Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 100  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 aug. 3, 13:06 
Hali

Akartam is írni, hogy minden egyed (pár) más, nincs két egyforma papagáj. pl. Az első mitrata párom egy rügyet nem rágott le az ágakról, ez ami most van, ez meg mint a szecskavágó úgy aprítja őket. A sziklákhoz visszatérve, az enyémeknek meg szinte a hangját sem lehetett hallani, naponta egyet-kettőt rikkantottak, és annyi. Valószínűleg nem értek rá rikoltozni, mert nem unatkoztak, elvoltak foglalva a bontással :lol:

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2010 aug. 2, 21:34 
Kösz a tippeket! Majd a sokból összegyúrok egy egyéni receptet 8)

Nekem is szikláim vannak, de a többi röpdében is elég jól mutatna :D Nálam a sziklák viszont nem rágnak semmit, még a betett ágakhoz sem nyúlnak. Az odú is csak egy sima 10mm vastag lemezből van. Még a lyukat sem kezdték ki, de annyira sem, hogy még egy csőrnyom sincsen rajta.

Télen olyan helyen voltak, ahol aztán bonthattak volna mindent, meg lyukat is vághattak volna a falba, de még csak a vakolatot sem szedték le. Pedig elnéztem volna :( :)

A hangja viszont nagyon durva. Illetve nem is a hangja, hanem a sűrűsége. Ezek be nem tudják fogni, szerintem csak akkor nem rikácsolnak ha épp nyelnek, vagy levegőt vesznek. Olyasmi gyakorisággal mint a hullámosé, csak egy torkaszakadtából ordító varjúra emlékeztet :D Én sokat gondolkoztam rajta, hogy megválok tőlük, de annyira megszerettem őket, hogy már nem megy

Hozzászólás 2010 aug. 2, 19:48 
Warhawk írta:
Hmmm... erről mesélhetnél részletesebben is. Egy ismerősöm nemrég tett be egy párat egy madárszobába. A falat nem védi semmi sem. Ő inkább attól félt, hogy a hangos madarak a szomszédot zavarni fogják, de lehet inkább a szomszédot csípik majd a madarak amikor átfúrtak a falat? :lol:

Ha egyszer kikezdik, akkor rombolás lesz :lol: Ha viszont jó minőségű a vakolat és a tégla, akkor azért ne megy olyan gyorsan. De ha találnak gyenge pontot, akkor nagy rumlit tudnak csinálni. Az igazság az, hogy nálam egy régi épületben voltak bent, és elég gyenge minőségű volt a vakolat, meg ráadásul a téglák között is akadt ami nem volt rendesen kiégetve. Hát ne tudd meg azt a rombolást, amit azok egy nap alatt véghez vittek. Már meguntam az állandó javítgatásokat, ezért is váltam meg tőlük, no meg a tojó kézzelnevelt volt, és inkább velem akart foglalkozni mint a párjával.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 2, 15:10 
conure írta:
Nekem volt sziklapapagájom, és nem a hangjuk miatt, hanem a bontási képességük miatt kellett megválnom tőlük.

Hmmm... erről mesélhetnél részletesebben is. Egy ismerősöm nemrég tett be egy párat egy madárszobába. A falat nem védi semmi sem. Ő inkább attól félt, hogy a hangos madarak a szomszédot zavarni fogják, de lehet inkább a szomszédot csípik majd a madarak amikor átfúrtak a falat? :lol:

Hozzászólás 2010 aug. 2, 14:50 
Hali
Nekem volt sziklapapagájom, és nem a hangjuk miatt, hanem a bontási képességük miatt kellett megválnom tőlük. A vakolat lebontása, meg a nem kellően kiégetett tégla szétrágása az meg sem kottyant nekik. Lehetett az cementes, gipszes, teljesen mindegy. Náluk a hungarocell szóba sem jöhet, de viszont egy 15-20 cm vastag falat gipszből és homokból meglehet önteni, helyenként drótháló erősítéssel. Ahol az odú van, ott nem lesz háló, viszont ott egy kis lyukat kell fúrni rá, és a madarak majd tovább tágítják. Legalábbis én így csinálnám :wink:

IDRE tag
Valódi név: Seres László

Hozzászólás 2010 aug. 2, 9:16 
Szia!

