Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 szept. 30, 10:14 
Szia Spirit,

egy kis olvasnivaló:
http://www.idre.hu/oktatas/a-gyuruzesrol.html

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 30, 9:52 
Szia!

Hogy hány db gyűrű kell? :D Tipp, megérzés, számmisztika... De az is sokat segít, ha a gyűrűzéses nem az első év a madártartásban, és az eddigi év(ek) tapasztalata alapján nagyobb biztonsággal meg tudod saccolni mennyi is kellhet. Pl. ha idén 3 pártól volt 12 fiókád, és jövőre 5 párral indulsz neki, akkor rendelhetsz kb. 25 gyűrűt. Én minden évben elk*rom, idén is a zebrára, sirálykára, stb. való már elfogyott, után kellett rendelnem, kanárira valóból viszont nem húztunk fel egyetlen egyet sem( :!: )...

Azért van színes, mert jobban néz ki, valamint első látásra meg lehet mondani, hogy melyik évben született a madár, mivel minden évben más a szín.

A törzsszámoson az egyesületi törzsszámod van, az enyém például a H26 011. Ilyen számot akkor kapsz, ha belépsz egy egyesületbe. A monogramoson pedig értelemszerűen a monogramod van, az enyémen pl. HZ lenne.

Semmi gond, ha most csak monogramos/neves gyűrűvel gyűrűztök és később léptek be valahová. A neves gyűrűre ráírják a teljes, vagy legalábbis félig a teljes neved. Egyik ismerősöm gyűrűin pl. a TICHI K. név után jönnek az adatok.

Hozzászólás 2008 szept. 30, 9:42 
És mi az a neves gyűrű?

Hozzászólás 2008 szept. 30, 9:40 
Szia!

Ma felhívom a galambászkuckót... de még mindig nem tiszta minden... vagyis inkább semmi :) honnan tudjam pl hogy hány db gyűrű kell? Vagy rendelek többet, és jó lesz az később is (idén)? Színes vagy natúr... minek van egyáltalán színes ha jó a natúr is :D :D :D Mi az a törzsszámos és mi az a monogramos? És ha most még nem lépünk be egyesületbe, de később igen, az semmilyen tekintetben nem gond ugye? tehát ha most saját néven mennek ki a madarak (gondolom ez lehet a monogramos gyűrű), legközelebb meg egyesületis rövidítéssel, az nem gond?

Zottan írta:
Szia!
Elég ha írsz egy emailt a Kuckónak, hogy hány db gyűrű kell, színes-e vagy natúr, törzsszámos vagy monogramos és ők tudják a többit, vissza fognak írni, hogy mikorra lesz meg.
Szerintem mire elkészülne, addigra meg tudjátok oldani a csatlakozást is, azért annyira sok egyesület a fővárosban sincs. :) Pl. a H-1es csoport, akiknek az elnöke Tóth István világbajnok tenyésztő, és tagja pl. a Fórumról Csicsörke azaz dr. Dezső Péter.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 29, 19:33 
Szia Karcsi !

Örülök, hogy meglátogatsz bennünket. Kicsit bemutatlak...

Kedves tagjaink !

Ő Pákozdi Károly a Zebrapintyek mutációinak tudora, és még ma is működő MDOSZ bíró. Tiszteletbeli és egyben pártoló tagja az egyesületünknek.

Kérdéseiteket nyugodtan tegyétek fel, egy régi tapasztalt zebrapintyes kollégával bővült a fórumunk.

Szeretettel üdvözöllek. Itt tényleg Magyarországon vagy, hiszen az ország minden részéről jöttünk össze...
Pénteken 1o órára megyek Mórra a birótanulókkal.. ha van időd és kedved, meglátogathatnál bennünket és bemutatnálak az egzotás birójelőlteknek.
Egyben megbeszélhetnénk azt is, hogy a Szentesi fesztiválon is találkozhatnánk. Egzota oktatási témában segítséget kérek tölled...

