Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: László

Hozzászólás 2011 márc. 13, 22:15 
Köszi

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 13, 21:16 
Tompe,
nagyon grat a madarakhoz... :D

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 márc. 13, 21:12 
Hoztam én is néhány képet.

A tojó Kalikó-tól van a hím madaras86 ismerősétől. aki már is udvarol - picit még várnia kell, a tojó még fiatal. :mrgreen:

Kép

Kép

Kép

mielőtt valaki megszólna a madarak már átkerültek a röpibe.

Hozzászólás 2011 márc. 9, 9:23 
laczkó tamás írta:

kezd elérhetővé válni az áruk!

Tudja valaki, hogy mit "kóstál" egy ilyen pár :?: Nagyon szépek :!:

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 márc. 8, 22:29 
laczkó tamás írta:
Szia Ricsi!

Köszi a képeket ezekről a gyönyörű orange-okról!
Ez a mutáció a kedvencem az énekesben, kezd elérhetővé válni az áruk!

:?:
Ezeket elfogadnám! 8)

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 8, 22:27 
Szia Ricsi!

Köszi a képeket ezekről a gyönyörű orange-okról!
Ez a mutáció a kedvencem az énekesben, kezd elérhetővé válni az áruk!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 márc. 8, 22:18 
Egy nagyon szép énekes mutáció:
Orange énekes
Kép

Kép

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 feb. 22, 17:33 
kasia197 írta:
Kép

Szia!
Vadas hím és ha jól látom pallid tojó. Annyira nem idősek még, hogy emiatt ne szaporodnának. Szerintem egy próbát megérnek. Szépek! :D

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 feb. 22, 14:14 
Sziasztok!
Megtetszett egy énekes papagájpár.
Annyit tudok róluk,hogy kb 4-5 évesek.
A többit szeretném tőletek megtudni.
Szín , nemek ? Nem idősek ők már a fészekrakáshoz? Hány éves korukig lehet tőlük fiókát várni?Még nem költöttek ezidáig, bár lehet,hogy a helyük nem volt megfelelő méretű, stb.
Tudom,hogy 2 különböző nemű madár még nem feltétlen egy pár, de honnan fogom tudni,hogy ideje lecserélni az egyiket egy másikra?
Képek:

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 feb. 19, 21:35 
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásotokat a napraforgós témához.
Igazábol tényleg sok fekete napraforgót adtam nekik, ez mostantol változott, teljesen megvontam tőlük, és nagyon szépen esznek a nélkül is.
Kérdésetekre, igazán pontosan nemtudom, hogy egy idősek lennének- e.
Vagyis a tojó 2008-as, a hímet nem tudom ugyanis akitől vettem ő sem tudta.
De szerintem nem lehet idős madár. A madarak egyszerre kerültek hozzám.
Köszönöm a tanácsokat!!!
Akitől vettem kérdeztem , hogy tojtak-e már nála, és azt mondta nem, pedig láttam, volt fent nekik odú.
Érdekesnek is tartottam ezt a dolgot.
Meg is próbálom amit ajánlottál Laczkó Tamás köszönöm szépen.
laczkó tamás írta:
Szia Zotyka!

Erre a fekete napraforgós dologra vonatkozóan csatlakoznék madaras86-hoz, miszerint elhízás és lustaság lehet a vége, ha túlzott mértékben kapják. Évekkel ezelőtt, mikor az első pár vadszinű énekesemet vettem, ezt a fekete napraforgós dolgót saját magam is tapasztaltam. Márciusi börzén vettem az énekes páromat, amelyek szép 1 éves madarak voltak.
A vásárlás után 2 héttel odut kaptak, áprilisra le is tojtak, az első próbálkozásuk eredménye 6 tojásból 5 szemes, de csak 2 tojás kelt ki, a maradék befulladt. Szépen felnevelték a kölyköket. Aztán az egyik haveromnak adtam el őket, de ő annyira elhízlalta őket, ami a fekete napraforgó túlzott arányára vezethető vissza, hogy a következő szezonba nála nem költöttek.
A hím olyan volt, mint egy "disznó", már kinézetre is. Mivel én vettem és volt a kezemben akkor is, mikor vásároltam és akkor is mikor a havernál már nem működött. Szóval alig repült a túlsúlytól, nemhogy sexelni lett volna kedve!
Az énekesnél az elhízásr nagyon figyelni kell, mert az döntően befolyásolja a tenyésztés eredményét.
Mondjuk nálam tágas röpdében voltak előtte, aztán egy kis kaliba kerültek, nem csodálom, hogy ez a két fő dolog miatt elhíztak(főleg a hím). A fogyókúra segíthetett volna szerintem, de a srác türelmetlenül és dühösen eladta, hogy nála nem költöttek.

