Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 109  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Levente

Hozzászólás 2010 máj. 17, 17:53 
warhawk milyen madár van a képeden?
sry hogy ide írtam... csak na :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 máj. 17, 17:50 
Kalikó írta:
Valóban okozhat a kálcium és lecitin hiánya súlyos idegrendszeri elváltozásokat!...,de akkor még ott a szembetegség....!?

Nem magának a kalciumnak a hiánya okozta elhullásra gondoltam, hanem a kalcium hiány következtében kialakuló idegrendszeri problémára (egyfajta agyvérzésre). Annak a tünetei eléggé hasonlóak ehhez. Még a tollhullás is a szem körül (nem szembetegség volt itt sem, csak kopaszodás a szem környékén) beleférne ebbe a kórképbe. Viszont ez nagyon súlyos kalcium hiány esetén jelentkezik csak.

Tünetei: Kezdetben a kalciumhiánykor előforduló tollhullás jelentkezik, majd a madár szédülni kezd, nem tud megmaradni a rúdján, nem tud repülni, tántorog. Előfordulhat átmeneti javulást követő hirtelen visszaesés vagy elhullás. Amerikában elsősorban a jákók közt gyakori (a szakirodalom szerint).

Hozzászólás 2010 máj. 16, 21:37 
calella írta:
Köszönöm az infokat!

Nálunk kb. másfél hónappal ezelőtt kezdődött.... először csak gyengébben tudott repülni. Itt csak arra gondoltunk, hogy nincs kondija, kapott sok vitamint. Utána elkezdett a fején a két szeme között hullani a tolla, gyakorlatilag egy kb. 5 ft-os nagyságnyi területen csak a csupasz bőre volt illetve olyan szarus volt a bőre. Repülni egyáltalán nem tudott, rúdján nem tudott megmaradni, leesett, így lent volt a kalitka alján, minden kaját meg vizet odatettem neki, mintha az egyensúlyával lett volna valami gond, illetve valamilyen belső bénulás, hiszen nem repült, menni alig tudott, alig csipogott. Hát legyünk őszinték az állatorvosnak fogalma nem volt mi a baja... Először atka fertőzésre gondoltunk, bár folyamatosan takarítottuk a kalitkáját, de innentől nagyon sűrűn domestosoztam át a kalitkát. Annyira gyenge volt, hogy simán ki tudtam tenni a kertbe a fűre (soha nem permeteztük a füvet, a szomszéd sem egy kerti zseni, Ő sem permetez!) amíg takarítottam és szárítottam a kalitkáját. Attól nem kellett félnem, hogy elrepül. Már minden mindegy alapon elkezdtem neki adni grapefruit mag kivonatot a vízbe, illetve azzal ecseteltem a kis feje búbját. Váratlan nagyon nagy javulás jött, megerősödött a hangja, folyamatosan kommunikált a kinti madarakkal, mikor kitettem a fűbe rehabilitálni, illetve fel tudott már ülni a rudakra, egészen stabilan!.
Aztán péntek reggelre úgy találtam a madarat, hogy elfordítva a feje 90 fokban és nem tudta visszafordítani. Lebénult. Nem akartam kínozni állatorvos csak tárta szét a karját, hogy nem lehet rajta segíteni..... elaltattuk. :oops:

Vajon mi okozta a szem körüli toll kihullását,mi okozhatta a bénulást,és vajon van -e összefüggés,vagy következménye-e egyik a másiknak?
Esetleg okolható külső parazita? esetleg rüh?
Vagy chlamydia fertőzéssel állunk szemben ?
És ha igen akkor a chlamydia okozhat-e bénulást? ...mert erre nézve nem találtam adatot...
Elhullást viszont okoz.!
Mennyi megválaszolatlan kérdés,....talán egyszer valaki majd fényt derít a talányra.
Ha Chlamydiás,akkor az időben alkalmazott Enrobioflox 10% megmentheti a madarat,a szem egyidejű kezelésére Virolex kenőcsöt ajánlanak.
A grapefuit kivonat milyen néven kapható? Puridiár?...rendszeresen használom nagyon jó szer...
Valóban okozhat a kálcium és lecitin hiánya súlyos idegrendszeri elváltozásokat!...,de akkor még ott a szembetegség....!?
De lehet annak van igaza,aki ezen madarak genetikájában keresi a probléma okozóját.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 16, 13:07 
Nem értek hozzá, de nem kalcium hiány (hipokalcémia) következtében kialakult agyvérzéses bénulás lehetett?

Hozzászólás 2010 máj. 16, 12:48 
Köszönöm az infokat!

