Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 205  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Jacsó Gábor János

Hozzászólás 2010 nov. 25, 22:56 
Teljesen egyetértek vele, viszont én nem így szoktam. Mivel nekem röpdés az összes madaram, ráadásul a zebrák együtt vannak az ékfarkúakkal és a helenákkal is. Szóval én állandóan adok nekik főtt tojást, lágy kaját és csíráztatott magokat is. Van két ládában beültetve fű és azt akkor eszik, amikor jólesik nekik. De ezt csak óvatosan szabad mert hajlamosak bezabálni belőle.
Viszont amikor páronként voltak én csak főtt tojást adtam nekik végig a nevelési időszakban. Az apróra csíkozott salátát is nagyon szeretik az enyémek, de az a tapasztalatom, hogy amit nem kaptak fiókaként az nehezen vagy egyáltalán nem fogadják el.

Valódi név: Zatkó Attila

Hozzászólás 2010 nov. 25, 16:43 
mockeelock írta:
Sziasztok! A zebrapinyteim most raktak tojást, és olyan kérdésem lenne, hogy ilyenkor mivel kell etetni őket? Kell- e egyáltalán másképp. Most épp költenek. Miután kikeltek a kicsik, a szüleik mivel etetik őket? Lágyeleség elég? Köszi!

Üdv!

Csíráztatott magot,és zöldet adhatsz nekik pluszba.A lágy kajával óvatosan mert hamar nekikezdenek a következő költésnek.
Én kikelés előtt 1-2 nappal kezdem adni a lágy kaját kb. 7-8 napig,utána már csak zöldet.
De mindenkinek van saját bevált módszere.

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu
http://zacsimadarai.5mp.eu
iwiw : Madarász klub

Valódi név: Császár Andrea

Hozzászólás 2010 nov. 25, 13:15 
Sziasztok! A zebrapinyteim most raktak tojást, és olyan kérdésem lenne, hogy ilyenkor mivel kell etetni őket? Kell- e egyáltalán másképp. Most épp költenek. Miután kikeltek a kicsik, a szüleik mivel etetik őket? Lágyeleség elég? Köszi!

Üdv!

Valódi név: kovács imre

Hozzászólás 2010 nov. 25, 9:03 
köszi Attila!

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 nov. 24, 23:24 
Szia Gaby,

hát sajnos a kereskedésekben nem mindig kapsz elég infót, tisztelet a kivételnek.
Először légy szíves ezt az irományt olvasd el végig, ha lesz kérdésed tedd fel nyugodtan.
http://www.idre.hu/taeniopygia/zebrapinty.html
Másodszor egy képet tegyél fel a madarakról, ahol jó látszanak.

Üdv:
Csaba

Hozzászólás 2010 nov. 24, 17:41 
Sziasztok!

Van két zebrapintyem, az állatkereskedésben nem kaptam túl sok infót a tartásukkal kapcsolatosan. Kell nekik fürdővíz? Ha igen, kell bele valami vitaminos oldat?
És még annyi, hogy hogyan tudom megállapítani, kb. mennyi idősek?
Előre is köszönöm. :)
Gaby

Hozzászólás 2010 nov. 24, 16:42 
Itt egy link a tojásokról,az oldal közepén megtalálod amit keresel
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?t=182

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu

Hozzászólás 2010 nov. 24, 16:32 
opel501 írta:
sziasztok! van a zebrám alatt 6 tojás.a tojó szépen kotlik rajta.csak enni-inni jár ki,addig is a hím űl a tojásokon. hogyan tudnám megnézni,hogy fias e a tojás,és hogy utána is szépen üljön rajta a tojó?

Szia
A zebrák nem érzékenyek a fészekkontrollra,nyugodtan kiveheted a tojásokat.
A fényféle tartva a fias tojásokban látnod kell az érhálózatot.Megkotlás után 4-5-dik nap.
Ha visszateszed a tojást visszamennek a fészekre.

