Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 feb. 15, 0:44 
Sziasztok!!!

avval a problémával fodulok hozzátok hogy van két zebrapinty fiókám kijöttek a fészekből de nem nagyon tudnak repülni ott kuksolnak a kalitka alján néha próbálkoznak de.... de a probléma hogy nem esznek maguktól a szülöket meg nem látom hogy adnának nekik mert mindig mikor lerepülnek hozzájuk csak tátognak szóval mit tanácsoltok ha ekem kell átvenni az etetést estleg valami recept??? előre is köszi a válaszaitokat

Hozzászólás 2008 feb. 11, 12:15 
:)

Hozzászólás 2008 feb. 11, 11:28 
nem történt semmi!!! :)

Hozzászólás 2008 feb. 11, 11:09 
Kynyoo írta:
Nem okoskodni akartam csak feltettem a képet hogy erről van e szó mert mivel nincsenek ezek a színek kiforrva így sajátságos megnevezésük sincs tudtommal és kiváncsi voltam miről beszéltek ennyi mert mondjuk egy laikus aki csak beleolvas nem biztos hogy tudja miről van szó ahogy én sem tudtam ezért volt a kép és a kérdés! Ennyi

Szia! :)

Örülök, hogy hozzászóltál! Pont azért, amiért írtad! Kell az infó mindenkinek, még azoknak is, akikről nem is tudunk. :wink:
Tudod, valahol mindenki okoskodik, és ez így van jól! Én is ezt teszem.
Ha akkora szaktekintély lennék, már könyvet adtam volna ki, vagy vezető szerepben lennék zebra ügyben. :lol: Talán én többet olvastam utána a zebráknak, mélyebben belevetettem magam a genetika perverzitásába 8) , ennyivel vagyok "okosabb".
Az a jó, hogy itt nem egymás ellen vagyunk, nem kell rivalizálni. :) Ez a közösség sokat tesz egymásért, mert így érzi belülről, ez nekem nagyon tetszik!

Kérlek, ne haragudj ha a hozzászólásom kioktatónak tűnt, nem ez volt a célom. :oops: Nem észosztó szeretnék lenni. Régebben beleestem ebbe a hibába, most nem szeretnék. Biztos a stílusom az oka, jobban kell figyeljek erre is! Én köszönöm a reagálásod ezért!!!

Üdv, Balance :)

Hozzászólás 2008 feb. 11, 10:30 
Nem okoskodni akartam csak feltettem a képet hogy erről van e szó mert mivel nincsenek ezek a színek kiforrva így sajátságos megnevezésük sincs tudtommal és kiváncsi voltam miről beszéltek ennyi mert mondjuk egy laikus aki csak beleolvas nem biztos hogy tudja miről van szó ahogy én sem tudtam ezért volt a kép és a kérdés! Ennyi

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 11, 10:12 
Ok! Balance!

Hozzászólás 2008 feb. 11, 9:58 
Kónya Zsolt írta:
Balancenek.: Baz megye , Miskolc és Eger között. Hát nem a Camponánál. (DE miért is tartanak ott madarat!!??)

Szia!

Tényleg messze lakunk egymástól, de valahogy megoldjuk... :wink:
Nekem itt több lehetőségem van (talán), és ha találok egy jómadarat :lol: , rögtön felhívlak! :wink:

A Campona egy pláza. Mindenféle üzlet van benne, köztük egy díszállatáruház is. Olasz a tulaj, horror áron árulja a madarait. Felszerelés és eleség ügyében jó az árszinvonala és a kínálata (a többi kereskedőhöz képest).

Hozzászólás 2008 feb. 11, 9:53 
eszterolajos írta:
Szia Balance !

Van egy tagtársunk aki különleges színű zebrákat tenyészt, azt hiszem neki is van abból a színből amit keresel, vedd fel a kapcsolatot vele a tagnévsorban megtalálod a telefonját Beviz Tibor a becses neve, Bp. -en dolgozik.

