Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2012 ápr. 15, 20:17 
eszterolajos írta:
A bükk forgács, ( vagy szalma ?? ) magában nem mérgező a baromfik mélyalmozásánál is használják.
Egy problémája van, mivel keményfa a forgácsoláskor többnyire élessé válik a széle, mely fizikai sérüléseket okozhat a madarak talpán. MEGOLDÁS : össze kell zúzni mielőtt felhasználod, csak így meg porosabbá válik.

Köszönöm a tanácsot, ezt a forgácsszerűt úgy szereztem, hogy mifelénk sok fatelep van...egyik udvarán megláttam ebből egy teherautóra valót, és mondták hogy nyugodtan vigyem el, mert szemét...végül csak egy reklámszatyorral hoztam, mert az volt nálam...de ha szerintetek jó a madarak alá, akkor hozok még...
Ez nem porzik, akár játszhatnak is a szálakkal a madarak, és el is lehet a használtat tüzelni...

Kép

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 ápr. 14, 7:57 
A bükk forgács, ( vagy szalma ?? ) magában nem mérgező a baromfik mélyalmozásánál is használják.
Egy problémája van, mivel keményfa a forgácsoláskor többnyire élessé válik a széle, mely fizikai sérüléseket okozhat a madarak talpán. MEGOLDÁS : össze kell zúzni mielőtt felhasználod, csak így meg porosabbá válik.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 ápr. 13, 20:28 
A Versele apró bükkfa kockákat (dara) árul alomnak (rágcsálók és madarak részére). Szóval nem hiszem, hogy mérgező lenne... (hacsak maga a bükk-szalma amit mondasz nincs valamivel szennyezve)

Hozzászólás 2012 ápr. 13, 20:02 
Sziasztok!

Szereztem bükkfa forgácsot, kb. 25-30cm szalma vastagságú szálakból áll, az lenne a kérdésem, hogy ez a fa mérgező-e a papagájoknak?
Tudok jó sokat hozni belőle, így nem kellene újságpapírt tenni alájuk.

Ezzel jól el tudnának játszani is...

Esetleg örülnék egy listának, hogy milyen fa mérgező számukra, én annyit tudok hogy a gyümölcsfák többsége nem...

Köszönöm!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2012 ápr. 13, 19:27 
Sziasztok!Na most állítottam össze ténylegesen a fajokat szóval: Kecske,Pyrrhura,Barát,yandaja,Barraband,Hegyi,Kissándor,Barnard és Szilvafejű papagáj kéne az összesből egy pár ha esetleg tud valaki segíteni vagy tud valakit aki tudna segíteni a beszerzésben Somogy megye(déli részében lakóm ) körül akkor nagyon megköszönném :) Illetve jó mindegyik fajnak a 20x20mm-es 1,8as fonott drót és ha télen nincs fűtés csak védőházikó+odú? :) Csak, mert írtátok,hogy ha Kecskeméti börzére megyek akkor se biztos, hogy tudok venni és fölöslegesen 300-330 kmt nem szeretnénk utazni .. :D

Hozzászólás 2012 ápr. 13, 12:40 
Sziasztok!

Kérdeztétek ezt a párásító dolgot...mikor volt időm alaposan körüljártam ezt a témát...röviden összefoglalnám:

Eddig amit kipróbáltam:

1. Sencor márkájú ( Interspar ) kb. egy hét után vissza vittem, mert hangos, és nem sokat ér...( Ára: 5000,-körül volt ).
2. Most van egy Hauser UH-78 -as ez van a hálószobában, ezzel meg vagyok elégedve...
Viszonylag halk
Nem kell gyakran feltölteni
Csapvízzel sem vízkövesedik túlzottan
Ezüst ion szűrő is van benne ( állítólag, de még nem találtam meg) viszont az igaz hogy nem büdösödik benne a víz úgy mint a Sencorban.
Ennek ára : 10 000,- volt az Intersparban ( a Sencort beszámították)

Fontos, hogy néha mindegyiket ki kell tisztítani ecettel, főleg a rezgőjét ami átalakítja a vízet párává...

Igazából madarakhoz egyik sem túl praktikus...

