Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 jan. 2, 23:30 
Hű de aranyosaaaaak!!!!!!!!! És nekem még mindig várni kell április végéig... akkor lesznek 14 hónaposak... addig legalább készítek egy odút nekik.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2012 jan. 2, 20:42 
Attila69 írta:
Kép

Nálad már vannak fiókák?! 8) :mrgreen: Nagyon szépek, gratulálok!

Valódi név: Mózsi Attila

Hozzászólás 2012 jan. 2, 20:09 
BÚÉK! :04: :06:

Kép
Kép
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2012 jan. 2, 0:42 
Én is BÚÉK mindenkinek, nagyon aranyos ez a kis ajándékcipelő! :D

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2011 dec. 24, 14:53 
Mindenkinek békés,boldog karácsonyt és sikerekben (fiókákban) gazdag új évet kívánok!!!!! :63:

Hozzászólás 2011 dec. 18, 15:59 
Igen,én is arra gondoltam,hogy nálam is egyből reptetve voltak,de 3-4 hónaposan ügyesebbek voltak mint most.Még úgy ahogy repül is,de a fékezéssel,meg a falakkal problémáik vannak.Viszont a földről elég éles szögben felrepül a röpde falára!
Olvastam korábbi hozzászólásokat,amiben írtátok,hogy dallamokat fütyülnek.Nálam Bubika a nagy hangutánzó,fütyüli a Beethoven 5.szinfoniáját,utánozza a hiénák hangját a Tv-ből.Előbbit már a párja is elleste,udvarláskor előszeretettel használják.És nem tudom,hogy tapasztaltátok e már,de nálunk a lábukkal emelik a szájukhoz az almát,uborkát,naprát.Még sehol sem olvastam,hogy ilyet csinálnának. :shock:
Az elhízásukat úgy vettem észre,hogy jóval nagyobbak voltak fajtársaiknál,ill. mondtátok,hogy nem kell nekik annyi napra,így átválogattuk a gyerekekkel,mert a megkutyult magkeverékünkben nagyon sok volt.Most,hogy vágtam a körmüket megfogdostam őket és könnyebbek és karcsúbbak lettek.Hát így! :)

Hozzászólás 2011 dec. 18, 15:15 
Sziasztok!
Katalin papagáj fiókát keresek Budapesten, vagy a környékén lehetőleg Karácsony előtt!
Ha van valakinek eladó fiókája, vagy esetleg tudja, hogy kit érdemes keresni, kérem hívjon: 0630 247 91 74 vagy írjon emailt: illy.toto@gmail.com
Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Tomi

Hozzászólás 2011 dec. 18, 1:46 
Hát az fix, hogy egy röpdében sokkal kevesebb veszélyforrásnak vannak kitéve. A megoldás, külön madárszoba! És persze vastagabb pénztárca.... :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 18, 1:12 
Na hát ez az, hogy pár kiengedés után "felizmosodnak" de pár kört propellereznek a szobában majd nekirepülnek a falnak... Az elpusztult madár hosszában átrepülte a lakást, kb 10 métert, de nulla a tájékozódóképességük, meg a környezet felmérésük. Van egy olyan dolog, hogy a sötét helyekre nem repülnek be a madarak...na ezek minden további nélkül...

Hozzászólás 2011 dec. 17, 22:05 
Nálam jó ideig szerencsétlenkedtek, de utána megtanultak repülni. Sose lettek nagy légi akrobaták, inkább fentről lefelé lejtve repültek, de azért végighúztak a 3m-es röpdén. Csak gyakorlás kérdése, de állandó röpdében tartózkodást igényel. Én is lebecsültem őket, így az egyik első katalinom lelépett, nem is gondolnátok milyen szakszerűen tudnak húzni felfele a szabadban.....

Hozzászólás 2011 dec. 17, 21:50 
Sziasztok!Szerintem a katalinok abszolút nem röpdés madarak én ezt tapasztaltam.Ráadásul nemsok embernél láttam röpdébe őket meg szerintem nem is igénylik.Ők inkább többször másznak mint repülnek.Olyanok mint egy kislajhár.Nekem is voltak röpdében amikor megvettem első pár madaramat de mikor megláttam hogy nembírnak 2 métert repülni egyből kisebb helyre tettem őket.Nálam 1,3X1X1 méteres helyen van 3 pár.Igaz most szereztem bútorlapokat és jövőre költőfakkokba lesznek mert állítólag jobbak a költési eredmények.Repülésre visszatérve az hogy lehet hogy sokmindenki panaszkodik hogy 2m után leesik a katalin a földre a vadonba gondolom ez nemfigyelhető meg náluk mert akkor már rég kihaltak volna mert a ragadozóknak könnyű zsákmány lenne.

