Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2011 márc. 1, 19:21 
Bernát írta:
Sinó írta:
Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogy a zebrapintyek inkább fészekben költenek vagy az odút is elfogadják? Ha elfogadják az odút akkor mekkora mérete? Zárt legyen vagy csak félig zárt? Bocsi a sok kérdésért!
Köszönöm. Üdv..

Hali!
A félig zárt odu és a félig zárt kosár is jó nekik. :wink:

Helló Bernát! Köszönöm! Méretet tudsz nekem mondani?

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 márc. 1, 19:13 
Sinó írta:
Sziasztok! Szeretném megkérdezni hogy a zebrapintyek inkább fészekben költenek vagy az odút is elfogadják? Ha elfogadják az odút akkor mekkora mérete? Zárt legyen vagy csak félig zárt? Bocsi a sok kérdésért!
Köszönöm. Üdv..

Hali!
A félig zárt odu és a félig zárt kosár is jó nekik. :wink:

Valódi név: Krisztián

Hozzászólás 2011 márc. 1, 19:09 
Köszönöm. Üdv..

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2011 feb. 25, 20:09 
Én is azt hittem ,tavaly amikor az enyémek is hordtak ki a tojiból,h biztos tapasztalatlanok.
De nem,mert ami kikelt a fias tojikból azt fel is nevelték tisztességgel.
Én még mindig kitartok az mellett amit mondtam neked.
üdv.

Valódi név: Balog Attila

Hozzászólás 2011 feb. 25, 19:25 
igen első költésük
akk lehet a tapasztalatlanság?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 25, 7:52 
Hali.
Hát akkor ha a 4.-et nem bántják akkor elég valószínű.( de továbbra is ez csak az én tapasztalatom,ne vedd 100%-ra.)
Am első költésük?

Hozzászólás 2011 feb. 24, 22:47 
nálam 4-ből 1 megmaradt
akk a többi nem let volna fias?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 24, 21:57 
Attila 0407.
Nálam akkor csinálják a tojás kilökést a zebrák,ha a tojás nem fias,vagy ha fias volt de elpusztult a magzat a tojásban.Idáig 100% -os biztonsággal állapították meg maguknak a rossz tojásokat.
Nálam csak a rosszakat dobálták ki.
de ez csak az én tapasztalatom.
üdv.

Hozzászólás 2011 feb. 24, 16:52 
Sziasztok!
Igen adtam nekik fészket, de rá se bagóznak, viszont az egyik sarokba (ahol fölötte aludni szoktak) összehordtak néminemű fészkelőanyagot. Tojás azóta nincs. Csak az az egy árválkodik lent a kalitka aljában. :cry: Kíváncsian várom mit lépnek madárkáim.....

Hozzászólás 2011 feb. 24, 15:18 
pumperka írta:
Sziasztok!
Van egy zebrapinty párom. Novemberben vettem őket egy kisállat kiállításon/vásáron. Akkor azt mondta a tenyésztő, hogy már ivarérettek, de én balga pontosan nem kérdeztem meg mikori születésűek. Aztán ahogy innen kiműveltem magam, úgy döntöttem, hogy minimum februárig- márciusig nem adok nekik fészket, nehogy túl hamar fogjanak szaporulatba. Közben a meglévő kalitka mellé beszereztem egy nagyobb tágasabb kalitot, amin viszont kicsit csinosítgatni kell. Múlt héten el is kezdtem a rozsdátlanítást stb..., mert úgy terveztem, hogy a fészket már ehhez a szép tágas kalithoz kapnák. De persze ők ezt nem így gondolták. Hétvégén láttam őket párosodni, ill. tollat, fürtös-köles szálakat cipelgették ide-oda. Ma reggelre toljt is a tojó egy tojást a kalit aljára. Előrébb hoztam a fészek kérdést, és felakasztottam a kalitkára, adtam fészekanyagot, de rá se bagóznak. Mondjuk még tök új nekik, talán érthető. Szóval a kérdésem az , hogy tennék most a legjobban? 1. Vegyem el a tojást a kalitkából, meg a többit is, ha a földre tojja? 2. Vegyem vissza a fészket? 3. Ha mégis nekiesnének holnap a fészeképítésnek, akkor ez a tojás még betehető?
Köszönöm előre is a segítséget.

Szia!

Fészket nyugodtan tehetsz be.
Mikor elfoglalják és meglesz a következő tojás akkor tedd vissza a földretojt tojit. :wink:

Hozzászólás 2011 feb. 24, 14:05 
hali
olyankor mi a problém a tojásokkal ha a fészekből ki lőkik?
4 tojásból 3-at kilöktek :cry:
vagy nem a tojásal lenne gond?