Hozzászólás 2008 szept. 29, 19:24 
kari4312 írta:
lajos igen énvagyok karcsi azebrapintyekről szeretnék mondani egypárszót vanak normálok és mutációk a normálok minden szinben megtalálhatok a mutáciok vangelok fehér arcu fahéj arcu piros aarcfoltu szürke arcfoltu fekete arcfoltu ezeknek a zebrapintyeknek atojónak is és a himeknek isarcfoltuk van afeketeszakáluak it a barkocsiknál fekete szakál van ahasalja szintén fekete aztán jönek afekete melüek it arajzolatra értendő nempedig a szinre aztán afeketepirosmelüek aztán a pirosszakálu feketepirosmelüek aztán afeketeszakálu feketemelüek ésvégezetül a tisztafeketék afekete arcfoltu feketeszakálas feketemelü madarak remélem tudtam segiteni tiszteletel kari aranykoszorus mester tenyésztő és töbszörös magyar bajnok nekemis vanak ilyen mutácijoim sztender zebrapinty bölaki aki valamit nem ért nyugodtan kérdezhet tölem bármit a zebrapintyről sziasztok

Üdvözlöm Karcsi bátyám!
Végre egy igazi szakember a fórumon! Szegény topikolvasók itt még a végén azt fogják hinni, hogy én értek a zebrapintyhez... :D Csak az a gond, hogy nehéz kibogarászni amit ír, de reméljük előbb-utóbb belejön!
Tisztelettel:

Hozzászólás 2008 szept. 29, 19:19 
Szia kari4312!

Nekem van kérdésem, kérésem! 1.Feltennél képet a színmutációkról,
standardokról?

2. Van most eladó fiatal madarad? :D

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 29, 19:07 
lajos igen énvagyok karcsi azebrapintyekről szeretnék mondani egypárszót vanak normálok és mutációk a normálok minden szinben megtalálhatok a mutáciok vangelok fehér arcu fahéj arcu piros aarcfoltu szürke arcfoltu fekete arcfoltu ezeknek a zebrapintyeknek atojónak is és a himeknek isarcfoltuk van afeketeszakáluak it a barkocsiknál fekete szakál van ahasalja szintén fekete aztán jönek afekete melüek it arajzolatra értendő nempedig a szinre aztán afeketepirosmelüek aztán a pirosszakálu feketepirosmelüek aztán afeketeszakálu feketemelüek ésvégezetül a tisztafeketék afekete arcfoltu feketeszakálas feketemelü madarak remélem tudtam segiteni tiszteletel kari aranykoszorus mester tenyésztő és töbszörös magyar bajnok nekemis vanak ilyen mutácijoim sztender zebrapinty bölaki aki valamit nem ért nyugodtan kérdezhet tölem bármit a zebrapintyről sziasztok

Hozzászólás 2008 szept. 28, 21:21 
"Hullámoshegyet felásom" :D :D ..a színkanárisok is több száz madárral számolnak ahogy olvasgatom..Megláttyuk :) Igen lécci ha tudsz vkinek eladó pirosmellűt szólj! Köszi!

Hozzászólás 2008 szept. 28, 21:13 
Skrachlaci írta:
Köszi Zottan!
Mostmár ha kérdik meg tudom mondani milyen színűek a zebráim! :)
Pirosmellűre ácsingózok még, talán az októberi kiállításon lesz :roll:

Pannónián? Tán ha a hullámos hegyet felásod, alatta találhatsz más madarat... :) Én Mórra is megyek, ha gondolod körülnézek. Meg az ismerősöm is ott van még, csak nehéz elérni... Kedden lesz gyűlésünk, remélem jön és beszélek vele!

Hozzászólás 2008 szept. 28, 21:08 
Köszi Zottan!
Mostmár ha kérdik meg tudom mondani milyen színűek a zebráim! :)
Pirosmellűre ácsingózok még, talán az októberi kiállításon lesz :roll:

Hozzászólás 2008 szept. 28, 21:04 
Ismerős érzés... :D
Jóképűek a fiatalok, meg az ősök is!
A normál párnál pedig a hím egy feketeszakállas barna, a tojó pedig egy sima barnának tűnik, bár a vékony könnycsíkja fekete-(és/vagy vörös-)mellű hordozására utalhat.
A fehér szárnyél nem olyan nagy probléma, mint a rizsnél, vagy a sirálykánál, lévén a tarkaság a zebránál recesszív... Nálam is van ilyen fehér szárnyélű és torkú feketepofájú tojó, ám a fiókák közül egy sem lett foltos.

