Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 109  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 dec. 17, 13:48 
Sziasztok!

Conure, bocs a kései válaszért!
Nekem nagy tapasztalatom nincs, mert ez az első,amikor kölyök is van.... Tavasztól próbálkozok azzal,hogy költsenek is, hát mostanra sikeredett. Elég szépen nőnek, de én meglepődnék, ha 3 hetesen már meg lehetne mondani a nemüket. Még később se nagyon...Tényleg 6 hetet írnak, de ahogy néztem inkább több idő szokott lenni, mint ahogy a könyvek írják. Egy ismerősömnél költöttek katalinok és rendszeresen fényképezte őket, ott nem repültek ki a várt időre, lassabban fejlődtek.
Én is arra tippelnék, hogy az eladó többnyire azt mondja amit a vevő hallani szeretne. De ha hobbi madár lesz szerintem lényegtelen is a neme. A csontos módszerben se igazán hiszek, az a tojóm aminek most a kölykei vannak, majdnem teljesen zárt.

Hozzászólás 2010 dec. 17, 13:37 
Szimonetta írta:

Ilyen fiatal korban a tojócsontból sem lehet megállapítani, vagy az még a felnőtteknél sem 100%-os?

Fiatal korban egyáltalán nem :!:

Hozzászólás 2010 dec. 17, 13:35 
Szimonetta írta:
Azt gondolod, át akar vágni? :roll:

Nem, nem gondolom csak egy kicsit furcsállom, de mivel nekem nincs katalinom ill. fióka sem volt nálam, ezért kérdeztem madarast. Inkább lehet azt mondta az eladó, amit hallani akartál.
Én úgy tudom, a kirepülési idő 6 hét, tehát a 3+még 1 esetleg 2 az kevés. A másik, hogy nem tudom mennyire van kitollasodva 3 hetes korában, mert szerintem akkor még annyira nem tollas, hogy a toll színezete alapján egyértelműen ivart lehessen határozni.

Na majd meglátjuk mit mond madaras

Valódi név: Szimonetta

Hozzászólás 2010 dec. 17, 13:31 
Warhawk írta:
Az ivarmeghatározás módszerére gondolt szerintem. Elég sokat hallottam már különféle "ránézésre eldönthető" módszerről, de ezek egyike sem volt 100%-os. Pl a farok sötétségi árnyalata csakis a vadszínűeknél működik, de még ott is előfordulhatnak tévedések. Én a szárnyak szögéből láttam tenyésztőt aki tippelt a nemekre, de ha jól emlékszem épp Madaras86 katalinjainál bebizonyosodott, hogy az sem százszázalékos. Viszont egy DNS teszt többe kerül mint maga a madárka...

Ilyen fiatal korban a tojócsontból sem lehet megállapítani, vagy az még a felnőtteknél sem 100%-os? Uniszex nevet adok neki, így nem lesz baj, ha már megszokja a nevét és kiderül, hogy nem is fiú. Később felteszem a képét a farkáról és a szárnyáról, mikor már nagyobb lesz. Ti okosabbak vagytok nálam. Mivel vad, zöld színű, sötét csíkos tollvéggel, szerintem tudni fogjátok. :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 17, 12:59 
Szimonetta írta:

Az ivarmeghatározás módszerére gondolt szerintem. Elég sokat hallottam már különféle "ránézésre eldönthető" módszerről, de ezek egyike sem volt 100%-os. Pl a farok sötétségi árnyalata csakis a vadszínűeknél működik, de még ott is előfordulhatnak tévedések. Én a szárnyak szögéből láttam tenyésztőt aki tippelt a nemekre, de ha jól emlékszem épp Madaras86 katalinjainál bebizonyosodott, hogy az sem százszázalékos. Viszont egy DNS teszt többe kerül mint maga a madárka...

Hozzászólás 2010 dec. 17, 10:49 
conure írta:
Madaras 86 mi a véleményed?