A próblémáddal kapcsolatban jó lenne tudni egy pár dolgot!
Egy idősek a madaraid? Esetleg a tojód fiatalabb vagy még egyáltalán nem ivarérett?
Azon a helyen, ahol ezt az agresszív és domináns viselkedést mutatja a hím, elősször a hím helye volt és utána került hozzá a tojó?
Előszokott fordulni, hogy idősebb hímek a tojásos lágyeleség hatására úgy bepörögnek, hogy egyszerűen nem bírnak a hormonszintjükkel és az esetleges fiatal tojókkal nagyon agresszíven viselkednek(nálam volt, hogy mire a börzéről hazamentem, a tojó feje véresre volt skalpolva), akik még nem voltak beindulva, tehát nem voltak felkészülve a párzásra és tojásrakásra!
Talán, ha egy új helyre tennéd a problémás énekes párodat(esetleg egy nagyobb helyre), persze odut nem kapnának és a kajájukat is visszavennéd(minimális olajos arány és több szénhidrátos arányú keverék), a gyümölcs és zöldség mehet.
Persze a lágyeleség és csíráztatott mag szigorúan megvonva. Ezt egy 2-3 hétig csinálhatnád! Aztán elkezdeni a csírázott magokat 1 hétig, majd az utána következő héten mehet már a tojásos lágyeleség valamilyen vitamin készítménnyel(vízbe adagolható). Aztán odu feltétel. Ha a tojó érett és a "pár" madár egyszerre indul akkor igazság szerint bekéne következnie a párzásnak, ezálltal a hím is megnyugodna, utána tojásrakás és így tovább, ha minden jól megy.
(Bár az énekes nem igazán párválasztó faj, de előfordulhat olyan is, hogy egy több éves hím, aki elveszti a párját, akivel éveken keresztül sikeresen költött és egy új tójót nem tud elfogadni párnak)
Vagy egyéb okokból nem harmonizálnak(ez inkább nagy papagájokra jellemző), ez esetben pár csere , újabb helyváltoztatással!
Nagyjából ezek a gondolatok jutottak az eszembe, próbálgatni kell, sok sikert!

Csehjoci!

A te próblémád valamelyest hasonlóan nálam is előjött.
Engem elég borzasztóan érintett, mert nálam a frissen kikelt fiókákat ették meg, talán a tojó. Véres egy dolog volt, a fiókák lábai stb., borzasztó volt!
Egy tapasztaltabb madarász barátom szerint ez is a túlzott fehérje bevitel miatti agresszív viselkedéssel magyarázható, igaz lehet, mert én a tojásrakás után nem vettem el a lágyeleséget, sőt még a csíráztatott magot sem, mert kedvezni akartam a madaraimnak. Túlpörgettem őket és ez lett belőle.
Az lett volna a jó lépés, ha nem kapnak lágyeleséget és csírázott magot a kotlás időben, amikor kikeltek a fiókák, akkor mehet a tuning kaja!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 19, 21:16 
Feketeszotyi témában: A napraforgómagok közül a fekete az amit a napraforgó olajra nemesítettek ki. Ennek a legmagasabb az olajtartalma. Akár a kétszerese is lehet mint a csíkosnak. Egyféle módon szabad adni a madárnak: csíráztatva.