A madarakhoz "levegő mosó" kell ezek nem ultrahanggal, hanem egy gyorsan forgó tárcsa segítségével párásítják a levegőt ( beszívja a levegőt, átmossa a vízen, és kifújja a párával együtt ) ennél nem látszik a páraköd, de méréseim alapján valóban párásít...
+ Kiszűri a tollport, és egyéb a levegőben levő apró dolgokat...
Ezt a vízben lehet látni a gömb része alatt.
Előnye, hogy ebbe nem kell szűrőt cserélni, csak a vízet kicserélni naponta...

Nekem egy Tristar márkájú gömb van ( Interspar 7990,-) a célnak tökéletesen megfelel, főleg hogy a helység ahol Alfi van, kb. 15nm. ( kb. 20-25nm-ig ajánlják)
Ez a készülék a fizika törvényei alapján önszabályozó, tehát ha elég párás a levegő kevesebb párát bocsájt ki...

Hátránya, hogy eléggé hangos ( mint egy halkabb hajszáritó ), és folyamtosan kevereg benne a víz.

Ilyen levegőmosó berendezésekből sok fajta van...

Van szűrővel kombinált ( fél-egy évente szűrőt kell cserélni ami 5500,- jelenleg) maga a készülék 9500,- ez ennél is valószínű úgy működik, mint a nyomtatóknál, a nyomtató olcsó de a patron drága...

A légmosók ára 7000- 120 000,- ig terjed ( márkanév függő, és sokszor csak a külső burkolat más, de 2-3x annyi az ára )

Munkámból kifolyólag járok olyan gyárakban, ahol hétfőn Bosch-t, kedden De Waltot, szerdán Hiltit, stb. "gyártanak" illetve olyan "külsőt" húznak rá ugyan arra a motorra...

Én azért az Intersparban vettem, mert nálunk nincs túl sok műszaki bolt, és ott volt a legkedvesebb a kiszolgálás...szó nélkül kicserélik, ha valami nem jó/ nem tetszik.
Ráadásul, az akciós áraik egyeznek a Netes Webshopok áraival nagyjából, és nincs szállítási költség.

Szóval a papagájokhoz természetes elven működő légmosót ajánlanék...nálunk mióta párásítót, és légmosót használok látványosan lecsökkent a por mennyisége a bútorokon...
Rossz bele gondolni, hogy mennyi port szívhattam be eddig, és az Alfi is akinek ráadásul kettős légzése van...

Van egy "ionizátoros" légtisztítóm ( DELONGHI ), azzal simán meg lehet ölni a madarat...hiába van benne 4x szűrő, a készülék 25 000,- volt 10éve, a szűrő 10 000,- ( évente kellene ebben is cserélni a szűrőt) lenne ha nem dobnám ki a készüléket,rendesen keveri a port, és nem párásít...az ilyesmit NEM ajánlanám, emberi használatra sem!!!!
Azt figyeltem meg, hogy az ionizátor feltölti a tollport, és a készülék ventillátora nem engedi leszállni...lebeg a levegőben.

Remélem tudtam segíteni... Laci

Most jut eszembe! Páratartalom mérő...

Ebből a legolcsóbb is jobb mint a semmi ( kb. 3000,- körül lehet kapni IDŐJÁRÁSÁLLOMÁST) először nekem MILLENIUM márkájú volt...kb. 4 nap után vissza vittem a Tesco-ba mert vagy nem mutatta a külső hőmérsékletet, vagy teljesen halvány volt a belső egység monitora... ( ára: 4990,- )

Most egy Sencor van 6500,- ért vettem, most cseréltetem másodszor...ameddig működött ( kb. fél év) "pontos" volt...a páratartalomnál kb. 2%-ot tévedett, ami elhanyagolható...
A hőmérője viszont 3-4 fokot, hol felfelé, hol lefelé...

Hamarosan lesz egy másik szerkezet, az állítólag megbízhatóbb...ráadásul csak egy kulcstartó méretű...így több helységben is tudom ellenőrizni az adatokat.

Minden esetre a legolcsóbb is jobb, mint a semmi, és otthoni körülmények között nem kell "laboratóriumi" precizitás...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2012 ápr. 13, 7:43 
Szia Endroo !

