laczkó tamás írta:
Macronychus!
Még két apró dolgot vettem észre a feltett képeden a 3 énekes baby-ről!
A sötét madár akkor lenne hím, ha a fartőn az élénk piros szín látszana, de ennek hiányában tojó!
A másik apróság, hogy a szülőpár valamelyike tépi a fiókái tollát, mert mindhárom fióka hátán hiányzik a tollazat, pedig ebben a kirepülés előtti stádiumban mindenhol tollal kellene, hogy fedve legyenek, a testük egész részén!
Természetesen kifog majd nőni nekik, de ez kitolhatja a fiatalok eladási idejét, mert van egy kis szépséghibájuk!
Lehet ásványi anyag hiány a szülőknél vagy valami degeneratív öröklött tulajdonság!
Az elsőt lehet orvosolni, de ha az utóbbi dolog miatt van a tolltépés, akkor én az ilyen szülő madarat kiszoktam zárni a tenyésztésből!
Bocs a kritikáért!
Szia Tamás.
Azért vagyunk itt, hogy tapasztalatokat cseréljünk és a kritikákat elfogadjuk, vagy vitatkozzunk egy kicsit ha nem értünk egyet

. Semmi gond a kritikával.
A toll hiány lehet ásványi anyag vagy vitamin hiány ez így van, viszont ez én esetemben ez kizárt mert úgy takarmányozom őket, hogy ne legyen ilyen problémám.
Szerintem a tolltépést genetikai háttérre visszavezetni elég nagy badarság és nem is fogtok róla meggyőzni addig míg valaki statisztikai módszerekkel alá nem támasztja, hogy melyik az a gén ami a tolltépésért felelős.
Egyébként a fiókák kajakérés, illetve etetés közben egymás hátán mászkálva szépen megsértik a tolltüszőket és így ez a probléma majd csak tényleg akkor fog helyrejönni ha már önállóak lesznek.
Ha a szülők tépnék őket akkor nem csak a hátukról hiányozna a toll, hanem a fejük is kopasz lenne. A kis sötétre ha megnézed azt írtam, hogy nagy valószínűséggel hím lesz nem pedig azt, hogy tutira hím. Nem kizárt, hogy tojó lesz, majd ha kirepül teszek fel róla képet és jól megvitatjuk
Nem azért (tenyésztek) tartok madarakat (meg egyéb más jószágot), hogy minél előbb el tudjam adni és pénzt csináljak belőle.
Az én módszerem az, hogy a teljes kiszíneződés után a számomra megfelelő, illetve a standardot is figyelembe véve marad nálam vagy épp lesz kiadó egy madár.
Visszatérve egy kicsit a pallidhoz és a cinnamonhoz. Joe madarainál abban tutitra biztosak vagyunk hogy mindkettő hím.
A színe: Szerintem se nem tiszta pallid se nem tiszta cinnamon inkább a kettő között van. Pallidinonak semmi esetre se nevezném, bár ugye ez attól is függ, hogy ki mit lát bele a képbe. Természetesen élőben jobb lenne látni.
Üdv: Zoli