Köszönöm szépen!!! :D

Hozzászólás 2008 feb. 11, 9:47 
Kynyoo írta:
Üdv mindenkinek!
Elnézést hogy csak belinkelek egy képet de a sirálykák között középen látható egy zebra ezt hívjátok fekete hasúnak? Ha igen akkor Balance írását megerősíthetem mert ez a madár egy "narancsmellű! hím és egy ezüst tojó kölyke a tojó felmenői pedig fekete fülüek!
Kép

Szia Kynyoo!

Én azt hívom fekete hasúnak, aminek fekete a hasa. :lol:
Tudomásom szerint nem tárgyalják külön kategóriának a fekete hasú zebrapintyet. Amikor egy madár, fekete arcú, fekete mellű úgy, hogy a mell színe lehúzódik a hason át egészen a farok végéig (tehát eltűnnek a farokfedőkről a fehér csíkok is) azt EUMO elnevezéssel illetik. Nekem az tetszik, mikor a pofafoltja és az oldalán lévő vörös tollak is feketék! 8)

Kép

Ahogy Te is írtad, ez a narancsmellűből alakul ki színcsere után! Mármint a fekete mell és/vagy has. Ennek a színcserés dolognak az az érdekessége, hogy szinte találomra alaku oda-vissza valamitől. Egyetlen madárnak sem ilyen a genetikája, ezért ez egy homályos folt ennek a madárnak a megértése. Nem tudni, hogy mi készteti a madarat a színcserére. Van úgy, hogy a fekete színű eumo szülőpár fiókái közt újból megjelenik a vörös szín a testen. Csak úgy...

Hozzászólás 2008 feb. 11, 8:43 
Szevasz Kynyoo!

Ahogy látom az a zebra "csak" feketemellű, a hasa már fehér! De nem a legmegfelelőbb szögből látszik ,így csak gyanítom. :? Erre írta Balance , hogy sajnos az nem is lesz feketehasú. :cry:
Balancenek.: Baz megye , Miskolc és Eger között. Hát nem a Camponánál. (DE miért is tartanak ott madarat!!??)

Hozzászólás 2008 feb. 11, 8:39 
Szia Balance !

Van egy tagtársunk aki különleges színű zebrákat tenyészt, azt hiszem neki v is van abból a színből amit keresel, vedd fel a kapcsolatot vele a tagnévsorban megtalálod a telefonját Beviz Tibor a becses neve, Bp. -en dolgozik.

Hozzászólás 2008 feb. 11, 8:39 
Szép Jó napot Lajos bá!
Igazából amit én találtam azt Demkó Ottó honlapjáról szedtem össze de ez az oldal most nem működik valamint a www.zebrapinty.lap.hu illetve tavaly a zalaegerszegi kiállításon sikerült pár dologról beszélnem
Dr. Vörös Zétával igazából ő legalábbis ahogyan mondta leginkább a "narancsmellű" zebrapinty tenyésztésére hajlott hogy minél nagyobb területen legyen jelen a szín a madár testén! Ha emlékeim nem csalnak akkor ez a mutáció mintha a fahéj és feketefülü madár keresztezéséből alakult volna ki talán ennek is köszönhető hogy ha egy ilyen egyedet összeteszünk feketefülüvel akkor így alakulhat ki ez a sötét színváltozat de ez csak az én szubjektív feltevésem! Igazából a végletekig nem ástam le mivel magyar nyelvű szakirodalom nem nagyon található igaz németül tudok beszélni de a specifikus dolgokat nehéz előkeresni magyarul!

Hozzászólás 2008 feb. 11, 8:35 
Szia Zsolt !

Nagyon szívesen meglátogatlak, de tegnap egy országjáráson voltunk a barátomékkal, Veszprémben kezdtük, Székesfehérvárral folytatva a Campónában kötöttünk ki. Persze mindenki más céllal volt ott.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 feb. 11, 8:24 
eszterolajos írta:
Igen én is jártam a Camponában ma és atkás a csőre, nincs értelme megvenni, mert túl lerobbant a tojó.

Kedves Lajos!
Máskor ha 500 méterre vagy tőlünk csörögj rám!
Szívesen megkínáltalak volna egy teával, s válthattunk volna egy-két szót!

Hozzászólás 2008 feb. 11, 8:21 
Szia Kynyoo !

