Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 14, 21:47 
Hali!

Örülök hogy jónak találtad. Csak azt sajnálom, hogy a videó nem nagyobb, de azért majd még le szeretném írni, hogy az ott megfigyelhető jelenségeknek mi a magyarázata (tudásomhoz mérten). (pl.: a fehér toll szupernormális inger, stb.)

A kérdésre pedig: természetesen lehet, csak szólni kell mert hajlamos vagyok a felejtésre. A pofafolt pedig biztos más színű lesz. Még csak most repültek ki a fészekből. (A szülők szülei egy vadszínű pár volt ezeknek született opál, vörös, és vadszínű kicsinyük, tehát valamelyikük biztosan hordoz valami világos gént.)

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 márc. 14, 19:01 
Szia!

Megnéztem és nagyon tetszik!!
Milyen érdekes, hogy egy "vadszínű" párnak fehér és fekete pofafoltos kicsinye van :D
Hófehérek és tarkák nálam is születtek már egy fahéj hím és szürke tójó párosból, de a fekete pofi az nagyon tetszik!
Gratulálok, szépek a madárkák és jó a videó is!
( Lehetne a kicsiket majd teljes díszben is látni?)
Köszi!

Hozzászólás 2008 márc. 14, 17:21 
Üdvözlet!

Mindenki örömére (legalábbis remélem) felkerült a weblapomra egy a zeprapinty szaporodási és ivadékgondozási viselkedésével kapcsolatos videoklipp. :lol:
ha érdekel katt ide

IDRE tag

Hozzászólás 2008 márc. 13, 22:28 
Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat, átadom neki! :lol:

Most már alszik, a lába még mindig a jó irányban áll, pedig "mászkált" vele!
Hihetetlen, hogy micsoda erő és élniakarás van ezekben a csöpp kis állatokban!
Nagyon vigyázok rá, hogy sikerüljön neki a gyógyulás!

Hozzászólás 2008 márc. 13, 20:19 
Húha Moncsi, Nálatok tényleg mindig van valami!

Nagyon örülök, hogy sikerült megmenteni a madárkádat.
Gyógyulást neki!!!
:D

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 13, 18:09 
Ügyes voltál te is!!! Gyógyulást a kis betegnek :wink: !
:55:

IDRE tag

Hozzászólás 2008 márc. 13, 17:23 
Sziasztok!

Ma egy kisebbfajta csodának lehettem tanuja, gondoltam leírom!

Reggel szörnyű szárnycsapkodás ébresztett a madarak felől, kirohantam hozzájuk és elborzadva láttam, hogy az egyik, alig 7 hetes kis zebrapintyem
beakadva lóg a kalitka rácsán! ( hogy hogy csinálta, ne kérdezzétek, mert foggalmam sincs, hogy sikerült neki befűzni a lábát két kalitrács közé) A lényeg, hogy véres volt a kis lába és a combcsontja kiállt. Alig tudtam kiszabadítani! Első pánikomban, remegő kezekkel, leöntöttem betadinnal és kétségbe estem, hogy vajon mi is legyen! Eszembe jutott a Dunaföldvári állatkorház, felhívtam őket és néhány perces tanakodás után a korház vezető orvosa és tulajdonosa elvállalta, hogy megpróbálja rendbehozni! Nem igért semmi jót, ilyen pici madárral még nem volt dolga, de már ez is eredmény volt nekem, hogy legalább megpróbálja! Elvittem a kis sebesültet, és 3 orvos, rentgeteg találékonyság után megműtötte! Elaltatták,(már ez sem volt egyszerű :) ) és egy injekciós tűt szúrva a törött csontokba, rögzitették azokat. Utána összehúzták a szöveteket és egy öltéssel összevarta a pici combját! Nem hittem a szememnek! Csodálatos volt látni az elhivatottságukat és leleményességüket! Ezúton is nagyon köszönöm Túri doktor úrnak!
A kis sebesült most egy fagyisdobozban pihenget, eszik-iszik, látszólag nem zavarja a műtött lába, még közlekedik is vele és hívogatja a tesóit :lol:
Az orvos szerint, legrosszabb esetben egy kicsit oldalra fog állni a lába, de biztosan élni és virulni fog!
Szóval egy kis túlélő! :wink:
Öszintén szólva, nem hittem, hogy sikerülhet, de remélem mostmár nem lesz vele baj!
Mégegyszer köszönet az orvosoknak a "csodáért"!