Üdv. Zacsi
Tel. +3620 230 4337
zacsiati@citromail.hu

Valódi név: kovács imre

Hozzászólás 2010 nov. 24, 13:37 
sziasztok! van a zebrám alatt 6 tojás.a tojó szépen kotlik rajta.csak enni-inni jár ki,addig is a hím űl a tojásokon. hogyan tudnám megnézni,hogy fias e a tojás,és hogy utána is szépen üljön rajta a tojó?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 nov. 21, 11:37 
sziasztok a zebrapintyeim fűtött helyen vannak kaptak odút és szépen csinálják a fészket teli van az odú a tojó fehér tollaival kaptak múltkor füvet abból is hordtak be és azt szeretném kérdezni h költeni akarnak vagy csak simán csinálják a fészket éjszaka mindig ott vannak meg nappal is elég sűrűn

Hozzászólás 2010 nov. 19, 0:24 
Kedves audivhat!

Köszönöm szépen a segítséget!

Üdv.: Birdboy

Hozzászólás 2010 nov. 18, 14:02 
Birdboy írta:
Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy a zebrapintyeket meddig szokás etetni lágyeleséggel az odúfelrakás előtt? 10-15 napos "lágyeleségkúra" után már fel lehet rakni az odút?
Továbbá még azt szeretném megtudni a lágyeleséggel kapcsolatban, hogy ki mit használ? Én főtt (keményre) tojás szoktam lereszelni, szoktam hozzátenni még reszelt sajtot, reszelt sárgarépát, porított tojáshéjat. Ezt szépen csipegetik, de nem sokat. A berakás után kb. 5 percig eszegetik, utána már rá sem hederítenek. (Mondjuk nem szokott sokat bent lenni, kb. 3-4 órát van bent náluk, a romlandósága miatt.) A minap vásároltam Orlux tojásos lágyeleséget is, ez nem nagyon ízlik nekik. Mit tudnék tenni annak érdekében, hogy erre is "rákapjanak"? Össze szoktam keverni az előbb említett saját lágyeleséggel, de nem nagyon csipegetik a boltit a keverékből.
Még egy fontos kérdésem lenne. Vásároltam madárhomokot is, még nem mertem nekik betenni, ugyanis az általam vásárolt ánizzsal van kezelve (A márkája Panzi.), a szaga nagyon jó. Nem lesz ettől nekik semmi bajuk? Mibe szokás a homokot nekik tálalni?

Köszönöm előre is a válaszokat!
Szia Birdboy!!

Szeretnék neked segíteni. Elsősorban a lágy eleség etetése nem kúraszerűen történik, hanem a madárnak
ismernie kell azt a típusú ételt, amit etetsz vele. Mert ha nem ismeri hiába próbálkozol 1-2 hetes "kúrával",
soha nem fog vele kismadarat nevelni. Ezt úgy szokták megoldani, hogy tenyészidőszak előtt az adott lágy eleségből
hetente 1x, 2x, egy nagyon picit tesznek a madár elé. Ahogy telik az idő a madár lassan megszokja az általad, vagy
tenyésztő által javasolt lágy eleség típusát. Ez nálam a következőből áll: reszelt főtt tojás, reszelt nyers sárgarépa, őrölt mák, reszelt szépia csont, vitte molle . Ezt összekeverem kézzel, hogy a tojás ne törjön össze nagyon. ( a vitte molle pl. a galambászkuckóban is kapható, nagyon jó illatú, minőségi lágy eleség) Az Orlux szerintem túlságosan száraz, ezért én nem használom. Az ánizsos alomtól ne ijedj meg, én is használom. Teheted külön tartókába, vagy alomként is használhatod apró sóderral keverve. Én a következő almot használom a madaraim alá: apró sóder (0,5-1mm), Versele-laga termékekből használom a grittet, a marinét (ez tengeri kagyló örlemény), illetve a Kristalt (ez ánizsos kagyló örlemény). Mindezt összekeverve használom a madaraim alá.

