Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 71  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 júl. 25, 18:22 
Warhawk írta:
Mitől ilyen drágák?!? Ennyiért már valóban "egzotikusabb" madarakat is lehet venni... persze lehet pont azért drágák, mert keveset adnak el belőlük és kevesen tenyésztik, mert kevesen vesznek... szóval ördögi kör.

Hogy mitől ilyen drágák? Hát attól, hogy marha ritkák!! Természetesen a valódi nagysándor mutációk, és nem a hibridek!

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 júl. 25, 17:13 
Mert 15 év volt kitenyészteni egy párat ami már normál színes nagy sándorokat hoz :D De egyébként az árát most meg márt azért nem értem, mert egy nagy sándor sokkal szaporább mint pl. egy ara.

Egyébként mennyi az esély rá, hogy egy kis sándor összeáll egy nagy sándorral? Aki genetikai tudós, elárulhatná, hogy hány generáció múlva jelenne meg az első színes :D Én azt olvastam, hogy 2-3, de akkor szerintem hasonlóan el fog terjedni mint a kis sándor mutációk, csak azt mi már nem érjük meg :x

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 júl. 25, 12:00 
conure írta:
Pedig pontosan az ár az ami miatt nem terjedt el. Egy holland tenyésztő küldött nekem árlistát és 2500-5000 Euro/db között mozog az ára, nemtől, szintől függően.

Mitől ilyen drágák?!? Ennyiért már valóban "egzotikusabb" madarakat is lehet venni... persze lehet pont azért drágák, mert keveset adnak el belőlük és kevesen tenyésztik, mert kevesen vesznek... szóval ördögi kör.

Hozzászólás 2010 júl. 25, 11:33 
Hát én egy kékről tudok, hogy van valakinek, de abban sem vagyok biztos, hogy az nem kissándor x nagysándor hibrid. Pedig pontosan az ár az ami miatt nem terjedt el. Egy holland tenyésztő küldött nekem árlistát és 2500-5000 Euro/db között mozog az ára, nemtől, szintől függően. Azért a 2500 ért már talán egy pár zöldszárnyú arát is lehet venni, és ha egymásmellé raksz egy pár zöldszárnyút, meg egy db lutinó nagysanyi tojót ami a legolcsóbb (amitől majd csak hordozó fiatalaokat kapsz, és nem lutinókat), majd megkérdezel 100 tenyésztőt (vagy akár hobbi tartót), hogy melyiket válassza, akkor biztos lehetsz benne, hogy legalább 99-en az arákat választanák!

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 júl. 25, 7:36 
dobozostej írta:
nem kis sándor, hanem nagy,

de hallottatok már róla, hogy ebből is van már több mutáció?:D még csak most olvastam róla először. hogy lehet egyáltalán kitenyészteni egy új színt?

http://www.alexandrineparrotmutations.com/

Az ára viszont nem magyar minimálbérre van méretezve, gondolom alig van belőle pár darab :P

Helló!
Tartanak nagy sándorokat, csak nem épp sokan. Én viszont kétlem, hogy az ára miatt lenne ez így. Sokan tartanak nálunk 2-3X drágább madarakat, a sanyiknál a probléma inkább az, hogy nem lakásbavalók, mert eléggé nagy testűek, emellett mozgásigényűk enorm.
Viszont igen, sok mutációja van, sőt hibridizálni is szokták kis sanyikkal is... :( Az eredmény eléggé érdekes kinézetű, egyszer egy német fórumon láttam, hát a fajtiszta szebb.
A színek tenyésztése mind genetikai játék, nem olyan egyszerű!

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 júl. 20, 23:21 
nem kis sándor, hanem nagy,

de hallottatok már róla, hogy ebből is van már több mutáció?:D még csak most olvastam róla először. hogy lehet egyáltalán kitenyészteni egy új színt?

http://www.alexandrineparrotmutations.com/

Az ára viszont nem magyar minimálbérre van méretezve, gondolom alig van belőle pár darab :P

Hozzászólás 2010 júl. 15, 15:18 
Warhawk írta:
Lacrimosa írta:
És ami a legcsodálatosabb, hogy a napfény (és UV...) annyira jót tesznek Kokóval, hogy nőnek a tollai. Alig telt el egy hét, hogy kijárnak, Kokó már is néhány új tollal büszkélkedhet, amiket nem rágott le tövig! :)

Ez nagyon jó hír! A végén még kitollasodik és rá sem ismersz majd ;) Lehet az idegeinek (hangulatának) is jót tett a napfény és a friss levegő. Csak tartson ki a jó idő.

Egyértelműen, sokkal kezesebb is, botra is és kézre is jön és nem ordít egész nap - és főleg reggel sem! :)
Na hát hogy kitollasodik teljesen? Nem hiszem, nem is tudnám úgy elképzelni, már másfél éve így ismerem, így imádtam meg a kis tojásfejűmet! :lol: Mindenesetre annak örülök a legjobban, hogy most tényleg azt kapja, amit megérdemel ennyi szörnyű év után.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 15, 15:13 
Lacrimosa írta:
És ami a legcsodálatosabb, hogy a napfény (és UV...) annyira jót tesznek Kokóval, hogy nőnek a tollai. Alig telt el egy hét, hogy kijárnak, Kokó már is néhány új tollal büszkélkedhet, amiket nem rágott le tövig! :)

Ez nagyon jó hír! A végén még kitollasodik és rá sem ismersz majd ;) Lehet az idegeinek (hangulatának) is jót tett a napfény és a friss levegő. Csak tartson ki a jó idő.

