Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Császár Andrea

Hozzászólás 2011 márc. 22, 11:40 
Sziasztok!

Október elején vettem egy pár zebrapintyet, hobbi célból. Akkor azt mondta az eladó, hogy kb. 3 hónaposak, vagyis mostanra már 9 hónaposak. Nagyon jól érzik magukat, rendesen esznek, stb. Rögtön az elejétől egymásra vannak hangolva, azóta folyamatosan jönnek a tojások. A gond az, hogy rögtön meg is eszik őket. (pedig kapnak lágyeleséget, tojáshéjjat) A másik probléma az, hogy ha nem is eszik meg a tojásokat, akkor se ülnek rajta soha. Egyszerűen nem kotlanak. :73: Mit adjak még nekik, hogy ne egyék meg a tojásokat? Hogy lehet őket rávenni arra, hogy üljenek is a tojásokon?

Előre is köszi!

Hozzászólás 2011 márc. 22, 11:01 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Ma reggel 2 tojó zebrapintyem felborzolt tollakkal, a fejet a szárny alá dugva üldögélt a kalitkájukban. Segítséget szeretnék kérni a kezelésükben.
Az egyik tojóm 1,5 éves, már volt 2 fészekalja. A kloákája most erősen duzzadt, én tojásvisszamaradásra gyanakszom. Lehetséges az, hogy ilyen előfordul már 2 fészekalj felnevelése után? Megtettem az intézkedéseket, meleg helyre vittem, lámpával megvilágítást kapott, továbbá a kloákába juttattam 1-2 csepp paraffinolajat, ahogy a szakirodalom előírja. Leterítettem a kalitot nedves, meleg ruhákkal is, a párolgás miatt. Ilyen körülmények között volt a madár 1 órán át, de tojás nem jött, ennek ellenére ürülék keletkezett. Tojásvisszamaradás esetén a madár szokott üríteni? Lehetséges, hogy nem is tojásvisszamaradása van?
A másik madaram már szintén 2 fészekaljat repített, de ő idősebb, 2 éves körüli. Azt vettem észre, hogy elég híg a széklete, hasmenésre gyanakszom, tegnap előtt kaptak kígyóuborkát ás salátát, lehetséges, hogy sokat evett belőle. Mákot adtam eddig neki, azt olvastam, hogy az jó. A szakirodalom ajánl még egy bizonyos Tetrán-porból készíthető oldatot is itatás céljából. Ilyen port gyógyszertárban be lehet szerezni? Amit a neten találtam, az sebre való, ez lehet az a készítmény ami madaraknak is adható?

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.: Birdboy

Hozzászólás 2011 márc. 20, 20:22 
Remélem,nem hoz szégyent öreg fejemre! :lol: :lol: :lol: Végül is kivártad vele,amit illik,nagy gond nem lehet!!!
Mi lett a kicsikkel?Ehhez nem tudok szólni,mert nekem még fiókát nem hagytak sorsára a szülők,nagyon szépen és jól nevelnek....kopkopkop,nehogy elkiabáljam persze.Néha 1-1 tojás az repül,de az sem jellemző....hogy aztán milyen apropóból,azt ők jobban tudják nálam!Az is lehet,hogy csak kigurul,mivel nyitott fészekben költenek nagyrészt....
Viszont az 1 hetes fiókákon nem törvényszerű,hogy bent üljenek,és a 22 fok az bőven elég ahhoz,hogy ne legyen bajuk,már ha etetik őket! Nézted,meg vannak tömve? persze,ennyi ideig már kiderült,hogy mi is lett velük!

Hozzászólás 2011 márc. 18, 11:17 
Sziasztok!

Talán emlékeztek, szétvettem egy páromat, mert a tojó ugrotta meg a hímet és folyamatosan rakta az üres tojásokat. Ismét összekerült a két madár, és 6 tojásból 6 fias. :D
Az első héten apuka ülte többnyire, utána anyuka.
De csak eddig mentek szépen a dolgok. Ma még egyik sem volt bent a fészekben. :shock: :evil:

Kell aggódnom? Tehetek valamit? Ja, kb. 22 C-fokon vannak a madarak.
Nagyon szomorú lennék, ha elpusztulnának a kicsik, már jó fél éve próbáljuk összehozni a fészekaljat. :cry:

Ja, Amarill! A jövő hónapban fészket kap a tőled való tojócska is, majd meglátjuk mit alkotnak. :)

Valódi név: Németh János

Hozzászólás 2011 márc. 18, 8:27 
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy miért hajtja ki a hím pintyem a tojót a tojásokról?Már két tojása van de mindig kizavarja az odúból.Aztán neki áll kergetni ő meg meglapul a sarokba.Ha valaki tud segíteni megköszönöm.Jani.

Hozzászólás 2011 márc. 13, 14:04 
Sziasztok!

