Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 14, 19:57 
Sziasztok!

1. Nincs olyan, hogy pintyfélék csoportja, legfeljebb családja, ami a Fringillidae és a kanári, zöldike, tengelic, tűzcsíz, meggyvágó stb. tartoznak oda... A zebrapinty, rizspinty, stb. a díszpintyfélék közé (Estrildidae) tartoznak.
2. Nem feltétlenül kell 20°C nekik, elvannak 15-16-on is, de valóban a sirályka, zebra, rizs, muskát és társaik elvannak fagymentes fűtetlen helyen is, sőt.. Nekem többször teleltek már át ékfarkú amandinák is ilyen helyen.

Skrachlaci!
Emlékszem, melyik zebrákra gondolsz, én is nézegettem őket... Vörösmellű/feketemellű barna tojói vannak egyik ismerősömnek, ha gondolod megkérdezem, mennyiért adja. Hímet én is csak hordozót tudtam szerezni, bár a múltkor a győri börzén is szép kínálat volt...

Hozzászólás 2008 szept. 14, 19:45 
Sziasztok!
Kb. mikor vigyem be őket abba a helységbe ahol télen lesznek?
Már színesedik a csőrük is, lehet hogy az összes hím lesz :lol: , de békésen megvannak, estére bepréselődnek még abba a kis fészekbe négyen, a tojó kint alszik.Sárga-vörös köles, fénymag, muharmag tartalmú eleség megfelelő nekik?
Ez mellé még fürtöskölest és a kertből szedett zöld gyommagokat kapják. Van olyan ami mérgező, vagy nem etethető velük?
Lágyeleséget mennyi időnként kapjanak ősszel?

Hozzászólás 2008 szept. 14, 18:46 
zotya001 írta:
sziasztok
a pintyfélék csoportjába tartozó madarakat meddig lehet kint hagyni védő házikó nélkül
ha jól tudom 10 fókalat már nem lehetnek kinn
:?: :?: :?: :?:

Rizspinty, Zebrapinty elvan fagy. és huzatmentes helyen. főleg, ha fokozatosan szoktatod, tehát már tavasztól kinn tartod őket. De a legtöbb egzóta 20 C-fok alatt már nem érzi jól magát.

Hozzászólás 2008 szept. 14, 18:36 
nincs mit :)

Idézet:
Köszönöm a választ...

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2008 szept. 14, 18:31 
sziasztok
a pintyfélék csoportjába tartozó madarakat meddig lehet kint hagyni védő házikó nélkül
ha jól tudom 10 fókalat már nem lehetnek kinn
:?: :?: :?: :?:

Hozzászólás 2008 szept. 14, 18:31 
Köszönöm a választ...

Hozzászólás 2008 szept. 14, 18:24 
3000Ft-kért a pirosmellűek darabjáért, egyébként színhibátlan, és szép nagytestúek voltak. Standard feketepofájút láttam 2000 ft-ért.

Hozzászólás 2008 szept. 14, 18:14 
Skrachlaci írta:
Szépek! Főleg az "első pár" tetszik! Ma a monorin volt pirosmellű standard, de olyan öregek voltak szegények...bár az eladó válltig bizonygatta, hogy még csak 3 hónaposak.. :? Na majd 1x csak nekem is lesz pirosbögyű zebrám :lol:

Hát sajnos gyakran találkozni ilyen eladókkal mert tenyésztőnek nem nevezném őket? Milyen árak voltak a mostani börzén?

Hozzászólás 2008 szept. 14, 18:11 
Szépek! Főleg az "első pár" tetszik! Ma a monorin volt pirosmellű standard, de olyan öregek voltak szegények...bár az eladó válltig bizonygatta, hogy még csak 3 hónaposak.. :? Na majd 1x csak nekem is lesz pirosbögyű zebrám :lol:

Hozzászólás 2008 szept. 14, 13:24 
Sziasztok!

Teszek fel néhány képet a standard zebráimról.

Kép
Ez az első párom.

Kép
Ezek a gyerkőcök. Még csak most színesednek.

Kép
Ha minden jól megy ők lesznek a kettes pár.
A hím érdekessége, hogy nincs pofafoltja.

Kép
Bár közelebbről nézve....

Üdv. methian

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 szept. 13, 14:09 
Igen, Spirit, igazad van, én is így tudom!
A harmadik fészekalj véletlenül csúszott be :oops: , későn választottam el a fiókákat, amikor már volt néhány új tojás, különben pihentetni akartam őket :!:
Évi

Hozzászólás 2008 szept. 13, 13:58 
Szia Évi! Ne haragudj hogy így ismeretlenül beleszólok, de én mindenhol, azt olvastam/tanultam, hogy évente háromnál többször nem optimális költeni hagyni egy párt... nem terheli meg őket túlságosan hogy 3 hónap alatt 3 fészekaljat kineveltek, tehát hogy ez egy évre elég "adagot" negyedannyi idő alatt összehozták?

Évcsi írta:
Sziasztok!
Zottan!
Én is mutatok pár képet a pintyeimről, hogy milyen változatosak. Örülnék, ha megírnád a véleményedet róluk. 12-en vannak, ugyanattól a pártól, 3 fészekalj. A legidősebbek 5, a legfiatalabbak 2 hónaposak.

