Sziasztok! Ismét kérdéssel fordulok hozzátok. Immáron a két sanyim 2 hete van párban, szépen beindultak, a tojó egész nap szinte az odúban van, a hím is gyakran bemegy, udvarlás, párosodás megy ezerrel... nimfománabbak a nimfáimnál, és akkor már sokat mondok. Azonban a problémám, hogy még mindig nincs tojás... Pedig tényleg sokszor párosodnak, csak tegnap délelőtt 3X láttam őket. Ma viszont találtam kettő nimfatojást az egyik sarokban, kihűlve, elhagyva. Így gondoltam berakom a sanyik odújában, mikor nem volt benn senki, kísérletezés képpen, hogy üli-e a tojó... Nos a csúnya meglepetés most délután, hogy mindkét tojás hiányzik, valószínűleg vagy a tojó vagy a hím felette... Előfordulhat, hogy azért nem találok tojást az odúban, mert amit letojt, fel is ették? Ez most csak azért történt, mert idegen tojás? (pedig tudtommal minden tojásformájú tárgy, akár főleg származik, akár nem, kotlásra ingerli a tojót...?) vagy ásványianyag hiányuk van? Pedig kapnak AP17-et mageleséggel bekeverve, emellett zöldeleséget, gyümölcsöt, tojásos eleséget, csíráztatott magvakat. Alapjáraton jól harmonizál a pár, egészen addig, amíg kajáról van szó, a hím ugyanis akkor üldözi a tojót, ill. minden, amit a tojó eszik, neki kell. Így már kínomban 5 etetőt tartok fenn, hogy a tojó is eleséghez jusson. Valakinek valami tipp?
|