Sziasztok!
Kérdeztétek ezt a párásító dolgot...mikor volt időm alaposan körüljártam ezt a témát...röviden összefoglalnám:
Eddig amit kipróbáltam:
1. Sencor márkájú ( Interspar ) kb. egy hét után vissza vittem, mert hangos, és nem sokat ér...( Ára: 5000,-körül volt ). 2. Most van egy Hauser UH-78 -as ez van a hálószobában, ezzel meg vagyok elégedve... Viszonylag halk Nem kell gyakran feltölteni Csapvízzel sem vízkövesedik túlzottan Ezüst ion szűrő is van benne ( állítólag, de még nem találtam meg) viszont az igaz hogy nem büdösödik benne a víz úgy mint a Sencorban. Ennek ára : 10 000,- volt az Intersparban ( a Sencort beszámították)
Fontos, hogy néha mindegyiket ki kell tisztítani ecettel, főleg a rezgőjét ami átalakítja a vízet párává...
Igazából madarakhoz egyik sem túl praktikus...
A madarakhoz "levegő mosó" kell ezek nem ultrahanggal, hanem egy gyorsan forgó tárcsa segítségével párásítják a levegőt ( beszívja a levegőt, átmossa a vízen, és kifújja a párával együtt ) ennél nem látszik a páraköd, de méréseim alapján valóban párásít... + Kiszűri a tollport, és egyéb a levegőben levő apró dolgokat... Ezt a vízben lehet látni a gömb része alatt. Előnye, hogy ebbe nem kell szűrőt cserélni, csak a vízet kicserélni naponta...
Nekem egy Tristar márkájú gömb van ( Interspar 7990,-) a célnak tökéletesen megfelel, főleg hogy a helység ahol Alfi van, kb. 15nm. ( kb. 20-25nm-ig ajánlják) Ez a készülék a fizika törvényei alapján önszabályozó, tehát ha elég párás a levegő kevesebb párát bocsájt ki...
Hátránya, hogy eléggé hangos ( mint egy halkabb hajszáritó ), és folyamtosan kevereg benne a víz.
Ilyen levegőmosó berendezésekből sok fajta van...
Van szűrővel kombinált ( fél-egy évente szűrőt kell cserélni ami 5500,- jelenleg) maga a készülék 9500,- ez ennél is valószínű úgy működik, mint a nyomtatóknál, a nyomtató olcsó de a patron drága...
A légmosók ára 7000- 120 000,- ig terjed ( márkanév függő, és sokszor csak a külső burkolat más, de 2-3x annyi az ára )
Munkámból kifolyólag járok olyan gyárakban, ahol hétfőn Bosch-t, kedden De Waltot, szerdán Hiltit, stb. "gyártanak" illetve olyan "külsőt" húznak rá ugyan arra a motorra...
Én azért az Intersparban vettem, mert nálunk nincs túl sok műszaki bolt, és ott volt a legkedvesebb a kiszolgálás...szó nélkül kicserélik, ha valami nem jó/ nem tetszik. Ráadásul, az akciós áraik egyeznek a Netes Webshopok áraival nagyjából, és nincs szállítási költség.
Szóval a papagájokhoz természetes elven működő légmosót ajánlanék...nálunk mióta párásítót, és légmosót használok látványosan lecsökkent a por mennyisége a bútorokon... Rossz bele gondolni, hogy mennyi port szívhattam be eddig, és az Alfi is akinek ráadásul kettős légzése van...
Van egy "ionizátoros" légtisztítóm ( DELONGHI ), azzal simán meg lehet ölni a madarat...hiába van benne 4x szűrő, a készülék 25 000,- volt 10éve, a szűrő 10 000,- ( évente kellene ebben is cserélni a szűrőt) lenne ha nem dobnám ki a készüléket,rendesen keveri a port, és nem párásít...az ilyesmit NEM ajánlanám, emberi használatra sem!!!! Azt figyeltem meg, hogy az ionizátor feltölti a tollport, és a készülék ventillátora nem engedi leszállni...lebeg a levegőben.
Remélem tudtam segíteni... Laci
Most jut eszembe! Páratartalom mérő...
Ebből a legolcsóbb is jobb mint a semmi ( kb. 3000,- körül lehet kapni IDŐJÁRÁSÁLLOMÁST) először nekem MILLENIUM márkájú volt...kb. 4 nap után vissza vittem a Tesco-ba mert vagy nem mutatta a külső hőmérsékletet, vagy teljesen halvány volt a belső egység monitora... ( ára: 4990,- )
Most egy Sencor van 6500,- ért vettem, most cseréltetem másodszor...ameddig működött ( kb. fél év) "pontos" volt...a páratartalomnál kb. 2%-ot tévedett, ami elhanyagolható... A hőmérője viszont 3-4 fokot, hol felfelé, hol lefelé...
Hamarosan lesz egy másik szerkezet, az állítólag megbízhatóbb...ráadásul csak egy kulcstartó méretű...így több helységben is tudom ellenőrizni az adatokat.
Minden esetre a legolcsóbb is jobb, mint a semmi, és otthoni körülmények között nem kell "laboratóriumi" precizitás...
_________________ "Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)
|