Nálunk kb. másfél hónappal ezelőtt kezdődött.... először csak gyengébben tudott repülni. Itt csak arra gondoltunk, hogy nincs kondija, kapott sok vitamint. Utána elkezdett a fején a két szeme között hullani a tolla, gyakorlatilag egy kb. 5 ft-os nagyságnyi területen csak a csupasz bőre volt illetve olyan szarus volt a bőre. Repülni egyáltalán nem tudott, rúdján nem tudott megmaradni, leesett, így lent volt a kalitka alján, minden kaját meg vizet odatettem neki, mintha az egyensúlyával lett volna valami gond, illetve valamilyen belső bénulás, hiszen nem repült, menni alig tudott, alig csipogott. Hát legyünk őszinték az állatorvosnak fogalma nem volt mi a baja... Először atka fertőzésre gondoltunk, bár folyamatosan takarítottuk a kalitkáját, de innentől nagyon sűrűn domestosoztam át a kalitkát. Annyira gyenge volt, hogy simán ki tudtam tenni a kertbe a fűre (soha nem permeteztük a füvet, a szomszéd sem egy kerti zseni, Ő sem permetez!) amíg takarítottam és szárítottam a kalitkáját. Attól nem kellett félnem, hogy elrepül. Már minden mindegy alapon elkezdtem neki adni grapefruit mag kivonatot a vízbe, illetve azzal ecseteltem a kis feje búbját. Váratlan nagyon nagy javulás jött, megerősödött a hangja, folyamatosan kommunikált a kinti madarakkal, mikor kitettem a fűbe rehabilitálni, illetve fel tudott már ülni a rudakra, egészen stabilan!.
Aztán péntek reggelre úgy találtam a madarat, hogy elfordítva a feje 90 fokban és nem tudta visszafordítani. Lebénult. Nem akartam kínozni állatorvos csak tárta szét a karját, hogy nem lehet rajta segíteni..... elaltattuk. :oops:

Hozzászólás 2010 máj. 16, 10:45 
calella írta:
Sziasztok!

Sajnos most halt meg a Katalin papagájunk pénteken el kellett altatni, mert lebénult enni, inni nem tudott már az állatorvos is azt mondta nem tud segíteni, 3 hétig (pedig javult is) küzdöttünk érte. :cry:
Kézzel nevelt Katalin papagáj érdekelne (családtagnak nem tenyészteni) lehetőleg minél fiatalabb 2-3 hónapos. Majdnem mindegy milyen színű, csak ne piros legyen a szeme (ha jól tudom a sárgáknak piros).
Tudtok valakit, aki kézzel neveli őket? :oops:
Kati

Szia, nagyon sajnálom a madaradat!
http://www.petibird.tvn.hu/ -Én tőle vettem a kézzel nevelt pyrrhurámat, és amikor ott voltunk, mondta, hogy nevel kézzel katalinokat is. Hívd fel, nagyon rendes.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 9:28 
calella írta:
Sziasztok!

Sajnos most halt meg a Katalin papagájunk pénteken el kellett altatni, mert lebénult enni, inni nem tudott már az állatorvos is azt mondta nem tud segíteni, 3 hétig (pedig javult is) küzdöttünk érte. :cry:
Kézzel nevelt Katalin papagáj érdekelne (családtagnak nem tenyészteni) lehetőleg minél fiatalabb 2-3 hónapos. Majdnem mindegy milyen színű, csak ne piros legyen a szeme (ha jól tudom a sárgáknak piros).
Kati

Szia Kati!
Kiderült mi okozta a bénulást?
Orvos mit diagnosztizált?
Csak azért kérdem mert hasonló eset nállam is előfordult Katalinnal,szerencsére sikerült a rehabilitálása,
bár az egyik lába még kicsit esetlenül viselkedik néha.
Repülni viszont minden gond nélkül tud egy ideje.
Kb egy hónapig képtelen volt koordinálni az egyensuly vesztést,és nagyon lassú volt csak a javulás.
Én kálciumot és rengeteg vitamint tömtem bele. :D
Biztosan lessz valaki aki tud segíteni a beszerzésben,de a Keres_Kínál rovaban dobj fel egy hirdetést,hogy lássák mire van szükséged.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 16, 9:25 
calella írta:
Kati

Azt nem, de a Katik nagyon szelídek, ha fiatal korában kerül hozzád, akkor pont ugyanolyan szelíddé válik mint egy kézzel nevelt madár.

Hozzászólás 2010 máj. 16, 9:09 
Sziasztok!