Hozzászólás 2008 szept. 28, 20:56 
Nem győztem kivárni.. :D

Degesznyak, és tesója :)
Kép

Az öregek
Kép

Van még 1pár normál. Nemtom milyen a színmeghatározásukat, de tetszenek. Kár, hogy a hím utsó evező tollai fehérek...
Kép

Hozzászólás 2008 szept. 28, 20:00 
Ok! Amint elhaggyák a lakosztályt megörökítem őket :D

Hozzászólás 2008 szept. 28, 19:56 
Skrachlaci írta:
Nem öröklődő...hmm, akkor színetetett, vagy egyéb? Mindenesetre jól nézett ki! 4-5 nap múlva az én kis feketepofájú fiókáim is kirepülnek.. :) Sajna csak kettő lett, az öregek, már nem fiatalok :D :D 3 éves a tojó, és 4 a hím.

Színetetett csak véletlenül lehet, mert én ilyesmit nem adok a madaraknak... Azt mondják az okosok, hogy környezeti behatásra jött létre... :?: Nem olyan öregek azok, de ne keveselld a két fiókát, jobb mint a semmi! :D Képeket várok róluk, kíváncsi vagyok a kis feketefülűekre! :D

Hozzászólás 2008 szept. 28, 19:14 
Zottan írta:
Skrachlaci írta:
Komoly :D Gratu hozzá! Milyen lesz? Feketemellű, fekete vagy piospofájú? Már ha hím lesz, bár a feketepofájúnál a tojó is pofafoltos...
még csak pedzegetem a témát :) . A Zebra színmutációk nagyon megtetszettek!

Hali!
Azt nem csodálom, elvarázsolják az embert a kis trombitások, meg a genetikájuk, annyi szent!
Ő egy normál feketeszakállas szürke lesz és szerintem tojó, de ez még nem 100%... Az apja egy feketepofájú-feketeszakállas szürke madár, az anyja pedig egy normál szürke, aki tavaly született nálam, de tavaly még nem normál szürke volt, hanem így nézett ki:

Kép

Arra jutottunk itt a topikban, hogy ez csupán egy modifikáció volt... De jó lenne újra ilyeneket nevelni, csak olyanban, ami nem vedli ki! :D

Nem öröklődő...hmm, akkor színetetett, vagy egyéb? Mindenesetre jól nézett ki! 4-5 nap múlva az én kis feketepofájú fiókáim is kirepülnek.. :) Sajna csak kettő lett, az öregek, már nem fiatalok :D :D 3 éves a tojó, és 4 a hím.

Hozzászólás 2008 szept. 28, 18:55 
Skrachlaci írta:
Komoly :D Gratu hozzá! Milyen lesz? Feketemellű, fekete vagy piospofájú? Már ha hím lesz, bár a feketepofájúnál a tojó is pofafoltos...

Hali!
Azt nem csodálom, elvarázsolják az embert a kis trombitások, meg a genetikájuk, annyi szent!
Ő egy normál feketeszakállas szürke lesz és szerintem tojó, de ez még nem 100%... Az apja egy feketepofájú-feketeszakállas szürke madár, az anyja pedig egy normál szürke, aki tavaly született nálam, de tavaly még nem normál szürke volt, hanem így nézett ki:

Kép

Arra jutottunk itt a topikban, hogy ez csupán egy modifikáció volt... De jó lenne újra ilyeneket nevelni, csak olyanban, ami nem vedli ki! :D

Hozzászólás 2008 szept. 28, 18:44 
Zottan írta:
Üdv mindenkinek!
Íme egy frissen kirepült feketeszakállas:

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 28, 17:36 
Üdv mindenkinek!
Íme egy frissen kirepült feketeszakállas:

Kép

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 28, 17:18 
Szia Karri4312!

kari4312 írta:
képzeljétek afehérvári kiálitáson volt fekete szakálu fekete melü zebra pintya akkor az milyenfekete volt pákozdi károly

Az vagy akire gondolok. A Svájci szobatárs !?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 161, 162, 163, 164, 165, 166, 167 ... 205  Következő