Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 feb. 13, 17:11 
Eladó NEMZÖLD hím katalin papagájt keresek... :)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 11, 22:45 
Igen, így szeretném az eredeti felállásba visszatenni, nem tudom mi okozott törést, hogy átpártolt az eredeti párjától? A ne is hallják rész az nem megoldható, de majd megpróbálom. Jobb szeretném én is, hogy ne tesók legyenek együtt...! :!:

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 feb. 11, 22:24 
Sziasztok!
Szerintem is a bal a hím!
Én a zöldet hagynám együtt avval a kékkel amelyikkel jóban volt! A másikat meg külön tenném pár napig úgy,hogy ne is lássák hallják egymást.(ha megoldható)

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 11, 21:45 
Kanike, Warhawk, azt hiszem igen, a lándzsás farkú a tojó és a feketés a hím. A kép még tavaly áprilisban készült. Azért írom talánnak, mert már nem emlékszem, most meg már sötét van a szobában, nem lámpázgatom zavarom őket, de holnap vagy holnap után módom lesz megnézni. Visszakerestem amúgy W. ezt írtad áprilisban is, de hát nem figyeltem eléggé.

Ottó: igen, tőled való volt. Még nem tudom mi lesz, veszek vagy hogyan lesz. Holnap kapnak odút, hogy ki tudja tojni a tojglikat. De lehet, hogy nem is lesz semmi belőlük, mert még csak 12.5-13 hónap körüliek. Amint vége ennek a periódusnak külön fogom tenni őket azonnal.

Valódi név: Bajó Ottó

Hozzászólás 2012 feb. 11, 21:14 
Szia!
Ha jól emlékszem tőlem vetted a zöld katikat Monoron.
Sajnálom a kis tojódat.
A kékeket illetően a fekete farkú biztos hím a másik biztos tojó.
Bár a lutínóknál lenne ilyen könnyű megmondani a nemüket.
Én hagynám őket így egy próbát megér a kék pár.
Ivarérett hímet nem lesz egyszerű szerezni,persze olyat ami jó is.
Én csak is fiatal madarat vennék a helyedben.
Ottó

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 feb. 11, 18:26 
Warhawk írta:
Pulipinty írta:
Kép

A bal a hím, a jobb oldali a tojó... nem?
Én is ezt tippelném,de nekem úgy tűnik a tartásából hogy a baloldali madár készül tojni. Vagy tévedek?

Akárhogy is van,testvérektől én biztosan elvenném a tojásokat,azután szétszedném őket.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 11, 17:52 
Pulipinty írta:
Kép

A bal a hím, a jobb oldali a tojó... nem?

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 11, 17:09 
Megvoltak a véridegen madarak... de a kékek mindketten hímek voltak a papírforma szerint.
A zöldek pedig mindketten lányok.
Most el nem tudom képzelni milyen arányban vannak a madaraim... :(

Kép

Kép

Az elpusztult zöld, aki mindezen feketeség ellenére tojó volt!!! Tojónak vettem, az is volt.
Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 11, 15:37 
Pulipinty írta:
(Igen, minden volt, etetés, párzás, de azt hittem, hogy csak viccelnek.........!!!)

Nos, hát ezért nem szabad még viccből sem együtt hagyni a testvéreket (különösen egy olyan fajnál ahol a nemek nehezen azonosíthatók).

Hirtelenjében a legjobb amit mondhatok: a tojás kukába, a "boldog pár" sürgős szétválasztása. Mert szvsz még az a kisebbik rossz. A tesók mellé pedig véridegen madarakat szerezz be (tenyészéretteket). Lehetőleg gyorsan.

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 11, 15:26 
Üdv!

Gondok... vagy nem?

Párba állt a hím testvérpárom. Alap felállásként 2 zöld tojó és 2 kék hímem volt. Egy tojó nemrég balesetben elpusztult. A zöld tojó az egyik kék hímmel volt párban, de nemrég nem tudom miért elhagyta a zöldet és a két kék állt párba, gondoltam hadd bolondozzanak, hiszen úgyis 2 hím... na ma látom, hogy a kisebbik hímnek nagy tottyos a potroha... ebből tojás lesz asszem! De tesók... és még alig múltak 1 évesek! Januári madarak. Na ebből mi lesz??? Kapnak odút, hogy legyen hová tojni... gondolom el is kellene különíteni őket 2+1 összeállításban, hogy ne zavarja a zöld a költést. Minden tanácsot köszönettel olvasok. :)
(Igen, minden volt, etetés, párzás, de azt hittem, hogy csak viccelnek.........!!!)

Hozzászólás 2012 feb. 6, 14:39 
Sziasztok!

Fiatal katalin párt (nem testvéreket) keresnék zöld színben Budapesten v. környékén. Ha esetleg tudtok, szóljatok légyszives.

Kösz,
Gábor

Hozzászólás 2012 jan. 30, 21:23 
dino írta:
Jópofák így együtt! :D Az a verébszerűség kicsoda?

Hali!

Ő egy mozambiki csicsőrke kölök :mrgreen:

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 jan. 30, 12:13 
Jópofák így együtt! :D Az a verébszerűség kicsoda?

