csibaat írta:
Gyümölcske írta:
Válasz ssz02 kérdésére:
Én is azt tanácsolom, amit a többiek: meg kellene próbálni az idősebb-fiatal párba rakást.
Lehet, hogy az a gond, hogy mind a 6 madarat kézzel nevelték fel, így nem volt kitől ellesniük a kicsik táplálását...
Egyre tobb kézzel nevelt hullámost, nimfát és torpepapit kinálnak ez már undorító, na erre mondom, hogy sima biznisz, mert ennek már a madarászathoz semmi koze.
Kedves "csibaat"
Egy "kicsit" erősen fogalmaztál: igaz biztosan van olyan "tenyésztő", akinek csak bizniszt jelent ez az egész. Én csak magunkról tudok beszélni: 2 ajándék kanárival kezdtünk, eszünkbe sem jutott, hogy több legyen, de nagyon megszerettük ezeket a kis madárkákat. Vettünk, cseréltünk, és hát idővel a természet szava: születtek a kis fiókák. Amikor azt tapasztaltuk, hogy vannak olyan párok, ahol - tapasztalatlanságból vagy lustaságból nem (nagyon) etetik a megszületett fiókákat, akkor kaptuk a tanácsot, hogy van kézi nevelőtáp, amivel be lehet segíteni a szülőknek. Nem erőltetjük a dolgot, mindig megfigyeljük,kivárjuk, míg a szülők etetnek, és ha mégsem - csak akkor kezdjük el a kézzel etetést. Persze gyorsan kell cselekedni, hisz olyan kis gyöngék, amikor megszületnek, és ezért tiltakozom az erős fogalmazásod miatt: mi nem tudnánk elnézni, amikor éhen halnak. Ők nem tehetnek arról, ha rossz helyre születnek, és joguk van az élethez.
Amire Te gondolsz, az valószínűleg az, amikor a tenyésztők a "biznisz" kedvéért kezdenek el etetni, elválasztva a piciket a szülőktől, és ekkor már csak az a lényeg, hogy minél több madarat lehessen piacra vinni, vagy villogni a többiek előtt, hogy lám én kézből etetem a madarakat, sőt nagyobb korban is ezt teszem. Na ezeknek a madaraknak a későbbiekben is gond lehet az étkezésükkel. Ez nagyon szomorú.

Pontosan az utolsó variációra gondoltam, sajna ez van.