Hozzászólás 2010 dec. 16, 21:51 
Szimonetta írta:
Egyébként sikerült találnom egy tenyésztőt, akinek van fiatal hím fiókája, 1-2 hét múlva repül ki. Azt mondta, hogy ilyenkor már a farkukból lehet tudni, hogy milyen neműek lesznek. 3 hetesek.

Madaras 86 mi a véleményed?

Hozzászólás 2010 dec. 16, 20:24 
Remélem legalább az egyikük kedves, bátor és kíváncsi lesz. Majd igyekszem nevelni őket. :D Egyébként sikerült találnom egy tenyésztőt, akinek van fiatal hím fiókája, 1-2 hét múlva repül ki. Azt mondta, hogy ilyenkor már a farkukból lehet tudni, hogy milyen neműek lesznek (bár ha esetleg tojó, még azt sem bánnám). 3 hetesek. Még a héten elmegyek vásárolni egy ismerőshöz az állatkereskedésbe (ott élő állatot nem vennék, de kelléket és kaját igen), hogy beszerezzek mindent neki. Majd írogatok, hogy hogy alakul a nevelése/nevelésük, hátha valakit érdekel. :) Egyébként egy valamit sehol sem találtam... Mit tesztek a kalitka aljára? Azt a kagylóval kevert homokot inkább tálba raknám nekik, hogy ne egye meg a földről az ürülékkel együtt. Az odút is olvastam, de úgy simán alulra nem tudom, mit kéne... :65:

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2010 dec. 16, 18:21 
Hali!

Én kaptam egy idősebb papagájt (törpe)ami csak annyira volt szelíd, hogy kereste az ember társaságát, a fejünkre, vállunkra szállt de megfogni, megsimogatni nem hagyta magát.Pár nap múlva kaptunk egy másik papagájt (szintén egy törpét) amelyet épp akkor választottak le szüleitől.

Nagyon vad, félénk volt.Mikor látta, hogy a másik ránk száll és semmi baja sem lesz, Ő is bátrabb lett, pár hét után és már nem verdesett mikor a kalitkához közeledtünk.Pár hónap elteltével mikor kiengedtük Őket már Ő is azonnal ránk szált, már megbízott bennünk.Nem szorgalmazzuk annyira a kézhez szoktatást, de már mindketten a tenyerünkből esznek ha valami csemegével kínáljuk őket.Alig lehet Őket levakarni.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 16, 15:38 
Szimonetta írta:
Igazából azt nem tudom, hogy a második papagájt meg tudnám-e szelídíteni, akinek már ugye egyből lesz egy párja.

Elvileg az első szelíd viselkedése fogja a másodikat megszelídíteni (feltéve, ha az is elég fiatalon kerül hozzád). Persze azt tudni kell, hogy a fajok viselkedése általánosságban jellemző, de azon belül eltérések vannak egyedenként (hisz mindegyik egy egyéniség :))

Szimonetta írta:
a katalint könnyebb nem költetni, mint költetni :D

Így igaz!

Hozzászólás 2010 dec. 16, 15:28 
Szia! :)

Igen, hiába venném ki naponta több órára, azért nem tudok egész nap vele lenni. Olvastam az ivarhatározást, bár gratulálok annak, aki ki tudja venni, hogy milyen nemű egy fióka. :D Igazából azt nem tudom, hogy a második papagájt meg tudnám-e szelídíteni, akinek már ugye egyből lesz egy párja. Majd megpróbálom addig elkülöníteni a fiút, amíg vele foglalkozok. Igazából a másodikon gondolkozom, hogy milyen neműt lenne célszerű venni (de még sok időm van addig), bár tudom, hogy a katalint könnyebb nem költetni, mint költetni :D . Fúú, lehet, hogy sokan elsápadnak, hogy hogyhogy nem szeretnék fiókákat, mikor itt akkora sikere van egy egészséges kicsinek is. :D