Hozzászólás 2010 nov. 18, 11:47 
Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni, hogy a zebrapintyeket meddig szokás etetni lágyeleséggel az odúfelrakás előtt? 10-15 napos "lágyeleségkúra" után már fel lehet rakni az odút?
Továbbá még azt szeretném megtudni a lágyeleséggel kapcsolatban, hogy ki mit használ? Én főtt (keményre) tojás szoktam lereszelni, szoktam hozzátenni még reszelt sajtot, reszelt sárgarépát, porított tojáshéjat. Ezt szépen csipegetik, de nem sokat. A berakás után kb. 5 percig eszegetik, utána már rá sem hederítenek. (Mondjuk nem szokott sokat bent lenni, kb. 3-4 órát van bent náluk, a romlandósága miatt.) A minap vásároltam Orlux tojásos lágyeleséget is, ez nem nagyon ízlik nekik. Mit tudnék tenni annak érdekében, hogy erre is "rákapjanak"? Össze szoktam keverni az előbb említett saját lágyeleséggel, de nem nagyon csipegetik a boltit a keverékből.
Még egy fontos kérdésem lenne. Vásároltam madárhomokot is, még nem mertem nekik betenni, ugyanis az általam vásárolt ánizzsal van kezelve (A márkája Panzi.), a szaga nagyon jó. Nem lesz ettől nekik semmi bajuk? Mibe szokás a homokot nekik tálalni?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Hozzászólás 2010 nov. 15, 18:21 
kasia197, köszönöm a tippet, ki fogom próbálni! :)

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 nov. 15, 17:38 
Kép

sziasztok szép piros melű zebra pinty

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 nov. 13, 18:38 
diosmonty írta:
Sziasztok!

A nem olyan régen érkezett zebrapintyem rengeteg magot kiszór az önetetőből, elég mohó a másikhoz képest. Van valami ötletetek olyan megoldásra, amivel csökkenthető a "pazarlás". Rakjak inkább kis tálkába magot a kalitkába önetető helyett??
A másik kérdésem, hogy milyen zöldség-, gyümölcsféléket adhatok nekik, ami élelmiszerboltban megvásárolható? A körte, a főtt tojás és a tyúkhúr a kedvenc, de tyúkhúrt lassan nemigen találni, és szeretnék vmi állandó vitaminforrást télre. A sárgarépát és az almát nem csípik.

Köszönöm előre is! :)

DM

Szia!
Próbáld meg a kígyóuborkát kettévágva hosszában,hogy a magokhoz hozzáférjenek.Nálam szinte teljesen kibelezik. :drunken: :lol:

Hozzászólás 2010 nov. 13, 13:59 
Sziasztok!

A nem olyan régen érkezett zebrapintyem rengeteg magot kiszór az önetetőből, elég mohó a másikhoz képest. Van valami ötletetek olyan megoldásra, amivel csökkenthető a "pazarlás". Rakjak inkább kis tálkába magot a kalitkába önetető helyett??
A másik kérdésem, hogy milyen zöldség-, gyümölcsféléket adhatok nekik, ami élelmiszerboltban megvásárolható? A körte, a főtt tojás és a tyúkhúr a kedvenc, de tyúkhúrt lassan nemigen találni, és szeretnék vmi állandó vitaminforrást télre. A sárgarépát és az almát nem csípik.

Köszönöm előre is! :)

DM

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2010 nov. 8, 19:38 
Kedves Lajos!
Nagyon szépen köszönöm,ma reggel megkaptam az oktatási anyagokat a zebrapintyek szín mutációiról.
Nagyon nagyon szépen köszönöm még egyszer,hasznos,és nagyon könnyen áttekinthető olvasmány lesz a hideg, téli estéken a cserépkályha mellett. :santa: :rendeer:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 nov. 7, 11:23 
Birdboy írta:
Sziasztok!

A közeli mezőn most éppen rendelkezésemre áll nem olyan régen vágott, már teljesen kiszáradt széna. (Elég hosszú szálú, ollóval elvágjam?) Ez megfelelne zebrapintyeknek fészekanyag gyanánt? Ha igen, akkor elraktározok belőle egy kisebb mennyiséget! Esetleg a fészekrakás során érdemes kiegészíteni valami másféle fészekanyaggal (pl. toll)?

Üdv !

Ha csak a levelet használod akkor megfelel a 1o - 15 cm. hosszúság.... a kemény szárat nem jó betenni, mert kényelmetlen lehet. Legjobb a géppel vágott gyep szárítmánya, ez puha felületet ad, és melegebb is. A toll nem szükséges ezt helyettesítheti a keskeny szálakra felvágott papir szalvéta/zsebkendő. Ez jó nedvszívó és melegen tartja a fészket. A tollal esetleg bevihetsz élősködőket is.

Hozzászólás 2010 nov. 7, 11:13 
opel501 írta:
általában a párzás után mennyi időre jön az első tojás?
Szia!

Pár nap multán megérkezik az első tojás
de a párzás viszonylag rendszeres
az első 1-2 tojásig.....................

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 205  Következő