Nagyon cukik a kicsik.

Biztos a repülés is olyan, mint annyi más dolog, hogy madaranként is változó. Az enyém pl semmilyen hangot nem utánoz. Annyi a "szókincse" mint mikor hónapokkal ezelőtt megvettem. Lehet itt kéne hagynom neki egy oktatókazettát, míg dolgozom? Talán nem Beethovennel kezdem.

De a repülés jobban megy neki, mint amit itt leírtatok. Nálam egyszer ment neki a falnak, mikor másodszor volt kiengedve. Az ablaknak nekirepült még párszor, de már jó ideje az sem csinálja. A tükröt még néha elvéti, de az talán nem akkora baki. Én minden nap kiengedem, bár nem minden nap repül értékelhető távolságot. (a kalit és a botja közti fél métert nem tekintem annak) De mikor repülhetnékje támad, akkor 4-5ször átrepüli az L-alakú szobát, a sötét felében megfordul, és vissza a kalitkára. Ez egy olyan "&" forma, amit le kell manővereznie. Oké, a landolás nem zökkenőmentes, de 10-ből 9-szer eltalálja a kalitkát.

Néha letottyan a földre, mert valóban inkább ereszkedő a repülése, de csúszik egy picit, majd megfordul, felnéz, hogy hova, és már repül is meredeken felfelé.
Az én madárkám is a lábával fogja meg a dolgokat, pl a zabot, kisebb gyümölcsdarabokat. Van a botján egy vastag kötél. Azt néha megfogja az egyik lábával, és fura hang kíséretében a fenekéhez dörgöli, valami rejtélyes okból.

Kérdés: tudtok valami madárbarát ragasztót? Sódert szeretnék felragasztani a bot aljára, mert nem kopik eléggé a körme, és vágni nem szeretném. Gyanítom, elkezdené lerágni, úgyhogy valami olyan kell találnom, amitől másnapra nem állnának égnek a frissen peidikűrözött lábacskája.