Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 288 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 feb. 12, 20:46 
Krissz írta:
Szerintem ez a meleg idő ami most volt a hét elején,igen csak megzavarta a madarakat.Nálunk 15 fok is volt napközben.Akkor a befóliázott röpdében mennyi lehetett?Én csak a nagy ajtót tudom kinyitni,de akkor is 5-6 fokkal melegebb bent mint kint.Szerintem ez az oka,hogy korábban indulnak a madarak.Most nincs más teendőnk,mint a megfelelő eleséget adni nekik.Ha már beindultak,hadd menjenek. :D

Igen, én is erre gondoltam, igazad lehet. Nálam is a fóliázott röpdék nagyon felmelegszenek. Mindig gondban vagyok,hogy mikor szedjem le a fóliát róla, mert ha süt a nap nagyon fel tud melegedni, viszont ha meg nem és esetleg jönnek még nagyobb hidegek,akkor gond van. Idén ablakokat fogok rá csinálni (sürgősen meg kéne oldanom), hogy jóidőben tudjak szellőztetni. Egyébként én örülök,hogy hamarabb beindulnak, legalább nem lesz gond nyáron, ha nagy hőség lesz.

Hozzászólás 2011 feb. 12, 20:42 
Szerintem ez a meleg idő ami most volt a hét elején,igen csak megzavarta a madarakat.Nálunk 15 fok is volt napközben.Akkor a befóliázott röpdében mennyi lehetett?Én csak a nagy ajtót tudom kinyitni,de akkor is 5-6 fokkal melegebb bent mint kint.Szerintem ez az oka,hogy korábban indulnak a madarak.Most nincs más teendőnk,mint a megfelelő eleséget adni nekik.Ha már beindultak,hadd menjenek. :D

Hozzászólás 2011 feb. 12, 20:35 
Betty írta:
Sziasztok!

Hogy állnak a skarlátjaitok? Az enyémek kb egy hete kergetőznek. Ami a baj, hogy két hete átkerültek egy másik röpdébe. Láthatóan jól érzik itt is magukat. Nem zavartuk meg őket szerintetek?

Nem hiszem,hogy gond lenne, tudod nekem tavaly még frissen kerültek össze a párok is, nemhogy a hely új volt és mégis lett egyik párnál kölyök. Nálam is kezd hajtani a hím, meglepően agresszívak ilyenkor. Pedig későbbre vártam tőlük a kezdést, de a tojó már rendszeresen az odú előtt ül. Mondjuk nekem a többi madár is szoktalanul hamar beindult, 3 pár nagysanyim költ, pedig van köztük oylan ami két éve csak márc-áprilisban kezd, idén meg.... A barnardjaim is totál kikaparták már az odút.

Hozzászólás 2011 feb. 12, 20:32 
Szia Betty.

Én nemrég kb 3-4 hete,átköltöztettem a sápadt fejű rozelláimat egy másik röpdébe mert a szomszédba is rozellák voltak és verekedni kezdtek.Gondolom kezdtek beindulni már.Ma néztem az odút és ki van alakítva a fészek az odú alján.Szerintem ha ha jó helyre kerültek át a madaraid nem lesz gond velük.Ha már költöttek együtt akkor még könnyebben megszokják az új helyüket.
Majd írd meg azért ha megvan ez első toji. :)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 feb. 12, 19:30 
Sziasztok!

Hogy állnak a skarlátjaitok? Az enyémek kb egy hete kergetőznek. Ami a baj, hogy két hete átkerültek egy másik röpdébe. Láthatóan jól érzik itt is magukat. Nem zavartuk meg őket szerintetek?

Hozzászólás 2011 jan. 26, 19:48 
Helló madaras86.

A 16-os betonacél nagyon erős.Én 85 kiló vagyok.Felraktam egy 4 méteres deszkát és úgy mászkáltam a tetőn.Igaz a hullám lemez kicsit recsegett.Nemrég rajta volt 20-25 centi hó is.Simán bírja.
Így a két drót közt 16 mm van.
Nyáron árnyékoló háló van a tetőn mert különben megsülnének.Ültettem a röpde elé egy kajszi barack fát,ami két év múlva teljes árnyékot fog adni nyáron a madaraknak.

Én is mások röpdéit nézegetve terveztem meg az enyémet.

Hozzászólás 2011 jan. 25, 20:42 
Szia Krissz!