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2008 szept. 13, 13:29 
Sziasztok!
Zottan!
Én is mutatok pár képet a pintyeimről, hogy milyen változatosak. Örülnék, ha megírnád a véleményedet róluk. 12-en vannak, ugyanattól a pártól, 3 fészekalj. A legidősebbek 5, a legfiatalabbak 2 hónaposak.
röpde:
Kép
anya:
Kép
apa:
Kép
sokan:
Kép
Ez a halvány pofafoltos 2 hónapos, azt hittem,
hím lesz, de szerintem mégis inkább tojó. Érdekes.
Kép
A barna pofafoltos hímnek néz ki, de más színesedést nem látok rajta, nem is énekel, igaz ő is csak 2 hónapos.
Kép
Üdv.: Évi

Hozzászólás 2008 szept. 13, 10:48 
Sziasztok madárbarátok!
Nemrég írtam le a kis szökevényem történetét tanácsot kérve tőletek, miként járjak el, mi a teendő ilyen esetben.
A válaszként kapott tanácsokat gyorsan megfogadtam, és már másnap vettem egy új hímet, a megmaradt, szintén hím mellé. Azonban az eltelt két hét alatt minden a vártnál rosszabbul sikerült.
Sajnos a szökevény azóta sem jött vissza. Valahogy az itthoniak sem akarnak összebarátkozni. A régi csivitelés által keltett "hangzavar" teljesen megszűnt, mindennapos lett a csend. Mindkettő alig eszik, a fürdés teljesen megszűnt. A fészket, amit a kezdetek kezdetén a kalitkába tettem, most csak az idősebb zebra lakja, az új, a fiatalabb a tetején alszik. Megpróbáltam, hogy kitakarítottam a fészket, hátha a tiszta belső becsábítja, de nem. Persze van egy olyan érzésem, hogy a nagy nem engedi bent aludni. Már azon töröm a fejem, hogy kiveszem egy ideig, és újat rakok be, hátha azt már közösen lakják be. Az új zebrám is folyamatosan pánikol, amikor a kalitka közelébe megyek. Etetéskor, tisztításkor hatalmas a röpködés, pánikszerű menekülő hadjáratot folytat, és ez átragad a másikra is.
Őszintén szólva az új jövevény "beszoktatásánál" ajánlott eljárást megszegtem, nem volt lehetőségem elkülöníteni, külön kalitkából megismertetni őket egymással.
Ha van valami tanácsotok, ötletetek, amivel visszaállíthatnám a megszokott paradicsomi hangulatot, hálásan megköszönném.
Üdvözlettel:
Balázs

Hozzászólás 2008 szept. 13, 8:56 
Na még ezeket megmutatom:

így dalol a hímünk:

http://video.google.com/videoplay?docid=3189720093246806979

így pedig a fia, először volt ez a saját dallama, ami szerintem marha aranyos volt, aztán mégiscsak eltanulta az apjáét...

http://video.google.com/videoplay?docid=307498774028899981

Hozzászólás 2008 szept. 13, 8:13 
Mi valószínűleg a galambászkuckótól rendelnénk, róluk mi hír járja ilyen tekintetben?

És a natúr gyűrű az milyen? Ha évek szerint vannak a színesek, akkor a natúrt hogyhogy elfogadják? Vagy hogy van ez?

Belépjünk valamelyik egyesületbe? Vagy anélkül is lehet?

Zottan írta:
Ez a gyűrűkészítőtől függ... Én például most kifogytam, és az utánrendelt csak október elején lesz meg, az is csak natúr... A színezettre még két-három hetet kéne várni...

Hozzászólás 2008 szept. 12, 20:18 
Szia Zottan!

Épp most értem a cikk végére. Kár hogy így alakult, de legalább ezek a képek megmaradtak. :(

Üdv.
methian

Hozzászólás 2008 szept. 12, 20:07 
methian írta:
Sziasztok!

Nagyon érdekes képeket találtam a neten. Még sohasem láttam ilyen madarakat. Gondolom itthon nincs még ilyen mutáció. Mindenesetre érdekes, és nagyon szép. Mi a véleményetek?

Szia methian!
Én néhány hónapja láttam ezt a képet és olvastam a hozzá való cikket. Nem is lehet itthon ilyen madár, mert már ott sincs ahol kialakult! (USA vagy Ausztrália ha jól emlékszem) Azt hiszem az volt a baj, hogy nagyon hamar elpusztultak különféle nyavalyákban ezek a madarak, tehát a színváltozat nem volt teljesen életképes... Sajnos, pedig igazán szép madarak lennének!!

Hozzászólás 2008 szept. 12, 20:04 
Sziasztok!

Nagyon érdekes képeket találtam a neten. Még sohasem láttam ilyen madarakat. Gondolom itthon nincs még ilyen mutáció. Mindenesetre érdekes, és nagyon szép. Mi a véleményetek?

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 12, 19:21 
Spirit írta:
Nekem egyébként jobban tetszik a csíkos :lol: de eddig pl. nem is tudtam hogy az a gyakoribb...

most úgy felbuzdultunk, hogy fel is rakunk nekik odút :P

Nagyon helyes! :D
Egyébként a csíkos az eredeti, vad színváltozat.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 205  Következő