Hozzászólás 2008 márc. 6, 17:37 
Balance írta:
Szép nagyok és jók a fotók! :31:

köszi. Mint kiderült tegnap óta kelnek az újabb fészekalj kicsinyei. Én egy hét múlva vártam őket. :roll:

Hozzászólás 2008 márc. 5, 19:47 
sgabi13 írta:
Sziasztok!

Egy fontos kérdésem lenne.Hogy van egy rózsásfejü törpepapagájom.És azt belehet tenni 15db zebrapinty közé?
Szia!Inkább szerezz egy párat neki,ezek a madárkák egyedül nem érzik jól magukat.Tehát egy fajtársat :wink:

Hozzászólás 2008 márc. 5, 17:43 
Sziasztok!

Egy fontos kérdésem lenne.Hogy van egy rózsásfejü törpepapagájom.És azt belehet tenni 15db zebrapinty közé?

Hozzászólás 2008 márc. 5, 9:36 
Szervusz Lajos! :)

Most megfogtál. Pontosan nem tudom, mert gyűrűzetlen :? kereskedésben vásárolt madárról van szó.

Tippelni tudom. Teljesen kiszínesedett ivarérett madár volt, mikor vettem december elején, úgyhogy minimum 7 hónapos.

A fekete arcú madarakról azt olvastam (ami összefügg a fekete alhassal), hogy tul. képp megoszlanak a vélemények. Van, aki domináns örökítést említ, és van, aki modifikációról beszél, azaz a tartási körülmények befolyásolják a fekete szín intenzitását.
A madaramnak nem teljesen fekete az arca (könnysáv), kissé fehéren tarkás. Lehet, hogy tarka vérvonallal keveredett fekete arcról van szó és a teljes kivedlése után most már ez a végleges felnőtt tollazata? Nemtom...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 5, 7:07 
Szia Levente !

Mennyi idős az a zebra, melynek változott a hasi tollazatának a színe ?

Hozzászólás 2008 márc. 4, 21:05 
Szép nagyok és jók a fotók! :31:

A feketehasú hímem "betarkult" a hasán... :? Vedlés után növesztette a fehér tollakat. Mondjuk szép és kontrasztos így is, de nekem a teljesen fekete melle és hasa miatt tetszett.

Hozzászólás 2008 feb. 25, 17:27 
Itt vannak a már nem is olyan kicsik:

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 feb. 19, 20:28 
Sziasztok!!!

sajnálatos módon 3ból 2már elpusztult de a 3dikat anygjából etetik ugy veszem észre remélem az az egy megmarad köszönöm az infokat a fészekbe raktam vissza de ahogy beraktam kiugrik mint egy önkéntesmerénylő és többnyire nem a szülei foglalkoznak vele hanem egy másik pár pedig ennek a párnak még nem is volt fészek alja érdekes.

Hozzászólás 2008 feb. 19, 20:01 
Itt egy kép az egyik kis "vadállatról"

Kép

Dórának pedig üzenem: nem kell mindig a legrosszabbra gondolni! :wink: Nekem eddig a zebrákkal volt a legkönnyebb dolgom, úgyhogy nem kell egyből kétségbe esni. :D

Ui.: pedig pesszimizmus terén én sem vagyok semmi :lol:

Hozzászólás 2008 feb. 18, 21:33 
Gabesz írta:
bizony képesek a saját fiókáikat is fészekanyagnak felhasználni, és ha zavarjuk őket míg picik a fiókák, a kannibalizmus sem áll távol tőlük...

:shock: :x
Köszönöm Gabesz és külön örülök a gyönyörű képnek! Igen, már tudom, hogy az első időkben nagy nehézségek lesznek (a tojó madaram még "szűz" volt!), de tőletek sokat tanulok és nem fogok kétségbeesni, ha valami gond lesz. Lehet, hogy üres tojások lesznek, vagy nem ülnek rajtuk, vagy kilökik őket először, gondolom.Lélekben már készülök erre...Valószínűleg venni fogok fecskendőt is..

Hozzászólás 2008 feb. 17, 15:11 
central írta:
Sziasztok!!!

avval a problémával fodulok hozzátok hogy van két zebrapinty fiókám kijöttek a fészekből de nem nagyon tudnak repülni ott kuksolnak a kalitka alján néha próbálkoznak de.... de a probléma hogy nem esznek maguktól a szülöket meg nem látom hogy adnának nekik mert mindig mikor lerepülnek hozzájuk csak tátognak szóval mit tanácsoltok ha ekem kell átvenni az etetést estleg valami recept??? előre is köszi a válaszaitokat

Szia Central!

