pumperka írta:
Sziasztok!
Van egy zebrapinty párom. Novemberben vettem őket egy kisállat kiállításon/vásáron. Akkor azt mondta a tenyésztő, hogy már ivarérettek, de én balga pontosan nem kérdeztem meg mikori születésűek. Aztán ahogy innen kiműveltem magam, úgy döntöttem, hogy minimum februárig- márciusig nem adok nekik fészket, nehogy túl hamar fogjanak szaporulatba. Közben a meglévő kalitka mellé beszereztem egy nagyobb tágasabb kalitot, amin viszont kicsit csinosítgatni kell. Múlt héten el is kezdtem a rozsdátlanítást stb..., mert úgy terveztem, hogy a fészket már ehhez a szép tágas kalithoz kapnák. De persze ők ezt nem így gondolták. Hétvégén láttam őket párosodni, ill. tollat, fürtös-köles szálakat cipelgették ide-oda. Ma reggelre toljt is a tojó egy tojást a kalit aljára. Előrébb hoztam a fészek kérdést, és felakasztottam a kalitkára, adtam fészekanyagot, de rá se bagóznak. Mondjuk még tök új nekik, talán érthető. Szóval a kérdésem az , hogy tennék most a legjobban? 1. Vegyem el a tojást a kalitkából, meg a többit is, ha a földre tojja? 2. Vegyem vissza a fészket? 3. Ha mégis nekiesnének holnap a fészeképítésnek, akkor ez a tojás még betehető?
Köszönöm előre is a segítséget.
Szia!
Fészket nyugodtan tehetsz be.
Mikor elfoglalják és meglesz a következő tojás akkor tedd vissza a földretojt tojit.