Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 júl. 25, 15:03 
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!Van egy szép pár zebrapintyünk,akik nagyon édesek!Lassan 4 hete lerakta a tojó a tojásokat,5 db-ot!Az elején nagyon szépen ült rajtuk,de mostanában már nem megy be egyáltalán!Egész nap a fiú van bent,és ő ül a tojásokon!A tojó általában csak éjjel megy be a fészekbe!Ez mitől lehet?Mennyi idő kell még hogy kikeljenek,ha persze vannak -e a tojásokban!Szerintetek meddig várjunk még?

Hozzászólás 2011 júl. 18, 17:24 
Köszönöm. A kicsi is teljesen leamortizálódott, mikor végre felfogta mi a helyzet.Gyorsan szereztünk neki egy másik kislányt, hogy legalább egyen. Azt hittük nekiesik, mint a már elhalálozottnak; mikor először találkoztak, megpróbálta elpüfölni, de Síla jóval nagyobb volt nála és hiperbamba is, egyszerűen semmivel nem érte el a kicsi, hogy bunyó legyen. Most annyira maga alatt volt, hogy nem is érdekelte az újonc és húzódott el tőle. Most már legalább megtűri maga mellett, és figyelgeti, de nem érdekli túlzottan. Remélem hamar túllép ezen.

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2011 júl. 18, 9:30 
Nagyon sajnálom :(

Hozzászólás 2011 júl. 18, 9:25 
Hát... asszem le vagyok sújtva. Nagyobbik lánykám ma hajnalban elhalálozott. Tegnap csak csücsült, azt hittem fáj a lába, mert megint kicsit pirosnak tűnt, de mikor takarítottam, simán odébbugrált, tehát nem látszott rajta semmi különösen furcsa, de reggelre már nem élt.

Valódi név: Marton Márk

Hozzászólás 2011 júl. 15, 20:35 
Lehet,még nem lehet látni.

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2011 júl. 15, 11:22 
Szia!
Nem lehet, hogy a kisebbik hím, a nagyobbik meg tojó?

Valódi név: Marton Márk

Hozzászólás 2011 júl. 14, 21:33 
Sziasztok!
Mitől lehet az,hogy a hím kergeti a kissebik fiókáját ami kb. egy hete repült ki?A nagyobbikat imádja.
:?:

Hozzászólás 2011 júl. 9, 22:42 
Visszatértem, méghozzá egy jó hírrel ^^
A ragacs alkalmazása abbamaradt, így a tanácsot megfogadva levágtuk a tollakat, de már nő alatta az új.
Sőt! Beszereztünk egy atkaölősprayt, amivel "kitakarítottuk" a kalitkát többször is, és lám a kis betegem lába visszatért a normálisba! (Bevallom nem értem, mert a korábban alkalmazott atkaírtóknál nem maradt meg a tartós hatás, na de nem akarok huhogni)
Kérésre megnézhetem a gyártót, de azt hiszem Vitacraftos.
Szegénykém még mindig nem tud repülni, és nem tudom miért (nem volt rá soha képes igazán) Létezik, hogy nem tanult meg?
(Nagyon remélem nem kap vissza semmi vackot, már kijutott neki a jóból. Addig is nagy megkönnyebbült sóhaj!)

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 júl. 9, 12:10 
Na akkor nagy valószínűséggel márvány (vagy álarcos) a tojó.
A sorozatokat azért már most is nagyjából lehet látni, max az egyéb, pontosabb faktorok nem látszanak. De majd az is szépen kijön a vedlés után.

Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2011 júl. 9, 10:57 
igen a tojó fehér és fekete csík van a fején.Hát akkor ezt vedlés után tudom meg eszerint melyik milyen lesz:D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 9, 10:48 
Hali,

sokan félre értelmezik a fehéret, mert a fehéres színű de könnycsíkkal rendelkező tojó nem fehér példáúl! (Neked ilyen tojód van?)
A fiókák színe alapján elég jól meg van keverve a szülők színei (mint általában az országban) ezért nagyon következtetni az utódokra igencsak körülményes. Amolyan zsákbamacska :D
De a bézsből nem lesz fehér már...

