Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 aug. 16, 12:55 
Nekem ami volt énekes párom iszonyatosan agresszív volt, még dróton keresztül is. Viszont több embernél láttam már, hogy énekes párokat együtt vagy énekes párt más madarakkal együtt költetett is akár nem csak tartott. Bár ez mind röpdében volt és nem ilyen kissebb helyen. Azt mondták, hogy az odu környékét nagyon őrzik, de amúgy nincs velük probléma. Szóval szerintem madár függő.

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2011 aug. 16, 9:58 
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy egy énekes párt együtt lehetne-e tartani egy katalin párral?Fa kalitkában,aminek a mérete 120×100×80.Úgy olvastam,hogy elég agresszívek tudnak lenni,de hátha tenyészidőn kívül megférnének egymással!Mennyire bontogatnak?Mert nekem a hullámosok nagyon,de a katik egyáltalán nem.
Mennyire szelídülnek meg,elfogadják az embert,ha egészen fiatalon veszem?
Előre is köszi a válaszokat! :D

Valódi név: Csiba Attila

Hozzászólás 2011 júl. 27, 23:38 
Szasztok, mi okozhatja, hogy a tavaly bombabiztosan kolto párok az idén egy koltést hoztak ossze februárban. Ezt fel is nevelték, azóta pedig felé sem néznek az oduknak. Kulon ropikben vannak a drágák, nem tudom mi a kínjuk, kaját minden jót kapnak.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 júl. 27, 22:14 
Szerintem ez madár függő. Régen volt énekesem, ott a tojó már az első tojás előtt is az oduban volt egész nap szinte. Azonban van hullámosból is ilyen például, de van olyan ami csak 2.-3. tojásnál ül el.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 júl. 27, 21:35 
Tegnap meglett az énekes párom első tojása. :mrgreen: Ez nálam már hatalmas előrelépés, mivel három évi sikertelen próbálkozás és a tavalyi tojó csere után, végre tojás is lett. Az énekesek nem az első tojástól kotlanak? A tojóm ugyanis többet van az odún kívül, mint bévül.

Hozzászólás 2011 júl. 8, 17:04 
tasi írta:
Szevasz Bali!

Nálam egy 0,8x2x4 m-es röpdében költ sikeresen 3 pár énekes.
Sajnos kicsit későn lett kész a röpde, így csak májusban kaptak odut (5db-ot).
A 3 pár összesen tojt 10 db tojást (4-3-3), ebből 2 tojó tavalyi, tehát első költésük.
Az odúk elfoglalásakor voltak kisebb-nagyobb harcok, de miután kialakult a rend, béke és nyugalom van.
A lényeg pedig, hogy 10 kis énekes figyel az odúkban!!! :alien:

Szeva Tasi!!

Én úgy terveztem hogy 2m hosszú és magas és durván 1.5 m széles lenne.Lehet meg próbálom a 3 párt de ha gáz van akkor nem tudom hova tenni a maradék 2 szóval még gondolkodnom kell de nagyon át fogom gondolni az biztos!!!Amúgy köszi szépen :D !!!!

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 júl. 7, 22:40 
Szevasz Bali!

Nálam egy 0,8x2x4 m-es röpdében költ sikeresen 3 pár énekes.
Sajnos kicsit későn lett kész a röpde, így csak májusban kaptak odut (5db-ot).
A 3 pár összesen tojt 10 db tojást (4-3-3), ebből 2 tojó tavalyi, tehát első költésük.
Az odúk elfoglalásakor voltak kisebb-nagyobb harcok, de miután kialakult a rend, béke és nyugalom van.
A lényeg pedig, hogy 10 kis énekes figyel az odúkban!!! :alien:

Hozzászólás 2011 júl. 7, 22:18 
madaras86 írta:
Nah, voltam ismerősöméknél és lemértük pontosan ezt a röpdét. 6szögletű és 3m az átmérője és 4,5m magas, mivel a teteje kúp alakú. Jelenleg van benne 2 pár kecske, 2 pár énekes, 2 pár hullámos, 2 pár kacagó gerle és egy pár copfosfürj, nameg egy hím rozella. A kecskékből az egyik pár költ, jelenleg a második csapat kölyköt neveli. Az énekesekből szintén csak az egyik pár költ, de ott a másik párnál a tojó még nagyon fiatal, nem ivarérett. Viszont amelyik költ az második csapatot neveli, idén 4-4 kölyke volt. A kacagók szintén költenek, a hullámosok még fiatalok. A rozella párban volt és kb 1-2 hete fordult le a tojójuk, tehát a többi madár költése alatt ők is a röpdében voltak, párban. Szóval a fene tudja, helytől is függ az, hogy mit lehet együtt tartani sikeresen, szerencse kérdése is. Persze azért mindig jobb külön tartani mindent.

Heló Madaras86!!

Nem tudom neked szántad e, de nekem ennél kisebb helyen lennének és én inkább nem kockáztatnám és csak párzás idején raknám külön őket!!vagyis egy helyre 1 pár énekest raknék a hullámosokat pedig külön raknám.Az hogy egybe rakjam a hullámosokkal őket az csak ideiglenes lenne őszig míg nem készül el a helyük és az odú nélkül szóval elvileg nem bánthatnák egymást!!!

Hozzászólás 2011 júl. 7, 21:58 
Nagy Tamás írta:
Heló Bali!

Énekest sem a saját, sem más fajjal nem lehet közösen tartani, költési időszakban! Azon kívül megférnek saját és más fajokkal is!

Heló Tamás!

Köszi szépen akkor ez az ötlet elvetve!!Akkor ha odú nélkül berakom őket a 3 pár hullámosokkal akkor megférnek egymással nem fogják piszkálni egymást ugye?Vagy van külön párzási időszakuk nem kell hozzá odú és akkor nem férnek meg senkivel?

Hozzászólás 2011 júl. 7, 21:28 
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, hogy szerintetek ezek az énekesek milyen színüek?
Csatolmány:
SDC16891.JPG
SDC16891.JPG [ 107.71 KiB | Megtekintve 3891 alkalommal. ]
Csatolmány:
SDC168923.JPG
SDC168923.JPG [ 92.23 KiB | Megtekintve 3891 alkalommal. ]
Csatolmány:
SDC168944.JPG
SDC168944.JPG [ 102.48 KiB | Megtekintve 3891 alkalommal. ]

Hozzászólás 2011 júl. 7, 21:00 
Nah, voltam ismerősöméknél és lemértük pontosan ezt a röpdét. 6szögletű és 3m az átmérője és 4,5m magas, mivel a teteje kúp alakú. Jelenleg van benne 2 pár kecske, 2 pár énekes, 2 pár hullámos, 2 pár kacagó gerle és egy pár copfosfürj, nameg egy hím rozella. A kecskékből az egyik pár költ, jelenleg a második csapat kölyköt neveli. Az énekesekből szintén csak az egyik pár költ, de ott a másik párnál a tojó még nagyon fiatal, nem ivarérett. Viszont amelyik költ az második csapatot neveli, idén 4-4 kölyke volt. A kacagók szintén költenek, a hullámosok még fiatalok. A rozella párban volt és kb 1-2 hete fordult le a tojójuk, tehát a többi madár költése alatt ők is a röpdében voltak, párban. Szóval a fene tudja, helytől is függ az, hogy mit lehet együtt tartani sikeresen, szerencse kérdése is. Persze azért mindig jobb külön tartani mindent.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 júl. 7, 20:12 
Heló Bali!

Énekest sem a saját, sem más fajjal nem lehet közösen tartani, költési időszakban! Azon kívül megférnek saját és más fajokkal is!

Hozzászólás 2011 júl. 5, 16:45 
Sziasztok!!

