ancsa írta:
A helyük a röpdével együtt kb. 120 cm x 250 cm, ebből nagyobb rész az épületben van. Azt tudom, hogy nem olyanok mint a kecske papagájok, akik szeretnek kapirgálni, ezért is furcsálottam, hogy ott vannak lent. Vannak gyümölcsfáink, és van nyírfánk egy hatalmas. Ezek ágait mindig lehet adni, virágzás előtt és után is? Én ugy tudtam, hogy fűzfaágat lehet adni nekik, csak a fűzfabokorét nem. És mi a helyzet a fenyőtobozzal? Azt szárazon, v. zölden szokták adni? A zöldséget, gyümölcsöt mindig kapnak, szeretik a lábukkal megfogni és ropogtatni az egész répaszeleteket. A nímfapapagájos oldalon olvastam, hogy a sok napraforgó ártalmas. Ők szürke csíkost szoktak kapni, nem tul sokat. Úgy hallottam, hogy a sok napraforgótól megbetegedhet a májuk, de más papagájra is igaz ez. Amennyiben igy van, mennyi a napi megengedett mennyiség belőle? Itt van két kép az elsőn a mostani helyük,/kisebb röpde nagyobb fedett hely/, a másikon pedig nagyobb röpde, kisebb védőházikó látható. Melyik a nekik való, ha majd arra kerül a sor?

Ha a két röpde alapterülete kb egyforma, akkor mindegy melyikbe kerülnek.
Viszont én a leanderrel vigyáznék, nem raknám olyan közel a röpdéhez, mert ha ne adj isten a madarak valahogy elérik, elpusztulhatnak, mivel erősen mérgező!
Napraforgót keveset adj nekik, nem kell olyan sok. Télen lehet nekik többet adni, hogyha kinn vannak, mert akkor a hideg végett több energiára van szükségük!
Nem csak fűzfa adható nekik, hiszen sok fa van, ami még elmegy, noha a fűzfa annyiba jó, hogy természetes antibiotikumot tartalmaz. Amiket semmiképp ne adj nekik, mert nagyon veszélyesek: akác, bodza (csak virága ehető, többi más erősen mérgező), tölgyek, nagyon gyantás fenyő (erdei fenyő nagyoon jó, nem gyantázik, és alul rendszerint elérhető magasságban sok kopasz ággal). Gyümölcsfaágak mindenképp adható nekik, de csak ha nincsenek permetezve, de adhatsz nekik orgonát is! Ezek nem csak rágcsálásra jók, hanem ülőfaként! A kérget nem kell róla lekaparni, majd ők lerágják, elég ha egy kefével lemosod és kész.
Tobozt szárazon szokás adni nekik, de ezenkívül az enyém imádja az ilyen gurigákat!
Gyümölcsök terén viszont figyelmeztetésképp megemlítem, hogy avokádót semmiképp ne adj nekik, mert mérgező!