Warhawk írta:
Üdvözlünk a fórumon! :)

Igazából ha fiatalon kerül hozzád egy Katalin-papagáj, akkor egyáltalán nem gond, hogy megszelídüljön (szvsz). Később mindenképp érdemes párt szerezni mellé, mert nem fog elvadulni emiatt, de a fajtárs társasága sokat jelent nekik. A nemek megkülönböztetése meglehetősen nehézkes, de ha csak ketten vannak (és nem tervezel szaporulatot), akkor az sem baj ha véletlen azonos neműek lesznek. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 16, 14:36 
Szimonetta írta:
Én egy barátot szeretnék (idővel kettőt, nem akarom, hogy magányos legyen), aki nem fél tőlem. Szóval vagy nagyon fiatal, vagy kézzel nevelt kismadarat szeretnék. Jobban belegondolva mindenképp fiatal legyen, de ha idegenkedik a kéztől, akkor 4-6 hetesen, kirepüléskor szeretném elhozni.

Üdvözlünk a fórumon! :)

Igazából ha fiatalon kerül hozzád egy Katalin-papagáj, akkor egyáltalán nem gond, hogy megszelídüljön (szvsz). Később mindenképp érdemes párt szerezni mellé, mert nem fog elvadulni emiatt, de a fajtárs társasága sokat jelent nekik. A nemek megkülönböztetése meglehetősen nehézkes, de ha csak ketten vannak (és nem tervezel szaporulatot), akkor az sem baj ha véletlen azonos neműek lesznek. :)

Hozzászólás 2010 dec. 16, 14:27 
Sziasztok!

Lehet, hogy ezt a keres-kínálhoz kéne írnom, de úgy láttam, eléggé halott az a topic, úgyhogy inkább itt próbálkozok.

Szeretném megvenni az első zöld (természetes, vad színű), hím katalin papagájomat. Igazság szerint ő lenne a kezdő madaram. Ahogy böngészgettem az oldalakat, kiderült, hogy itt bizony komoly tenyésztőkről van szó, mindenféle papagájokkal. Én egy barátot szeretnék (idővel kettőt, nem akarom, hogy magányos legyen), aki nem fél tőlem. Szóval vagy nagyon fiatal, vagy kézzel nevelt kismadarat szeretnék. Jobban belegondolva mindenképp fiatal legyen, de ha idegenkedik a kéztől, akkor 4-6 hetesen, kirepüléskor szeretném elhozni. Nem baj, ha várni kell a madarakra, míg felnőnek, vagy épp nincs ilyen szín, vagy idősebbek vannak, szívesen várok, addig beszerzek minden tartáshoz szükséges dolgot.
Budapesti vagyok, de máshonnan is szívesen elhoznám.

Elérhetőségeim:
Bakondy Szimonetta
mokfazne@freemail.hu
0670/329-61-09
De természetesen visszajárok, olvasni, mit írtok (nem feltétlenül erre a hirdetésre. :) )

Köszönöm, hogy elolvastátok, szép napot! :)

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 dec. 16, 10:00 
Warhawk írta:
Úgy nézett ki mint egy epilepsziás roham... Stressz? :(

Igen lehet hogy valamilyen roham volt,de vajon melyik betegség produkál ilyen tünetet? :roll:
Keresgéltem, de nem találtam ilyet.
A stresszt kizárnám,amilyen nyugalomban éldegélnek.
Egyébként azóta is minden rendben vele,köszöni jól van. :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 15, 22:16 
Kanike írta:
Olyan volt mint egy haláltusa azt hittem hogy menten elpusztul. :(
...
Találkozott már valaki ilyesmivel? Mi okozhatta ezt? Betegségnek semmi jele,minden madaram fitt és eleven.

