Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 9, 10:15 
Nos, sztem mind a kettő kicsi...
Ha állandóan ki vannak engedve, akkor nem annyira, de akkor is... Ha viszont állandó lakhelyük lesz, akkor bizony kicsi...
Melyikre tetted az odút? S abban most melyikek vannak?

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 máj. 9, 8:45 
Amiben most vannak az kb. 40x60x50-es, amit meg akarok venni az kb. 50x60x70-es.

Hozzászólás 2012 máj. 8, 20:56 
mekkorák a kalitok amelyikekben vannak/lesznek? és mekkora amelyiket veszed??

Hozzászólás 2012 máj. 8, 17:47 
Bocsánat, rosszul írtam. Csak egy hullámossal (lutino tojó) szeretném egy időre egy kalitba tenni, majd az újba amit fogok venni. A mostani kalitba hagyom a párt, (a kék tojó, zöld hím), majd csak akkor teszem fel az odút most még 3-an vannak együtt.
És hogyan szoktassam össze őket?? :| :? :?:

Hozzászólás 2012 máj. 8, 17:38 
Mekkora a hely?
Odú van feltéve??

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 máj. 8, 16:16 
Papagájfan írta:
Üdv!
Hogyha van 3 hullámos papagájom és veszek hozzájuk egy nimfát, akkor csak úgy betehetem hozzájuk, vagy fokozatosan kell összeszoktatni őket?

Ha mindenképpen egybe akarod rakni akkor fokozatosan szoktasd. Elég nagy nekik a hely?

Hozzászólás 2012 máj. 8, 16:09 
Üdv!
Hogyha van 3 hullámos papagájom és veszek hozzájuk egy nimfát, akkor csak úgy betehetem hozzájuk, vagy fokozatosan kell összeszoktatni őket?

Valódi név: Krausz Norbert

Hozzászólás 2012 máj. 6, 22:03 
Warhawk írta:
norbi18 írta:
a madár azonositóját.

A gyűrű úgy egészében az azonosítója mindenestül. Az év, a monogram, a sorszám.. ez az egész adja az azonosítóját. "Már csak" az a kérdés, hogy ott pontosan hogyan néz ki egy gyűrű...

Igen rosszul fejeztem ki magam a sorszámra gondoltam, azt nem említik. Most már csak az elrendezést kellene megtudni.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 6, 21:58 
norbi18 írta:
a madár azonositóját.

A gyűrű úgy egészében az azonosítója mindenestül. Az év, a monogram, a sorszám.. ez az egész adja az azonosítóját. "Már csak" az a kérdés, hogy ott pontosan hogyan néz ki egy gyűrű...

Hozzászólás 2012 máj. 6, 21:56 
Warhawk írta:
norbi18 írta:
Az interneten mindenhol csak annyit irnak egyedi azonosítóm, év, méret, és az ország jelzés, de hogy most az azonositó az enyém vagy a madáré nem részletezik.

A te azonosítód, de nem tudom arrafelé mi a "szabványos". Az azonosítódat egyesület adja...

Ez a baj, hogy én sem tudom :( . Mivel egyesület tagja nem vagyok gondolom két nulla vagy monogram, amit nem értek, miért nem kérik a madár azonositóját.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 6, 21:09 
norbi18 írta:
Az interneten mindenhol csak annyit irnak egyedi azonosítóm, év, méret, és az ország jelzés, de hogy most az azonositó az enyém vagy a madáré nem részletezik.

A te azonosítód, de nem tudom arrafelé mi a "szabványos". Az azonosítódat egyesület adja...

Hozzászólás 2012 máj. 6, 17:54 
Sziasztok, tudja e valaki mi Romániában a gyűrűkre vonatkozó szabály miket kell rajta fel tüntetni? Az interneten mindenhol csak annyit irnak egyedi azonosítóm, év, méret, és az ország jelzés, de hogy most az azonositó az enyém vagy a madáré nem részletezik. Nem tudom lehet rossz helyeken néztem.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 máj. 4, 9:49 
Az állandót röptetés nélkül gondoltam,de ha naponta adsz nekik 1-2 òrát szabadon akkor úgy oké nálam is így vannak a tűzfarkúak.
A külső odú jobb könnyebben kezelhető,és nem vesz el a belső térből sem.

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 máj. 4, 8:55 
Kanike írta:
Szia. Gondolom állandó lakhelyük lesz,és mivel mindkét faj sokat repül minél nagyobb a hely annál jobban érzik benne magukat. Ha van rá lehetőséged csináld nagyobbra legalább hosszban és mélységben. Minden centi számit.!

Szia és köszi a választ! Igen, állandó lakhelyük lesz, persze napi röptetés mellett. Sajna ettől nagyobbra nem tudom csinálni, így is alig tudom majd becipelni a szobába. Azért annyit változtattam rajta, hogy a belső odú ötletét elvetettem, külső odú lesz, könnyebb kezelni, és megcsinálni is.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2012 máj. 4, 8:06 
Szia. Gondolom állandó lakhelyük lesz,és mivel mindkét faj sokat repül minél nagyobb a hely annál jobban érzik benne magukat. Ha van rá lehetőséged csináld nagyobbra legalább hosszban és mélységben. Minden centi számit.!