Hozzászólás 2011 júl. 9, 9:51 
szia ckuzmos

köszönöm a választ,akkor még bő egy hónapunk van megtudni melyik milyen lesz,bár ahogy írod az egyiket hallottam rekedten énekelgetni nyilván fiú lesz majd.

A színük 3nak szürke 1szürke fehér foltokkal,2világos bézs színű,ezektől eltérő színük lesz,vagy a két bézs lehet fehér lesz?Mert a tojó fehér..

köszönöm

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 8, 19:27 
Lalee:

ilyen esetekben én a tojásokat mindig bent hagyom még az odúban, de megjelölöm őket. Senkit nem zavar, a madarakat viszont stimulálhatja. Fiatal egyedeknél a tapasztalatlanság miatt előfordul a kotlás megszakadása, vagy hanyag kotlás. De az is lehet hogy csak rossz időben nézegeted őket (amikor épp leszállt kajálni, nyújtózkodni stb.) de a tojásoknak semmi bajuk. Ezért érdemes például finoman megnézni melegek e még, vagy már kihűltek. Vagy éppenséggel érdemes lámpázni is, hogy tudjuk szemesek e, elindult e az embrió fejlődése.
Ha bent marad és rátojnak, akkor a jelölés alapján el lehet szedni a régieket. 6 tojásnál többet nem célszerű hagyni.
Ha elvesszük a tojásokat és a madaraknak egyébként semmi problémájuk 1-2 héten belül új tojást raknak.

Impostor:

a fiókák elválasztásakor mindig a csőrük színét figyelem. Ha elkezd a fekete csőr színesedni, (egyes színváltozatoknál fehér a fiókáknak), akkor erősödik a csőre ahhoz hogy önállóan fel tudja törni a száraz magokat. Ha biztosra akarsz menni, abban az időben válaszd el őket, amikor már a csőrnek nagy része pirosas.
Addig azonban figyelni kell, ne legyen fent odú (letojnak a szülők) illetve ne bántsák a kicsiket.

Betti:

az első vedlés kb. 3 hónapos korukban kezdődik. De a hímek már hamarabb is elkezdenek nyekeregni, pláne ha van velük hím akitől tanulnak, vagy akit utánoznak :D

Valódi név: Kardos Csaba

Hozzászólás 2011 júl. 7, 21:37 
Köszi szépen!

Hozzászólás 2011 júl. 7, 14:51 
Impostor!

a kijöveteltől számított 2héten belül írják hogy azok lesznek,na az enyémek majdnem 4hétig ettek a szülőktől.Szerintem amikor látod mind eszik magától,akkor lehet őket külön rakni,én is csak most tettem őket külön. :?

Valódi név: Kardos Csaba

Hozzászólás 2011 júl. 7, 14:46 
Mikortól lehet külön tenni őket? Miest látom hogy esznek maguktól?

Hozzászólás 2011 júl. 7, 13:40 
Sziasztok.Tegnap tettem külön a 6pintyecskét a szülőktől.Jelentem a sánta lábú madárka is meggyógyult!

Kérdésem lenne hogy mikor kezdik a vedlést,mert jó lenne tudni melyikük lesz fiú lány,kb mennyi idő?
kb 1-1.5hónaposak

Valódi név: Lajos

Hozzászólás 2011 júl. 6, 21:37 
adam92 írta:
Lalee írta:
Aha,és mennyi idő amíg újra tojást rak??üdv.L.

Tojója válogatja.

KB.mennyi??? 2 hét,1 hónap??

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 júl. 6, 20:09 
Lalee írta:

Tojója válogatja.

Valódi név: Lajos

Hozzászólás 2011 júl. 6, 12:28 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 205  Következő