Ahogy Gabesz írta, a fészket először elhagyó fióka nagyon félénk, ezért természetes az a viselkedése, hogy a kalitka sarkába húzódik.Nem hogy természetes, ez a jó viselkedés, mert ha a kicsi gyenge lenne, nem bújna el ,hanem a fejét a szárnya alá dugva "billegne" valahol a kalitkában!
Szerintem nem lett velük semmi gond, már az is lehet,hogy visszajárnak az oduba néha-néha.De ha az utóbbi problémád merülne fel, akkor tojássárgáját kevés vízben feloldod és fecskendővel adagolhatod nekik.
Magot is csipegetnek már ilyen korban, legkönnyebben a fürtöskölest tudják megenni.
De remélem azóta a "problémád" megoldódott :!:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 17, 14:50 
Sziasztok!

Nem tudom, hogy válaszolt-e valaki Centralnak, de lehetséges, hogy időközben rájött a megoldásra. Igen, ha a fiókák már veszik a bátorságot és kimerészkednek a fészek szélére, nagyon meglehet, hogy kipottyannak... Ilyenkor általában nagy a ribillió! A picur esetlen próbálkozásokkal szeretne visszajutni a fészek melegébe, a szülők meg aggodalmaskodva "bíztatják" csemetéjüket :lol: . Gondolom. Ha rézsútosan teszel be egy ágat a fészek felé, akár vissza is gyalogolhat rajta. Én legtöbbször esténként kellett visszategyem a vakmerő kicsinyeket, hogy az éjszakát még a papa-mama mellett tölthessék. Aztán másnap kezdődik minden előlről.

Azt azért én is megfigyeltem, ha egy picur van a földön első napokban, inkább a fészekben lévő csemeték kapnak enni... A kézzel való nevelésre eddig nálam ez a pár év alatt még nem volt szükség, de gondolom, ugyanaz a lágyeleség kellene kicsit jobban pépesítve, mint amit egyébként adunk az etetőbe a magok mellé.

Nálam a zebrák nagyon jó szülőknek és nevelőknek bizonyultak. Arra azonban oda kell figyelni, nehogy idejekorán újabb fészket akarjanak rakni... mert akkor bizony képesek a saját fiókáikat is fészekanyagnak felhasználni, és ha zavarjuk őket míg picik a fiókák, a kannibalizmus sem áll távol tőlük... Hogy szapora egy népség, az biztos! Ha már többször is párosodtak, minden bizonnyal jönnek majd a tojások is. Túlságosan nem mélyedtem el a zebrap.tenyésztésének rejtelmeibe, de úgy vettem észre, hogy ők az év bármely szakaszában képesek szaporodni, ami a táplálék milyenségével és a tartási körülményekkel azért befolyásolható :wink: .

Kép

Üdv: Gabesz

Ui: Rengeteg hasznos oktatóanyagot találsz az IDRE főoldalán és itt a topikon is. Olvasgass bele! 8)

Hozzászólás 2008 feb. 17, 13:57 
Üdv szakértők!

Mivel nem kaptam fehér zebrapinty tojómnak fehér hímet, egy normál, "vad" zebrapinty párja lett, akit az első pillanattól imád (nem úgy, mint az előző fehér hímet, akit nem fogadott el, és aki napok alatt elpusztult).Nos, gyakran élnek nemi életet.Adok fészekanyagot és nagyon meleg van, felemeltem a tojásfehérje adagot (rengeteget esznek másból is).A fészekanyag helyett sokszor próbálnak egész fürtöskölest a fészekbe spájzolni.
Tisztában vagyok vele, hogy amatőr és kezdő madártartó lévén, értéktelen és közönséges madaraim vannak, akiknek "snassz" madarak lesznek a fiókáik.De tőlem távol áll a tenyésztésnek a gondolata is.Ám mi nagyon örülünk, hogy jól alakulnak a dolgok és úgy gondoljuk, a szaporodás biztos jele annak, hogy a madarak jól érzik nálunk magukat.És nagyon várjuk a fiókákat!
A párzás után okvetlen tojást fognak rakni? Vagy csak egy kis idő múlva termékenyülnek meg? (Erre a madárhatározóim nem térnek ki.)Vannak, akiknek ilyenkor már vannak fiókáik, vagy mindenképpen csak tavasszal tojnak?
Válaszotokat előre is köszönöm!

Válaszolt valaki Centralnak? Hogy vannak a fiókák, sikerült megmenteni őket?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 205  Következő