IDRE tag
Valódi név: Bertók Gábor

Hozzászólás 2012 ápr. 29, 21:44 
Sziasztok!

Nagyjából levázoltam a készitendő kalitkámat. Szeretném ha nálam tapasztaltabb madarászok, építők felhívnák a figyelmemet a hibákra, hiányosságokra, arra, hogy mit hogy lehetne jobbra, kényelmesebbre csinálni.

Ez az elképzelés:

Kép
image upload

A fölsőbe egy pár pyrrhura, az alsóba egy pár kecske kerül.
Az oduk mélysége változtatható, a lakók igényeinek megfelelően :)
Ellenőrizni, tisztítani a hátsó ajtón (többrészes) lehet.
Költés időn kívül lezárnám a bejáratot, a pyrrhurák pedig valami alvósátor szerűséget kapnának.
Az egyes részek mérete (HxSZxM): 160x60x80 cm
A váz fém, rajta 2x2 cm-es lyukú fonott drót.
Az etetők az ajtóra, az itatók-fürdőtálak az alsó tálcára kerülnének.

Üdv,
Gábor

Hozzászólás 2012 ápr. 27, 19:15 
Én olvastam olyat az interneten, hogy ha a papagájnak van hámja, és gyakran használja is akkor akár hosszabb utakra is el lehet vinni úgy hogy a válladon ül...
Bár az ürítéssel lehetnek gondok... :)
Én amióta megvannak a madaraim egyszer költöztem, de nem nagyon viselte meg őket. Letakartam a kalitkát és az ölemben fogtam amíg utaztunk. Csak akkor vettem le a rongyot amikor már bent voltunk az új házban, és a helyükre tettem őket.
Gondolkoztam, hogy talán kéne nekik vennem olyan papagáj-hámot, hárman vannak és hullámos papagájok. A legkisebb méret az XS, ami egy nimfa papagájra jó, de egy hullámosra nagy lehet....:s

Valódi név: László

Hozzászólás 2012 ápr. 27, 18:35 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Ma vettem Alfinak egy "utazó" kalitkát, kíváncsi vagyok meg fogja-e szokni...?
Hét végén el utazom két napra, és azt szeretném ha velem lenne a kocsiban, és a szállodában is.
Valakinek van esetleg tapasztalata utazásról a madarával???

Laci

Szia!!!
Mizo-t kérdezd meg!
üdv-M

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2012 ápr. 27, 17:01 
Sziasztok!

Ma vettem Alfinak egy "utazó" kalitkát, kíváncsi vagyok meg fogja-e szokni...?
Hét végén el utazom két napra, és azt szeretném ha velem lenne a kocsiban, és a szállodában is.
Valakinek van esetleg tapasztalata utazásról a madarával???

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2012 ápr. 27, 13:03 
eszterolajos írta:
norbi18 írta:
pityuka1981 írta:
Cingiii igazat mond. Azért a pár napért kár háborgatni őket.

Igazatok van, annyit már ki birnak ők is :P

Szia !

Nemcsak kibírnak az eddigi helyükön egy pár napot, de szükséges is nekik a változatlan környezet, hogy a kirepülés minél kevesebb stresszt okozzon.

Számukra már az is nagy változás, hogy kirepüléskor a fiókák teljesen új körűlmények közé kerűlnek,

- megváltozik az egyenletes hőmérséklet,
- nincs az oduban megszokott biztonságérzete,
- új helyváltoztatási módot kell elkalmaznia, ( repülés a mocorgás helyett)
- eddigi életében más, drasztikusabb külső hatások érik, mint az oduban. Emberi, állati zavarások, kevesebb táplálék, hosszabb táplálékfelvételi idő ( a pár kezdi rászoktatni az önálósodásra )
Én em tenném ki őket a szabadba még legalább 2 hétig, akkor is csak ha a külső éjszakai hőmérséklet eléri a 1o - 12 C fokot. A fiókák tollazata még nincs eléggé kifejlődve és ha éjjelre nem megy vissza az oduba meg fog fázni.

Mindezek eléggé nagy változások a fióka számára, felesleges még rálapátólni azzal, hogy megváltoztatod a környezetét.

Ehhez még a szülők stressz szintje is növekszik, mivel nekik is megváltozik a környezetűk és elképzelhető, hogy ez miatt kimarad náluk a gondoskodási ( etetési) kényszer. Ekkor pedig 1 nap és oda a fészekalj.

Mindezeket ajánlatos átgondolni mielőtt cselekszel.

Köszönöm válaszát, a papik maradnak, most már úgy is csak ők vannak a szobába, nem zavarja őket semmi.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 100  Következő