madaras86 írta:
málna írta:
Az enyémek októberben kaptak odút, most kezdenek bejárni. Egyébként az első perctől fogva, a fiatalabb ( amelyiket tojónak vettem ) eteti a másikat, rá is mászik. Párosodnak is, legalább is úgy tűnik. De ahogy olvasom, attól még lehetnek egyneműek. Nálam mindkettőnek sötét a farka vége, a tojónak tartottnak (amelyik hímként viselkedik), nagyon nagy a távolság a csontok között, a másiknak sokkal kisebb. Úgyhogy össze vagyok zavarodva.
Remélem legalább ők tudják egymásról, hogy milyen neműek.
Elkezdtem neki naponta egyszer lágy eleséget adni, de aztán arra gondoltam, hogy mi van, ha két hím? Nem akarom hogy elhízzanak miatta, ezért már két napja nem kapnak. (Kb. egy hétig kapták. ) Szerinted elhízhatnak a lágy eleségtől, ha nem költenek?
És még csak most kezdtek el odúzni? Fura, az enyémek kezdetektől bejárnak az odúba. Sőt ha beteszek egy új odút, egyből nekiállnak megvizsgálni kívül-belül. Én is többektől hallottam, hogy azonos neműek is párba állnak, sőt párzást is imitálhatnak. Azért remélem szerencsénk lesz. Tennél fel képet amin mindkettőnek látszik rendesen a farktolla?
A lágyeleséget szerintem elég, ha heti kétszer adod nekik. Ha pár, akkor is elég, ha meg nem pár, akkor nem sok nekik így.
Köszönöm, akkor így fogom adni a lágy eleséget. Végig néztem a képeimet, de csak az idősebbről van faroktoll kép, majd megpróbálom lefotózni a másiknak is.
Nagyon tartózkodóan viselkedtek az odúval kapcsolatban, január végén kezdtek először csak a rúdra kívülről felmászni, aztán már belül a rúdra. Már azt gondoltam,kell nekik valami létrát betenni, hogy le merjenek menni az aljára, amikor végül lemásztak.
Én is csodálkoztam rajta, mert minden kis lyukba bemásznának, nem szoktak félni semmitől. De ők már régóta sátorban alszanak, azt nagyon szeretik, gondolom, azért nem érdekelte őket annyira az odú.

A tieid mennyire szelídültek meg? Egy kati az ott a válladon? Az enyémek megtanultak dallamot fütyülni, sokszor szinte egész nap fütyül a fiatalabb, olyan, mintha azzal udvarolna. Ülnek egymással szemben, csőröznek, és közben-közben dalol egy sort. Nagyon aranyosak.