Egy kis frissites.
A deneverek tuleltek mind szuk egyhonapos hazautazasomat, mind a visszajovetelem utan hasonlo hosszusagu papuai utazasomat.
Bar ahogy a ketrecuk kinezett egy honap tavollet utan, azt jobb meg sem mutatnom. Nem csak mind megmaradtak, de a korabban lesovanyodott kekkoronasok vissza is hiztak nemileg.
Ebben segithet valtozatos kosztjuk, amit itt leirok, hatha jol jon meg valakinek.
Minden nap kapnak friss, ivovizet es cukros vizet, cukros vizben aztatott piskotat, banant, zoldeleseget es zsenge csoves kukoricat, neha egy kis papajat is.
Ezek mellett elottuk tobb napra valo koleskeverek, gyari tojasos eleseg, alomkukac. Emelle tanacsoltak meg nekem bebipure adasat is, de azert a pepecselesnek is megvannak a hatarai!

Egyebkent a kekkoronasok valtozatosabban etkeznek a sargatorkuaknal, akik a piskotahoz es kukoricahoz nemigen nyulnak.
Mindenesetre miutan mind ilyen szepen megmaradtak (pedig a piacon maradtak rohamosan pukkantak le), ugy dontottem eleg beloluk 1-1 par is, es egy par kekkoronast ma elajandekoztam egy pintyes baratomnak. Akartam mellejuk adni egy sargatorkut is, de ott a harombol ketto ivaraban nem vagyok biztos, igy oket mind megtartottam, viszont az apolas egyszerusitesere egy kalitba tettem most ossze mind az otot.
Meg annyit megjegyzek, hogy a foleg vekony racsrol logo sargatorkuak karmai a bo 2 honap alatt ugy megnottek, hogy gyakran beakadtak a racsokba, es ma a koltoztetesukkor koromvagasra is sort kellett keritenem. Az inkabb ulorudakon uldogelo kekkoronasoknal ez a problema egyelore elmaradt.
Szelidebbek azota sem lettek, inkabb igen felenkek, mondjuk ugye nem is nagyon foglalkozott veluk senki a napi ellatason tul.
Ennyi ido utan mar mondhatom, hogy aki aprocska, csandes (!), szep es kulonleges viselkedesu papagajokra vagyik, es nem riad el az etetesukkel es tisztan tartasukkal jaro plusz munkatol, annsk melegen ajanlhatom oket.