Az általad kibányászottakból a zebrák genetikájával kapcsolatos irodalom jegyzéket leírnád, hogy más is utánna nézhessen, ha érdekli a dolog. / könyv címek, jegyzetek, linkek stb.../

köszönöm...

Hozzászólás 2008 feb. 11, 7:23 
[quote="Balance"]Szia Kónya Zsolt! :)
Nem vagyok nagy zebrás, de még egzótás sem. Viszont a genetika érdekel (itt is), és utánaolvastam a lényegnek: A fekete has önmagában nem létezik! Ez egy kicserélt szín!!! Méghozzá a vörös szín titokzatos cseréjéből keletkezik. A zebráknak elég egyedi a genetikája, nem hasonlítható egyetlen madáréhoz sem!
A fekete hasú zebrapinty kitenyésztéséhez a vörössel kell kezdeni: szelektíve megtartani azokat az egyedeket, amiknek vörös mellszíne egyre inkább befedi a hasat is. Mikor ez megvan, össze kell rakni fekete pofafoltossal, mer ebben a madárban már benne van a feketén kívül a "színcsere" gén is. Sosem lesz fekete mellű madárból fekete hasú. :idea: Amelyiknek fehér a hasa (ahogy Te is írtad), annak az is marad.

Üdv mindenkinek!
Elnézést hogy csak belinkelek egy képet de a sirálykák között középen látható egy zebra ezt hívjátok fekete hasúnak? Ha igen akkor Balance írását megerősíthetem mert ez a madár egy "narancsmellű! hím és egy ezüst tojó kölyke a tojó felmenői pedig fekete fülüek!
Kép

Hozzászólás 2008 feb. 11, 0:09 
Hallgatok a tapasztalat szavára, most nem fog elvinni a szivem... :(
Inkább megsem nézem. :?

Köszönöm Lajos! :idea:

Hozzászólás 2008 feb. 10, 23:57 
Sziasztok !

Nem az a baj, hogy az betegnek látszik, hanem az egész csapat olyan gubbasztósnak tünt... én nem javaslom bevinni a többiek közé, mivel más betegséget is hordozhat magával, beszéltem az eggyik eladóval, hogy jó lenne lekezelni őket, mivel a tollazatuk is hiányos már a sok kaparózástól, de úgy láttam, hogy csak feltartottam a munkájában... de hamarosan leesik a jákójuk is, azt sem lehetett mozgásra bírni...az is gubbasztott erősen...

ne vegyétek meg őket !!!

Hozzászólás 2008 feb. 10, 23:44 
Kónya Zsolt írta:
Balance írta:

Van egy ötletem: tenyésszük őket együtt. Én megosztom veled minden tudásom, madaram, lelőhelyem. :wink: Ketten biztosan sikerül feketerigót összehozni! :D Ez után jönne a méretnövelés... :roll:
Nos, nekem nincs túlsok helyem a projekt végigviteléhez: jövőre ellepnének a madarak... :lol:

Szevasz Balance!

Megtisztelő a felajánlásod , nagyon szívesen és még nagyobb örömmel részt vennék a dologban. Köszönöm szépen :wink:

És még mennyi segítséget kapunk! :D

Lehet, hogy megkéne nézd azt a beteg madarat a Camponában... Talán Lajos szerint megmenthető, nem tudom. :? Nekem még nem volt beteg madaram, nincs tapasztalatom a gyógyításban.

Ja, azt se tudom, hogy merre van Tardona. Lehet, hogy messze... :roll:
Ha Pest felé jössz, bármikor szívesen látunk, ugorj be! :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 10, 23:39 
eszterolajos írta:
Igen én is jártam a Camponában ma és atkás a csőre, nincs értelme megvenni, mert túl lerobbant a tojó.

Tiszteletem Lajos!

Ma mindenki arrafele ját úgylátszik! ;) Én H. Zsoltnál voltam, pár utcára a Camponától. Gondoltam, hogy benézek oda is. Azt hiszem, hogy jobb így, mert én biztos elhoztam volna szegény madárkát!

Nem lehet megmenteni, mi a véleménye? :roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 205  Következő