Hozzászólás 2010 júl. 15, 14:24 
Hosszú idő után itt vagyok újra! A kerti volier elkészült és mindenki, Kokóval együtt, kimehetett a kertbe. Az idő is csodás, egyszer sem esett az eső, vihar sem volt, tehát ok panaszra nincs.
A madarak nagy nyestfertőzöttség miatt ki-be ingáznak, este bejönnek, reggel kimennek, na meg múlt héten volt, mikor reggel hidegebb volt, és egy kopaszka sanyit így csak később tudtam kivinni a többiekhez. A madarak nagyon élvezik, főleg Kokó. És ami a legcsodálatosabb, hogy a napfény (és UV...) annyira jót tesznek Kokóval, hogy nőnek a tollai. Alig telt el egy hét, hogy kijárnak, Kokó már is néhány új tollal büszkélkedhet, amiket nem rágott le tövig! :)
Íme néhány fotó a fruskámról:

Kokó múlthét hétfőn:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kokó most:
Kép
Kép
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 10, 22:12 
hatiti írta:
szerintem a tenyésztő a nevelést annyiban elintézte, hogy a szokott/szükséges időben megetette a többi madárral együtt. sztem ettől nem lesz automatikusan kézszelíd

Ez attól függ ki mit ért a kézzel etetés alatt. De ha egy madár megszokta z ember közelségét, akkor igényli is azt, de legalább is elfogadja. Lehet egyszerűen a környezet változás miatt fél. Foglalkozni kell vele tehát, de nem szabad erőltetni. Ha csakugyan megszokta az ember közelségét és valóban kézszelíd (volt), akkor újra azzá fog válni - megfelelő törődés mellett.

Hozzászólás 2010 jún. 10, 20:23 
szerintem a tenyésztő a nevelést annyiban elintézte, hogy a szokott/szükséges időben megetette a többi madárral együtt. sztem ettől nem lesz automatikusan kézszelíd

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 10, 19:18 
hatiti írta:
vettünk egy kézzel etetett szép sárga példányt két hónaposat. egészséges, szépen táplálkozik. de félős. szerintetek kézszelíddé nevelhető még?

Ha tényleg két hónapos és kézzel etetett, akkor meglehetősen szelídnek kellene lennie. Adjatok neki időt, hogy megszokja az új helyet. Foglalkozhattok vele (akár csak rácson keresztül is), beszéljetek hozzá. Ha nem akar hozzátok menni, akkor ne erőltessétek, de teremtsetek lehetőséget rá, hogy közeledhessen ha akar...

Hozzászólás 2010 jún. 10, 18:07 
sziasztok kisanyisok!

vettünk egy kézzel etetett szép sárga példányt két hónaposat. egészséges, szépen táplálkozik. de félős. szerintetek kézszelíddé nevelhető még? ha igen mit csináljak? eredetileg kézszelídként adták. a tenyésztő annyit mondott, hogy gyakran vegyük kézbe. na de épp ettől stresszes a madár ...

köszönöm a jótanácsokat.

István

Hozzászólás 2010 jún. 7, 14:26 
Sziasztok!

Csak érdeklődni szeretnék magkeverés ügyében. A papagájaimnak (kissanyi, barnafülű, nimfa, rozella, stb.) én szoktam otthon kikeverni az eledelüket. Szeretnék érdeklődni, hogy eddig nem kaptak fehér és vörös cirkot, viszont most szeretnék a napraforgóhoz, zabhoz, szeklicéhez, búzához és vörös-fehér köleshez rakhni belőle egy kicsit. Nem lesz-e tőle bajuk, mert már olvastam olyat is, hogy mérgező a cirok. Sajnos én annyira nem vagyok tapasztalt, viszont minden segítő tanácsot szívesen fogadnék. Köszönöm előre is.

Vassné Tünde

Hozzászólás 2010 máj. 19, 20:54 
Warhawk írta:
tom0919 írta:
Ezeket még úgy ismerem is, de mi a helyzet Pallid-ino vagy Türkiz-ino ezeket, hogy kéne elképzelni mert képet azt nem láttam róluk?

http://home.wanadoo.nl/psittaculaworld/ ... rameri.htm Kis Sanyi mutációkról minden ott van. Képekkel.

Megnéztem a honlapot, így a magyarázatom már felesleges, és náluk nem is vált be... :lol:

Hozzászólás 2010 máj. 19, 20:51 
Hm, ha most kicsit visszamegyek a gimis évekre, akkor az ugrik be, hogy a madarak valószínűleg heterogének, tehát úgy néznek ki, mint a türkíz stb., csak épp génállományjukban benn van az "inó"-sághoz szükséges allélt recesszíven, így ha egy hasonlóan heterogén - recesszíven ino - madárral kerül párosításba, akkor a fészekaljban a madarak 1/4-e valószínűleg albínó vagy lutinó lesz. Nem tudom máshogy elmagyarázni, táblázattal mindig könnyebben ment... :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 19, 20:46 
tom0919 írta:
Ezeket még úgy ismerem is, de mi a helyzet Pallid-ino vagy Türkiz-ino ezeket, hogy kéne elképzelni mert képet azt nem láttam róluk?

http://home.wanadoo.nl/psittaculaworld/ ... rameri.htm Kis Sanyi mutációkról minden ott van. Képekkel.

Hozzászólás 2010 máj. 19, 19:51 

Hozzászólás 2010 máj. 19, 17:38 
tom0919 írta:
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, kis sándoroknál a szín mutációknól az "ino" kifejezés az mire utal?

lutINO, albINO...

Hozzászólás 2010 máj. 19, 13:56 
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, kis sándoroknál a szín mutációknól az "ino" kifejezés az mire utal?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 71  Következő