Kati

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 3, 7:18 
Nálam a Katalinok váratlanul bejárogatni kezdtek az odúba, ez akár még jót is jelenthet... kíváncsi vagyok lesz-e folytatása... :roll:

Hozzászólás 2010 máj. 1, 20:40 
Sziasztok!

Fiamnak nem jött be a papagájtartás, engem pedig alapvetően a kanári izgat, így eladó egy 2009 őszi kobalt hím (Tóth Lajostól származó), esetleg csere is szóbajöhet.

Hozzászólás 2010 ápr. 28, 19:07 
Nálam etetés, vakarászás van, mint mindig, de a "párzás" és az odúba mászkálás intenzitása alább hagyott. Úgyhogy passz :(

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 20:37 
madaras86 írta:
Úgy tűnik a lutinó-szürkeszárnyú türkiz párom két tojó lesz. Már a 8. tojásnál járnak:(
Warhawk, a privátban említett tipped az én madaraimnál sajnos nem jött be, mert az alapján itt pl mindkettő hím lenne.

Affene... kár, mert elég meggyőző volt a bemutató (és ráillett a madaraimra is).

Hozzászólás 2010 ápr. 27, 20:21 
Úgy tűnik a lutinó-szürkeszárnyú türkiz párom két tojó lesz. Már a 8. tojásnál járnak:(
Warhawk, a privátban említett tipped az én madaraimnál sajnos nem jött be, mert az alapján itt pl mindkettő hím lenne.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 11:13 
csibaat írta:
Tojóknál engem sem lepne meg a dolog, de hímeknél ez azért nem olyan egyértelnu.

Oké, azok nem tojnak le :lol: De a viccet félretéve láttam már (igaz hullámos) hímeket akik boldogan etették egymást. Párzás mondjuk nem volt :roll:

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 10:41 
Warhawk írta:
csibaat írta:
Sziasztok. Lehetséges, hogy két katalin hím állandóan egybe van bújva, mint egy pár? Le sem lehet vakarni oket egymásról, bogarásszák egymást, de nagyon két hímnek néznek ki.

Röviden: Igen. (Sajna). Olyan is volt, hogy 4 tojó szépen párba állt, (tulaj nem kis örömére) és etették egymást, odúra jártak... csak kicsit túl sok tojás lett és akkor buktak le :)

Tojóknál engem sem lepne meg a dolog, de hímeknél ez azért nem olyan egyértelnu.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 9:03 
csibaat írta:
Sziasztok. Lehetséges, hogy két katalin hím állandóan egybe van bújva, mint egy pár? Le sem lehet vakarni oket egymásról, bogarásszák egymást, de nagyon két hímnek néznek ki.

Röviden: Igen. (Sajna). Olyan is volt, hogy 4 tojó szépen párba állt, (tulaj nem kis örömére) és etették egymást, odúra jártak... csak kicsit túl sok tojás lett és akkor buktak le :)

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2010 ápr. 26, 8:26 

Hozzászólás 2010 ápr. 24, 23:52 
Sziasztok!

Rövid helyzetjelentés nálam:
A 9 madarambók különállt 2 pár, mindkettő lutinó-szürkeszárnyú türkiz párosítás, csak a nemek fordítva vannak a két párnál(elvileg....)
Letojt az egyik pár még a közös tartásnál,de zavarták őket.
Külön rakás után most a lutinó hím- szürkeszárnyú türkiz párom letojt, de 7. tojásnál járnak, kicsit félek,hogy két tojó lesz.A másik ilyen párom semmit nem csinál, még az odúba se megy be.
Van egy kobalt tojóm egy mályva hímmel, ők ma tojtak le és ma már párzani is láttam őket, úgyhogy siker:) A hímnek totál fekete a farka, a tojónak is elég sötét, de nem megy le a fekete egészen a toll végéig. Úgy látom,hogy a hímeknek a farkának 100%-osan feketének kell lennie ezek a madarak alapján. Van még egy trióm együtt, türkiz-kobalt és mályva, akikből a türkiz szinte tuti hím a mályva tojó kell,hogy legyen és jóban is vannak, a kobaltot még nem tudom, de talán hím lesz. Ebben a ketrecben is van már odúbajárkálás(Bár éjszaka midn3 alapból benne alszik) és kapar is az egyik. És ha jól látom akkor nálam csak a tojók kaparják az odút.
Nálatok mi a helyzet, nemek eldöntése és költés terén?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 15, 10:12 
Úgy látom most jó lett.

Szóval ez a gold és silber. Kár, hogy a meglévő táblázatot nem lehet valahogy frissíteni... :?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 109  Következő