Sziasztok!
Ma egy kisebbfajta csodának lehettem tanuja, gondoltam leírom!
Reggel szörnyű szárnycsapkodás ébresztett a madarak felől, kirohantam hozzájuk és elborzadva láttam, hogy az egyik, alig 7 hetes kis zebrapintyem
beakadva lóg a kalitka rácsán! ( hogy hogy csinálta, ne kérdezzétek, mert foggalmam sincs, hogy sikerült neki befűzni a lábát két kalitrács közé) A lényeg, hogy véres volt a kis lába és a combcsontja kiállt. Alig tudtam kiszabadítani! Első pánikomban, remegő kezekkel, leöntöttem betadinnal és kétségbe estem, hogy vajon mi is legyen! Eszembe jutott a Dunaföldvári állatkorház, felhívtam őket és néhány perces tanakodás után a korház vezető orvosa és tulajdonosa elvállalta, hogy megpróbálja rendbehozni! Nem igért semmi jót, ilyen pici madárral még nem volt dolga, de már ez is eredmény volt nekem, hogy legalább megpróbálja! Elvittem a kis sebesültet, és 3 orvos, rentgeteg találékonyság után megműtötte! Elaltatták,(már ez sem volt egyszerű

) és egy injekciós tűt szúrva a törött csontokba, rögzitették azokat. Utána összehúzták a szöveteket és egy öltéssel összevarta a pici combját! Nem hittem a szememnek! Csodálatos volt látni az elhivatottságukat és leleményességüket! Ezúton is nagyon köszönöm Túri doktor úrnak!
A kis sebesült most egy fagyisdobozban pihenget, eszik-iszik, látszólag nem zavarja a műtött lába, még közlekedik is vele és hívogatja a tesóit
Az orvos szerint, legrosszabb esetben egy kicsit oldalra fog állni a lába, de biztosan élni és virulni fog!
Szóval egy kis túlélő!
Öszintén szólva, nem hittem, hogy sikerülhet, de remélem mostmár nem lesz vele baj!
Mégegyszer köszönet az orvosoknak a "csodáért"!