Priviben küldtem egy tel számot, vedd fel a kapcsolatot az illetővel, Megbízható tenyésztő.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 22:42 
Endroo írta:
Április 21.-én Kecskeméten szerintetek tudok venni Hegyi papagáj,Pyrrhura papagáj(Barnafülü papagáj),Kecske papagáj(Sárga),Kissándor papagáj(zöld),Barát papagáj,Baraband papagáj és Nanday papagájt (nem tudom,hogy kell írni.. :oops: ) ??? 1 tenyészt párt szeretnék venni mindenből de szerintem nem fogok találni szóval tenyészpárnak való is jó lenne.. Esetleg valaki nem visz az emlitettek közül ? :)

Szia!
Kecskét, kissanyit szinte biztos, hogy találsz, a többit csak esetlegesen. Barátot és pyrrhurát láttam már, a többire nem emlékszem, hogy árultak volna, de persze nem kizárt, hogy lesz.

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 22:10 
Endroo írta:
Április 21.-én Kecskeméten szerintetek tudok venni Hegyi papagáj,Pyrrhura papagáj(Barnafülü papagáj),Kecske papagáj(Sárga),Kissándor papagáj(zöld),Barát papagáj,Baraband papagáj és Nanday papagájt (nem tudom,hogy kell írni.. :oops: ) ??? 1 tenyészt párt szeretnék venni mindenből de szerintem nem fogok találni szóval tenyészpárnak való is jó lenne.. Esetleg valaki nem visz az emlitettek közül ? :)

Illetve egyeltalán jó-e nekik a 20x20mm-es lyukasztású 1,8mm-es drót ? :oops: :D :D

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 21:59 

Hozzászólás 2012 ápr. 12, 17:54 
Sziasztok!

Mint már említettem hozott a "nyuszi" nekem egy csodálatos könyvet...Rosemary Low: Társunk, a papagáj

Én évek óta nem olvastam ki egy könyvet sem, de ezt nem tudtam letenni...egy délután alatt kiolvastam!
( Nem csak azért mert sok a kép benne...)

Jól leírja a papagájfajok jellemzőit, táblázatok vannak ( pl. a papagájok hangerejéről, és hogy melyiket lehet kisgyermekekkel együtt is tartani, stb.)
Vannak benne tartási, tanítási, étkezési tanácsok is...

Pl. Rájöttem, hogy eddig nem fordítottam elég figyelmet a páratartalomra...pedig pl. a Jákónak is fontos!

Nekem már rég óta van páratartalom mérőm, ameddig nem volt, azt hittem hogy elég a radiátorra tett párásító edény...télen kevés...! Max. 30-35% érhető el vele...közben 40-60% között kellene lennie.

Tegnap vettem is egy TRISTAR márkájú természetes "légmosó-párásítót" ( 7990,-)mert ez a legolcsóbb, és kimossa a tollport is.
Nekem a hálószobában van egy ultrahangos is, de bizonyos fajok "hallják" az ultrahangot állítólag, és zavarja őket...
Ez automatikusan kialakítja, a megfelelő páratartalmat.

Egy ötlet: egy tálba kell rakni egy marék sós chips-et este...ha reggel is még ropogós, akkor túl száraz a levegő...

Páratartalom mérőt lehet kapni már 2-5000,- között.
Megéri, mert nem csak a madár szenved a száraz levegőtől...

Valódi név: Domokosné Nagy Tünde

Hozzászólás 2012 ápr. 11, 21:40 
Szia Laci! Nem haragszom és örülök, hogy tisztázódott ez az egész legalább :)
A könyv címet szívesen fogadom és ha tudom beszerzem. Azt én is remélem, hogy a madarak hosszú és boldog életet fognak nálunk eltölteni, és mielőbb tudok majd nekik megfelelő párt találni, hogy társra találjanak, bár az nekem nem feltétel, mert ha nem is hoznak utódot akkor se gond, nem ez a fontos. :)

Hozzászólás 2012 ápr. 11, 20:35 
Kedves Királylány!

Ne haragudj, ha megbántottalak, biztosan félre értettem, és nem állt össze bennem a kép a szavaid olvasása közben...: "cserébe, "mennyi az értékük", "nem ismerem őket"...
Kicsit furcsa volt számomra, mert mifelénk nem igen szoktak papagájokat "cserébe" adni-kapni...
Aki ilyen csodálatos madarakat tart, az valamiért tartja, többnyire azért mert szereti őket.
Húsvétra kaptam egy jó könyvet, nagyon hasznos info-k vannak benne a papagájokkal, és tartásukkal kapcsolatban, nem tudom hogy leírhatom-e itt a címét, én kb. 6 éve nem olvastam ki egy könyvet sem...ezt egy nap alatt kiolvastam, és most kezdtem újra az olvasását.

