Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 jún. 14, 19:27 
Az hogy a másik 3 fióka közül egyetlen sem volt kontyos, az is természetes (egyfaktoros a kontyos hím). Véletlenül kombinálódik, van amikor egy sincs, van amikor mindegyik :)

De ha az ellentétes elméletet bizonyítani akarod, remélem most már tudod milyen tesztpárosításokat kellene csinálnod! (Ha nem megsúgom) 8)

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 jún. 14, 18:56 
És köszönet is érte..............Viszont ami még érdekes, hogy van még 2 tenyészpár zebrapintyem, ahol a párok egyik fele kontyos, az egyiknél a hím, a másiknál a tojó.
Ott ahol a hím kontyos, van 3 kirepült fióka,(4 tojásból) és egyik sem kontyos.
Ahol a tojó a kontyos, a hím normál ott még tojásokon ülnek a madarak.Hát ez van.
Egyébként az a pár ahol mindketten kontyosak a szülők, úgy nézem újból költeni fognak, mert nagyon építgetik a fészket, a kirepült kicsik pedig csak este mennek vissza a fészekbe.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 14, 18:29 
Persze hogy értelek, de a riogatás pontosan úgy szólna (feltéve ha igaz az, mert ugye most már én is elbizonytalanodtam) hogy a kontyos mutáció dupla faktorosan letális. Vagyis ha két kontyos egyedet teszel össze, akkor azok az utódok, amelyeknél a kontyosság kétszeresen jelenne meg, életképtelenek lenének (ki sem kelnének, nem indul el a fejlődés stb.). Ezért nincs értelme össze rakni, mert csak azok a fiókák kelnének ki, amelyek életképesek.

De a 4 tojásból kettő volt szemes, nem jó arány. De ez még bármi lehet, fiatalok a madarak stb. Ezért mondtam hogy egy fészekalj nem bizonyít még semmit ilyen szempontból.

Viszont van egy utód ami nem kontyos. Itt megint meg kell említeni, hogy a konty nagysága és jellege változó, van ahol csak egy toll áll félre, van ahol szépen kiterjedt. De ettől még ugyan az a mutáció! Ezért ha később is szép fésült haja lesz ennek az egyednek, esetleg további fészekaljakban is van nemkontyos, akkor mindkét szülőd egyfaktoros. Ha az utódok viszont mindig kontyosak lennének, akkor el lehet kezdeni gyanakodni és keresni a dolgokat...
Azt pedig hogy továbbra is összeteszed őket, vagy hagyod a további fészekaljakat, a te döntésed. Én csak segítek információkban. :drunken:

Hozzászólás 2011 jún. 14, 17:49 
Szia Csaba!
Igen, én ezt értem,nem is ezzel van gondom.Hanem azzal, hogy életképtelen fiókákkal riogatnak.....ami nem igaz. Tény, hogy 4 tojásból kelt ki ez a 2 fióka, ebből az egyik kontyos, a másik nem.....de egyik sem életképtelen. Érted, hogy mire szeretnék ezzel célozni? Egyébként a másik 2 tojás nem volt termékeny, nem volt bennük embrió sem.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 14, 16:47 
Szia,

én is így tanultam a nagyoktól, illetve számos irodalomban olvastam. Meg is döbbentem amikor néhány külföldi neves tenyésztő állítását olvastam, hogy a kontyosok pároztatásánál téves elmélet a letális faktor.
Viszont ennek a bebizonyítása nem egyszerű dolog. Küllemre nincs különbség az egyszeres és dupla faktoros egyedek közt. Csak tesztpárosítással tudod meghatározni egyértelműen a dupla egyedeket (egy fészekalj pedig nem fészekalj :) )
Ahhoz hogy ezt az elméletet egyértelműen bizonyítani lehessen dupla faktoros egyedeket kellene keresni, sőt, azokat pároztatni.
Ahhoz hogy neked van 2 kontyos egyed egy pároztatásból, még sajna nem bizonyít sok mindent. Ha igaz a letális faktor elmélet, akkor két kontyos pároztatásából is kel kontyos fióka, meg nem kontyos is, csak az a kérdés mennyi fióka!
Hol a többi fióka? Csak kettő kelt? Hány tojásból? Ha volt több tojás ők miért nem keltek ki? A kettőből csak egy lett kontyos?
Remélem érthető volt a gondolatmenetem...