A csíkos és a fehér már más kérdés. A csíkos a "szotyi", kevesebb az olajtartalma mint a feketének. A fehér az egy "dísz" napraforgó, de az olajtartalma alig különbözik a csíkostól (bár általában valamivel alacsonyabb annál).

Valódi név: Kálmán Zoltán

Hozzászólás 2011 feb. 19, 20:28 
Szia Tamás!
1 hete szépen elkezdett tollasodni az énekes fiókák háta úgyhogy a hím folyamatosan velük volt ezért szerintem nem tépte őket.
Tegnap jöttek ki az oduból.
A vadszínűvel kapcsolatban igazad volt, TOJÓ :)
A két világos színre inkább a pallidinohoz hasonló, de majd kiderül ha kivedlenek egyébként 1 hím 1 tojó.
A tollhiány miatt nem látszott a képen még a nemük.

Más:

A feketeszotyit én teljesen kizártam a takarmányozásból, mikor pár éve sikerült egy rozella tojót tönkretennem vele, szinte függővé vált, mást nem is akart enni. Szinte már úgy nézett ki mint egy húsgalamb.
Így azóta nálam senki nem kap feketeszotyit.

Üdv: Zoli

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 19, 20:09 
Szia Zotyka!

Erre a fekete napraforgós dologra vonatkozóan csatlakoznék madaras86-hoz, miszerint elhízás és lustaság lehet a vége, ha túlzott mértékben kapják. Évekkel ezelőtt, mikor az első pár vadszinű énekesemet vettem, ezt a fekete napraforgós dolgót saját magam is tapasztaltam. Márciusi börzén vettem az énekes páromat, amelyek szép 1 éves madarak voltak.
A vásárlás után 2 héttel odut kaptak, áprilisra le is tojtak, az első próbálkozásuk eredménye 6 tojásból 5 szemes, de csak 2 tojás kelt ki, a maradék befulladt. Szépen felnevelték a kölyköket. Aztán az egyik haveromnak adtam el őket, de ő annyira elhízlalta őket, ami a fekete napraforgó túlzott arányára vezethető vissza, hogy a következő szezonba nála nem költöttek.
A hím olyan volt, mint egy "disznó", már kinézetre is. Mivel én vettem és volt a kezemben akkor is, mikor vásároltam és akkor is mikor a havernál már nem működött. Szóval alig repült a túlsúlytól, nemhogy sexelni lett volna kedve!
Az énekesnél az elhízásr nagyon figyelni kell, mert az döntően befolyásolja a tenyésztés eredményét.
Mondjuk nálam tágas röpdében voltak előtte, aztán egy kis kaliba kerültek, nem csodálom, hogy ez a két fő dolog miatt elhíztak(főleg a hím). A fogyókúra segíthetett volna szerintem, de a srác türelmetlenül és dühösen eladta, hogy nála nem költöttek.