Egy 88cm széles és 130cm hosszú hát hogy is mondjam "ketrecbe" be lehet rakni 1 pár énekest 3 pár hullámossal?Ez a hely csak ideiglenes lenne nekik őszig és odút nem raknék fel nekik!!
A másik hogy egy 2m magas és 2m hosszúságú nagyobb helyre be lehet e rakni mondjuk 3 pár énekest?Mert ha igen akkor majd őszre ha elkészül a helyük akkor ez lenne a tervem!!!

Hozzászólás 2011 jún. 8, 17:57 
Sziasztok!

Ez a hím ausztrál kék színű, igaz? És a tojója is az, vagy egy más színű tojóval tettem párba? Sok helyen látom a képeken világosabb tojóval.
KépKép

IDRE tag
Valódi név: makoviczka zsolt

Hozzászólás 2011 jún. 3, 22:15 
helló!nekem énekeseim vannak!akitől elhoztam ott már költésre álltak 3 db tojásuk volt!nálam tojt 2 db!ez már 2 hónapja!kapnak lágyat, tyúkhúrt !és semmi!2 db odújuk van két teljesen különböző!ez mitől lehet?én volnék türelmetlen?

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2011 jún. 3, 16:15 
Pallidra gondoltál?
Kép Kép[/quote]

Hello
Köszönöm a válaszod!
Igazából nem tudom, hogy mire gondoltam :D , de az eladó azt írta, hogy világoszöld-pasztell.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jún. 2, 23:38 
dobronte2 írta:
Hello
Új vagyok itt és lenne pár kérdésem.
2 fiatal fischert cserélhetnék el egy idei világoszöld-pasztell énekes párra.
Egy 130cm(h) X 60cm(m) X 100cm(magas) házilag készített "kalitka" elég lenne nekik egy nimfáknak szánt bolti odúval?
Nem sokára nekiállok egy udvari röpdének, ott ki lehetne őket teleltetni? (Lefóliázva)

Igen.

dobronte2 írta:
Olvastam, hogy együtt lehet őket tartani nimfákkal, de én inkább a tenyésztők véleményére adok.
Valaki próbálta már ezt a "kombinációt"?
Törpékkel nem lenne érdemes együtt tartani őket igaz?
Esetleg nem tudna valaki küldeni egy ilyen párról képet, mert nem igazán ismerem ezt a fajtát.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Költési időszakon kívül együtt lehet tartani az énekeseket és a nimfákat. Nálam nem volt semmi gond amíg fel nem raktam az odúkat... Törpékkel nem próbálkoznék.

Pallidra gondoltál?
Kép Kép

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2011 jún. 2, 19:23 
Hello
Új vagyok itt és lenne pár kérdésem.
2 fiatal fischert cserélhetnék el egy idei világoszöld-pasztell énekes párra.
Egy 130cm(h) X 60cm(m) X 100cm(magas) házilag készített "kalitka" elég lenne nekik egy nimfáknak szánt bolti odúval?
Nem sokára nekiállok egy udvari röpdének, ott ki lehetne őket teleltetni? (Lefóliázva)
Félig fedett, félig nyitott lesz.
Olvastam, hogy együtt lehet őket tartani nimfákkal, de én inkább a tenyésztők véleményére adok.
Valaki próbálta már ezt a "kombinációt"?
Törpékkel nem lenne érdemes együtt tartani őket igaz?
Esetleg nem tudna valaki küldeni egy ilyen párról képet, mert nem igazán ismerem ezt a fajtát.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Hozzászólás 2011 máj. 26, 20:09 
MajinVegeta írta:
Köszi. Egy barátom mondta hogy neki a kezén szokott ücsörögni az énekese. Lehetséges ez?

Lehetséges, csak nem jellemző.

Hozzászólás 2011 máj. 26, 19:44 
Köszi. Egy barátom mondta hogy neki a kezén szokott ücsörögni az énekese. Lehetséges ez?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 27  Következő