Hozzászólás 2011 dec. 17, 21:01 
Szegény kis papeszka, nagyon kár érte.
Reptetésről: az enyémek röpdés, kb 1 éves madarak voltak, amikor vettem őket, és kb annyi repüléstudással rendelkeztek, mint egy négy-öt hetes hullámos.Az egyik elvitorlázott kb 4 métert, és leesett a földre-ez éppen Gizike volt- ott simán megfogtam és visszatettem a kalitkába.Ennyi volt.
Magokról pedig, van a keverékben még fénymag, muharmag, kapnak még fürtöskölest is, meg a tojásos lágykaját és almát,répát,fűmagkalászokat,stb.
Csak azért írom, nehogy tévedés legyen, és valaki azt gondolja, hogy "kenyéren és vízen" vannak. :D lehet még kevés lenmag is a keverékben, és ha megeszik, akkor még repce is.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 17, 18:48 
Szia!

Köszi az együttérző szavakat! :( Én sem tudom, hogy hogyan tudnak másoknál repülni önveszélyesség nélkül? Az az egy tippem van, hogy ha mondjuk fészeklakó kortól fogva ki van veszegetve, akkor megszokja, megismeri a környezetét és nem olyan riadtan áll neki repkedni, hogy nem figyel, csak mintha menekülne. Kíváncsi lennék mások tapasztalataira is.

Magok: Monoron szoktuk venni, "hullámos magkeverék" néven fut. Elhízás esetén a mennyiségből is vissza lehetne venni, nem? Miből tudod, hogy elhízott? Az enyémben vörös és sárga köles meg zab van, napraforgómag hiányzik belőle, de az az érdekes, hogy külön adtam nekik és mégsem ették meg. Attól híznak állítólag.

Hozzászólás 2011 dec. 17, 13:38 
Sziasztok!
Nagyon sajnálom a kismadaradat Pulipinty!Régebben én is rendszeresen kiengedtem őket,eleinte fejlődést mutatott a repülési technikájuk,de miután rendszeresen kamikaze módjára nekirepültek a falnak meg a behúzott ablaknak,úgy döntöttem nem várom meg,hogy kimúljanak.Nagyon sajnálom őket,mert olyan kérlelőn tudnak nézni,amikor ki szeretnének jönni!Fogalmam sincs,hogy a természetben hogy élik túl,mikor ilyen kis bénák. :(
Jó lenne,ha tudnátok segíteni a magkeverékük kapcsán.Most fog elfogyni a 20 kg magkeverék amit eddig adtam nekik és szeretném megtudni,milyen arányban vannak a magok egy jó eleségben,mert az enyémtől elhíztak,és át kellett válogatnom az egészet.Az a baj,hogy konkrétan %-al együtt senki sem írta le,pedig kikutyulnám,ha lenne valakinek egy jó receptje.Köszi! :D

Hozzászólás 2011 dec. 13, 19:24 
Bevizsgáltattam a lutino x cremino kati páromat, mivel gyanús volt, hogy egyneműek. Én hímekre tippeltem, nos, mint kiderült mindketten tojók. :roll: Gondolom senkinek sincs ivarérett lutino, esetleg cremino hímje?! Elcserélném a cremino tojóra, esetleg megvenném. Végső esetben egy tuti ino örökítő hím is megtenné.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 10, 21:41 
Sziasztok!
Végül felbontottuk a kis papeszt, hogy legalább a nemét meg tudjam, még nagyon fejletlenek voltak a vélhetően női ivarmirigyei, olyan volt, mint apró halikrák sokasága. A mellüregében belső vérzésre utaló jelek voltak, a testén pedig egy sebtető, fog méretű... :( :( :(

Egy kép a faroktollairól, azért is kellett felboncolni, mert ez a fekete faroktoll csúcs nekem gyanús volt, de nőstény mégis. Úgy látszik a feketére már a zöldeknél sem igazán lehet adni. :?:

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 9, 19:24 
Köszi...

Azóta is agyalok rajta, végül lehet, hogy nem is a kutyák voltak, mert olyan gyorsan történt, lehet, hogy egyszerűen kitörte a nyakát, ahogy nekirepült a falnak. :(

Hozzászólás 2011 dec. 9, 18:46 
Részvétem Pulipinty! :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 9, 13:24 
Tud valaki esetleg Budapesten vagy a környéken eladó fiatalabb, kb 8-10-12 hónapos tojó katalint? Ha lehet nem zöld színűt keresnék, mert az elpusztult madár is zöld volt, és ez rossz emlékeket ébreszt bennem. :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 dec. 8, 22:46 
Köszi Jojó. :(

Épp előtte volt szó a tévében a Fókuszban a megelőzhető gyermekbalesetekről.
Olyan pillanatok alatt történt. :(

Most volt erőm felszedni a földről, :cry: olyan, mintha aludna, kis játékpapagáj.
Szegény. :(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 109  Következő