Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 109  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 28, 15:21 
A kékeknak darabja 7-10.000Ft között mozgott az év folyamán. Zöldet lehetett venni olcsóbban. Szerintem most tavasszal inkább a magasabb ár lesz várható.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 28, 14:37 
Sziasztok!

Egy elsőre talán fura kérdés, de szerintetek mennyit ér egy kék katalin pár? Ebben a témában nagyon nem vagyok otthon :)

Hozzászólás 2010 jan. 28, 14:13 
Szia Marcsi!
Ez tényleg édes kép. :mrgreen: :lol:
Lehet tudni esetleg ezekről a madarakról valamit bővebben?
Milyen enműek,mennyi idősek,hol vannak...stb.?
Ez a szélső ,vagy a türkiz lehet érdekelne. :roll:

Hozzászólás 2010 jan. 28, 9:35 
Ha mindenképp párt szeretnél mellé,miért nem egy másik Katalint?
Valószinűleg ők illenének össze legjobban.
Egész nap a ventillátoron ül?? Hát Cuki meg sem áll ha kinn van,és folyton fejjel lefelé lóg. :roll: :lol:
A kaja nálunk elég vicces dolog...minden újtól tart pár napig. :D
Bármi új dolgot teszek be neki,1-2 napig csak nézi,recseg neki.De ha valamit már megkóstolt és szereti legközelebb már ott topog ha látja hozom. :P
Én is gondolkozom,hogy veszek egy párt neki,biztos örülne neki,félek ez a nagy barátság a kutyákkal nem egészséges. :twisted: :roll:

Hozzászólás 2010 jan. 25, 15:57 
Szia Marcsi! Köszi szépen a válaszodat! Hát a Szotyika is naphosszat kint tartózkodik. Reggel kiharcolja magának, hogy kiengedjük,ki is megy, repül két kört és egész nap a ventillátoron ül.Aztán estefelé vissza megy a kalitkába. Ezenkívűl semmi élet. Lehetséges,hogy párra lenne szüksége? Azért a tied, ahogy írod, sokkal aktívabb! Van még két kis kutyánk a lakásban, de abszolút nem foglalkoznak egymással. Amúgy ha szólítom a nevén akkor mndig visszafelesel. Reagál rá. Ezért gondoltam,hogy talán egy nimfát vagy egy hullámost vennénk még hozzá,mert azok egy kicsit élénkebbek. Persze legközelebb csakis kézzel neveltet, és egészen fiatalt. Nekünk korábban volt hullámosunk,de az nagyon hamar hozzászokott az emberhez. Igaz az jóval hangosabb is, Ezért esett a választás a Katalinra. Az almán és a magokon kívűl szinte semmit nem fogad el. Pedig mindenfélével kínálom amit a könyvek írnak. A napraforgómag a kedvence ezért is Szotyi. :) Te hogyan szoktad az új ételeket bevezetni nála,hátha erre is van vmi fortély! Légyszi írd le! Előre is köszi. Üdv. Smaragd

Hozzászólás 2010 jan. 25, 12:43 
Szia Smaragd!

Nekem kb fél éve van Cukim,a türkiz tojó Katalinom.
Ő már iszonyatosan otthon érzi magát,állandóan kint van a szobában,jön megy intézkedik. :lol:
És nekem is meglepő de amennyire haver lett a kutyáimmal,velünk annyira nem akar barátkozni. :?
Nem repül el ha odamegyek,sőt,ha valahonnan el akarom küldeni szinte el kell lökdösni,de nem mondanám barátkozósnak sajnos.
Szemtelen,pakolászós,imád veszekedni a hangosabb filmekkel :twisted: ,és nézi az ablakból a forgalmat..imádjuk őt,de mi is próbálkozunk minél jobban kézhez szoktatni.
Nem tudom milyen madarakkal lehet összerakni,az én kanáriaimat nem bántja,sőt inkább ő megy arrébb ha bemennek hozzá.
Viszont ismerősöm Katalinja olyan szelid,hogy egy tálból esznek...szóval nem tudom igazán mi a titka. :?:

Hozzászólás 2010 jan. 22, 16:32 
Sziasztok! Én új Katalin tulajdonos vagyok és még nagyon keveset tudok erről a fajról. Nagyon sok jót hallottam már róla és tapasztalom is, de már két hónapja van nálunk, de még mindig nagyon bizalmatlan. Most 10 hónapos és tojó. Kb. két hete már kirepül a kalitkából, de a kézhez még nem akar jönni. Nektek milyen tapasztalataitok vannak, hogy fog-e egyáltalán közeledni idővel? Próbálkoztam a szakkönyvek által leirt trükkökkel is. Ugyan mikor etetem akkor nem húzódik el a kezemtől,de ilyenkor idegesen kerreg. Még szeretném megkérdezni hogy melyik papagáj faj fér meg jól a Katalinnal anélkül,hogy kárt tennének egymásban? Előre is köszönöm támogató válaszotokat. Üdvözlettel mindenkinek Smaragd

Hozzászólás 2010 jan. 7, 0:20 
Szia!

Nekem a kalitka csak azért kelett,mert télire bent voltak a katalinok. Tavasz óta viszont nekem kint vannak nagy röpdékben, most is egy 2,7m* 1,4m-es röpdében vannak, csapatban. Tavasztól lesznek kisebb tenyészkalitokban páronként. De holnap lemérem neked ezeket a kalitokat amikben télen voltak,ha gondolod. Egyébként érdemesebb nagykerben megvenni, vagy Monoron,mint állatkereskedésben.

pulipintyo írta:
Szia madaras.
Itt az első oldalon írtad,hogy vetél kalitkát a madaraidnak és képeket is csináltál.Leírnád a kalitkáid méreteit ha szépen megkérlek?

Hozzászólás 2010 jan. 6, 16:39 
Szia madaras.
Itt az első oldalon írtad,hogy vetél kalitkát a madaraidnak és képeket is csináltál.Leírnád a kalitkáid méreteit ha szépen megkérlek?

Hozzászólás 2009 nov. 25, 22:25 
szia!
A katalin papagáj testalkatra inkább a törpékre hasonlít.
Talán kicsit karcsúbb a felépítése
Kb:17-18 cm
Megfelelő méretű röpdében tartható más fajokkal,hullámosokkal is.
Ird be a gugliba ,találsz infót bővebben

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2009 nov. 25, 21:41 
Sziasztok!

A katalin papagáj mennyivel nagyobb a hullámosnál?

Hozzászólás 2009 nov. 15, 16:46 
Navy írta:
Sziasztok!Nem nagyon írogattok ide, mi újság a katalinokkal????
Végre sikerült vennem kettőt, majd kiderül, hogy pár-e?Én el sem tudtam képzelni, hogy van ennyire emberbarát madár.Eddig röpdében éltek, nem kimondottan emberközelben. De rohamosan szelídülnek, mindent figyelgetnek, és megjegyzéseket fűznek hozzá. Vagy pedig egymással duruzsolnak egész halkan.Ha néha hangosítanak, akkor is sokkal finomabb a hangjuk, mint a hullámosnak, és ha rájuk szólok, abbahagyják.Elég viccesen mozognak, kissé kaméleonszerűen:)Nyugodtak, kedvesek, szépek, ez a faj az ideális papagáj lakásba azt hiszem.Remélem, egyre több lesz belőlük Mo-n is.
Írhatnátok ti is, mi van a tieitekkel?

Szia Navy!
Gratulálok a madaraidhoz,látom te is beléjük szerelmesedtél!!
Az én Cukim halál jó fej már,abszolut otthon érzi magát szinte állandóan kint van a szobában.
Sajnos még mindig elég bizalmatlan velünk,nem akarja,hogy hozzá érjünk. :cry:
Bezzeg ha produkálni akarja magát akkor jók vagyunk,akkor lelőni nem lehet.. :twisted:
Gondolkozom,hogy veszek neki egy párt,tök jó fejek lehetnek kettesben.
Bár ha belegondolok,hogy ketten fognak rámolni a szobában... :? :shock: :lol:

Hozzászólás 2009 nov. 10, 15:28 
Kép

Hozzászólás 2009 nov. 8, 17:12 
kekbegy írta:
Hahó!