Perlitbeton + oxidfesték.
Legalábbis afrikai sügérek hátterénél bejött.

dobozostej írta:
más:

tudja valaki, hogy hogy lehet kivitelezni egy ilyen falat? :D Azt gondolom, hogy agyag, de az leomlik, még ha valahogy ki is támasztom :x

Hozzászólás 2010 aug. 2, 7:58 
dobozostej írta:
más:

tudja valaki, hogy hogy lehet kivitelezni egy ilyen falat? :D Azt gondolom, hogy agyag, de az leomlik, még ha valahogy ki is támasztom :x

Üdv
Terráriumhoz csináltam már igaz ott nem volt az a veszély hogy megrágják a lakók.
No azért leírom mert szerintem ez is valami hasonlóképpen készült.
Szóval kell venni minél vastagabb hungarocellt ezt általában a hőszigeteléshez használt hungarocelltáblák. Festékboltban van nagyon jó szilikon ragasztó azzal fel lehet ragasztani bármire és nem oldja a hungarocellt. Majd kell szerezni egy hősugárzót( én ezt egy szigetelős ismerősömtől kértem kölcsön kb olyan mint egy hajszárító) és azzal a megfelelő formára tudod olvasztani a hungarocellt. Ahol nagy kiugrásokat szeretnél oda előzőleg még több rétegben a hősugárzóval felragasztasz hungarocellt, így a meleg később teljesen egybeolvassza. Nos ha nincs hősugárzó lehet improvizálni /gyertya, fáklya..... minden ami ég persze macerásabb és előbb meg kell csinálni aztán tudod csak a falra ragasztani mivel ugye láng fölé kell a hungarocellt tartani hogy olvasztani tudd.
Ha kész a körülbelüli mintád akkor fehér cementből fel kell vinni egy réteget rá. Nos mivel a fehér cement nem egy olcsó megoldás nyilván ekkora felületnél érdemes valami mást használni.
Száradás után valamilyen festékkel be kell vonni.
Nem tudom milyen madarakhoz szeretnéd de valami hasonló megoldást tudsz otthon elkészíteni. Ha rákeresel az interneten a terrárium háttér készítésére több megoldást is kiad a google többnél képes illusztrációkkal.
A lényeg hogy figyelembe vedd mennyire rágnak a madarak és hogy olyan anyagokat használj ami nekik nem okozhat problémát. Most ugye amit leírtam ezek közt több nemkívánatos anyag is van madarak közelében ezért ezen a területen légy körültekintő. Plusz egy utolsó észrevétel a hungarocellt szeretik az egerek erre mindenképpen érdemes odafigyelni.
Üdv

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 1, 20:29 
Színezett gipsz (esteleg cement). Terráriumokban is szokták háttérnek használni. Az üregi papagájok biztos imádják :lol:

Hozzászólás 2010 aug. 1, 20:27 
más:

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 1, 20:19 
Elkezdtük a röpdét, bár még gyerekcipőben jár. Ez még csak a téli szállás alapja, de legalább megvan 8)

Kép

Kép

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 júl. 31, 19:23 
Gideon írta:
Üdv
Nem akartam senkit megbántani azzal amit írtam, remélem nem is sikerült.
Szerbia nem eu tag így behozni madarat igen nehéz hivatalosan.
Szerintem tuti Monorra ment a szállítmány (ismétlem szerintem) és nem is volt nagy tétel belegondolva, hogy Monoron mindig ott van a zöld kis furgon amiben legalább ugyanennyi madár van és szinte kivétel nélkül szerb gyűrűsek a madarak. Megjegyzem a közelébe is nehéz jutni annyi a vevő mindig körülötte.

Egyébként én is kíváncsi lennék hova megy az a sok madár amit felvásárolnak. Románokat nem is értem hova hordják azt a sok hullámost..... bár lehet addig jó amíg nem tudjuk

Tőlünk többnyire Olaszországba viszik a felvásárolt madarakat. A börzéken szinte lerohanják az embert ezek a gyakran külföldi kufárok. Én azokat nem értem akik ilyeneknek eladják a madaraikat!

Hozzászólás 2010 júl. 31, 18:30 
Tegnap írtam ide, mindjárt a "Hír" fölé, de úgy látszik kámforrá vált az éterben :roll:

Mégpedig azt, mint ahogy valaki már megemlítette, a természetkárosítást azt elég nehéz lenne ráhúzni erre, az csak a laikus vámosok(rendőrök) első felindulása volt. Ha szakértőt kérnek máris kiderül, hogy ilyesmiről szó sincs. Ami viszont megállja a helyét az a csempészet, és ha mostoha körülmények között tartották őket, akkor az állatkínzás.
Hogy hova viszik őket? Lehet Monor is közbenső állomás, de a végső cél az olyan hely, ahol lényegesen többe kerülnek, mint ahonnét áthozták őket. Az viszont nem Románia és nem is a többi keleti ország!