Hozzászólás 2011 feb. 22, 21:24 
Sziasztok!
Van egy zebrapinty párom. Novemberben vettem őket egy kisállat kiállításon/vásáron. Akkor azt mondta a tenyésztő, hogy már ivarérettek, de én balga pontosan nem kérdeztem meg mikori születésűek. Aztán ahogy innen kiműveltem magam, úgy döntöttem, hogy minimum februárig- márciusig nem adok nekik fészket, nehogy túl hamar fogjanak szaporulatba. Közben a meglévő kalitka mellé beszereztem egy nagyobb tágasabb kalitot, amin viszont kicsit csinosítgatni kell. Múlt héten el is kezdtem a rozsdátlanítást stb..., mert úgy terveztem, hogy a fészket már ehhez a szép tágas kalithoz kapnák. De persze ők ezt nem így gondolták. Hétvégén láttam őket párosodni, ill. tollat, fürtös-köles szálakat cipelgették ide-oda. Ma reggelre toljt is a tojó egy tojást a kalit aljára. Előrébb hoztam a fészek kérdést, és felakasztottam a kalitkára, adtam fészekanyagot, de rá se bagóznak. Mondjuk még tök új nekik, talán érthető. Szóval a kérdésem az , hogy tennék most a legjobban? 1. Vegyem el a tojást a kalitkából, meg a többit is, ha a földre tojja? 2. Vegyem vissza a fészket? 3. Ha mégis nekiesnének holnap a fészeképítésnek, akkor ez a tojás még betehető?
Köszönöm előre is a segítséget.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 22, 14:56 
Szia kasia197!

A fióka vissza színe visszaütött a nagyszülők színére! Nincs ebben semmi furcsa.... :wink:

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 feb. 22, 14:39 
Sziasztok!
Én általában kint tartom a zebrapintyeket a szabadban, vagy télvíz idején a garázsban, ahol kb 9-10 fok van.
Gondoltam egyet, és egy párat ( szürke tojó x szürke,narancs pofafoltos hím) behoztam a házba egy nagyobb kalitba,hogy fiókáik legyenek.
Ez a pár már egyébként költött nálam a szabadban is.
Lett 3 tojás de csak 1 db volt fias. A fióka ki is kelt szépen, a szülők etették, ma 3 napja kirepült a fészekből egy hófehér,rózsaszín csőrű kismadár.
Szerintetek mi történhetett hogy nem hasonlít a szüleire?????
Csak ketten voltak,nem segített be külső hím. :oops:

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 22, 8:22 
Szia Mary555!

Ha nem szeretnétek szaporulatot, akkor vedd le fészket. Sajnos valószínű, hogy a tojó(k) ettől függetlenül is tojni fognak. A letojt tojásokat vedd ki. A baj akkor van, ha tojó(k) folyamatosan tojni fognak, akkor az egészségére mehet a dolog. Legrosszabb esetben a tojó(k) halálához vezethet a folyamatos,szünet nélküli tojásrakás, mert kimeríti a tojó(kat)t.
Jobb lett volna, ha csak hímeket szereztek be. Tojó nélkül nem bántják egymást(legalább is ritkán). És nincs az a veszély, hogy a tojó(k) kimerülnek az állandó tojásrakásban.
Mekkora helyen vannak? Együtt van a két pár? Mit és hogyan kapnak enni?

Hozzászólás 2011 feb. 21, 21:28 
Sziasztok!
Én egy hete vagyok újdonsült tulajdonosa 4 kis pintynek. Szülök+2 felnőtt gyerek ők is egy fiú és egy lány. Már egész megszokták a helyet, sőt már párosodtak. Ma estére tojtak egy tojást. Csak az a probléma, hogy nem szeretnénk, hogy szaporodjanak. Az lenne a kérdésem, hogy mit tudnék tenni ez ellen? Ha kivesszük a tojásokat nem ártunk nekik? Ráadásul úgy tojt, hogy van ilyen kis műanyag fészek, ki sincs bélelve.
Válaszokat előre is köszönöm! :)

Hozzászólás 2011 feb. 20, 22:11 
Sziasztok!

Egy kérdést szeretnék elétek tárni, a ma történt tragikus esettel kapcsolatban.
Az egyik fióka zebrapintyem (már szépen színesedett a csőre) sajnos elpusztult. Nem volt semmi baja, nem látszott rajta semmi. Elválasztottam őket a szülőktől, majd betettem a testvéreivel együtt a többi fióka korú madárhoz, a közös kalitba. Pár percig figyeltem őket, nem történt különösebb verekedés, viszont amikor betettem őket, akkor hatalmas röpködés volt. Kimentem egy pillanatra a madárszobából, mikorra visszajöttem ő már a kalit alján pihegett, kézbe vettem, a feje lekókadt, levegőért kapkodott. Vajon mi lehetett a baja? Lehetséges, hogy a nagy röpködésben beütötte a fejét és ez vezetett a pusztulásához? Ha igen, akkor az ilyen esetekben mit lehet tenni? Hogy lehet behelyezni egy madarat a kalitba anélkül, hogy annyira megviselné, hogy össze-vissza röpköd? (Szerintem lehetetlen.) Ti hogy csináljátok, járt már valaki így?

Üdv.: Birdboy

Hozzászólás 2011 feb. 20, 11:56 
attila0407 írta:
meg van a második tojás is :D
hány tojás van egy fészekaljban?

Normál esetben 4-6. :wink:

Hozzászólás 2011 feb. 20, 11:50 
meg van a második tojás is :D
hány tojás van egy fészekaljban?

Hozzászólás 2011 feb. 19, 20:50 
attila0407 írta:
a fiókaneveléshez kell nekik lágykaja ugye?

Nemkötelező de nemárt.
Nálam volt,hogy a negyedik napon vettem észre,hogy már fiókák vannak és szépen megvoltak tömve. :mrgreen:

A lágyeleséget se kell túlbonyolítani.
Én le se reszelem.Ők szétcsipegetik. :P

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 205  Következő