Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Törőcsik  Jánosné

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 9:23 
eszterolajos írta:
Idézet:
Megnéztem a tojásokat, éppen hogy langyosak....melegebb mint a tenyerem.Azt látom,hogy a hím is benn van,sőt,szerintem többször.A csőr alapján egypár szerintem.

Kép

Igen ez egy hím és egy tojó, még pár is lehet belőlük.

Ha a kezedben langyosnak érezted a tojásokat, akkor ülik, csak a mozgásodra leugranak róla.

Kikelésig tegyél a kalitkára sőtétítőt úgy, hogy az odu felől 2/3 - ra takarja le a helyüket, így nyugodtabban fognak viselkedni.
Ezután ne nézegesd őket, csak etetéskor. Majd írd meg hány fióka kelt ki.

Köszönöm a tanácsot, bár lehet,hogy már késő,de egy próbát megér.Megyek letakarom őket (tényleg rögtön kinn ugrálnak, ha arra vagyok).

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 9:08 
Idézet:
Megnéztem a tojásokat, éppen hogy langyosak....melegebb mint a tenyerem.Azt látom,hogy a hím is benn van,sőt,szerintem többször.A csőr alapján egypár szerintem.

Kép

Igen ez egy hím és egy tojó, még pár is lehet belőlük.

Ha a kezedben langyosnak érezted a tojásokat, akkor ülik, csak a mozgásodra leugranak róla.

Kikelésig tegyél a kalitkára sőtétítőt úgy, hogy az odu felől 2/3 - ra takarja le a helyüket, így nyugodtabban fognak viselkedni.
Ezután ne nézegesd őket, csak etetéskor. Majd írd meg hány fióka kelt ki.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 17, 8:58 
eszterolajos írta:
Ágnes66 írta:
Sziasztok! A pintyeknek mikortól kellene ülni,kotlani a tojásokon? Már 8 van jópár napja, de nem látom,hogy legalább az egyik benn ülne,éjszaka valószínű benn van a tojó.Így ezekből már nem valószínű kis zebra,ugye :?: :Ági

Szia !

Általában a 3. tojás lerakása után kotlanak el. A nyolc tojás nem jellemző rájuk, meg az sem, hogy ilyen hosszú ideig nem ülik a tojásokat. Nemcsak a tojó kotlik, hanem a hím is és ezt felváltva egymást teszik.
Nézd meg a tojásokat, hogy melegek - e ha nem akkor akár ki is dobhatod őket, ha igen (kézbe fogva melegnek érzed)akkor egy része ki fog kelni.
Tegyél már fel képet midkét madárról.

Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: Nahaj Enikő

Hozzászólás 2012 ápr. 16, 10:07 
Hali!
Csak mobilos kép nem túl jó ,de ez VIII. Henrik , jelenlegi s remélem maradandó párjával immár boldog szülőkként.
Kép

Hozzászólás 2012 ápr. 15, 7:27 
Keresek fekete pofafoltos, tiszta fekete oldalcsíkozású hímet.

Hozzászólás 2012 ápr. 15, 7:26 
Ágnes66 írta:
Sziasztok! A pintyeknek mikortól kellene ülni,kotlani a tojásokon? Már 8 van jópár napja, de nem látom,hogy legalább az egyik benn ülne,éjszaka valószínű benn van a tojó.Így ezekből már nem valószínű kis zebra,ugye :?: :Ági

Szia !

Általában a 3. tojás lerakása után kotlanak el. A nyolc tojás nem jellemző rájuk, meg az sem, hogy ilyen hosszú ideig nem ülik a tojásokat. Nemcsak a tojó kotlik, hanem a hím is és ezt felváltva egymást teszik.
Nézd meg a tojásokat, hogy melegek - e ha nem akkor akár ki is dobhatod őket, ha igen (kézbe fogva melegnek érzed)akkor egy része ki fog kelni.
Tegyél már fel képet midkét madárról.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 14, 18:22 

Hozzászólás 2012 ápr. 14, 12:18 
Köszönöm.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2012 ápr. 13, 12:53 
Ki bizony, vagy legalábbis beszorul.
Eggyel kisebb méret kell nekik.