Hasonlót láttam. Kiállítás után csinálta egy madárka ezt, illetve ehhez kísértetiesen hasonlót. Úgy nézett ki mint egy epilepsziás roham... Stressz? :(

Hozzászólás 2010 dec. 15, 21:21 
Sziasztok. Kb másfél órával ezelött leesett az egyik tojóm a röpde aljára és ott vergődött mint akinek törött a szárnya,tátott csőrrel. :shock:
Olyan volt mint egy haláltusa azt hittem hogy menten elpusztul. :(
Kivettem és egy bő húsz percig masszíroztam a kis mellkasát,megnéztem a szárnyát,lábát,stb.
Semmi sérülés vagy törés. Aztán közben lassan megnyugodott és magához tért,kiakart ugrani a kezemből,így visszaengedtem.
Azóta figyelem őt,eszik,iszik,hibátlanul repül,és még egy kissebb csetepatéból is kivette a részét.
Találkozott már valaki ilyesmivel? Mi okozhatta ezt? Betegségnek semmi jele,minden madaram fitt és eleven.
Engem a víz kivert. :|

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 dec. 13, 14:54 
Kanike írta:
dino írta:
Bocs, hogy kijavítlak de sötét és nem világos faktor. A türkiz egyszerűen kék , a kobalt = egy sötét faktoros kék (SF), a mályva = két sötét faktoros kék (DF).

Szia dino,nem baj sőt. :)
Én az itt leírtak alapján gondoltam így.http://katharinasittiche.de/index.php?link=Farbschlaege.Mutationen&e3=Graufluegel
Az SF-et elírtam EF-et akartam. A szürkeszárnyúaknál (Gray Wing) a sötét részek hígulásának, két fokozata van.
A német nyelvű táblázaton fel is van tüntetve.
Ha teljesen rosszul értelmeztem akkor valaki hozzáértő leírná hogy hogyis van ez, a szürkeszárnyúakkal. :?: :!:
Kép

Szóval a dilute ill. a szürkeszányú mutációkban jelen lévő egy ill. duplafaktorra értetted, ami a fekete rajzolat és a test színének hígulását eredményezi. Ebben az esetben egy és duplafaktoros szürkeszárnyú. Viszont úgy tűnik én is helytelenül írtam a színek megnevezését. A katalinoknál türkiz a "kék" alapszín, így helyesen egy ill. két sötét faktorú türkiz vagyis kobalt-türkiz és mályva-türkiz.
Köszi a linket! :D Jó kis katalinos oldalnak tűnik ez csak sajnos nem sokat értek labancul.

Hozzászólás 2010 dec. 13, 12:43 
dino írta:
Bocs, hogy kijavítlak de sötét és nem világos faktor. A türkiz egyszerűen kék , a kobalt = egy sötét faktoros kék (SF), a mályva = két sötét faktoros kék (DF).

Szia dino,nem baj sőt. :)
Én az itt leírtak alapján gondoltam így.http://katharinasittiche.de/index.php?link=Farbschlaege.Mutationen&e3=Graufluegel
Az SF-et elírtam EF-et akartam. A szürkeszárnyúaknál (Gray Wing) a sötét részek hígulásának, két fokozata van.
A német nyelvű táblázaton fel is van tüntetve.
Ha teljesen rosszul értelmeztem akkor valaki hozzáértő leírná hogy hogyis van ez, a szürkeszárnyúakkal. :?: :!:
Kép

Hozzászólás 2010 dec. 12, 20:07 
-----

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 dec. 12, 14:42 
Kanike írta:
madaras86 írta:
Volt nállam ma BePeti és hozta a fényképezőgépét, íme a katik:)
Kép

Arik a fiókok. :wink:
Jani asszem ez egy szimpla világos faktorú (SF) szürkeszárnyú türkiz tojó.
A táblázaton a bal alsó sarokból, felfelé a második madár.

Kép

Nekem is az egyik madaram ilyen,a párja pedig egy dupla világos faktorú (DF) szürkeszárnyú türkiz.
A táblázaton a bal alsó sarok.
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 109  Következő