Köszönöm a képeket, én ebből is lestem el új dolgokat, ami hasznos lesz a későbbiekben. Legalább annyira szeretek röpdékről készült képeket nézegetni, mint madarakról készülteket. Mindig tanul valami újat az ember, amit be lehet majd építeni a saját épületeinkbe is.
Amire kíváncsi lennék még, látom hogy a tetején műanyag hullámlemez van, a váz viszont csak egyszerű betonacél. Én is gondolkodtam rajta,hogy sokkal olcsóbb lenne ebből csinálni,csak féltem nem bír el,mikor ráteszem a tetőt, ezért inkább szögvasból csináltam. Ezek szerint elbír egy embert? Ja és szerintem egy dologgal tudnál még kedvezni a madaraidnak, a tetőn egy 0,5-1m-es sávot sötétíts el, ha lehetőséged van rá, nyáron jól jön nekik az árnyék is. Tudom,hogy be tudnak menni árnyékba, de az nem totál ugyanolyan. Amúgy meg nagyon jó, gratula hozzá!

Hozzászólás 2011 jan. 19, 21:09 
Köszi.
Remélem a madarak is így gondolják,és jól érzik magukat benne.

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 jan. 19, 19:41 
Szia.

Jók a röpdék,grat hozzá..

Hozzászólás 2011 jan. 19, 10:31 
Sziasztok.

Betty,a madarak bevizsgáltak.Azért tudom a nemüket.

madaras86,csináltam pár képet a röpdéről,de nem tudom az egészet egybe lefotózni mert be van még fóliázva és a folyosóról próbáltam most képeket csinálni,de nem a leg jobbak.Távolabbról lenne az igazi.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 jan. 18, 20:52 
Szuperek a képek, nekem sajnos nem adják vissza a képeim ilyen jól a színüket.

Krissz, tennél majd fel a röpdéidről is képet? Amin látszik minden egyben.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 18, 19:26 
Én is hozok már egy-két fotót a kis skarlátomról (Arnoldkáról) :D Igaz 2009-es képek és itt még a szobában volt két hétig, egy nagyobb fajta kalitkában. Kiengedtem szinte minden nap és a nappalit felfedezte rendesen :) A színe miatt imádom ezeket a képeket, hisz olyan a tolla, mintha foszforeszkálna :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 18, 19:11 
Krissz, nagyon szép madár és a kép is nagyon jól sikerült. Azt honnan tudod, hogy tojó, hisz még két éve van a teljes kiszínesedésig!?

Hozzászólás 2011 jan. 18, 12:14 
Köszi.

Nem saját madár.Egy barátom nevelte fel nekem kézzel.2010-es.tojó.Vettem mellé egy 2010-es hímet ami nem kézzel nevelt,most várom a 2013-as évet,mire ivar érettek lesznek és költésbe foghatom őket.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 18, 11:09 
Krissz írta:
Sziasztok.Kicsit kihalt ez a topik megint.Gondoltam dobok egy képet csak úgy.

Határozottan szép. :) Saját madár?

Hozzászólás 2011 jan. 18, 11:05 
Sziasztok.Kicsit kihalt ez a topik megint.Gondoltam dobok egy képet csak úgy.

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 3, 22:25 
madaras86 írta:
Betty írta:
Sziasztok!

Majd tavasszal kiderül, hogy milyen hatással volt rájuk a 20 fok :) A madaraim egy 30 nm2-es szobában vannak, így mindre fűtünk. Muszáj az egyéb madaraim miatt fűteni. Ezek afrikai madarak és szerintem meg a minusz fokok nem tesznek nekik jót, de nem akarok vitázni...ki így, ki úgy tartja jónak :)

Betty, mi nem bántani akartunk! Valóban nem jó a -20 sem, a kettő között lenne az ideális. Viszont ausztrálok!

Jól van na :D tudom Én hogy nincs itt bántás. Valóban ausztrálok, köszi a javítást, bár ott is van olyan meleg mint afrikában :)

Hozzászólás 2011 jan. 3, 22:06 
Krissz, nálam az ilyen ajtót a pennant és a kecskepapagáj is kijátszotta, a sándoroknak kínáknak meg se kottyant. Viszont pl a skarlátszárnyú és a király sose jött ki, ha le volt zárva.

Hozzászólás 2011 jan. 3, 22:05 
Betty írta:
Sziasztok!

Majd tavasszal kiderül, hogy milyen hatással volt rájuk a 20 fok :) A madaraim egy 30 nm2-es szobában vannak, így mindre fűtünk. Muszáj az egyéb madaraim miatt fűteni. Ezek afrikai madarak és szerintem meg a minusz fokok nem tesznek nekik jót, de nem akarok vitázni...ki így, ki úgy tartja jónak :)

Betty, mi nem bántani akartunk! Valóban nem jó a -20 sem, a kettő között lenne az ideális. Viszont ausztrálok!

Hozzászólás 2011 jan. 3, 21:47 
Nekem mindig azt mondják "ami nem öl meg az megerősít" :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 288 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Következő