A fekete pofafoltos fiókák eleve így is tollasodnak ki, és nem a későbbiekben vedlenek át olyanná, ugye? Valószínű, hogy az eddigi egy szem fekete pofafoltos fiókám mázli volt csak... ugyanis a párom világos paszteloktól van. Jól látom a helyzetet?

Zoli

Valódi név: Pető Gábor

Hozzászólás 2011 márc. 11, 2:19 
És akkor most 1 párt 60x 40x-es be kell tarteni vagy 2 párt?

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2011 márc. 10, 13:16 
A régi tenyésztők két pár zebra pintyet tartottak a hatvanszor negyvenes kalitkába , mégpedig úgy hogy a hímek testvérek voltak a tojók meg idegenek ,ez azért volt fontos mert így a hím akár melyik madarat be pározhatta, ugyanaz a vérvonal jött létre.Vagy forditva is igaz ugyan ez.

Hozzászólás 2011 márc. 9, 20:19 
imi89 írta:
Majd helyre jön minden.

Úgy legyen.:).

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2011 márc. 9, 20:18 
Majd helyre jön minden.

Hozzászólás 2011 márc. 9, 19:40 
Énis eddig mindent és tegnap történt egy kis baki és minden a feje tetejére fordult.:(.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 9, 19:38 
Reméltem h nem értesz félre.
Én csak azért javasolnám h olvasd végig azon topicokat amik rád vonatkoznak mert innen sokat lehet tanulni.
Azért mondtam h halgass a többiekre, mert engem is ők tanítgattak és hozzáteszem nagyon nagy türelemmel.
Nagyon jó banda van itt fent a fórumon,és mindenki tud vmi hasznosat és jót mondani.
Nekem bármit mondtak és megfogadtam csak a javamra vált.

Hozzászólás 2011 márc. 9, 14:55 
imi89 írta:
Szia.
Elég mozgékony madarakról van szó.
Nekik nincs nagy kalitka.
Min 1 párnak sztem (nálam) 60*40*40cm
De nem te vagy aki nem halgat a többiekre? Ezt most nem piszkálásnak mondom.........de egyenlőre hanyagold a beszerzésüket.......
Figyu nálam 1 költőpárra jut : 1 db tenyész kalit a fenti méretben, 1 db kisméretű amibe kiveszem ha vmi van,ill.amibe választok.
Tehát 1 párra legalább 3 kalitka kell,amiből 2 üres.
Még1* bocs ha sértő lettem volna.

De hallgatok csak zűrzavar van a fejembe.
Ja és nem szeretnék csak megkérdeztem.:D.
És nem voltál sértő.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 9, 7:30 
Szia.
Elég mozgékony madarakról van szó.
Nekik nincs nagy kalitka.
Min 1 párnak sztem (nálam) 60*40*40cm
De nem te vagy aki nem halgat a többiekre? Ezt most nem piszkálásnak mondom.........de egyenlőre hanyagold a beszerzésüket.......
Figyu nálam 1 költőpárra jut : 1 db tenyész kalit a fenti méretben, 1 db kisméretű amibe kiveszem ha vmi van,ill.amibe választok.
Tehát 1 párra legalább 3 kalitka kell,amiből 2 üres.
Még1* bocs ha sértő lettem volna.

Hozzászólás 2011 márc. 8, 17:58 
Sziasztok.:D.
Mekkora kalit kell nekik?

Valódi név: Czeglédi Balázs

Hozzászólás 2011 márc. 6, 19:02 
Sziasztok,
Kikelt a négy tojásból péntek este egy :) , ami szombat délután meghalt :( .
Kivettem a többi tojást és átvilágítottam őket és az eredmény a következő: 2-ben van egy nagy fekete folt, 1-ben egy kissé átlátszó foltocska...
Kérdések: Mitől pusztulhatott el a kicsi? Volt benn mindig friss lágyeleség és ivóvíz, a fészek alján találtam meg a kicsit.
A tojásokban mi az a nagy fekete folt, a fiókák? Ha igen, akkor miért nem keltek még ki?

Üdv.:
Glowli

Valódi név: Pintér Gábor

Hozzászólás 2011 márc. 6, 17:13 
Sziasztok!
A kispintyek hány hetes koruktól eladhatók?

Hozzászólás 2011 márc. 6, 1:33 
Vagy kitépte neki a hím.Nem lehet,hogy még nem tenyészérett a tojó,a hím pedig már az???

Valódi név: Lajos

Hozzászólás 2011 márc. 5, 18:21 
laci1991 írta:
Hello Lalee!
Szeinted mitől hullathatta el a zebrapinty tojóm a faroktollait?

Szia!
Sajnos nem tudom!Velem még nem fordult elő ilyen.
De 1 vitamin kúra nem árt neki az tuti.üdv.

Valódi név: Gaál László

Hozzászólás 2011 márc. 5, 16:02 
Hello Lalee!
Szeinted mitől hullathatta el a zebrapinty tojóm a faroktollait?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 205  Következő