Hozzászólás 2010 júl. 31, 16:25 
Üdv
Nem akartam senkit megbántani azzal amit írtam, remélem nem is sikerült.
Szerbia nem eu tag így behozni madarat igen nehéz hivatalosan.
Szerintem tuti Monorra ment a szállítmány (ismétlem szerintem) és nem is volt nagy tétel belegondolva, hogy Monoron mindig ott van a zöld kis furgon amiben legalább ugyanennyi madár van és szinte kivétel nélkül szerb gyűrűsek a madarak. Megjegyzem a közelébe is nehéz jutni annyi a vevő mindig körülötte.

Egyébként én is kíváncsi lennék hova megy az a sok madár amit felvásárolnak. Románokat nem is értem hova hordják azt a sok hullámost..... bár lehet addig jó amíg nem tudjuk

Hozzászólás 2010 júl. 31, 15:36 
Warhawk írta:
Szerintem ezek a madarak nem Monorra mentek. Sokkal inkább megrendelésre továbbutaztak volna oda, ahova a Monorról is viszik a felvásárlók.

Na mondjuk ebben igazad lehet. És azt tudja valaki, hogy mi is pontosan ez a végső cél? Hallottam már olasz konyháról, orosz és kínai piacról.... Egyik se volt hivatalosan alátámasztott dolog.

Hozzászólás 2010 júl. 31, 15:36 
Warhawk írta:
Szerintem ezek a madarak nem Monorra mentek. Sokkal inkább megrendelésre továbbutaztak volna oda, ahova a Monorról is viszik a felvásárlók.

Na mondjuk ebben igazad lehet. És azt tudja valaki, hogy mi is pontosan ez a végső cél? Hallottam már olasz konyháról, orosz és kínai piacról.... Egyik se volt hivatalosan alátámasztott dolog.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 31, 15:15 

Hozzászólás 2010 júl. 31, 13:12 
Ha jólelkű madárbarát embereknek adnák oda őket........, akkor a madarak elérnék végső céljukat és úgyis Monorra kerülnének. A legjobb megoldás szerintem is a vadaspark volt.

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 júl. 31, 11:01 
dobozostej írta:
Ilyen madarakat miért kell csempészni? Vagy bizonyos darabszám fölött már nem lehet áthozni?

Szerbia nem az EU része még, így nem hozhat be madarakat az unióba az EU-s törvények miatt (madárinfluenza stb.)! Ezért is tiltott a papagájimport, meg nagyon macerás a behozatal.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 31, 0:37 
Gideon írta:
ugyebár van egy állatokkal foglalkozó törvényünk ami igen sok területen szabályozza a gerinces háziállatok tartását. Nos ez máris kizárja az elgázosítást. Nem tudom ki mit nézett de ahol én néztem abban a híradóban azt is bemondták, hogy a Szegedi vadaspark máris nekilátott a helyük kialakításához tehát a madarak a későbbiekben ott kerülnek kiállításra.
Tehát kéretik nem aggódni a madarakért, valamint összeesküvés elméleteket gyártani

1. Senki sem gyárt összeesküvés elméleteket. Amit mondtam (kb 20 éve történt), hogy szó volt egy elfogott szállítmány elgázosításáról az IGAZ. Mellesleg hiába van törvény arra, hogy a sintértelepen a kutyákat méreginjekcióval altassák el, néhány éve láthattunk videót arról, hogy a pénzt lenyúlták és vasdurungal verték agyon őket. Persze nem mindenhol van ez, de egy törvény még nem azt jelenti, hogy be is tartják.

2. Ha elolvasod (csak vissza kell olvasnod), akkor ez nem híradó volt hanem egy cikk és én ennyit tudok/tudtam róla. Bemásoltam, belinkeltem. Ha közben új infó van, akkor az nekem is új.

3. Örülök, hogy jól vannak.

Hozzászólás 2010 júl. 30, 22:53 
Ilyen madarakat miért kell csempészni? Vagy bizonyos darabszám fölött már nem lehet áthozni? Miért éri meg ilyen madarakat csempészni? Nem hiszem el, hogy óriási haszon lenne rajta, főleg, hogy KÉTEZER darabról van szó. Hol lehet ezt rövid időn belül eladni?

Egyébként, hogy mire képesek az emberek az állatokkal szemben a haszonért, arra van egy "jó" film. Nem bírtam ki, hogy ne linkeljem be, de csak az nézze aki bírja is.

Earthlings (Földlakók - magyar felirattal, online megnézhető)
http://video.google.com/googleplayer.sw ... en&fs=true

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 100  Következő