Csaba

Hozzászólás 2011 jún. 14, 10:24 
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a legutóbb történteket.....Mindig úgy tudtam,hogy nem lehet kontyos zebrapintyet szintén kontyossal párba tenni mert nem lesznek életképesek a fiókák.
Tapasztalatból mondhatom,hogy ez nem így van. Teljesen véletlen két kontyosom egymásba habarodván párba állt, és az eredmény 2 db teljesen egészséges, kirepült fióka..az egyik fejdísze csodaszép. :lol:
Később teszek fel képeket is róluk.
Egyébként most nagyon belelendültek a zebrapintyeim,5 odú tele kikelt fiókákkal,és április vége óta 6 kirepült fiókám is van már a kinti nagy röpdében.
Szép napot mindenkinek............... :D

Valódi név: Lajos

Hozzászólás 2011 jún. 9, 16:24 
zacsi írta:
Lalee írta:
Sziasztok!
Össze lehet tenni 1 hímet 2 tojóval? Nem lesz veszekedés???köszi.Lalee

Lesz,a domináns tojó üldözni fogja a másikat :cry:

Köszi a választ!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 jún. 9, 12:38 
Strasszerke írta:
Sziasztok!
Néhány hete pusztultak el a zebrapintyeim... :( Most szeretnék kicsit "érdekesebb" fajok felé is fordulni, ezért szeretnék egy pár Gould-Amandinát és egy pár Rácsosszárnyú Asztrildot. Szeretném megkérdezni, hogy ugye lehet ezeket együtt tartani, és ebben a kalitkában elférnének-e (a két pár)? Link: http://tropus-szeged.hu/gombas-kalitka- ... x80-cm-evi

Mielőtt belevágsz a vásárlásba neked is ajánlok egy személyes konzultációt.

Hozzászólás 2011 jún. 9, 12:34 
Idézet:
Ha privátban tudnál küldeni egy telefon számot vagy egy címet, ahol tudnék jelentkezni esetleg hogy mikor volna megfelelő az idő..

Elérhetőségeim:

06 -70- 2o3 - 7550, vagy 62/457 - 466

Hétköznap délután 16 - tól, hétvégén egész nap elérhető vagyok.

Előzetesen tel. egyeztetést kérek.

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2011 jún. 8, 22:47 
Lalee írta:
Sziasztok!

Lesz,a domináns tojó üldözni fogja a másikat :cry:

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Valódi név: Lajos

Hozzászólás 2011 jún. 8, 20:25 
Sziasztok!

Hozzászólás 2011 jún. 8, 16:58 
Sziasztok!
Néhány hete pusztultak el a zebrapintyeim... :( Most szeretnék kicsit "érdekesebb" fajok felé is fordulni, ezért szeretnék egy pár Gould-Amandinát és egy pár Rácsosszárnyú Asztrildot. Szeretném megkérdezni, hogy ugye lehet ezeket együtt tartani, és ebben a kalitkában elférnének-e (a két pár)? Link: http://tropus-szeged.hu/gombas-kalitka- ... x80-cm-evi

Valódi név: Kardos Csaba

Hozzászólás 2011 jún. 7, 21:10 
eszterolajos írta:
Szia Csaba !

Vedd ki a felesleges hímet és tedd külön kalitba.

Ha átjössz Szegedre..... kicsit elbeszélgetünk a zebrákról és grátisz adok egy tenyészérett tojót a hímedhez.

Köszönöm szépen a választ, és a felajánlást is, időnként megyek Szegedre azt hiszem élnék a lehetőséggel h kicsit beszélgessünk a madárkákról..

Ha privátban tudnál küldeni egy telefon számot vagy egy címet, ahol tudnék jelentkezni esetleg hogy mikor volna megfelelő az idő..

Köszönöm

Valódi név: Kövecses Betti

Hozzászólás 2011 jún. 7, 18:27 
Sziasztok.A fiókák mind kikeltek,de ma vettem észre időnként a tojó kergeti a hímet a kalitkában,felváltva gondozzák,etetik a piciket,nem értem ezt a viselkedést,mért bántja a tojó a hímet?? :?:

Köszönöm.