Ha gondolod elküldöm privátban a címét...

Őszintén örülök, hogy legalább a hozzád került két madár boldogságban élhet ezután!

Laci

kiralylany84 írta:
Sziasztok! Azért nem írtam eddig vissza "molnarl.g" hozzászólásához , mert elég rosszul eset amit írt, hiszen nem ismer és nem tudja , hogy honnan jöttek ezek a madarak és milyen körülmények között vannak most. Ahol eddig voltak mint kiderült nem igazán voltak állat számba se véve. Csak be voltak rakva egy helyre, de a gazdáját nem is érdekelte. Ez nálam nem így van! Mi a párommal nagyon szeretjük a madarakat és minden féle madarat nem csak papagájt! Szeretnék nekik párt is keresni, mert most 1 szalma pennant tojó és 1 hegyi hímem van. A végleges helyük még nincs meg, de már lassan készül. Jelenleg is minden jót megkapnak tőlem eledelt illetve gyümölcsöket meg ami kell nekik. Igazi kis bóhocok, nagyon aranyosak. Rajtuk kivül még van 1 énekes párom és 3 nimfa párom amiből az egyik pár 3 tojáson ül és 1 hét múlva kikellnek ha minden jól megy.
De vissza térve , hogy mért is érdekelt a pennant és a hegyi árra, az csak pusztán érdeklődés volt, hogy tudjam, ennyi. A tanácsokat és információkat amiket velük kapcsolatban kapok tőletek azt nagyon szépen köszönöm!

Valódi név: Domokosné Nagy Tünde

Hozzászólás 2012 ápr. 10, 16:11 
Sziasztok! Azért nem írtam eddig vissza "molnarl.g" hozzászólásához , mert elég rosszul eset amit írt, hiszen nem ismer és nem tudja , hogy honnan jöttek ezek a madarak és milyen körülmények között vannak most. Ahol eddig voltak mint kiderült nem igazán voltak állat számba se véve. Csak be voltak rakva egy helyre, de a gazdáját nem is érdekelte. Ez nálam nem így van! Mi a párommal nagyon szeretjük a madarakat és minden féle madarat nem csak papagájt! Szeretnék nekik párt is keresni, mert most 1 szalma pennant tojó és 1 hegyi hímem van. A végleges helyük még nincs meg, de már lassan készül. Jelenleg is minden jót megkapnak tőlem eledelt illetve gyümölcsöket meg ami kell nekik. Igazi kis bóhocok, nagyon aranyosak. Rajtuk kivül még van 1 énekes párom és 3 nimfa párom amiből az egyik pár 3 tojáson ül és 1 hét múlva kikellnek ha minden jól megy.
De vissza térve , hogy mért is érdekelt a pennant és a hegyi árra, az csak pusztán érdeklődés volt, hogy tudjam, ennyi. A tanácsokat és információkat amiket velük kapcsolatban kapok tőletek azt nagyon szépen köszönöm!

Valódi név: Tóth Péter

Hozzászólás 2012 ápr. 10, 9:29 
Janinak van igaza!
Ezért is írtam,hogy a KÖRÜLMÉNYEKET kellene mindig előbb megismerni,csak utána ítélkezni.

http://www.facebook.com/Petermadarai

Hozzászólás 2012 ápr. 10, 9:02 
Kiralylany, azt azért tudd, hogy a madarászok 90%-a nem esne neked a dolog miatt. Ha nem lenne adás vétel és csere, akkor senkinek nem lenne madara, szóval ez elég hülye hozzáállás volt! Az meg hogy nem tudta az értékét a csere során éppen azt bizonyítja, hogy nem ez volt neki az elsődleges, csupán utólag érdeklődik erről. Ettől függetlenül az ár érdekelheti, ha a későbbiekben kölyköt fog a madártól, vagy a madarat akarja eladni. Nem tudom mi akkora nagy borzadalom ebben, nem egy konkrét emberhez szokott házikedvencről van szó a madár fajából ítélve.
Kiralylany, ajánlom figyelmedbe az adott fajokról szóló topicokat, ott olvashatsz hasznos infókat, illetve ha kérdezel próbálunk segíteni!