A próblémáddal kapcsolatban jó lenne tudni egy pár dolgot!
Egy idősek a madaraid? Esetleg a tojód fiatalabb vagy még egyáltalán nem ivarérett?
Azon a helyen, ahol ezt az agresszív és domináns viselkedést mutatja a hím, elősször a hím helye volt és utána került hozzá a tojó?
Előszokott fordulni, hogy idősebb hímek a tojásos lágyeleség hatására úgy bepörögnek, hogy egyszerűen nem bírnak a hormonszintjükkel és az esetleges fiatal tojókkal nagyon agresszíven viselkednek(nálam volt, hogy mire a börzéről hazamentem, a tojó feje véresre volt skalpolva), akik még nem voltak beindulva, tehát nem voltak felkészülve a párzásra és tojásrakásra!
Talán, ha egy új helyre tennéd a problémás énekes párodat(esetleg egy nagyobb helyre), persze odut nem kapnának és a kajájukat is visszavennéd(minimális olajos arány és több szénhidrátos arányú keverék), a gyümölcs és zöldség mehet.
Persze a lágyeleség és csíráztatott mag szigorúan megvonva. Ezt egy 2-3 hétig csinálhatnád! Aztán elkezdeni a csírázott magokat 1 hétig, majd az utána következő héten mehet már a tojásos lágyeleség valamilyen vitamin készítménnyel(vízbe adagolható). Aztán odu feltétel. Ha a tojó érett és a "pár" madár egyszerre indul akkor igazság szerint bekéne következnie a párzásnak, ezálltal a hím is megnyugodna, utána tojásrakás és így tovább, ha minden jól megy.
(Bár az énekes nem igazán párválasztó faj, de előfordulhat olyan is, hogy egy több éves hím, aki elveszti a párját, akivel éveken keresztül sikeresen költött és egy új tójót nem tud elfogadni párnak)
Vagy egyéb okokból nem harmonizálnak(ez inkább nagy papagájokra jellemző), ez esetben pár csere , újabb helyváltoztatással!
Nagyjából ezek a gondolatok jutottak az eszembe, próbálgatni kell, sok sikert!

Csehjoci!

A te próblémád valamelyest hasonlóan nálam is előjött.
Engem elég borzasztóan érintett, mert nálam a frissen kikelt fiókákat ették meg, talán a tojó. Véres egy dolog volt, a fiókák lábai stb., borzasztó volt!
Egy tapasztaltabb madarász barátom szerint ez is a túlzott fehérje bevitel miatti agresszív viselkedéssel magyarázható, igaz lehet, mert én a tojásrakás után nem vettem el a lágyeleséget, sőt még a csíráztatott magot sem, mert kedvezni akartam a madaraimnak. Túlpörgettem őket és ez lett belőle.
Az lett volna a jó lépés, ha nem kapnak lágyeleséget és csírázott magot a kotlás időben, amikor kikeltek a fiókák, akkor mehet a tuning kaja!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 feb. 19, 16:46 
A Rozelláim is ott hagyták a tojásokat. Nekik ez lett volna az első költésük.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 17, 9:05 
Helló csehjoci!

Azért is lehetett, mert valóban terméketlenek voltak a tojások. A tojó ezt "tudja/érzi", ezért eltakarította a tojásokat!

Hozzászólás 2011 feb. 16, 22:23 
Sziasztok!

Most olyan problémával kapcsolatosan lenne a
kérdésem,hogy : képzeljétek megvártam az inkubációs időt
ami szerintem a héten járt le,viszont ma reggelre
megették az összes tojást szőröstől-bőröstől!!!
Egy darabot sem hagytak belőle. Ez lehetséges?
Vagy miért ???
Remélem van egy két ötletetek.
Előre is köszi!!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 16, 19:20 
madaras86 írta:
Sok napraforgó(főleg ha fekete) -> elhízás -> lustaság

Persze, de hogy agresszió... szerintem is meglehetősen furán hangzik.

Hozzászólás 2011 feb. 16, 18:35 
Warhawk írta:
zotyka írta:
Hallottam olyat ha sok napraforgót kapnak a hím agresszív lehet, szerintetek van benne valami???
Mert már tanácstalan vagyok.

Ilyenről még nem hallottam... :roll:

Sok napraforgó(főleg ha fekete) -> elhízás -> lustaság

Szerintem ponthogy lustábbnak kéne lennie.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 16, 11:41 
zotyka írta:
Hallottam olyat ha sok napraforgót kapnak a hím agresszív lehet, szerintetek van benne valami???

Ilyenről még nem hallottam... :roll:

Hozzászólás 2011 feb. 16, 11:36 
Sziasztok.

Előzőekben írtam, hogy a hím énekesem nem engedi a tojót az odúba de még a közelébe sem, vagyis elüldözi onnan. A hím viszont az odúban alszik és védelmezi.
És nem is nagyon ülnek egymás mellett.

Válaszokat előre is köszönöm!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 534 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 27  Következő