dobozostej írta:
Mert 15 év volt kitenyészteni egy párat ami már normál színes nagy sándorokat hoz

De egyébként az árát most meg márt azért nem értem, mert egy nagy sándor sokkal szaporább mint pl. egy ara.
Ezt a 15 évet nem értem, de te viszont mindjárt megérted, hogy miért drágább egy aránál, csak össze kell számolni, hogy példul Magyarországon melyikből hány db. van. Ha megengeded kicsit segítek: mondjuk saccra zöldszárnyúból 4-5 száz db, nagysándor mutációból pedig 1-2 db, ha egyáltalán van nálunk valódi nagysándor mutáció!!
dobozostej"Egyébként mennyi az esély rá, hogy egy kis sándor összeáll egy nagy sándorral?[/quote]
Talán 100%?
[quote="dobozostej írta:
Aki genetikai tudós, elárulhatná, hogy hány generáció múlva jelenne meg az első színes

Én azt olvastam, hogy 2-3, de akkor szerintem hasonlóan el fog terjedni mint a kis sándor mutációk, csak azt mi már nem érjük meg

Nem kell annak genetikai tudósnak lenni, minden kicsit is valamire való tenyésztő tudja, hogy a megfelelő párosítással már az első költésből jönnek ki színesek!!!!!!
pl. lutinó hím x normál zöld tojó párosítása esetén a tojó fiókák valamennyien lutínók lesznek!!
Az okosok szerint a színes kissándorokból "előállított" nagysanyi mutációkat mindig felismeri egy tapasztalt tenyésztő, mert a kicsi fej az nagyon sok generáción keresztül megmarad.