Hozzászólás 2011 jún. 7, 11:44 
Impostor írta:
Sziasztok!

Kezdő zebrás vagyok, eddig javában csak olvasgattalak benneteket h ezzel is tapasztalatot szerezzek..
Adtam nekik főtt tojásos, reszelt répás, zsemlemorzsás pépes kaját, de rá se fütyülnek inkább maggal tömik őket..

Na a gondom amit tegnap vettem észre hogy az egyedül maradt hím amelyet a pár napközben általában elzavar a fészektől, az most éjjelre beköltözött hozzájuk a fészekbe..
De nem ám úgy félre, hanem pont ő ült a fiókákon a tojó meg a hím mellette szundikált..

Kérdésem mit csináljak vele, kiszedjem egy külön kalitkába? vagy hagyjam bent kárt nem csinál?
Mit tanácsoltok?

Köszönöm előre is

Csaba

Szia Csaba !

Vedd ki a felesleges hímet és tedd külön kalitba.

Ha átjössz Szegedre..... kicsit elbeszélgetünk a zebrákról és grátisz adok egy tenyészérett tojót a hímedhez.

Valódi név: Kardos Csaba

Hozzászólás 2011 jún. 7, 9:38 
Sziasztok!

Kezdő zebrás vagyok, eddig javában csak olvasgattalak benneteket h ezzel is tapasztalatot szerezzek..

Van 3 db zebrám, 1 tojó és 2 hím... 2pár volt, de sajnos a költözködésünk miatt mire áthoztuk őket az egyik tojó elpusztult..sokkot kapott szegény :(

A megmaradt párnak olyannyira tetszik az új hely h nyomban neki is láttak költeni 4 tojásból 4 kikelt de csak 2 maradt életben..ők viszont szépen cseperednek

Adtam nekik főtt tojásos, reszelt répás, zsemlemorzsás pépes kaját, de rá se fütyülnek inkább maggal tömik őket..

Na a gondom amit tegnap vettem észre hogy az egyedül maradt hím amelyet a pár napközben általában elzavar a fészektől, az most éjjelre beköltözött hozzájuk a fészekbe..
De nem ám úgy félre, hanem pont ő ült a fiókákon a tojó meg a hím mellette szundikált..

Kérdésem mit csináljak vele, kiszedjem egy külön kalitkába? vagy hagyjam bent kárt nem csinál?

Gondolom magányos szegénykém amióta elpusztult a tojója, de Égen földön nem találok hozzá párt...vagy 5 boltot járok végig rendszeresen de alig van zebrájuk, ha van akkor jobbára hímek, vagy alig színesedő fiókák...

Mit tanácsoltok?

Köszönöm előre is

Csaba

Valódi név: Berta Viktor

Hozzászólás 2011 jún. 6, 19:08 
sziasztok
5 darab idei zebrapinty eladó!!!!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 6, 10:05 
bettike2007 írta:
Üdv.5fióka kelt eddig,és a jelek szerint jól vannak,etetik őket!A tojás jó ötlet volt,reszeltem nekik és ezt is adják a piciknek! :lol:

Kérdésem lenne,hogy szeretném majd gyűrűzni a szülőket,csak úgy megkülönböztetés gyanánt,hol tudom a gyűrűket beszerezni??

Szia,

hát a zárt gyűrűzésről már "lekéstél". Korábban kell elintézni a beszerzését, mert egyedileg gyártják le őket, ami nem 2 nap.
Előtte azonban azt kell eldöntened milyen gyűrűt csináltatsz, illetve csatlakozol e valamely egyesülethez a tenyésztői számért vagy sem. Ezzel kapcsolatban bármilyen kérdésed lenne keres privátban nyugodtan.

Üdv:
Csaba

Hozzászólás 2011 jún. 6, 7:10 
:?: :?:

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2011 jún. 5, 20:05 
Helló!!!
A zebráknak nem kell csőrkoptató,-sem calciummal dúsított, sem semmilyen,- azoknak SZÉPIA kell!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 205  Következő