Hozzászólás 2012 ápr. 13, 11:54 
Hali!
Köszönöm a nyugtatást, úgy néz ki minden rendben már 2 fiókát láttam :) .Szeretnék egy nagyobb kinti ketrecet csinálni 20*20-as hálón még ki tudnak bújni? :roll:

Valódi név: Takács Róbert

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 20:36 
Nagyon tetszik az alábbi, kis szösszenet, annál is inkább, mert én nem voltam ilyen szerencsés anno. :lol:
Nekem is "szabadult ki" már zebrám, de ő csak körülnézett, aztán usgyi, a negyedik szomszédig meg sem állt. Ott pihent egy kicsit, aztán világgá ment! :roll:

kuvik írta:
Helló!!!
Nos egyáltalán nem nevezném különlegesnek, hogy a zebrapinty "visszament" a helyére. Én tartottam zebrapintyeket SZABADON, és nem hogy el nem mentek, hanem még jöttek is hozzájuk elszököttek. Kb. 40-50 zebrapintyem élt szabadon, de a tél előtt befogtam őket, mert sajnáltam. Sokan- nem madarászok- nem értették, hogy nálam milyen verebek vannak. Azt mondtam, hogy én tenyésztettem ki őket. :24: (Természetesen minden nap kaptak enni, inni.) A macskákat úgy szívatták, hogy öröm volt nézni. Soha egyetlen egyet sem tudtak megfogni.
Egyszer kb. 400 madaram "szabadult" ki ,(Húúúú, nagyon besz...tam!!!)vegyesen egzóták, (kb. 25 faj) és estére mindenki bement a madárházba. Ha nem velem történik meg, biztos azt mondom, hogy sokat ivott a parasztja, és kábít. Pedig ez megtörtént, mert több tanúm is van, akik vigasztaltak, mert nagyon elkenődtem. Azóta már másnál is láttam szabadon zebrapintyet, és azok sem mentek el.
Ezt csak egy történetként írtam le, de ez igaz történet.

Facebook: Zebron Zebrafinches Hungary

H99 0039

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 20:29 
SOS! A Zebrapinty párom eddig szépen nevelte a kicsiket tegnap kikelt 2 ma meg 1 ( előttük volt még bent 2 szóval így összesen 5db fióka volt) ma úgy döntöttek, hogy elkezdik kidobálni őket, 2db-ot találtam az odú alatt lévő lágykajás tálban + ma még egyet össze is nyomtak,mert az egyik fióka 4-5nappal előbb kelt ki és 4x akkora mind a többi.. Ilyenkor mit tegyek hogy a maradék 2-t ne dobják ki??? Amikor ma néztem őket az egyik erősen zihált/szuszogott. Illetve egyik párom alól el kellett venni egy tojást az lett betéve alájuk azt hiszem az kelt ki ma lehet,hogy felismerték valahogyan és ezért dobálják ki őket ??

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 19:01 
Helló!!!
Nos egyáltalán nem nevezném különlegesnek, hogy a zebrapinty "visszament" a helyére. Én tartottam zebrapintyeket SZABADON, és nem hogy el nem mentek, hanem még jöttek is hozzájuk elszököttek. Kb. 40-50 zebrapintyem élt szabadon, de a tél előtt befogtam őket, mert sajnáltam. Sokan- nem madarászok- nem értették, hogy nálam milyen verebek vannak. Azt mondtam, hogy én tenyésztettem ki őket. :24: (Természetesen minden nap kaptak enni, inni.) A macskákat úgy szívatták, hogy öröm volt nézni. Soha egyetlen egyet sem tudtak megfogni.
Egyszer kb. 400 madaram "szabadult" ki ,(Húúúú, nagyon besz...tam!!!)vegyesen egzóták, (kb. 25 faj) és estére mindenki bement a madárházba. Ha nem velem történik meg, biztos azt mondom, hogy sokat ivott a parasztja, és kábít. Pedig ez megtörtént, mert több tanúm is van, akik vigasztaltak, mert nagyon elkenődtem. Azóta már másnál is láttam szabadon zebrapintyet, és azok sem mentek el.
Ezt csak egy történetként írtam le, de ez igaz történet.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 13:40 
Hali,

:lol: jó kis történet...
pár napos fióka nem a világ legszebb teremtménye :) Szóval csak türelem.
Amikor megeteted őket, nyugodtan less be az odúba, illetve nézd meg a tojásokat. Ha van kis lámpád, akkor meg is lámpázhatod őket, hogy a terméketleneket könnyen ki tudd szedni. Valószínüleg az eddig ki nem kelt tojások már nem jók. Egyet hagyjál még bent pár napig, hogy legyen támasztéka a fiókának ha egyedül van.
A nevelést majd a szülők elintézik.