Árul valaki most Katalint?

Kékbegy

Merre laksz és milyent szeretnél? Ma láttam több párat is eladókat.

Hozzászólás 2009 nov. 7, 15:33 
Hahó!

Árul valaki most Katalint?

Kékbegy

Hozzászólás 2009 nov. 1, 18:36 
Sziasztok!Nem nagyon írogattok ide, mi újság a katalinokkal????
Végre sikerült vennem kettőt, majd kiderül, hogy pár-e?Én el sem tudtam képzelni, hogy van ennyire emberbarát madár.Eddig röpdében éltek, nem kimondottan emberközelben. De rohamosan szelídülnek, mindent figyelgetnek, és megjegyzéseket fűznek hozzá. Vagy pedig egymással duruzsolnak egész halkan.Ha néha hangosítanak, akkor is sokkal finomabb a hangjuk, mint a hullámosnak, és ha rájuk szólok, abbahagyják.Elég viccesen mozognak, kissé kaméleonszerűen:)Nyugodtak, kedvesek, szépek, ez a faj az ideális papagáj lakásba azt hiszem.Remélem, egyre több lesz belőlük Mo-n is.
Írhatnátok ti is, mi van a tieitekkel?

Hozzászólás 2009 okt. 14, 10:51 
umari írta:
Sziasztok!
Egy hónapja vagyok Katalin gazdi,és meg kell mondanom nem csalódtam!
Fiatal,türkiz tojóm van,hihetetlen nagy arc..Folyton motyog,rendezkedik,akrobatizál... :lol:
Meg fogom kérdezni a tenyésztőt,hogy biztos nem kevert e bele egy kis denevért,mert ennek mindig fejjel lefelé kell lógnia!!!! :lol: :lol:
A kezességet még nem eröltetjük.Már megismer minket,és ha lát produkálja magát..szól ha ki akar jönni,de még nem akarja,hogy hozzá nyúljunk. :(
A kanárikat már simán leutánozza,és "hálisten" a telefonom csörgését is igyekszik megtanulni!!:twisted:
A kajálás kicsit macerás nála..mindentől féle először...100szor meggondolja hozá merjen e nyulni..de az almát már imádja,és a répa is bejön neki!! :wink:

Szia! Megírnád(akár privátban) hogy hol és mennyiért vetted a madárkádat?
Mennyi idősen? Most keresgélek én is, azért kérdezlek.

Hozzászólás 2009 szept. 28, 11:59 
madaras86 írta:
És igen, lehet kapni több helyen is, mikor én vettem,akkor Debrecenben a legolcsóbb itt volt, szinte az utcánk végén. A Diószegi úton a 30-as és 1Y-s busz végállomásánál a buszfordulóban van egy hatalmas kertészeti bolt/raktáráruház. Na ott árulnak nagyon sok féle drótot.

Kösz az infót :!: :!: :!: már én is kerestem :wink:

Szépek a katik :!: :shock:

Hozzászólás 2009 szept. 19, 8:25 
Sziasztok!
Egy hónapja vagyok Katalin gazdi,és meg kell mondanom nem csalódtam!
Fiatal,türkiz tojóm van,hihetetlen nagy arc..Folyton motyog,rendezkedik,akrobatizál... :lol:
Meg fogom kérdezni a tenyésztőt,hogy biztos nem kevert e bele egy kis denevért,mert ennek mindig fejjel lefelé kell lógnia!!!! :lol: :lol:
A kezességet még nem eröltetjük.Már megismer minket,és ha lát produkálja magát..szól ha ki akar jönni,de még nem akarja,hogy hozzá nyúljunk. :(
A kanárikat már simán leutánozza,és "hálisten" a telefonom csörgését is igyekszik megtanulni!!:twisted:
A kajálás kicsit macerás nála..mindentől féle először...100szor meggondolja hozá merjen e nyulni..de az almát már imádja,és a répa is bejön neki!! :wink:

Hozzászólás 2009 ápr. 27, 14:55 
Az egyik kék, a másik zöld. Lutínót szerettem volna, de ennek is nagyon örülök már nagyon régóta kerestem katalinokat :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 109  Következő