Hozzászólás 2012 jan. 30, 8:57 
Attila69 írta:
Kép
Haláliak! :lol:

Hozzászólás 2012 jan. 29, 22:00 
Hali!
Jóllakott napközisek!
Mostoha tesók!
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2012 jan. 8, 15:42 
Mese-habbal írta:
Kalikó írta:
A csiszolóvásznas rudat gyorsan el lehet felejteni!!!
Gondoljatok bele ,hogy a talp és a lábújjak puha bőrével mit csinálhat a csiszolóvászon :cry: Horor ,,
Ha tulnőtt a köröm szépen le kell vágni és ennyi,...két embernek sokkal könnyebben kivitelezhető a feladat :D

Ezért szeretnék csak a bot alsó egyharmadára ragasztani sódert, és nem körbe, mert így csak a körme hegye ér hozzá, a kis lábacskája egyáltalán.

Szia. Kalikónak igaza van sokkal jobban jársz ha egyszerűen megfogod a madarat és lecsipkeded a felesleget a karmából. Szerintem is felesleges kísérletezgetni. 1 perc alatt megvan!

Hozzászólás 2012 jan. 8, 15:06 
Kalikó írta:
Gondoljatok bele ,hogy a talp és a lábújjak puha bőrével mit csinálhat a csiszolóvászon :cry: Horor ,,
Ha tulnőtt a köröm szépen le kell vágni és ennyi,...két embernek sokkal könnyebben kivitelezhető a feladat :D

Ezért szeretnék csak a bot alsó egyharmadára ragasztani sódert, és nem körbe, mert így csak a körme hegye ér hozzá, a kis lábacskája egyáltalán.

Hozzászólás 2012 jan. 8, 14:51 
Sziasztok !

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2012 jan. 8, 9:58 
Mese-habbal írta:
Nagyon cukik a kicsik. :) :)
Kérdés: tudtok valami madárbarát ragasztót? Sódert szeretnék felragasztani a bot aljára, mert nem kopik eléggé a körme, és vágni nem szeretném. Gyanítom, elkezdené lerágni, úgyhogy valami olyan kell találnom, amitől másnapra nem állnának égnek a frissen peidikűrözött lábacskája.

Szia!
Az én madaraimnak sem kopik a körme,pedig különböző átmérőjű és különböző fajtájú ágak vannak nekik berakva.Eleinte én sem akartam vágni,mert nem vagyok az a "rutinos fogdosós",de kis Zafirámnak már annyira megnőtt,hogy kezdett már teljesen elferdülni a körme.Most már csipesszel lecsapkodom gyorsan nekik.Nem olyan nehéz,én mindig attól tartottam,hogy nehogy mélyre vágjam!De azért nagyon nehéz elvéteni. :D
Amúgy láttam már csiszolóvásznat botra felragasztva,igaz nem tudom milyen ragasztóval,és azt sem,hogy az milyen enyvvel van kezelve,de hátha hallott már itt valaki róla!
Amúgy tényleg úgy van ahogy írod minden madár más!Bubi valószínűleg ilyen "füttyös" fajta.3 hónaposan vettem,és amikor hoztam haza egy kocsi riasztó beindult a közelben és azt is leutánozta! :lol:

Hozzászólás 2012 jan. 8, 0:47 
Nagyon cukik a kicsik. :) :)

Biztos a repülés is olyan, mint annyi más dolog, hogy madaranként is változó. Az enyém pl semmilyen hangot nem utánoz. Annyi a "szókincse" mint mikor hónapokkal ezelőtt megvettem. Lehet itt kéne hagynom neki egy oktatókazettát, míg dolgozom? Talán nem Beethovennel kezdem. :)
De a repülés jobban megy neki, mint amit itt leírtatok. Nálam egyszer ment neki a falnak, mikor másodszor volt kiengedve. Az ablaknak nekirepült még párszor, de már jó ideje az sem csinálja. A tükröt még néha elvéti, de az talán nem akkora baki. Én minden nap kiengedem, bár nem minden nap repül értékelhető távolságot. (a kalit és a botja közti fél métert nem tekintem annak) De mikor repülhetnékje támad, akkor 4-5ször átrepüli az L-alakú szobát, a sötét felében megfordul, és vissza a kalitkára. Ez egy olyan "&" forma, amit le kell manővereznie. Oké, a landolás nem zökkenőmentes, de 10-ből 9-szer eltalálja a kalitkát. :) Néha letottyan a földre, mert valóban inkább ereszkedő a repülése, de csúszik egy picit, majd megfordul, felnéz, hogy hova, és már repül is meredeken felfelé.
Az én madárkám is a lábával fogja meg a dolgokat, pl a zabot, kisebb gyümölcsdarabokat. Van a botján egy vastag kötél. Azt néha megfogja az egyik lábával, és fura hang kíséretében a fenekéhez dörgöli, valami rejtélyes okból. :oops: :D

Kérdés: tudtok valami madárbarát ragasztót? Sódert szeretnék felragasztani a bot aljára, mert nem kopik eléggé a körme, és vágni nem szeretném. Gyanítom, elkezdené lerágni, úgyhogy valami olyan kell találnom, amitől másnapra nem állnának égnek a frissen peidikűrözött lábacskája.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 109  Következő