Csaba

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 12:35 
Sziasztok!
Nos úgy látom adnom kell néhány infót VIII. Henrikről. 9-10 évvel ezelőtt vettem Édesanyámnak karácsonyra egy zebrapinty párt, az egyik Henrik volt. Ő továbbajándékozta a húgomnak aki szintén továbbadta egy rokonnak. A sors úgy hozta, hogy a rokon nem tudva az előzményekről nekem adta, úgy is mondhatnám bumeráng madár. Az ő elmondásából tudom,hogy nem egy párját megölte ezért neveztem el híres elődjéről. Kétszer is megszökött mert bénán nyitottam ki az ajtót mikor vizet cseréltem, ráadásul kint volt a kertben, 1-2 nap után visszajött, én még nem hallottam ilyet pintyről. Ezek után gondoltam kell mellé mégis egy hím vagy tojó akármilyen gyilkos ösztönei vannak. Egyébként olvastam, hogy kell tartani, táplálni remélem ez nálam nem fog előfordulni. Beszéltem a kereskedővel mit javasol, mondta vigyem be néhány napig szocializálódni a többi közé mivel sokáig volt egyedül. Bevittem egy hétvégére, hétfőn érte mentem, a kereskedő elmondta még ilyen zsarnokot nem látott /nomen est omen / egyszerűen ki kellett vennie a fajtái közül mert nem hagyta a többit enni. Azt is mondta nem javasol hímet , de tojót vihetek hozzá, ha nem akarom költetni vegyem le a költőládát. Na ennek a legteljesebb mértékben fittyet hánytak. Vígan rakták a fészket így visszatettem a ládát. 7 tojást láttam de nyilván nem lesegettem bele, csak amit kívülről skubiztam. kb. tízegynéhány nap elteltével láttam mocorogni egy kis sötét színű gombócot és egy tojáshéj volt kidobva a fészekből,de 2 napja nem látok mocorgást bár rendszeresen ül valamelyik a fészken, ezért etetéskor belestem ekkor láttam másodszor de az is lehet a szemem csal. Vasárnap kelt ki. Hát ennyi, bocs, hogy bő lére eresztettem. Üdv mindenkinek.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 ápr. 11, 20:16 
Szia Enikő.

9-10 éves hím zebrapinty? Hát az igencsak matuzsálemi kor, ennyit nem szoktak élni, de hogy még valamennyire fickós is...
De nem értem a helyzetedet ettől függetlenül. Egy madárka biztos kikelt? Miért vagy bizonytalan ebben, ha másnap csapzottabb? Mennyi idős a fióka hogy te csapzottnak találod?
Ha megfelelő eleséget adsz a szülőknek, akkor nagy gondok nem szoktak történni, a túlzó aggódás a baj forrása általában.

Hozzászólás 2012 ápr. 11, 16:55 
Üdv. mindenkinek!
VIII. Henrik kb. 9-10 éves harmadik gazdától hozzám került madár, a név nem véletlen. Vettem hozzá új tojót és figyeltem,hogy férnek össze. Eljutottak a fészekrakásig, kb.7 tojásig amiből egy madárka biztos,hogy kikelt. Utána olvastam mindent a táplálásukról azzal nincs is gond, ami aggaszt, hogy úgy láttam a fióka mintha csapzottabb lenne mint első nap. nem akarom abajgatni de azt sem szeretném ha elpusztulna szoktak ilyenkor csinálni valamit, vagy bízzam a természetre? :?

IDRE tag
Valódi név: makoviczka zsolt

Hozzászólás 2012 ápr. 11, 1:27 
Fekete pofafoltos: az 1970-es évek vége felé jelenhetett meg. A madarak pofafoltja fekete színű, ez mindkét ivarra igaz, ám a tojóké lényegesen kisebb lehet. A hímek testoldalának színe nem barna, hanem fekete, fehér pettyezettséggel.
csak hogy ne érezzem magam teljesen hülyének!

Valódi név: Marton Márk

Hozzászólás 2012 ápr. 10, 20:08 
Nekem nincs,mèg csak nem is hallottam pofafoltos tojóról!:)

IDRE tag
Valódi név: makoviczka zsolt

Hozzászólás 2012 ápr. 10, 10:56 
szia igen azt keresek!az ami a képen van tetszik!standard,fél standardot keresek!neked van?vagy tudsz valakit?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 205  Következő