Valódi név: Tóth Péter

Hozzászólás 2012 ápr. 10, 7:23 
molnarl.g írta:
kiralylany84 írta:
Sziasztok! Nemrég tulajdonosa lettem egy hegyi hím és egy tojó szalma pennant papagájnak. És azt szeretném megkérdezni hogy a pennantnak mennyi most az értéke árban, és hogy mennyire kelendő ez a fajta papagáj? Én őket cserébe kaptam, de még igazán nem sok mindent tudok róluk, csak amiket eddig olvasgattam.

Ne haragudj, de most kaptad cserébe, és már azt kérdezed hogy mennyit érnek???
Írod, hogy nem sokat tudsz róluk...akkor meg minek szerezted be őket???
Mit adtál értük? Egy botmixert, vagy egy kávéfőzőt?
A madarakat nem illik "cserélgetni", ha pedig azért "cserélted" mert szeretnél rájuk egy életen át vigyázni, gondozni, és mert szereted a madarakat, és ezeket a fajokat, akkor meg nem mindegy, hogy mennyit érnek??? Tieid...szeresd őket!
Már úgyis késő!!!
Ezek a madarak, már úgyis lelki betegek lettek a csere-berétől, eladni nem fogod tudni őket...ha mégis, akkor sokat fognak szenvedni majd "legújabb" gazdájuknál...

Ha azt nézed, hogy jó biznisz volt-e ez a csere, akkor biztos lehetsz benne hogy rossz üzlet volt...és lett két újabb szenvedő madár a Földön...

Sziasztok!
Az valóban érdekesnek tűnik,hogy cserélted,de az értékét nem tudod. Hiszen ha cserélnek is,általában értékegyeztetés után szoktak.
Azzal viszont nem feltétlen szabad egyet érteni,hogy hogy ezeknek a madaraknak a hátralevő életük szenvedés és lelki betegség.
Lehet hogy nagyon rossz körülmények közt éltek eddig s most a váltás nekik megváltás volt.Lehet hogy jobb körülmények közé kerültek:Nagyobb röpde,jobb,változatosabb étrend.....
Biztos,hogy van úgy mikor a madár megsínyli a gazdiváltást,de ha jó helyre kerül és megszokja akkor nincs gond.
(Ismerni kelene a körülményeket)

http://www.facebook.com/Petermadarai

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2012 ápr. 9, 16:18 
Néha az ilyen madarakat a családtagok csak meghirdetik, hogy olcsón eladóak vagy ingyen elvihetőek és simán kupecekhez kerülnek. Aztán másik, hogy a család szól egy madarász ismerősnek aki vagy átvállalja őket, vagy segít megfelelő helyet szerezni nekik. Esetleg rendes áron tovább adják. A harmadik lehetőség pedig ha családtag átvállalja a madarat.

Én az első esetnek voltam egyszer szemlélője. Jákót ajándékoztak el nem messze tőlünk. Na mondom biztos kamu hirdetés, mint általában. Aztán láttam van telefonszám is. Felhívtam az illetőt és mondta, hogy az apósáé volt a madár, de elajándékoznák egy szép nagy kalitkával együtt, bár hibás az ajtaja és meg kellene csinálni. Gyorsan szereztem fuvart, de mire elhoztam volna előttem 10 perccel elvitte valaki más. 1 héttel később börzén árultak egy szelíd jákót, egy kalitkával aminek az ajtaja házilag volt javítva... Nem mondom biztosra, hogy ugyanaz a madár volt mert nem láttam, de nem hiszem, hogy léteznek ekkora véletlenek...

Hozzászólás 2012 ápr. 9, 15:42 
Kicsit irigykedve,de élvezettel szoktam olvasni amit ezekről a nagy papagájokról írtok.Ennyi számomra elég kell,hogy legyen,mert az Ő hosszú életük és az én korom,már nem engedi meg ,hogy tartsak ilyen madarakat.Felelőtlenség lenne részemről.Mi lenne a megoldás? Menhely,egy fiatalabb jó barát madarász,de elfogadná-e a madár?

Valódi név: László

Hozzászólás 2012 ápr. 9, 14:40 
Nekem,ha lenne a fiam örökölné-hisz ő most csak 6 éves(nagyok 13-15 évesek)-és gyermek korban megtanulná hogyan bánjon vele.
Viszont mivel ily madaram nincs-ezért kisebb madár van családban nevelve!
Majd egyszer talán lesz nagyobb is.....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 100  Következő