszi az elismerést. :oops:
Szerintem a legjobb megoldás, ha a kicsit az apjával teszed külön kalitkába, de úgy, hogy közel legyenek a tojóhoz. Ha meg tudod oldani, hogy a drótok összeérjenek, akkor csak a kicsit vedd ki, így dróton keresztül tudják etetni ha még kell neki és a hím is részt tud venni a költésben. Az előző költésekben mennyire volt aktív?

Hozzászólás 2008 okt. 31, 13:26 
Szia!
Köszi az elismerést. :oops:
Szerintem a legjobb megoldás, ha a kicsit az apjával teszed külön kalitkába, de úgy, hogy közel legyenek a tojóhoz. Ha meg tudod oldani, hogy a drótok összeérjenek, akkor csak a kicsit vedd ki, így dróton keresztül tudják etetni ha még kell neki és a hím is részt tud venni a költésben. Az előző költésekben mennyire volt aktív?

Hozzászólás 2008 okt. 31, 13:05 
Nagyon nagyon szépek Zottan, elismerésem!

A képeid alapján támadt egy ötletem: látom, a zebra az ékfarkúval elvan... akkor a kis egyke gyereket kikalitkázhatjuk az ékfarkúakkal? Mert az ékfarkúak perpillanat a gouldokkal vannak együtt, de kalitkánk van még, szóval?
Az anya még mindig bántja, de a tojásaival sem igazán foglalkozik... egészen betemette őket, ilyet még tőle nem is láttam, tegnap viszont rakott még egyet... lehet hogy - bár bántja a fiát -, miatta nem ül a tojásokon? Ha kiveszem a kicsit, fog ülni rajtuk?
És ha a kicsi még kiabálni szokott kajáért, akkor ennek ellenére tud magától táplálkozni? (pl. fürtöskölest csipegetni láttam ma reggel). És ha az apát is átrakom vele, ahogy írtátok, az anya egyedül is elég a tojásokhoz? Mikor kell az apát visszarakni, ha kivenném?

Tehát alternatívák:
- külön kalitkába a kicsit
- külön kalitkába a kicsit az ékfarkúakkal (ez csak azért jutott eszembe hogy ne legyen egyedül)
- külön kalitkába a kicsit az apával (akkor mondjuk az ékfarkúak nélkül, hisz ha ott az apja, nem kell más társaság neki)

Hozzászólás 2008 okt. 31, 12:54 
Sziasztok!
Friss képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Az egyik barna feketepofájú páromnál is vannak fejlemények... Íme a pár:

Kép

És az odú :) :

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 31, 11:36 
Vettem katalógust, úgyhogy abból esetleg meg tudom nézni, kik lehettek ott zebrások, ha ez segít.

kari4312 írta:
szia Skrach laci nem tudom hogy ki állitota ki a madarakat de gyönyörüek ezek vörös melü feok lehet hogy éntölem származnak mert nekem vanak ílyenek ha nem akkor nekem is kellene belőlük vérfrisitésnek üdv kari

Hozzászólás 2008 okt. 30, 22:08 
Szia kari4312 !

Nem tudom én sem ki a tulajdonos, de ha tőled származnak gratulálok ezek a madarak nagyon tetszenek!

Hozzászólás 2008 okt. 30, 22:03 
szia Skrach laci nem tudom hogy ki állitota ki a madarakat de gyönyörüek ezek vörös melü feok lehet hogy éntölem származnak mert nekem vanak ílyenek ha nem akkor nekem is kellene belőlük vérfrisitésnek üdv kari

Hozzászólás 2008 okt. 30, 21:43 
zebrapinty hátát is kellene látnom hogy bisztossan megmondhassam hogy milyen szinü az arcfoltja krémszinü fehér a fekete arcu zebrapinty világoshátu madár a standart madár mérete 12centi méter üdv kari

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 okt. 29, 11:47 
Hali,

Nyuzilának a tapasztalata itt is beválhat, talán a legjobb megoldásnak tünhet a többitől.
Igen korai ez a tojásrakás, valószínű az "erős" táplálásnak köszönhető az idő előtti újabb szaporodási vágy.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158 ... 205  Következő